Jump to content
POLITISTI.ro

Ce inseamna "politist adevarat"?


Jackei

Recommended Posts

  • Member

Salut tuturor! Vreau sa incep prin a spune ca intrebarea din titlu este in principal adresata colegilor mai vechi, dar toata lumea este binevenita sa lase o parere.

La momentul actual ma aflu in cadrul unei structuri de investigatii criminale si intentionez sa ma mut la ordine publica. Seful meu impreuna cu cateva alte persoane au tot aruncat notiunea de "politist adevarat" de colo-colo spunandu-mi ca "politistul adevarat" este cel de la investigatii criminale, sau de la postul de politie.

Vreau sa aud si eu niste pareri din partea voastra. Ce considerati ca este un "politist adevarat"? Credeti ca au dreptate sau spun asta doar ca sa ma determine sa nu ma mut?

Link to comment
  • Active member

Nu stim de ce spun asta, insa cert este ca un politist adevarat poate fi la orice structura; toti au rolul si importanta lor si nici unii, nici altii nu sunt mai prejos, atat timp cat isi fac treaba cu profesionalism, implicare si cinste. Sunt la fel de importanti atat cel de la Siguranta Publica si Patrulare sau Rutiera care prin simpla prezenta realizeaza activitatea de prevenire si carora li se datoreaza climatul de ordine si siguranta publica, cat si cel de la Invesigatii Criminale care "prinde hotul", ii probeaza activitatea infractionala si il trimite in judecata. De asemenea, cel de la Post are un rol important, chiar determinant in siguranta comunitatii in care isi desfasoara activitatea, el stie tot ce misca in zona lui si daca este liniste, in mare parte i se datoreaza.
Deci daca esti Politist adevarat, esti si in concediu.

Edited by Roby
Link to comment

Dacă ar avea dreptate nu am mai avea nevoie de polițiștii de siguranță publică, cine ar mai efectua patrularea, intervenția la evenimente, asigurarea locurilor unii infracțiuni, climatul de ordine și siguranță publică fiind menținut la standarde normale de către aceștia, da, cei mai blamați și urâți polițiști, cei mai batjocoriți și nebăgați in seamă. 

De asemenea, degeaba prinde polițistul român de siguranță publică un hot, un criminal, un infractor în speță, dacă nu are cine sa ii probeze fapta/ele și să îl trimită în judecată, asta fiind valabil pentru sistemul judiciar românesc.

Cred că polițiștii adevărați sunt aceia care coboară până în iad pentru un coleg și se întorc cu el în spate.

Polițiștii adevărați sunt integri, profesioniști și dedicați, au vocația necesară polițistului.

Polițiști sunt toți aceia care execută serviciul polițienesc în mod disciplinat și responsabil, reprezentând cu onoare instituția din care fac parte, sprijine cetățeanul și apărând valorile sociale și ordinea publică.

De asemenea, polițiștii sunt doar aceia care lucrează efectiv în stradă, cu infractorul, care sunt supuși pericolelor zilnice și cotidiene, care nu beneficiază de protecția unui loc călduț in structurile suport ale poliției, iar la pensionare devin militari în rezervă. Aceștia făcând parte din categoria celor care au văzut infractorii doar in filme. Desigur, avem nevoie de ei, dar nu trebuie sa li se acorde statutul de polițiști.

Cu respect,

un polițist de siguranță publică.

P.S. antevorbitorul meu a subliniat foarte bine!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.