Jump to content
POLITISTI.ro

Mutare în Poliţia Română


tudorionut

Recommended Posts

Bună ziua!

Sunt student al Academie de Poliţie în anul III, şi teoretic în iulie noi ar trebui să fim încadraţi.

Aş dori să ştiu dacă îmi poate explica cineva cum pot fi încadrat pe un loc în cadrul Poliţiei Române, nu contează ce profil sau specializare, sau cel puţin dacă se mai poate, în condiţiile în care specializarea mea este Poliţie de Frontieră.

Am înţeles că ar trebui să fac un raport către domnul ministru, nu ştiu sigur.Ştiun că mulţi, în trecut au trecut la ordine publică.

Mulţumesc celor care mă pot îndruma!

O zi bună tuturor!

Edited by tudorionut
Link to comment
 • Member

Eu sincer cred ca este cam greu sa poti reusi acest lucru!Si dupa parerea mea nu este corect din punctul de vedere al acelor candidati care au cazut la examenul de admitere deoarece si-au ales arma Poltie si nu Politie de Frontiera ,insa fiind cocurenta foarte mare au fost respinsi dar cu nota obtinuta puteau sa intre pe un loc de Pol de Frontiera.

Iar acum dupa ce tu (si altii probabili jaci) ai intrat in Academie doresti sa te transferi la Politia Romana ca doaramite esti student!Totusi nu inteleg de ce ai ales sa scri acest cuvant cu rosu?

Probabil poti afla mai multe despre aceasta nedumerire in interiorul Academiei,sau probabil daca ai vreo cunostinta care-l stie pe ministru sa poti sa-ti faci raport!

Edited by cipri83
 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Întrebarea mea, care e posibil să te irite:

De ce nu ai dat de la început acolo unde doreşti să ajungi acum?

De ce doriţi să escaladaţi gardul pentru a sări în curtea Poliţiei Române?

Şi într-adevăr, mulţi probabil au trecut şi o să mai treacă încât Poliţia Română va ajunge un amalgam de oameni veniţi peste noapte în această instituţie care din păcate încet încet se va deprofesionaliza până la cel mai jos nivel.

Edited by Bogdanel
 • Upvote 4
Link to comment

în primul rând, nu cred că ar fi incorect deoarece am continuat studiile la aceeaşi armă, nu m-am mutat în timpul facultăţii

"De ce doriţi să escaladaţi gardul pentru a sări în curtea Poliţiei Române?

Şi într-adevăr, mulţi probabil au trecut şi o să mai treacă încât Poliţia Română va ajunge un amalgam de oameni veniţi peste noapte în această instituţie care din păcate încet încet se va deprofesionaliza până la cel mai jos nivel."

În al doilea rând, au sărit gardul cei încadraţi din sursă externă, şi nicidecum nu aş sări şi eu deoarece în cadrul Academiei toţi studiem aceleaşi materii, şi oarecum suntem egali la repartiţie deşi la arma Poliţie de Frontieră se fac anumite materii pe care nu le fac toţi.Cine a fost la Academie cunoaşte acest aspect. :ph34r:

În al treilea rând am scris cuvântul student cu roşu ca să observe mulţi de aici că nu mă consider egali cu ei acum!După cum credeam a aprins câteva idei luminate prin rândul 2.

În penultimul rând, dacă îl cunoşteam pe domnul ministru numai scriam aici să cer ajutor.

În ultimul rând spun că am nevoie de îndrumare, nu să aprindem minţi luminate sau luminoase.

Când întrebi aştepţi răspuns nu tot întrebare.

Deprofesionalizarea unei instituţii se face cu datorită atitudinii unora!

Edited by tudorionut
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Bine punctat Tudor! Unii, agenţi de poliţie şi nu numai ar trebuii să-şi reconsidere locul pe care-l au şi să nu profite de naivitatea unora dintre tinerii studenţi. Lumea e rea, Cipri83 şi Bogdănel sunt câteva exemple.

 • Downvote 4
Link to comment

Tot ce e tânăr e naiv! E o temă de meditaţie pentru unii care se gândesc şefii doar pentru că au 5, 10 ani de poliţie. Muncă de poliţie este şi la poliţia de frontieră, dar unii trăiesc degeaba pe acestă lume !! Nu caută decât ceartă, ceartă între colegi, chiar dacă sunt la arme diferite. Eu, prefer discuţia constructivă şi bazată pe argumente reale nu zvonistică. Suntem poliţişti ar trebuii să fim o familie ! Suntem ?

Edited by IceLord
Link to comment
 • Moderator

Am impresia că îți place să postezi câte o frază numai pentru că îți place cum sună, chiar dacă nu are nicio legătură cu ce se discută.

Acum vorbești despre o discuție bazată pe argumente și nu pe zvonuri. Ce zvonuri, care zvonuri?

Dacă te-ai pregătit pentru poliție de frontieră, iar dintr-o dată nu-ți mai place și dorești să te orientezi către un alt domeniu, nu este nicun zvon, e o certitudine. Dacă nu i-a plăcut de la început acest domeniu al poliției de frontieră, dar totuși s-a pregătit acolo numai cu gândul că ulterior va fenta cursul normal și o să intre pe ușa din dos, la fel, nu este niciun zvon, e doar o dovadă clară că nu a fost capabil să intre direct acolo unde îți dorea dar a făcut compromisuri pentru a-și atinge scopul, chiar dacă asta presupune și niște practici nefirești. Iar toate acestea nu au nicio legătură cu naivitatea, zvonistica sau familia ori breasla polițiștilor.

 • Upvote 1
Link to comment

Cătăline, lasă impresiile, omul a întrebat ceva într-un mod prietenos , iar unii, probabil prieteni de-ai tăi cibernetici i-au răspuns acestui om într-un mod răutăcios; nu mă cobor la nivelul lor. Şi încă ceva Cătălin, cei de la poliţia de frontieră (din cadrul Academiei de Polţie, nu şcolile de agenţi) fac aceleaşi materii cu cei de la OP, Judiciar, economic, TF, în materie de 90 %! În plus cei de frontieră studiază şi legislaţie Schengen, lucru ce este util tututor poliţiştilor români. Să nu mai punem la discuţie cooperarea PFR cu structurile DIICOT, SRI, STS. ş.a + cele europene de exemplu FRONTEX. Lucru de altfel pe care nu prea o să-l întâlniţi la OP, TF, chiar şi Judiciar. Prin urmare, vi tu Cătăline, "părintele poliţiştilor" şi îi spui tânărului student că vă penetrează OP-ul , că fentează nu ştiu ce sistem. . . bla bla? Nu judeca oameni, nu ai acest drept ! Puteaţi să-i daţi un sfat,o recomandare, voi toţi ciber-poliţişti! Încep să cred că voi, PR faceţi în mod voit greşeala de a vă da mari şi tari în faţa tuturor: jandarmi, poliţişti de frontieră, ş.a. Mare eroare.

Eu, personal, am încheiat discuţia pe acest topic.

Edited by IceLord
 • Downvote 3
Link to comment
 • Moderator

Dacă studiați atât de mult și sunteți atât de grozavi, atunci rămâneți acolo, pentru că nu vă duce nimeni dorul în poliția română. Tocmai asta nu pricepi, că în Poliția Română avem nevoie de polițiști ce s-au pregătit în acest domeniu, nu de super-pregătiți și mega-capabili din alte „arme”, care trăiesc cu impresia că ne fac un serviciu când sar gardul în curtea poliției. Suntem sătui de astfel de meseriași. Pricepi? Rezultatul acestor infuzii de personal de la alte arme se vede zi de zi ...

Având în vedere că educația și bunul simț îți lipsesc cu desăvârșire, din moment ce ai simțit nevoia să faci niște aprecieri gratuite la adresa mea, iar aceste lipsuri de care dai dovadă se completează perfect cu fudulia pe care ți-o etalezi în cel mai pur stil specific parveniților, te asigur că nu vei mai avea ocazia să postezi pe aici și astfel vom fi scutiți de sfaturile și lecțiile de viață ale unui mucos super-specialist în Schengen și colaborări cu STS-ul sau Frontex. :lol: Așa că pe viitor, cântă la altă masă!

Link to comment
IceLord, ai vorbit cand trebuia sa taci. Tu nu trebuie sa te cobori la mintea celor care scriu pe acest forum, ai perfecta dreptate,dar stii de ce ? Pentru ca trebuie sa te ridici la nivelul lor. Nu vreau sa jignesc toti politistii de frontiera, dar unul ca tine trebuia sa ramana la nivelul de granicer in cadrul MAN, acolo iti este locul si nu in politie. Cei care au vrut sa devina politisti, nu graniceri , au dat examen la Politia Romana nu la Politia de Frontiera, si concurenta a fost alta.Ai avut odata posibilitatea de a alege. Ramai cu ce ai ales si unde iti este locul. Lasati-ne pe noi politistii in saracia noastra .Cred ca si politistii de frontiera ar trebui sa aiba + de alta culoare, pentru a se face o distinctie clara a celor care scriu.
 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

IceLord de ce sunt rau?Pentru ca am spus adevarul?Toata lumea vrea cate un pic din Politia Romana...jaci,frontieristi,locali,pompieri etc,etc!

Daca tudorionut vroia in Politia Romana atunci isi alegea aceasta arma la admitere insa a stiut el ceva cu mutatul pe parcurs!

Si apropo nu cunosti sensul cuvantului rau...ceea ce am postat eu anterior a fost o simpla parere!

Link to comment
 • 10 years later...
 • Marius changed the title to Mutare în Poliţia Română

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.