Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Mai Serpico, daca tu esti politist, atunci eu sunt sunt general de armata. Poate lucrezi si tu pe la ceva polutie locala si te-ai gandit ca te-ai putea baga in seama un pic cu noi, asa-i? Sau daca tot pomenesti de "onoruri" poate esti ceva serhente de la jaci...

• Moderator
Publicat

Eu sper din tot sufletul ca acest stimabil domn serpico, să NU fie poliţist, să NU fie coleg cu noi. E un adevărat chin să-i citeşti postările. :(

Publicat

Cristi, nu ai observat ca serpico a raspuns lui "loial", lui "one ass to risk", probabil o sa mai raspunda si lui "devotat"...Altul care crede ca a inventat roata!

• 9 luni mai târziu...
Publicat

Adevarat, plin de "cârtițe" de la DGA şi pe aici, asta făcând abstracție de discuție.

• Apreciez 2
  • Displace 2
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Avem toti loc in barca, parerea mea. Poate pentru toti agentii a existat sansa sa avanseze in corpul ofiterilor, daca nu, o sa vina. Important este sa fim preocupati in permanenta de pregatirea noastra profesionala si sa nu incetam sa luptam pentru a ajunge acolo unde ne am propus. Nu s-a nascut nimeni ofiter si eu cred cu tarie ca daca toti ne facem treaba asa cum trebuie acolo unde suntem, fara sa conteze nivelul la care ne aflam pentru moment, vom ajunge sa construim acea organizatie elitista aflata in permanenta in slujba cetateanului si aproape de acesta pentru as indeplini atributiile conferite prin lege. De la ultima functie de agent pana la ultima functie de ofiter suntem datori sa dam tot ce avem mai bun pentru a cinsti faptul ca ne am ales aceasta meserie din pasiune si pentru ca avem anumite principii pe care ne am asumat responsabilitatea de a le apara cand am depus juramantul de credinta. Cu toate ca familia noastra cuprinde anumiti oameni care nu ne fac cinste trebuie sa ne pastram profesionalismul si sa infruntam problemele profesionale cotidiene cu maturitate si maxim de responsabilitate in ciuda carentelor existente in sistem. Doar impreuna vom reusi, doar prin munca. pasiune si profesionalism Politia Romana va ajunge o institutie de nivel mondial, un exemplu pentru alte institutii similare.

• Apreciez 2
  • 1 lună mai târziu...
  • Membru
Publicat

Buna ziua,

In primul rand doresc sa mentionez faptul ca sunt elev in anul 1 la Scoala de Agenti de Politie Septimiu Muresan Cluj-Napoca.

Doresc sa aflu daca se poate de la cineva cu mai multa experienta posibilitatea mea de a trece din randul agentilor in randul ofiterilor peste cativa ani, tinand cont ca in momentul acesta am 25 de ani, am absolvit Facultatea de Drept -Licenta la zi/buget  din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca in anul 2012 (fapt care m-a impiedicat legal sa dau la Academie, neputand urma o a doua facultate la buget), am absolvit in anul 2014 Facultatea de Drept - Master la zi/ taxa: Stiinte penale si criminalistica.

Eu consider ca am studiile necesare, studii mai bune si decat  ale multor ofiteri.

O sa se tina cont macar la repartizarea de la examenul de absolvire de la anu de acest lucru?

As dori sa stiu daca as putea lucra la judiciar sau un alt domeniu care sa mi se potriveasca conform studiilor?

Va multumesc anticipat.

• Displace 7
Publicat

Întrucât ai absolvit o facultate la buget nu-ți mai rămâne decât să aștepți ca la unitatea unde vei fi repartizat să fie scoase la concurs posturi de ofițer cu recrutare din sursă internă la care să fie admisă și candidatura agenților de poliție,ceea ce nu s-a mai făcut de mult timp(foarte mult timp).La repartizarea de la anu se va ține seama doar de media de absolvire indiferent de studiile pe care le ai.

Teoretic poți lucra și la judiciar,dar rămâne totuși la latitudinea celor de la S.M.R.U al i.p.j-ului unde vei fi repartizat să te arunce acolo unde au ei nevoie și nu ai tu pile.

În Poliția Română poți avea o valiză de diplome,dacă nu ai pe unu care să te propună și doi care să te susțină nu faci nimic.

• Apreciez 4
Publicat

Cred ca mediul rural ti s-ar potrivi cel mai bine.

Aventura, judiciar, ordine publica si circulatie vin toate la pachet ;)

Vai,Ecou las' ca se face el ofiter..!! :))  :emo-yessir:

• Membru
Publicat

Eu in niciun caz nu am spus ca vreau sa fiu direct ofiter, vroiam doar sa stiu ce sanse sunt pe viitor, in urmatorii ani, fiindca nu mi-ar conveni sa nu existe sanse de a trece in corpul ofiterilor tinand cont de faptul ca sunt foarte multi prin politie care nici macar scoala de agenti nu o au, au si ei o facultate gen Spiru Haret, Goldis si alte asemenea, incadrati direct ofiteri.Conform clasamentului facut de Ministerul Educatiei facultatea pe care am absolvit-o  este cu 2 clase peste Academie. Pe cei de genul lui Ecou  nici nu ii iau in seama, fiindca de facut caterinca este foarte usor, e mai greu sa ajuti pe cineva cu un sfat util. Decat sa merg la rural mai bine imi dau demisia Ecou, eu stiu sa fac si altceva, am pregatirea necesara, am lucrat si ca jurist, nu am trecut prin scoala ca voda prin loboda.

Multumesc celor care mi-au raspuns la subiect.

• Apreciez 2
  • Displace 3
  • Membru
Publicat

Poti sa-ti iei facultatea aia cu 2 clase peste si sa te stergi cu ea. Uite cat de mult te ajuta. De buna ce era, a trebuit sa incerci pt Academie ca sa faci ceva. Bine, cu greu te-ai despartit de meseria de jurist, tara ducand lipsa de asa ceva :emo-secret:

Daca vrei sa devii ofiter, te duci sa dai admitere la Academia aia "subclasata", forma de invatamant FR.

• Membru
Publicat

Asa o sa si fac, doar ca vroiam sa fac Academia la zi, ideea de FR nu ma incanta deloc. Eu nu desconsider Academia, ai inteles gresit, am vrut sa subliniez doar faptul ca specializare drept de la facultatea pe care am absolvit-o este peste ceea ce se face la Academie, si logic ar fi sa se organizeze un concurs pentru avansare, nu sa mai fac 3 ani in care sa invat mai putin decat am facut pana acum. Dar se pare ca IAV are mare dreptate in ceea ce a scris mai sus.

• Membru
Publicat

Eu in niciun caz nu am spus ca vreau sa fiu direct ofiter, vroiam doar sa stiu ce sanse sunt pe viitor, in urmatorii ani, fiindca nu mi-ar conveni sa nu existe sanse de a trece in corpul ofiterilor tinand cont de faptul ca sunt foarte multi prin politie care nici macar scoala de agenti nu o au, au si ei o facultate gen Spiru Haret, Goldis si alte asemenea, incadrati direct ofiteri.Conform clasamentului facut de Ministerul Educatiei facultatea pe care am absolvit-o  este cu 2 clase peste Academie. Pe cei de genul lui Ecou  nici nu ii iau in seama, fiindca de facut caterinca este foarte usor, e mai greu sa ajuti pe cineva cu un sfat util. Decat sa merg la rural mai bine imi dau demisia Ecou, eu stiu sa fac si altceva, am pregatirea necesara, am lucrat si ca jurist, nu am trecut prin scoala ca voda prin loboda.

Multumesc celor care mi-au raspuns la subiect.

Hai nu zău...dar ce are mă ruralul? Vai de mine unde era somitatea intelectuală cu o facultate cu două clase peste Academia de Poliţie. Uită-te la mine cum m-am impresionat tot şi mi se scurge o lacrimă în colţul ochiului de emoţii când mă adresez unui asemenea intelectual. Tu ai impresia că la rural ajung să lucreze dobitocii din poliţia română? Sau e vreo ruşine să lucrezi la rural? Of, of... realitatea te va plesni crunt peste ochi în curând.

Publicat

ma bag si eu in seama, nu ca as lucra in mediul rural,  dar as vrea sa precizez faptul ca un politist de la un post de politie cu siguranta pote face fata cu biro la multe ,,birouri" de la oras.

• Membru
Publicat

Nu am spus ca sunt vreun intelectual, nu sunt genul de persoana care sa ma laud de unul singur. Dar sunt tanar , vreau sa imi intemeiez o familie, nu sa stau intr-un varf de munte uitat de lume(aici depinde de comuna, sunt unele probabil in care gasesti conditii mai bune decat la oras, dar in majoritatea nu este cazul). Am auzit de la multi politisti ca in mediul rural inveti cu adevarat meserie, faci de toate. La municipiu am avut ocazia sa fac un stagiu de practica si sincer sunt dezamagit de ce am vazut ca se face la OP.De aceea am spus ca vreau la judiciar sau altundeva, intr-un loc in care sa am sansa sa ma perfectionez, sa consolidez si sa completez cunostintele pe care le detin. 

Multumesc pentru raspunsurile de buna-credinta venite din partea unor persoane care au avut ceva de spus in afara de ironii si mistouri la care sunt campioni majoritatea celor care stau in fata calculatorului. Nu o sa mai postez ca sa nu deranjez ,,adevaratii" politisti de seama lui Ecou. Imi cer scuze ca am indraznit sa postez pe acest topic.

O seara buna tuturor. 

• Apreciez 1
  • Displace 6
  • Membru
Publicat

Prietene, dacă în cariera ta de poliţist vei ajunge măcar 10 la sută din poliţistul care este Ecou, să fii mândru. Habar nu ai despre cine vorbeşti, crede-mă. În rest, numai de bine, am mai văzut indivizi ca tine. Nu vei face mulţi purici în această instituţie, nu pentru că eşti prea deştept, ci pentru că te crezi prea deştept iar realitatea te va trezi cu o bufnitură surdă.

• Apreciez 4
  • Displace 1
Publicat

... La municipiu am avut ocazia sa fac un stagiu de practica si sincer sunt dezamagit de ce am vazut ca se face la OP.De aceea am spus ca vreau la judiciar sau altundeva, intr-un loc in care sa am sansa sa ma perfectionez, sa consolidez si sa completez cunostintele pe care le detin. 

Ce se intampla la O.P.? Esti dezamagit pentru ca te-ai uitat prea mult la filme si ai crezut ca si in realitate este la fel. Ai impresia ca cei de la O.P. nu sunt politisti? Te inseli amarnic! Vrei la judiciar sau altundeva unde? La vreun biroas, la caldurica, pe la financiar, pe la resurse umane sau pe la logistica, pentru a te "perfectiona"? Pentru a fi purtator de uniforma de politist si nu politist? La judiciar ce ai vrea sa faci din moment ce habar nu ai cu ce se mananca munca de politie? Ai nevoie de experienta, experienta pe care, de cele mai multe ori, o dobandesti la O.P. Ca o paranteza, si la ipj-ul nostru sunt destui purtatori de uniforma de politist, care sunt fie soferi, fie portari, fie magazionieri, fie orice altceva mai putin politisti adevarati! Asa ca, nu mai avem nevoie de inca unul! Multumim!

Multumesc pentru raspunsurile de buna-credinta venite din partea unor persoane care au avut ceva de spus in afara de ironii si mistouri la care sunt campioni majoritatea celor care stau in fata calculatorului. Nu o sa mai postez ca sa nu deranjez ,,adevaratii" politisti de seama lui Ecou. Imi cer scuze ca am indraznit sa postez pe acest topic. 

Aceleasi raspunsuri le-ai fi primit si daca ai fi stat in fata noastra!

Personal, nu il cunosc pe Ecou, dar daca ai fi citit postarile sale anterioare si ai fi vizualizat profilul sau puteai sa observi ca nu vorbesti cu oricine. Acest lucru este valabil si pentru ceilalti membrii ai forumului care sunt politisti si, in special, pentru cei care ti-au raspuns!

Schimba-ti atitudinea, daca vrei sa fii politist! Nimeni de aici nu iti vrea raul, ci, din contra, doar binele! Bafta!

• Membru
Publicat

Imi cer scuze fata de toti cei pe care v-am deranjat prin postarile mele (fara ironie), dar in acel moment am simtit ca multi dintre cei care mi-au raspuns au fost indreptati mai mult spre ironii si mistouri decat spre un sfat util.

O zi buna tutuor.

• Apreciez 1
  • Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.