Jump to content
POLITISTI.ro

Alege viaţa! Fără telefon la volan


NewsBot

Recommended Posts

Alege viaţa! Fără telefon la volan

În perioada 9 - 11 iulie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române va desfăşura o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea accidentelor de circulaţie care au drept cauză concurentă folosirea telefonului mobil în timpul conducerii.

De la începutul anului, la nivel naţional, numărul accidentelor grave de circulaţie a scăzut cu 126, de asemenea numărul persoanelor decedate este mai mic cu 79, iar a răniţilor grav este mai mic cu 105. Deşi nu reprezintă un fenomen, accidentele rutiere grave având drept cauză concurentă folosirea telefonului mobil în timpul conducerii unui autovehicul, au înregistrat, însă, o uşoară creştere (+65 accidente, +12 persoane decedate, +72 persoane rănite grav).

Astfel, având în vedere acest aspect, precum şi experienţa acumulată în anii anteriori, potrivit căreia în perioada de vară creşte numărul evenimentelor rutiere în care au fost implicaţi conducătorii de autovehicule care utilizează telefonul mobil în timpul conducerii, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române demarează, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea acestui gen de abateri.

Poliţia Română le recomandă conducătorilor de autovehicule următoarele:

  • Nu purtaţi convorbiri telefonice în timp ce conduceţi un autovehicul, decât dacă folosiţi sisteme de tip “mâini libere”.
  • Utilizarea unui telefon mobil în timp ce conduceţi vă poate distrage atenţia afectând capacitatea de concentrare asupra drumului. Astfel, chiar dacă utilizaţi un sistem de tip “mâini libere”, limitaţi convorbirea.
  • Pentru convorbirile importante trageţi pe dreapta.
  • Nu scrieţi şi nu citiţi mesaje tip SMS, MMS în timp ce conduceţi un vehicul!
  • Păstraţi o distanţă regulamentară faţă de autovehiculul din faţa dumneavoastră pentru a putea fi în măsură să evitaţi orice pericol!

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Materialele prezentate mai sus au o incarcatura emotiva care ar trebui sa aiba rezultat lasarea telefonului acasa atunci cand pleci cu masina la drum. Dar, caci este normal sa existe intotdeauna un "dar", nu se intampla asa si se pot observa din ce in ce mai multe persoane care conduc si vorbesc la telefon. Astazi am mers cu masina prin oras si fiind aglomerat s-a rulat incet oferandu-mi posibilitatea sa observ direct cum aproape fiecare conducator auto ce trecea pe langa mine din sens invers vorbeste la telefon, cam unul din doi. Aceasta campanie ar trebui sa fie o actiune continua, doar astfel fenomenul va putea fi redus ca frecventa. Inconstienti sunt la tot pasul, dar parca sunt din ce in ce mai multi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.