Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

După nouă lege de pensionare o să poți ieși liniștit, pentru că la vechimea în serviciu se adaugă și vechimea din civilie, dar atenție că vechimea pentru deschiderea dreptului la pensie este numai cea efectivă, fără sporurile pentru condițiile de muncă.

Publicat (modificat)

poate ma puteti lamuri in legatura cu optiunea ptr.pensia pe legea 263/2010 sau pe noua lege a pensiilor militare, respectiv: poti cere sa se faca un calcul in ambele situatii si tu sa optezi pentru cea mai avantajoasa si care este procedura?

Modificat de sorinel
Publicat

Cauți o cunoștință la casa de pensii de la județul tău și-i pui la dispoziie datele care ți le cere. Pentru noua lege de pensionare trebuie să așteptăm normele de aplicare și ordinul M.A.I privind acel spor de până la 15% după care mai vedem.

Publicat

După nouă lege de pensionare o să poți ieși liniștit, pentru că la vechimea în serviciu se adaugă și vechimea din civilie, dar atenție că vechimea pentru deschiderea dreptului la pensie este numai cea efectivă, fără sporurile pentru condițiile de muncă.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

data nasterii 30.09.1968

stagiu militar 15.09.1987 - 16.01.1989

profesor suplinitor 01.09.1989 - 31.08.1990

m.a.c. MApN - 24.06.1991-16.07.1992 - graniceri - operativ 

m.a.c.MAI - 16.07.1992 - 15.10.2003 - graniceri + politia de frontiera operativ

15.10.2003 si pana in prezent politist de frontiera operativ

Asi dori daca se poate sa-mi spuneti daca stiti cum se calculeaza reducerea pentru anii de grupa, caci  de la MApn as avea 3 luni la an iar de la MAI 6 luni la an,  adica 22 ani si 8 luni MAI si 1 an si 23 de zile MApN. adica o reducere de 11 ani si 3 luni

Dupa calculele mele as avea in prezent 24 de ani si 3 luni scazand 6 luni de cursuri si invoiri platit as ramane cu 23 ani si 9 luni si as beneficia de o reducere de 11 ani si 6 luni. Ce spuneti?

Modificat de Tarul
  • 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

nascut 28.01.1972 scoala de politie 1992-1993 angajat in minister 01.11.1993 . Am lucrat ca ajutor sef de post pina la data de 01.04.2004 iar de atunci ca sef de post. Pot iesi la pensie anticipat. Ce pot pierde.

Modificat de pelin
Publicat
 Pentru pensie de serviciu anticipată  trebuie să ai o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani din care cel puțin 15 ani vechime în serviciu ( ai doar 22 ani vechime efectivă, dar toți constituie vechime în serviciu), vârsta trebuie să fie  cea standard, diminuată cu 5 ani, adică 60 - 5 = 55 ani (ai doar 43 ani) și nu se cumulează cu nicio altă reducere( gen condiții speciale sau deosebite), să încetezi raporturile de serviciu ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții, precum și a altor nevoi, să încetezi raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat. Toate aceste condiții trebuiesc îndeplinite CUMULATIV.
Pentru pensie de serviciu anticipată parțial trebuie să ai o vechime efectivă de minimum 20 ani, din care cel puțin 10 ani vechime în serviciu( îndeplinești acestă condiție) și ai încetat raporturile de serviciu ca urmare a reorganizării, reducerii unor posturi, sau ai fost declarat inapt sau apt limitat.
Pentru o mai bună documentare apelează la prietenul „Goagăl” sau citește aici:
Publicat (modificat)

Data nasterii 22 septembrie 1967

3 ani si 3 luni - angajat civil

1 an si 4 luni- stagiu militar

20 ani si 2 luni si 15 zile angajat al MAI in conditii speciale de munca dupa care 12 luni am primit un ajutor financiar fiind disponibilizat in urma reroganizarii unitatii.

Va rog sa-mi spuneti daca ma pot pensiona dupa noua lege care se va aplica de la 1 ianuarie 2016, si daca da - cand pot sa-mi depun actele.

Va multumesc anticipat

Modificat de caramel
Publicat

IN ATENTIA MEMBRILOR SNPPC, TUTUROR POLITISTILOR SI NU NUMAI.ASTEPT COMENTARIILE DUMNEAVOASTRA LA ACEASTA POSTARE.SA NU MAI AUD DE ALTE SINDICATE DIN POLITIE IN AFARA DE S.N.P.P.C.- niciun alt sindicat nu a fost prezent in ultimele trei zile la negocierile pe normele de aplicare a legii pensiilor si plata orelor lucrate sambata duminica si sarbatori legale . SINGURUL negociator prezent acolo a fost COARNA DUMITRU de la SNPPC. vajnicii luptatori pentru drepturile politistilor din SNAP , PROLEX,SEDLEX POLITIE si alte ,,diamante ,, de genul acesta au lipsit cu desavarsire. in conditiile in care reprezentantii guvernului au initiat o diminuare a bazei de calcul de la 80% la 60% in asa fel incat pensiile vor scadea net cu cel putin 20% din cat era prevazut in legea votata de parlament .si e greu sa te lupti cu tehnocratii care habar nu au de munca politistilor .nu e prima data cand guralivii procedeaza asa. daca iese bine, ne batem cu pumnul in piept.daca iese prost acuzam SNPPC ca nu a negociat bine.ASA CA ACEST GUVERN DE TEHNOCRATI ISI BAT DIN NOU JOC DE POLITISTI,JANDARMI,ISU SI DE COLEGII DIN ARMATA ROMANA.SA VA FIE RUSINE DOMNILOR TEHNOCRATI(POLITICIENI).SI INCA CEVA,DOMNULE MINISTRU DE INTERNE PETRE TOBA,LA INVESTIREA DUMNEAVOASTRA IN FUNCTIE ATI JURAT CA VETI RESPECTA LEGILE TARII.DACA NU PUTETI,DATI DOVADA CA SUNTETI POLITIST ADEVARAT SI DATI-VA DEMISIA DE ONOARE IN SEMN DE SOLIDARITATE CU TOTI POLITISTII,JANDARMII SI LUCRATORII DE LA ISU CARE VOR AVEA DE SUFERIT.CU DEOSEBITA STIMA SI RESPECT VASILE BUCUCI,VICEPRESEDINTE SNPPC HUNEDOARA.

• Apreciez 1
  • Displace 9
Publicat
în urmă cu 3 ore, culebra a scris:

SINGURUL negociator prezent acolo a fost COARNA DUMITRU de la SNPPC. vajnicii luptatori pentru drepturile politistilor din SNAP , PROLEX,SEDLEX POLITIE si alte ,,diamante ,, de genul acesta au lipsit cu desavarsire.

Sa ii multumim lui Dumnezeu ca ni l-a dat pe dl. Coarna, nu? Desi este pensionar inca se lupta pentru politistii din activitate? Ce om, ce caracter, mai rar asa ceva! Dar, cand a avut timp dl. Coarna sa mearga la negocieri, sa lupte pentru noi (:))), ca este mai mult prin studiourile televiziunilor?
Coarna nu este baiatul ala care a iesit de curand la pensie si caruia i s-a cerut sa plece acasa definitiv, dar nu vrea sa renunte la 8.000 lei venit lunar de la sindicat? Coarna nu este cel care a sustinut ca incadrarile directe in politie sunt bune? Coarna nu este cel care s-a multumit doar cu un spor pentru politisti de 75% pentru orele lucrate in zilele de sdsl, desi alte categorii de bugetari primesc de ani buni un spor de 100%? Coarna nu este unul dintre liderii sindicali care a fost premiat de catre generalul-izmenar Oprea? Sa mai continui? Despre acest Coarna este vorba, Vasile?
Nea Vasile, chiar ne crezi prosti? Ai impresia ca nu stim ce inseamna SNPPC sau celelalte sindicate? Vezi ca aici sunt multi politisti carora le pasa.

în urmă cu 3 ore, culebra a scris:

ASA CA ACEST GUVERN DE TEHNOCRATI ISI BAT DIN NOU JOC DE POLITISTI,JANDARMI,ISU SI DE COLEGII DIN ARMATA ROMANA.SA VA FIE RUSINE DOMNILOR TEHNOCRATI(POLITICIENI)

Bai, Vasile, tu realizezi ce spui? SNPPC inseamna Sindicatul National al POLITISTILOR si Personalului Contractual! Ce legatura au jindarii, pompierii si militarii cu acest sindicat? Niciuna! Nu ii mai pupati in (cenzurat) pe altii pentru a castiga la capitolul imagine. Nu ma intereseaza ce se intampla cu acestia! Nu sunt colegi cu noi!
Sindicatele din politie ar trebui sa fie doar pentru politisti, nu pentru alte structuri militare ale tarii!
Vasile, cu cat te plateste Coarna ca sa il pupi in (cenzurat)? Nu mai posta astfel de minciuni!

P.S. Era sa uit, de la mine, pentru domnul Vasile si pentru ceilalti tradatori din sindicatele politistilor multa ..., pardon, un mare minus!

Vasile, Vasile, ce-ti mai place sa prostesti lumea! Vezi ca aici ai nimerit gresit!

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

Hopa ....culebra esti un spion al SNPPC-ului aici ? Uite mai, mai cum ies ei ca paduchii in frunte!

Coarna negociatorul...eu stiam ca este pensionar pupator de dosuri. Ala care acum 3 luni spunea la minister ca membrii din sindicatul lui sunt foarte multumiti si nu au motive sa iasa la mitinguri de protest, ala care a propus in aceiasi sedinta angajarea a 5000 de oameni prin metoda saritura hotului peste gardul politiei, adica cu buletinul ca la Altex! SNPPC-isti care sunt sefi de federatii si sindicate nationale pana acum o luna nu aveau nicio problema, acum vor uniune sindicala! Hai sictir jegurilor!

,,..ASA CA ACEST GUVERN DE TEHNOCRATI ISI BAT DIN NOU JOC DE POLITISTI,JANDARMI,ISU SI DE COLEGII DIN ARMATA ROMANA.SA VA FIE RUSINE DOMNILOR TEHNOCRATI(POLITICIENI).SI INCA CEVA,DOMNULE MINISTRU DE INTERNE PETRE TOBA,LA INVESTIREA DUMNEAVOASTRA IN FUNCTIE ATI JURAT CA VETI RESPECTA LEGILE TARII.DACA NU PUTETI,DATI DOVADA CA SUNTETI POLITIST ADEVARAT SI DATI-VA DEMISIA DE ONOARE IN SEMN DE SOLIDARITATE CU TOTI POLITISTII,JANDARMII SI LUCRATORII DE LA ISU CARE VOR AVEA DE SUFERIT.CU DEOSEBITA STIMA SI RESPECT VASILE BUCUCI,VICEPRESEDINTE SNPPC HUNEDOARA."

Asta spune totul despre voi culebra, fratii vostrii jandarmi, pompieri si militari din Armata Romana. Nu puteti sa scapati de stafiile trecutului, de mortii din porbagaj, au inceput sa puta. Pentru o mai buna informare la acele,,negocieri " au fost toti marii lideri de federatii......si degeaba ! Scoateti-va rahatul turcesc dintre dinti si treceti la pupatul urmatoarelor dosuri ! Auzi Coarna negociatorul....tare asta!

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat
în urmă cu 4 ore, Horia a scris:

Hai sictir stimabile @culebra, cu SNPPC-ul tau, cu derbedeul de Coarna si cu absolut toate sindicatele, fara nicio exceptie. Ai memoria scurta si din ce se vede ai preluat apucaturile de pupincurism ale sindicalistilor. Ma apuca scarba cand vad cum vii aici sa-i lauzi si sa le postezi elogii, sa-i pupi in c*r, pe cei care ne-au vandut de atatea ori, sunt niste scursuri care nu isi urmaresc decat interesele personale. Inca o data hai sictir cu Coarna ala al tău si cu tot snppc-ul. 

Bai Horia, ce ma injuri. Eu am luat stirea de pr fb si am postat-o aici. Nici mie nu-mi convine ce scrie in articol. Asa-mi trebuie daca am vrut parerea voastra !

în urmă cu 3 ore, coosstti a scris:

Culebra, tu te intitulezi dl. BuCUci și ți-am zis ce cred pe facebuc, chiar dacă ai șters comentariul. Aici nu poți să ștergi nimic, decât contul tău, dar eu mă șterg undeva cu sindicatul vostru de luptători ninja!

Nici nu fac parte din snppc !!!Eu am luat stirea de pr facebook si am postat-o aici. Nici mie nu-mi convine ce scrie in articol. Asa-mi trebuie daca am vrut parerea voastra !

24 minute în urmă, Elvis a scris:

Hopa ....culebra esti un spion al SNPPC-ului aici ? Uite mai, mai cum ies ei ca paduchii in frunte!

Coarna negociatorul...eu stiam ca este pensionar pupator de dosuri. Ala care acum 3 luni spunea la minister ca membrii din sindicatul lui sunt foarte multumiti si nu au motive sa iasa la mitinguri de protest, ala care a propus in aceiasi sedinta angajarea a 5000 de oameni prin metoda saritura hotului peste gardul politiei, adica cu buletinul ca la Altex! SNPPC-isti care sunt sefi de federatii si sindicate nationale pana acum o luna nu aveau nicio problema, acum vor uniune sindicala! Hai sictir jegurilor!

,,..ASA CA ACEST GUVERN DE TEHNOCRATI ISI BAT DIN NOU JOC DE POLITISTI,JANDARMI,ISU SI DE COLEGII DIN ARMATA ROMANA.SA VA FIE RUSINE DOMNILOR TEHNOCRATI(POLITICIENI).SI INCA CEVA,DOMNULE MINISTRU DE INTERNE PETRE TOBA,LA INVESTIREA DUMNEAVOASTRA IN FUNCTIE ATI JURAT CA VETI RESPECTA LEGILE TARII.DACA NU PUTETI,DATI DOVADA CA SUNTETI POLITIST ADEVARAT SI DATI-VA DEMISIA DE ONOARE IN SEMN DE SOLIDARITATE CU TOTI POLITISTII,JANDARMII SI LUCRATORII DE LA ISU CARE VOR AVEA DE SUFERIT.CU DEOSEBITA STIMA SI RESPECT VASILE BUCUCI,VICEPRESEDINTE SNPPC HUNEDOARA."

Asta spune totul despre voi culebra, fratii vostrii jandarmi, pompieri si militari din Armata Romana. Nu puteti sa scapati de stafiile trecutului, de mortii din porbagaj, au inceput sa puta. Pentru o mai buna informare la acele,,negocieri " au fost toti marii lideri de federatii......si degeaba ! Scoateti-va rahatul turcesc dintre dinti si treceti la pupatul urmatoarelor dosuri ! Auzi Coarna negociatorul....tare asta!

Ce draq nu intelegeti ca am preluat stirea cu copy si am postat-o aici cu paste. De acum sunt spion, ha,ha,ha

• Apreciez 1
  • Displace 3
Publicat

Am ramas asa uimit de stire ca am uitat si de semnalizare si de ghilimele. Ai drepatate Atantu,  eu si inca vreo cativa...suspusi, ce mai plagiem !

• Apreciez 2
  • Displace 2
  • Membru
Publicat

Bine ca te-ai logat in seara asta, ca pana dimineata nu te mai spala toata apa Dunarii! :))

• Membru activ
Publicat (modificat)
în urmă cu 8 ore, culebra a scris:

Am ramas asa uimit de stire ca am uitat si de semnalizare si de ghilimele. Ai drepatate Atantu,  eu si inca vreo cativa...suspusi, ce mai plagiem !

Fii barbat si recunoaste ce ai vrut sa exact sa spui. Nu mai sta la ocazie, sa vezi ce iese... Eu ii numesc pe astia oportunisti si sunt prea multi pe la noi.

Ai spus, ai spus. Acum sustine si argumenteaza. Lupta!

Sau las-o asa... Si, data viitoare nu te mai arunca asa, intai analizeaza...

Asta, cu intorsu' ca la Ploiesti, este exact atitudinea unei persoane care a gresit. Infractorii a folosesc mereu.

Modificat de viobra
  • Apreciez 5
  • Displace 2
Publicat

"Da, ce-am facut, sefu', am omorat pe cineva?" - zise Vasile Bucuci.
A, nu, Vasile, stai linistit! Ai facut ce fac toti liderii snppc de ceva vreme. Totusi, si membrii de sindicat sunt de vina ca se lasa condusi de tradatori ca tine si nu reactioneaza pentru a va schimba din functii iar daca nu se poate sa va schimbe din functii ar trebui sa se retraga din acest sindicat.

culebra, las-o asa cum a picat! Nu mai face valuri degeaba!

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Sunt politist de peste 30 ani. Asteptam sa ma pensionez dupa 1 ianuarie asa cum in 1984 asteptam sa termin scoala militara sa fiu "mare luptator pentru dreptate". Pe parcurs m-am dezumflat si acum m-am dezumflat de tot cand am pus pe forum (credeam eu al politistilor), acel miniarticol ce l-am gasit pe facebook. Intradevar, am gresit ca nu am mentionat ca l-am copiat, dar, doar numai pentru asta sa ma faca unii "albie de porci".... Voiam doar o confirmare sau o negare a celor citite. Acum nu mai vreau nimic. Dupa 1 ianuarie ma voi pensiona oricum. Nu mai pot lucra in acest sistem care se distruge zi de zi atat moral cat si fizic !!!

• Apreciez 1
Publicat

Culebra nu trebuie sa te superi dar in ultima perioada SNPPC-ul da rau cu mucii in fasole. Chiar acum se duc ,,lupte grele" in referire la legea pensiilor. Dupa ce ne-au spus sa stam cuminti acum au realizat ca aia in care noi am avut toata ,,neincrederea" au mai mintit inca odata, cum fac de 25 de ani. Daca te-am suparat cu ceva eu te rog sa ma ierti dar si tu ai gresit cand ai ridicat steagul. Imi cer scuze!

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.