Jump to content
POLITISTI.ro

Campania "Mie?! NU mi se poate întâmpla!"


NewsBot

Recommended Posts

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane lansează campania „Mie?! NU mi se poate întâmpla!”

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane a lansat, miercuri, 9 mai a.c., campania regională de informare „Mie?! NU mi se poate întâmpla!”. Campania va fi implementată de Centrul Regional Bucureşti al ANITP şi se va desfăşura pe o perioadă de trei luni în Bucureşti şi în zonele limitrofe ale capitalei.

Scopul campaniei este de a preveni riscurile traficului de persoane în vederea exploatării sexuale prin transmiterea unui mesaj comunicaţional adaptat grupului ţintă: tinere cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani.

Începând de astăzi, peste 100 de afişe, conţinând mesajul antitrafic sunt accesibile publicului larg în 26 de staţii de metrou bucureştene, campania având la bază colaborarea între ANITP şi Metrorex S.A.

* * *

postermienumisepoatentm.jpg

Informaţii de background:

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

Link to comment
 • Moderator

Sfaturi utile pentru a evita o situație de trafic

 • Ţi s-a făcut o propunere?
  Nu fi naiv, verifică în detaliu orice ofertă primită
 • Te-ai hotărât să pleci?
  Lasă cât mai multe informaţii familiei
 • Ţi s-a oferit sprijin la plecare?
  Nu da nimănui actele de identitate
 • Eşti deja în pericol?
  Cere ajutorul oricărei persoane cu care intri în contact
 • Cum îţi dai seama că o persoană este victimă a traficului de fiinţe umane?
  Nu ignora problemele celor din jur

Ce este traficul de persoane?

Traficul de persoane constituie o violare a drepturilor omului şi o atingere adusă demnităţii şi integrităţii fiinţei umane, o ameninţare asupra securităţii individului şi a valorilor sociale şi morale.

Acest tip de infracţionalitate afectează în mod direct individul prin impactul pe care îl are asupra unuia dintre drepturile individuale fundamentale, libertatea individuală, societatea suportând, în acelaşi timp, influenţe negative generate de amplificarea fenomenului corupţiei, a faptelor antisociale şi violente, crearea unor mecanisme criminale care obţin profituri substanţiale din acest tip de activitate afectând stabilitatea economică şi securitatea regională.

Deşi se află pe agendele internaţionale încă din anul 2000, traficul de persoane, ca fenomen infracţional şi social, rămâne în continuare o realitate ce necesită un efort susţinut şi continuu din partea organismelor internaţionale, a fiecărui stat în parte, dar şi a întregii societăţi.

Creşterea cererii de servicii sexuale, de forţă de muncă ieftină, dorinţa de a obţine profit cu investiţii minime, sunt tot atâţia factori care influenţează în mod direct intensificarea activităţii reţelelor de trafic.

Reacţia împotriva traficului de persoane implică mai multe aspecte: ca activitate economică ilegală, traficul este una dintre resursele financiare principale ale crimei organizate; ca încălcare majoră a drepturilor fundamentale ale omului, este o ofensă adusă demnităţii umane pe care România nu o poate trece cu vederea; ca activitate ilegală transfrontalieră, este un element care ameninţă securitatea şi un domeniu de cooperare important în interiorul UE şi în parteneriat cu state, regiuni şi terţe organizaţii internaţionale.

Astfel, factorii de decizie din Uniunea Europeană au lansat un apel către comunitatea internaţională, inclusiv către instituţiile de la nivel regional şi naţional, organizaţii non-guvernamentale, internaţionale şi alte organizaţii ale societăţii civile, precum şi către instituţiile şi agenţiile Uniunii Europene, atât pentru a contracara provocările ridicate de infracţionalitatea transnaţională, cât şi pentru a oferi o reacţie clară şi cuprinzătoare în direcţia unor politici multidisciplinare, coerente şi coordonate, cu implicarea tuturor actorilor vizaţi din ţările de origine, tranzit şi destinaţie. O astfel de reacţie explicită trebuie să fie în concordanţă cu standardele drepturilor omului, acordându-se o atenţie particulară traficului de femei şi copii, în conformitate cu instrumentele internaţionale.

sursa: http://anitp.mai.gov.ro

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.