Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecţi de trafic de persoane şi/sau proxenetism, depistaţi de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Suspecţi de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, depistaţi de poliţişti

Poliţiştii B.C.C.O. Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat astăzi mai multe percheziţii la membrii unei grupări ce acţiona în municipiul Timişoara, specializată în trafic de persoane

La locuinţele percheziţionate au fost descoperite două victime, dintre care una minoră, ce erau obligate să se prostitueze.

Începând din luna martie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane, minori şi proxenetism, ce acţiona în municipiul Timişoara.

Din investigaţii a reieşit că, cei mai mulţi clienţi erau racolaţi prin internet, de pe diferite site-uri de socializare, dar şi prin intermediul presei scrise. Tinerele care practicau prostituţia erau cazate împreună cu exploatatorii pentru a fi supravegheate, urmărite până la locul unde se întâlneau cu clienţii, iar apoi aşteptate până la finalizarea serviciilor sexuale, pentru a li se lua banii. Pentru a nu fi depistaţi, membrii grupării schimbau la intervale scurte de timp, atât spaţiul unde se practica prostituţia, cât şi apartamentele unde locuiau.

În urma activităţilor de cercetare penală, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit două victime, o tânără în vârstă de 17 ani şi sora acesteia în vârstă de 23 de ani, originare din zona Moldovei, care erau obligate să se prostitueze încă de la începutul anului 2010, în diverse apartamente închiriate din municipiul Timişoara, fiind atent monitorizate de liderul grupării. S-a stabilit faptul că, cele două tinere, zilnic, întreţineau relaţii sexuale cu aproximativ 30 de clienţi, iar sumele obţinute în urma practicării prostituţiei, în jur de 2.000 lei pe zi, erau predate la finalul zilei către liderul grupării. 

Pentru probarea activităţii infracţionale astăzi, poliţişti din cadrul B.C.C.O. Timişoara, sprijiniţi de o echipă a D.P.I.R. şi Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Timiş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au descins simultan în trei spaţii situate în municipiul Timişoara şi comuna Moraviţa, judeţul Timiş. 

Cu această ocazie, la locuinţele percheziţionate au fost descoperite cele două tinere, totodată fiind ridicaţi 1800 de lei, precum şi două calculatoare şi diverse înscrisuri.

În prezent, patru din membrii grupării sunt audiaţi de procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 3 months later...
 • Replies 36
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  37

Suspecţi de trafic de persoane şi proxenetism, depistaţi

Grupare infracţională specializată în trafic de minori şi proxenetism, destructurată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi Poliţiei Municipiului Oradea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea

Luni, 14 noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, în colaborare cu poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul I.P.J. Bihor şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. au acţionat pe raza Municipiului Oradea şi în localitatea bihoreană Tileagd, pentru a destructura o grupare de crimă organizată, specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. 

Gruparea acţiona pe raza Judeţului Bihor, avea ramificaţii în judeţele Satu Mare şi Timiş şi era formată din opt bihoreni, respectiv N.T.C., de 30 de ani, I.A., de 49 de ani, N.S.G., de 21 de ani, F.M.V., de 29 de ani, M.T.P., de 21 de ani, N.F.C., de 26 de ani, S.I.M., de 25 de ani, H.R., de 30 de ani şi un sătmărean, C.F.I., de 21 de ani. 

Aceştia sunt acuzaţi că, în perioada 2010 - 2011, au iniţiat şi constituit un grup de crimă organizată în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. În acest sens, au racolat, cazat şi transportat în vederea exploatării sexuale douăsprezece bihorence, dintre care trei minore, două de 17 ani şi una de 14, profitând de faptul că fetele aveau diverse dificultăţi materiale şi familiale.

În acest context, N.T.C. şi S.I.M., liderii grupării infracţionale, au închiriat mai multe apartamente în Municipiul Oradea, în care au fost exploatate prin practicarea prostituţiei atât cele trei minore, cât şi alte tinere, contra unor sume cuprinse între 50 şi 200 lei de persoană, în funcţie de „preferinţele” clienţilor. „Amatorii” erau racolaţi prin intermediul unor anunţuri făcute la mica publicitate, prin care erau oferite 10 – 15 numere de telefon de contact. 

Luni, 14 noiembrie a.c., în cadrul amplei acţiuni desfăşurate pentru a întrerupe activitatea infracţională a acestora, au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare, din care 10 în Judeţul Bihor, una în Municipiul Satu Mare şi una în Municipiul Timişoara, anchetatorii beneficiind de sprijinul B.C.C.O. Timişoara şi S.C.C.O. Satu Mare. 

În cadrul percheziţiilor efectuate, poliţiştii B.C.C.O. Oradea au descoperit diverse înscrisuri, telefoane mobile, unităţi de calculator şi alte bunuri, care au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.
Totodată, 18 persoane au fost conduse pentru cercetări la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, din care şase au fost reţinute în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor, urmând a fi formulată propunere de arestare preventivă a acestora. 

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 7 şi 18 ani.

 

Compartimentul Relaţii Publice - I.P.J. Bihor

Link to comment
 • 3 months later...

Brailean arestat preventiv pentru trafic de persoane si proxenetism

 

Un bărbat din judeţul Brăila, suspectat de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că a transportat şi cazat în vederea exploatării sexuale mai multe tinere, unele dintre ele fiind minore, a fost prins de poliţiştii brăileni, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi procurorii D.I.I.C.O.T. -Biroul Teritorial Brăila, au probat activitatea infracţională a brăileanului S.I., de 36 de ani, suspectat de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.
Totodată, areieşit că acesta se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 3 ani şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei, conform mandatului de executare emis la data de 3 noiembrie 2009, de către Judecătoria Brăila.
În fapt, acestuia i s-a probat că, din anul 2005 până în prezent, a racolat, transportat şi cazat în vederea exploatării sexuale mai multe tinere, unele dintre ele fiind minore, uneori folosindu-se de ameninţări la adresa acestora şi a membrilor familiilor lor.
La data de 23 februarie a.c., poliţiştii S.C.C.O. Brăila, în colaborare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila - Serviciul de Investigaţii Criminale, l-au depistat pe cel în cauză pe raza localităţii Popeşti Leordeni, din judeţul Ilfov.

După depistare, brăileanul a fost escortat din municipiul Bucureşti la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Brăila, pentru continuarea cercetărilor cu privire la comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism în formă continuată, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 12, alin.1 şi 2, lit. „a”, din Legea 678/2001 privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane şi, respectiv, art.329, din Codul Penal.
În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii au dispus, prin ordonanţă, reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila. Ulterior, la data de 24 februarie a.c., S.I. a fost prezentat Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă, instanţa de judecată dispunând arestarea preventivă a acestuia, pe o perioadă de 29 de zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Percheziţii pentru destructurarea unei reţele specializată în trafic de persoane

37 de persoane sunt suspectate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au racolat peste 50 de victime, majore şi minore, din judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Olt şi Vrancea pe care, prin ameninţări şi violenţe, le-au obligat să se prostitueze în Italia, dar şi în municipiul Bucureşti.

Poliţiştii din cadrul D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, B.C.C.O. Bucureşti, S.C.C.O. Olt, S.C.C.O. Dâmboviţa, B.C.C.O. Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, beneficiind de suportul informativ al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.G.I.P.I., efectuează în această dimineaţă 26 de percheziţii domiciliare – 18 în municipiul Bucureşti, 2 în municipiul Giurgiu, 2 în municipiul Brăila, 2 în judeţul Vrancea, 1 în municipiul Târgovişte şi 1 în judeţul Ilfov, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 37 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 53 de ani.

În fapt se reţine că, sub coordonarea liderului grupării, M.S., din municipiul Giurgiu, membrii grupării au racolat peste 50 de victime, majore şi minore, din judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Olt şi Vrancea, pe care, prin ameninţări şi violenţe, le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei în Italia - regiunile Milano, Calabria-Rosarno şi Messina, dar şi în municipiul Bucureşti.

O parte din victime au fost racolate prin înşelăciune, respectiv prin promisiunea asigurării unor locuri de muncă în Italia, iar altele au fost cumpărate, cu sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro de la alţi membri ai grupării.

Membrii grupării au obţinut din activitatea infractională beneficii financiare substanţiale, de ordinul sutelor de mii de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse pentru audieri 30 de persoane, faţă de care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, fapte prevăzute de art. 12, alin. 1 şi 2 lit. a si art. 13 alin. 1 din Legea nr. 678/2001.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 10 months later...

Suspecţi de trafic de persoane, depistaţi

În urma a trei percheziţii efectuate în judeţul Gorj au fost depistate cinci persoane suspectate că au racolat mai multe victime pe care le-au exploatat sexual şi le-au obligat să cerşească în Norvegia.

La data de 9 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Gorj şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Gorj, au efectuat simultan trei percheziţii domiciliare, în localitatea Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj, la locuinţele unor suspecţi de trafic de persoane pe relaţia România- Norvegia.

Percheziţiile au vizat cinci persoane care sunt suspectate că, în perioada 2008-2012, au racolat şi transortat în Norvegia mai multe victime, care au fost exploatate sexual şi obligate la practicarea cerşetoriei, obţinând aproximativ 150.000 euro din aceste activităţi.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 401 inele tip ghiuluri din metal de culoare galbenă, o pereche de cercei din metal de culoare galbenă, 300 de euro şi 150 de lei, două săbii, un pistol cal. 9 mm, cu gaze şi două cartuşe aferente şi un gram de rezină de cannabis.

De asemenea, au fost identificate documente aparţinând persoanelor traficate (cărţi de identitate provizorii, certificate de naştere), precum şi patru autoturisme de lux aparţinând suspecţilor, în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Totodată, cei cinci suspecţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, pentru audiere şi dispunerea de măsuri legale corespunzătoare.

Faţă de aceştia se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup care nu este potrivit legii grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Suspecţi de trafic de persoane, reţinuţi

Trei membri ai unei grupări infracţionale, suspectaţi că au trafic sexual mai multe persoane din Republica Moldova, prin promisiunea oferirii unor locuri de muncă în România, au fost reţinuţi astăzi.

Astăzi, 15 ianuarie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. Braşov, au continuat cercetările privind activitatea infracţionala a unei grupări infracţionale.

În cauză, P.V., de 52 de ani, P.T., de 47 de ani şi P.V., de 25 de ani sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, faptă prevăzută şi pedepsită de art.12 din Leg.678/2001 privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane.

În urma punerii în aplicare a unei comisii rogatorii solicitate de către autorităţile judiciare din Republica Moldova, au fost identificate 6 părţi vătămate din această ţară, cu vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani.

Din cercetări a rezultat că suspecţii, sub promisiunea oferirii unor locuri de muncă în România ca maseoze sau menajere, le-au făcut invitaţii părţilor vătămate în vederea obţinerii vizelor şi le-au asigurat suma necesara trecerii frontierei (500 de euro). Odată ajunse în Romania, au reţinut documentele de identitate ale victimelor, care erau permanent supravegheate. Prin ameninţări, le-au constrâns să se prostitueze în folosul acestora, în cadrul unor saloane de masaj deschise în Braşov, Cluj-Napoca şi Constanţa, fiind periodic rotite între aceste saloane.

Cei 3 suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, urmează a fi efectuate cercetări în vederea extinderii şi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, fapte prevăzute de Legea 241/2005 şi Legea 656/2002.

Din verificările efectuate până în prezent rezultă că membrii grupării au avut încasări de peste 300.000 de lei, fără a fi înregistrate în contabilitatea societăţii folosite ca paravan pentru săvârşirea infracţiunilor.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 4 months later...

Cercetaţi pentru trafic de minori

 

Şase persoane sunt suspectate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au racolat şi exploatat sexual mai multe minore, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani.

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale-I.G.P.R. şi I.P.J. Bacău, au efectuat, la data de 4 iunie a.c., patru percheziţii domiciliare, în municipiul Oneşti, comunele Caşin şi Mănăstirea Caşin, la locuinţele unor persoane suspectate de trafic de minori.

 

Au fost puse în executare mai multe mandate de aducere, 15 persoane fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- S. T. Bacău, în vederea cercetărilor.

 

Şase persoane sunt suspectate că, în perioada 2012-2013, au racolat şi exploatat sexual mai multe minore, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, în scopul obţinerii de venituri ilegale, exercitănd asupra lor acţiuni de intimidare psihică sau alte acte de coonstrângere. Din cercetări au rezultat indicii că patru dintre suspecţi şi-au determinat copiii minori să comită infracţiuni de prostituţie şi proxenetism.

 

Opt minore, victime ale infracţiunilor de trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului, au fost preluate şi internate în centre de asistenţă socială şi protecţia copilului.

 

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a şase suspecţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 53 de ani, pentru trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 months later...

Suspecţi de trafic de minori şi proxenetism, reţinuţi

 

Membrii unui grup infracţional sunt suspectaţi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Alba şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au racolat mai multe minore şi tinere cărora le-au înlesnit practicarea prostituţiei.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia, în urma investigaţiilor efectuate, au documentat activitatea infracţională a două persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie.

Cei în cauză sunt suspectaţi că, în cursul acestui an, la intervale diferite de timp, au recrutat mai multe minore din Alba în scopul exploatării sexuale, intermediind legăturile cu diverşi clienţi şi transportând minorele la domiciliile acestora.

Unul din suspecţi este bănuit că a înlesnit practicarea prostituţiei şi unor femei majore, activitate de pe urma căreia a obţinut foloase materiale injuste. De asemenea, membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi încercat zădărnicirea aflării adevărului prin influenţarea unor părţi sau martori.

Suspecţii au fost reţinuţi, la data de 25 septembrie a.c., urmând a se formula propunere de arestare preventivă la Tribunalul Alba, instanţă competentă material şi teritorial.

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Suspecţi de trafic de persoane, arestaţi

 

Trei bărbaţi sunt suspectaţi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au racolat şi exploatat sexual, în municipiul Iaşi, mai multe tinere, minore şi majore.

  

La data de 5 noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi au efectuat percheziţii la locuinţele a trei bărbaţi, cu vârste între 25 şi 45 de ani, din Iaşi, suspectaţi de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale.

 

În fapt, în perioada 2011 – 2013, suspecţii ar fi recrutat, transportat, cazat şi exploatat sexual, în municipiul Iaşi, mai multe tinere, minore şi majore.

 

Aceștia sunt suspectaţi că ar fi postat anunțuri pe site-uri de internet pentru adulți, racolând, astfel, clienți pentru victimele exploatate, obținând importante beneficii materiale pentru sine.

 

Bărbaţii au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, pentru audieri, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi omisiunea de a sesiza organele judiciare.

 

În urma probatoriului administrat în cauză, suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după care, în cursul zilei de ieri, faţă de aceştia s-a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.P.I..

 

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de trafic de minori

 

În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Cluj, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat percheziţii la şase persoane suspectate că ar fi recrutat, cu promisiunea oferirii unor locuri de muncă la hoteluri şi restaurante din străinătate, mai multe minore, pe care ulterior le-au transportat, găzduit şi exploatat sexual în Cehia şi Austria.

La data de 3 decembrie a.c., poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca, sprijiniţi de cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat cinci percheziţii la mai multe persoane din municipiile Cluj Napoca, Baia Mare şi Dej, suspectate de comiterea infracţiunii de trafic de minori.

În cauză există suspiciunea că cei şase suspecţi, cu vârste între 25 şi 53 de ani, ar fi recrutat, transportat, găzduit şi exploatat sexual în Cehia şi Austria mai multe tinere, care au fost racolate de pe teritoriul României cu promisiunea oferirii unor locuri de muncă la hoteluri şi restaurante din străinătate.

În continuare, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori, persoanele implicate riscând o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Cei şase suspecţii au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj pentru audieri, urmând ca în urma probatoriului administrat în cauză, să fie luate măsurile legale ce se impun.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Grupare infracţională specializată în trafic de minori şi proxenetism, destructurată

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T au pus în executare şapte mandate de aducere emise pe numele membrilor unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de minori şi proxenetism.

La data de 18 februarie a.c., poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt – B.C.C.O. Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Olt au efectuat o percheziţie pe raza judeţului Olt, la locuinţa membrilor unei grupări infracţionale, specializată în săvârșirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals privind identitatea. Totodată, au pus în executare şapte mandate de aducere emise pe numele membrilor grupului infracţional organizat.

În urma percheziţiei efectuate au fost ridicate, în vederea confiscării, 750 de euro, 1000 de lei şi un autoturism.

Persoanele depistate urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audieri şi dispunerea de măsuri legale ce se impun.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în cursul anului 2012, cei trei membri ai grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 24 şi 27 de ani, ar fi racolat patru tinere, dintre care două minore, din judeţul Olt, pe care le-ar fi transportat în localitatea Monza, Italia şi le-ar fi obligat să se prostitueze, obţinând din activitatea infracţională aproximativ 40.000 de euro, pe care membrii grupării i-au împărţit în mod egal.

Totodată, membrii grupării infracţionale sunt bănuiţi că le-ar fi atribuit celor două minore, pentru părăsirea ţării, alte date de identificare, în baza unor documente de identitate, care nu aparţineau în realitate tinerelor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, proxenetism, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals privind identitatea.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Suspecţi de trafic de minori, arestaţi preventiv

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Dâmboviţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. suspectează doi bărbaţi de comiterea infracţiunii de trafic de minori. Cei doi au fost reţinuţi şi prezentaţi magistraţilor, care au dispus arestarea preventivă a acestora.

În cursul nopţii de 20/21 februarie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul S.C.C.O. Dâmboviţa, şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dâmboviţa au depistat în flagrant doi bărbaţi, în timp ce au plasat o minoră de 17 ani, din Moreni, pentru a practica prostituţia.

În fapt, începând cu anul 2011, cei doi bărbaţi, de 24, respectiv de 28 de ani, din judeţul Dâmboviţa, ar fi recrutat, găzduit şi transportat minora, pentru a practica prostituţia.

De asemenea, poliţiştii şi procurorii îi bănuiesc pe cei doi că intenţionau să o transporte pe aceasta în Germania, pentru a practica prostituţia.

Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, iar ulterior au fost prezentaţi instanţei de judecată, care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul I.P.J. Dâmboviţa.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Cercetat pentru trafic de persoane

 

Un bărbat bănuit că ar fi exploatat sexual, în Italia, o tânără pe care ar fi obligat-o să practice prostituția în folosul lui a fost depistat de polițiști și procurori. În cauză s-a cooperat cu autorităţile din Italia şi Germania, acesta fiind cercetat în Italia pentru tentativă la omor, respectiv pentru trafic de persoane şi exploatare sexuală, în Germania.

Poliţiştii S.C.C.O. Arad și procurorii D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Arad au depistat şi reţinut un bărbat, de 35 de ani, bănuit de trafic de persoane în formă continuată şi tentativă la infracţiunea de trafic de minori.

În cadrul administrării probatoriului, la data de 7 martie a.c., polițiștii și procurorii au efectuat trei percheziţii domiciliare şi a fost pus în executare un mandat de aducere. În urma acestor activități au fost ridicate mai multe bunuri ce constituie mijloace de probă, printre care suporţi magnetici, tehnică de calcul, telefoane mobile şi sim-uri, o tabletă, fotografii cu posibile victime şi numeroase chitanţe reprezentând sume de bani primite de suspect de la victime prin intermediul unui sistem de transfer bancar.

Din cercetările efectuate au rezultat indicii că, începând cu anul 2010 şi până în prezent, cel în cauză ar fi recrutat, transportat şi adăpostit în Italia, prin inducere în eroare şi constrângere, o tânără. De asemenea, acesta ar fi încercat să recruteze, prin aceleaşi mijloace, mai multe minore, de pe raza judeţului Arad, cu scopul obţinerii de foloase materiale prin obligarea victimelor la practicarea prostituţiei.

În cauză s-a cooperat cu autorităţile competente din Italia şi Germania, bărbatul fiind cercetat în Italia pentru tentativă la omor, respectiv pentru trafic de persoane şi exploatare sexuală, în Germania.

În cursul zilei de 8 martie a.c., bărbatul a fost prezentat Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane în formă continuată şi tentativă la infracţiunea de trafic de minori

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale în cauză.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - IGPR

Link to comment
Reţinut pentru trafic de minori
 
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia au identificat un bărbat, bănuit de trafic de minori şi proxenetism.
 
În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, un bărbat, care deţinea o funcţie în cadrul unei autorităţi locale ,ar fi înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe persoane, inclusiv o minoră, efectuând operaţiuni de intermediere a practicării prostituţiei. 
 
Acesta ar fi identificat clienţi, organizând întâlniri cu persoane din anturajul său, tot pentru întreţinerea de relaţii sexuale.
 
În activitatea infracţională, bărbatul ar fi fost sprijinit de o femeie.
 
În cauză, a fost luată măsura preventivă a reţinerii bărbatului, urmând a fi sesizat Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 3 months later...
Percheziţii la bănuiţi de trafic de persoane şi trafic de minori
 
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. - ST Galaţi au efectuat şapte percheziţii domiciliare pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.
 
La data de 23 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat şapte percheziţii domiciliare, în judeţele Galaţi, Neamţ şi Brăila la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori şi spălare de bani.
 
În fapt, membrii grupării infracţionale sunt bănuiţi că, începând cu anul 2011, ar fi acţionat prin intermediul unui salon de masaj, care funcţiona sub paravanul unor societăţi comerciale de prestări servicii de întreţinere corporală. În realitate, cadrul salonului, membrii grupării ar fi exploatat sexual mai multe tinere, multe dintre acestea minore. 
 
Din cercetările efectuate a reieşit că victimele ar fi fost exploatate sexual, contra unor importante sume de bani, o mică parte din acestea ajungând în posesia victimelor. 
 
În urma probatoriului administrat, cinci dintre membrii grupării infracţionale au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.
 
Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi vor solicita Tribunalului Galaţi arestarea preventivă a celor cinci persoane, pentru 30 de zile.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI şi al Serviciului Român de Informaţii.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 4 weeks later...
Bănuit de trafic de persoane, sub pretextul unor locuri de muncă false, cercetat
 
Un bărbat este bănuit de poliţişti şi procurori că ar fi recrutat mai multe persoane, sub pretextul oferirii unor locuri de muncă bine plătite, în Franţa, pentru a le exploata prin obligarea la executarea unor servicii, în folosul său. Acesta a fost arestat preventiv.
 
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au depistat două persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi spălare de bani.
 
Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada martie 2013-martie 2014, un bărbat ar fi recrutat, transportat şi adăpostit, din România în Franţa, patru persoane, din judeţul Arad. Prin inducere în eroare, ar fi exploatat victimele, prin obligarea la munci sau îndeplinirea unor servicii (săpături în pământ pentru identificare şi extragerea de materiale feroase) ori cu încălcarea normelor legale privind condiţiile de muncă, sănătate, salarizare şi securitate.
 
Aceste activităţi au avut drept scop obţinerea de bani de către victime. Sumele erau transferate de către bănuit, din Franţa în România. Cu aceşti bani, cel în cauză ar fi achiziţionat un imobil pe numele concubinei sale.
 
La data de 16 iulie a.c., a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului şi au fost puse în executare două mandate de aducere. În urma percheziţiei au fost ridicate bunuri şi înscrisuri şi a fost indisponibilizat un autoturism.
 
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi spălare de bani.
 
La acţiune au participat şi poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane. În cauză, s-a cooperat cu autorităţile competente din Franţa şi S.R.I..
 
Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.
Link to comment
 • 2 months later...
Percheziţii la persoane bănuite de trafic de minori
 
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Argeş şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T.Piteşti, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat două percheziţii domiciliare în judeţul Argeş, la locuinţele mai multor persoane bănuite de exploatare sexuală de minori.
 
La data de 9 octombrie a.c., poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T.Piteşti, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş au efectuat două percheziţii domiciliare în oraşele Mioveni şi Ştefăneşti.
 
Percheziţiile au vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializate în exploatarea sexuală de minori.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..
 
Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că, în perioada 2011 – 2014, gruparea constituită din trei persoane ar fi recrutat, adăpostit şi constrâns, prin acte de violenţă, mai multe tinere să practice prostituţia.
 
Clienţii minorelor ar fi fost racolaţi din baruri şi cluburi de pe raza oraşului Mioveni şi municipiului Piteşti.
 
Cei trei membri ai grupării sunt bănuiţi că ar fi obţinut, în urma comiterii de infracţiuni peste 20.000 de lei.
 
În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor trei laptop-uri, 3500 de euro, trei telefoane mobile, formulare de transfer bancar, precum şi alte documente şi înscrisuri.
 
Cinci persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, pentru audieri.
 
O persoană a fost reţinută, pe bază de ordonanţă, pentru comiterea infracţiunii de trafic de minori, urmând a fi prezentată magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

 

Sursă: IGPR 

Link to comment
 • 2 weeks later...

REŢINUT PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ŞI MINORI

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au efectuat 2 percheziţii în Brezoi, pentru probarea activităţii infracţionale a unui bărbat bănuit că ar fi exploatat femei în parcări de pe Valea Oltului./ Cel în cauză a fost reţinut.

 

La data de 23 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – S.C.C.O. Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea au efectuat două percheziţii domiciliare în localitatea Brezoi, la un bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

 

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi bani şi bijuterii din aur, dobândite în urma  activităţii infracţionale.

 

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna octombrie 2013, bărbatul, de 29 de ani, ar fi exploatat sexual patru femei provenite din familii cu o situaţie materială precară, dintre care una minoră, care practicau prostituţia în parcările de TIR-uri de pe Valea Oltului.

 

Şapte persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Vîlcea, pentru audieri.

 

Cel în cauză a fost reţinut, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, urmând a fi prezentat magistraţilor, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.
 

Sursa: IPJ Valcea

Link to comment
 • 2 weeks later...

REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ŞI PROXENETISM

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi procurorii D.I.I.C.O.T . – S.T. Neamţ au descins ieri, într-un local din municipiul Piatra Neamţ şi la locuinţele a 4 persoane, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în trafic de persoane şi proxenetism. Cei patru membri ai grupării au fost reţinuţi.

Astfel, în urma percheziţiilor desfăşurate la locuinţa unui bărbat de 45 de ani şi trei femei, cu vârste cuprinse între 30 şi 59 de ani, toţi din Piatra Neamţ, au fost ridicate sume de bani ce ar putea proveni din activitatea infracţională.

Din investigaţii a reieşit că, cei patru ar fi facilitat practicarea prostituţiei de către tinere minore şi majore, însuşindu-şi banii rezultaţi.

În baza probatoriului administrat în cauză, împotriva celor patru persoane, D.I.I.C.O.T. a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate a Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi al DIPI.

La activităţi au participat şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Neamţ.

Sursă: IGPR

Link to comment
 • 3 weeks later...
PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE PROXENETISM
 
100 de poliţiştii din Ialomiţa efectuează, în această dimineaţă, 19 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de proxenetism.  
 
La data de 26 noiembrie a.c., 100 de poliţişti de investigaţii criminale şi luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Ialomiţa efectuează 19 percheziţii, pe raza municipiului Slobozia.
 
Activitățile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Ialomiţa şi vizează probarea eventualei activităţi infracţionale a patru persoane, bănuite de proxenetism, ce au fost monitorizate de la sfârşitul anului 2013.
 
Pe numele celor în cauză au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduși pentru audieri la sediul I.P.J. Ialomiţa.
 
Acțiunea se desfășoară sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia și beneficiind de suportul de specialitate al DIPI.
 
Sursa: IPJ IALOMIŢA
Link to comment

PERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN PROXENETISM

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmboviţa au destructurat o grupare infracţională specializată în proxenetism./ 10 persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 3 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuat 24 de percheziţii în judeţele Dâmboviţa şi Argeş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale, specializate în infracţiuni de proxenetism.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2014, cei 14 membri ai grupării ar fi recrutat 30 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia pe teritoriul unor state europene, în mod special în Amsterdam, Olanda.

O parte din sumele de bani obţinute din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşite de membrii grupării.

În cauză s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Olanda, fiind efectuate percheziţii domiciliare simultane şi în Amsterdam, Olanda.

La sediul D.I.I.C.O.T - B.T. Dâmboviţa vor fi aduse zece persoane, pentru audiere.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al Serviciului Român de Informaţii.

Sursa: IGPR

Link to comment

CERCETAŢI PENTRU TRAFIC DE MINORI

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Argeş şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti cercetează doi tineri bănuiţi de trafic de persoane minore. Unul dintre ei a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 4 decembrie a.c. poliţiştii au depistat un tânăr 24 de ani, din municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, bănuit că, împreună cu un altul, de 16 ani, ar fi săvârşit infracţiuni de trafic de minore.

De asemenea, în urma cercetărilor, la data de 24 noiembrie a.c., poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, l-au depistat pe tânărul de 16 ani.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada septembrie - octombrie a.c., cei doi ar fi racolat şi exploatat sexual patru minore, care provin din familii destrămate, cu o situaţie financiară dificilă.

Aceştia le-ar fi obligat să practice prostituţia stradală, în zone mărginaşe ale municipiilor Piteşti, Târgovişte, Ploieşti şi Bucureşti sau la diferite hoteluri şi pensiuni. Cei doi sunt bănuiţi că ar fi obţinut, în urma comiterii de infracţiuni, peste 30.000 de lei.

În cauză, 17 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, pentru audieri.

Tânărul de 24 de ani a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, iar faşă de minor a fost luată măsura controlului judiciar, ambii fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de trafic de minori.

Sursă: IGPR

Link to comment

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE PROXENETISM

Poliţiştii din Bucureşti au efectuat patru percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de proxenetism. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

La data de 4 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 3 din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat patru percheziţii în Bucureşti, la persoane bănuite de proxenetism.

Din cercetări a reieşit că, un bărbat, în vârstă de 35 de ani şi o femeie, în vârstă de 27 de ani, ar fi închiriat două apartamente în sectorul 3 din Bucureşti, unde cinci femei ar fi practicat prostituţia în folosul celor doi. Aceștia ar fi racolat clienţi, prin anunţuri pe internet.

În urma percheziţiilor, din locuinţa bărbatului au fost ridicați 2.500 de lei şi o armă neletală, pentru care nu deţinea autorizaţie. De asemenea, au fost depistate şi conduse la audieri cele două persoane bănuite, precum şi femeile care ar fi practicat prostituţia.

Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Sursă: DGPMB

Link to comment
 • 2 weeks later...

CERCETAŢI PENTRU TRAFIC DE MINORI ŞI PROXENETISM

 

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională ai cărei membrii sunt bănuiţi că ar fi recrutat şi exploatat sexual mai multe minore şi tinere. Trei persoane au fost reţinute şi, ulterior, arestate.

 

La data de 16 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa au efectuat 3 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori şi proxenetism.

 

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna octombrie 2014, membrii grupării ar fi recrutat, transportat şi primit mai multe minore şi tinere în scopul exploatării sexuale, înlesnirii prostituţiei şi obţinerii de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către acestea.

 

Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi asigurat protecţia victimelor, găsindu-le clienţi şi transportându-le în vederea întreţinerii actelor sexuale contra cost.

 

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse la audieri 7 persoane bănuite în cauză.

 

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de 3 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar la data de 17 decembrie a.c., Tribunalul Constanţa a dispus faţă de acestea măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

 

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale - I.P.J. Constanţa şi al jandarmilor.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.
 

Sursa: IPJ Constanta

Link to comment
 • 1 month later...
PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE PROXENETISM
 
O armă de vânătoare, 59 de cartuşe, un revolver, o sabie, o steluţă ninja, un box, o macetă, mai multe cuţite, 12 telefoane mobile, cartele telefonice, 5 kg. de monede, precum şi 1.100 de euro şi 1.200 de lei au ridicat poliţiştii din Constanţa, în urma percheziţiilor efectuate, astăzi, la persoane bănuite de proxenetism.
 
La data de 21 ianuarie a.c., poliţiştii din Medgidia, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare în municipiul Medgidia la persoane bănuite de proxenetism.
 
Din cercetări a rezultat că, în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015, persoanele implicate ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei mai multor tinere din judeţul Constanţa, în localităţile Medgidia şi Cernavodă.
 
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă de vânătoare, 44 de cartuşe aferente, 15 cartuşe pentru armă cu glonţ, un revolver cu capse, o sabie, o steluţă ninja, un box, o macetă şi mai multe cuţite.
 
De asemenea, au ridicat 12 telefoane mobile, cartele telefonice, 5 kg. de monede, emise în perioada 1.800 – 1.940 de mai multe state, precum şi 1.100 de euro şi 1.200 de lei.
 
Cei în cauză au fost conduşi la sediul poliţiei, iar trei bărbaţi au fost reţinuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi deţinere ilegală de armament.
 
Sursa: IPJ CONSTANŢA
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.