Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

@catalin - acum am vazut si eu :)

macar de Mona sunt sigur ca stie carte. sa vedem si ce mare brinza face in conditiile in care banii sunt la MJ si nu la ICCJ. iar noul CPC bate la usa cu forta maxima, de la 01.09. va incepe distractia.

am o senzatie de roller-coaster de nu pot sa iti povestesc :)

Publicat

Daca vreti o parere din exterior,ministrul Ioan Rus cred ca a fost unul din cei mai buni ministri de la interne.

Iar prin aceasta demisie de onoare ( caz rar la romani ) chiar a dovedit ca are demnitate si este OM.

Bravo!

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

nu sunt de aceeasi parere. daca la prima presiune o iei la fuga, ce mare brinza de ministru esti? hai sa fim seriosi - care dintre voi isi da demisia cind vine sefu'si ii freaca ridichea, chiar si neintemeiat?

• Apreciez 1
Publicat

A facut-o de oaie intreg ministerul :) sa vezi distractie pe procurori in timp ce le freaca ridichea la toti ministrii :)

Publicat (modificat)

Desi nu cred ca actualul ministru are o contributie majora,la rectificarea bugetara premierul Victor Ponta a respectat promisiunile si a dat o felie consistenta de cascaval MAI-ului, dar fiind in mandatul actualului ministru de interne voi posta aici articolul din cotidianul.ro din 10 aug.2012

Rectificarea bugetară : Cine pierde şi cine câştigă bani la rectificarea bugetară

Guvernul va da mai mult din banii contribuabililor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi pentru cheltuielile cu bunuri şi servicii din domeniul culturii şi religiei. Sunt însă mai puţini bani pentru cercetare, sănătate sau transporturi.

Cei mai mulţi bani în plus merg către Apărare,ordine publică şi siguranţă naţională, adică 520 de milioane de lei, în principal pentru că sunt cheltuieli cu personalul mai mari cu 612 milioane de lei şi cheltuieli de capital mai mici cu 200 de milioane de lei. Apărarea ia în plus 76 de milioane de lei, în timp ce pentru Ordine publica şi siguranţă naţională sunt disponibile în plus 443 de milioane de lei, scrieeconomica.net.

Cultură, recreere şi religie câştigă 60,5 milioane de lei, cu o creştere substanţială a cheltuielilor cu bunuri şi servicii de 130 de milioane de lei, şi economii la sport de 30 de milioane de lei.

Cercetarea ia cu 140 de milioane mai puţin, sănătatea cu 42 de milioane de lei mai puţin, mai ales că se fac economii în zona „altor cheltuieli în domeniul sănătăţii" de 45,5 milioane de lei.

Vor fi cu 67,5 milioane de lei mai puţini bani pentru asigurările şi asistenţa socială, economii mai mari fiind făcute în zona pensiilor si ajutoarelor pentru batranete. Se reduc şi cheltuielile social culturale cu 120 de milioane de lei, mai ales cele din învăţământ (-71,5 milioane de lei), cu precădere în învăţământul superior (-48 de milioane de lei).

Cel mai mult scade bugetul pentru Transporturi, unde ajung cu 1,25 miliarde de lei mai puţin.

Bravo, d-le premier! Asteptam plata tuturor restantelor si cele din 2012 !

Modificat de LORD
  • Moderator
Publicat

Mie mi se pare altceva, respectiv că procurorii se zbat din răsputeri să cadă în derizoriu, după ce au devenit penibili. Parcă ar dori cu tot dinadinsul să dovedească întregii țări că sunt aserviți politic și acționează numai în interesul lui băsescu.

Celeritatea și operativitatea cu care încep urmărirea penală și fac cercetări în cazurile unde băselu are anumite interese, este debordantă și uimitoare.

Adică te apuci să cercetezi niște manechine ... dar de ce? Pentru că au votat?! Pentru că și-au exercitat un drept?! Asta în condițiile în care cealaltă tabără politică a instigat cetățenii să nu-și exercite un drept conferit de lege.

Cum iese băsescu și zice „nu știu dacă-i bine ...” procurorii cheamă a doua zi la audieri pe cei cărora băselu le trimite niște săgeți.

Ca să nu mai spun că azi au apărut în presă niște transcrieri, așa întâmplător evident, din niște cercetări la care nu pot să mai arunce pisica moartă în curtea avocaților celor interceptați, pentru că aceștia nici nu au fost chemați la parchet sau audiați. Acum cine o mai fi sifon? Cum sunt posibile asemenea scurgeri de informații? Unde mai este profesionalismul și obiectivitatea ori imparțialitatea procurorilor când scurgerile de informații apar atât de repede și au ca singur scop circul mediatic? În plus, această monitorizare și interceptări ale politicienilor, după ce savurezi ineditul conținutului și can-can-ul din ele și după ce trece revolta provocată de conținutul lor, te duce cu gândul la faptul că procurorii în țara asta au luat locul securității și fac poliție politică și s-au implicat în jocurile politice.

Din scandalul actual, în viziunea mea proprie și personală, cei ce au ieșit cu cea mai șifonată imagine sunt procurorii, pentru că de la politicieni mă așteptam la asemenea mizerii, dar de la ei nu.

Publicat

sincer, inteleg chestia cu manechinele. au si ei ocazia sa vada femei frumoase in birouri, cine stie de urite au pe acasa :) nici eu nu as fi scapat ocazia sa le ... anchetez cu ... profesionalism maximal :)

• Moderator
Publicat

Da, dar nu ai văzut câtă perversitate au în ei? Când au început ăștia din presă să-i terfelească și să-i bălăcăreacă pe domnii procurori pentru penibliul situației, au dat-o imediat cotită și au aruncat mâța moartă în curtea polițiștilor, ieșind imediat cu un comunicat de presă în care menționau că nu au audiat până la acel moment niciun manechin, ci doar polițiștii sunt cei care au făcut cercetări. Păi e ușor să scoți castanele din foc cu mâna altora, nu? Oare polițiștii ăia s-au apucat așa de capul lor să facă cercetări? Cine trimite plângerile de la parchet către poliție și dispune efectuarea de cercetări? Nu cumva domnii procurori!

Dar asta este ... se pare că după părerea unora, menirea polițiștilor este să fie tot timpul în abatere și ei trebuie să încaseze oprobiul public pentru gafele altora.

• Membru
Publicat (modificat)

STENOGRAME - Rus, lui Dobre: "Nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!

Stenograme

RUS IOAN, fost ministru de interne: Deci, ei ţin, neapărat, să fie aşa, deci să fie...să se demonstreze faptul că nu...că ăla e valid şi că majoritatea, cvorumul, e ăsta şi noi trebuie să facem cvorumul ăla. Punct. Păi, de unde...să-l facem?

DOBRE VICTOR PAUL, fost ministru al Administraţiei: Îhî.

RUS IOAN: Că sunt unii care zic că aşa este şi că noi ne opunem sau eu mă opun, că-s omul preşedintelui şi dumneata te-ai convertit. Am zis: Măi, deci, e în regulă, numai că voi vreţi să ne învăţaţi...ce? Că suntem tâmpiţi amândoi, eu şi cu omul ăla! Om fi proşti, dar chiar tâmpiţi nu suntem! Am băgat şi noi de seamă câţi sunt, cum sunt, iar eu nu semnez niciun singur om în plus sau în minus! Şi cu asta basta! Dacă sunt care cred că ştiu ei mai bine ca noi şi ştiu ei să numere aşa, încât aşa să fie, n-am nicio împotriveală să încurc pe cineva. Că nu înţeleg, că ăsta e un gest politic important care...Bun, e important, dar eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!

DOBRE VICTOR PAUL: Acum nu ştiu ce să fac, să-i dau şi eu un telefon să-i spun? Nici nu ştiu cum e mai bine!

RUS IOAN: Poţi să-i dai un telefon. Eu i-am spus: Măi, gândeşte-te... nu ştiu ce, mâine seară ajung la capitală, luni dimineaţă sunt acolo şi, dacă chiar există această posibilitate eu nu am nicio...chiar nu am nicio problemă. Asta e, înţeleg că e un imperativ major care voi ziceţi că poate fi susţinut, noi zicem, în tâmpenia noastră că nu poate, deci, tâmpenia noastră nu are cu ce să vă încurce!

DOBRE VICTOR PAUL: Atunci, zic aşa, trec eu mâine pe acolo, înainte de a pleca, scriu ce a am de scris şi o las la dumneavoastră şi o găsiţi de dimineaţă.”

Sursa : realitatea.net

Reporterii de la Realitatea au aflat din nou prin metode oculte continutul unor presupuse interceptari ale Parchetului a ministrilor Rus si Dobre. Cum comentati atitudinea celor doi? Daca aceste stenograme sunt adevarate, ma declar, inca o data, surprins de jigodelile care se pot intampla la nivel inalt si sincer sa fiu, am o doza de apreciere pentru domnul Rus, ca nu s-a lasat angrenat intr-un joc politic murdar.

Modificat de Cristi
Publicat

Rus e uns cu toate alifiile si sunt sigur ca stia ca este interceptat ! Nu credeti ca face joc dublu ?

Publicat

Posibil. Si iar se arunca o umbra grea asupra internelor si, in particular, asupra politistilor.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.