Jump to content
POLITISTI.ro

Ministerul de interne sub mandatul ministrului Ioan Rus


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Dupa cum probabil toti stiti deja Guvernul Ponta a fost investit.

Interesant este ca la audierile de azi, din comisiile de specialitate, Ministrul de Interne Ioan Rus, a declarat in fata parlamentarilor ca politistii locali sunt agenti electorali ai primarilor si fac propaganda pentru acesta.

"Sentimentul meu este ca politistii locali sunt agenti electorali ai primarilor. In prestatia lor de acum, sprijina primarul si fac propaganda pentru acesta", a spus Ioan Rus

Ministrul a mai declarat:

"Nu intentionez sa schimb pe nimeni, dar intentionez sa schimb pe oricine care face o eroare". A mai declarat ca va face demersuri pentru ca politistii să aiba mai multa autoritate.

"Pentru promotia din 2011 sunt resursele necesare. Vine promotia 2012, aici vom avea nevoie de o rectificare bugetara pentru a-i putea angaja. Am avea nevoie de un imprumut de la Ministerul Finantelor. Fara o sustinere financiara, nu exista o solutie"

Ce parere aveti? Asteptari?

Link to comment
 • Moderator

Eu am ramas surprins cand, la depunerea juramantului, domnul Rus a fost apelat drept "Ministrul Administratiei si Internelor", desi totusi exista un ministru delegat pentru administratie. Pana la urma, ne separam de administratie sau nu? Oricum, daca domnul Rus a avut curajul de a spune lucrurilor pe nume in Parlament in legatura cu polutia locala, am credinta ca este stapan pe ceea ce face si sper ca isi va folosi aceasta capacitate in interesul nostru, al tuturor. Legat de promotia de politisti, macar omul a identificat o solutie. Sa vedem daca o si pune in practica. Sunt curios ce va face in legatura cu autoritatea politistilor.

Edited by Cristi
Link to comment
 • Moderator

Declaratia asta cu cresterea autoritatii politistilor a devenit un stereotip, toti cei care au trecut prin acest fotoliu de ministru au spus-o.

Link to comment
 • Moderator

Daca toti au spus-o, inseamna ca la nivel inalt se constientizeaza ca autoritatea politistului este stirbita, insa nu se vrea cresterea acesteia din diferite motive. Poate totusi se va gasi omul ce va lua si aceasta masura. Speranta moare ultima.

Link to comment

Sa dea Dumnezeu sa fie asa! Imi doresc din tot sufletul ca pollitia sa fie ajutata sa capete autoritate si sa scape de capusele astea de locali...insa sunt la inceput cei din guvernul Ponta!

Un plus ministrului pentru declaratiile facute la investire, dar deocamdata atat!

Link to comment

.......dar totusi moare.

Cristi vorbeste despre autoritatea politistului cel mai bogat om din guvernul Ponta, pe varianta Cluj, marele iubitor de pedelei.

Om trai si om vedea.

Link to comment

Va imbatati cu apa. Vorbim de politiceni si nu uitati ca este an electoral si... pentru 2012 totul se va rezuma la declaratii.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Exact andra. Toate "marile reforme" ale actualului guvern vor rămâne doar la nivel declarativ. Nu au bani pentru susţinere. PDL a păpat tot ce s-a putut. Visteria e goală. Tot ce a mai fost a zburat pe ultima sută de metri prin achiziţii publice către clientela politică. USL încearcă doar să-şi asigure capital electoral prin declaraţii de bunăstare, fără a avea o bază solidă. Vedem noi ceea ce va fi după alegeri.

Link to comment

Ceremonia de instalare în funcție a ministrului Administrației și Internelor, Ioan RUS, și a ministrului delegat pentru Administrație, Victor Paul DOBRE

Ceremonia de instalare în funcție a ministrului Administrației și Internelor, Ioan RUS, și a ministrului delegat pentru Administrație, Victor Paul DOBRE, va avea loc astăzi, 8 mai a.c., începând cu ora 9.30, la sediul Ministerului Administrației și Internelor.

Activitatea se va desfășura în prezența secretarilor de stat și a șefilor de structuri din Ministerul Administrației și Internelor.

Link to comment
 • Moderator

Cristi vorbeste despre autoritatea politistului cel mai bogat om din guvernul Ponta, pe varianta Cluj, marele iubitor de pedelei.

Faptul că este bogat, nu este neapărat ceva de blamat. Poate că starea materială bună îl face mai incoruptibil și mai puțin avid după oportunități. Chiar dacă în ultimii ani în țara asta cine are bani este perceput imediat ca fiind un hoț/infractor, despre Rus, cel puțin până acum nu am auzit să-i fi fost percheziționată casa de polițiști pentru droguri sau să fi fost sancționat pentru schimb ilegal de valută, ca în cazul altor foști miniștrii.

Nu-i iau apărarea, nu sunt un fan al său, dar e bine să nu-l judecăm pe baza unor prejudecăți, ci în baza a ceva cât de cât concret.

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

Ceremonia de instalare în funcție a ministrului Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus

Ceremonia de instalare în funcție a ministrului Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus și a ministrului delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, s-a desfășurat astăzi, 8 mai a.c., la sediul M.A.I., în prezența primului ministru Victor Ponta.

În acest context, fostul ministru al Administrației și Internelor, Gabriel Berca, a mulțumit pentru încrederea care i-a fost acordată în calitatea de ministru, apreciind că perioada în care a îndeplinit această funcție a reprezentat “o demnitate și o onoare” și a urat succes celor care îl urmează la conducerea instituției.

Ministrul Administrației și Internelor, Ioan Rus, a amintit obiectivele care trebuie îndeplinite în perioada următoare în cadrul ministerului Administrației și Internelor.

Noi reprezentăm un Guvern cu un statut special. Acesta este motivul pentru care și în programul de guvernare, pe partea Administrației și Internelor am introdus zece obiective, toate raportate la faptul că avem un buget deja aprobat, că avem un mandat de șase-șapte luni, raportate la nivelul criminalității, infracționalității, siguranței cetățeanului în acest moment în România și raportat la resursele pe care le avem pentru a îmbunătăți sau perfecționa activitățile noastre, raportate la un an special - 2012 - cu două scrutinuri electorale în care vom fi implicați în organizare și raportat la cel mai important obiectiv de politică externă al României, respectiv Schengen” , a declarat ministrul Ioan Rus.

De asemenea, ministrul a făcut referire și la importanța competenței angajaților M.A.I., susținând că dorește un “efort generalizat în slujba cetățeanului”.

La rândul său, ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, a susținut că printre prioritățile administrației se află buna organizare a alegerilor locale și parlamentare.

Prezent la ceremonie, premierul Victor Ponta a menționat ca principale obiectivele ale M.A.I. pentru perioada următoare sunt organizarea unor alegeri corecte și combaterea criminalității organizate.

dsc0081fl.jpg

Link to comment
 • Moderator

Noul prim-ministru Victor Ponta a declarat la această ceremonie următoarele:

"Îmi doresc un minister mult mai puţin politizat decât a fost în perioada anterioară. Ministerul Administraţiei şi Internelor nu este un minister de partid şi cer celor doi miniştri să vă asigure că numirile, promovările, schimbările în funcţie şi deciziile importante nu se iau la sedii de partid. Să vă gândiţi mai puţin la liderii politici naţionali sau locali şi mai mult la ce aveţi de făcut în meserie"

Ce frumos sună în teorie, dar practica ne omoară. Tare îmi este teamă că va rămâne numai o declarație, fără acoperire.

Dacă întradevăr Victor Ponta vorbea serios, atunci mi-aș dori să văd că se va concretiza separarea internelor de administrație și desființarea sau schimbarea denumirii localilor. Asta dacă întradevăr se dorește să avem un serviciu polițienesc în această țară, independent de interesele politice, de comenzile de partid și de jocurile politice.

Oare unde eram acum dacă tot bănetul șmenuit și cheltuit de primari pentru a-și înființa, dota și finanța o firmă de pază personală cu un nume pompos, ar fi fost investit în Poliția Română?

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

O sa vedem daca se vrea depolitizare sau nu.La nivel de zvon se aude ca chestorul Toba va fi schimbat cu chestorul Stoica. Cristi , o sa ai relatii la un secretar de stat :clip:

Link to comment
 • Member

Mi se pare mie sau domnul Popa statea cu capul plecat...poate pe premisa "capul plecat sabia nu-l taie"!

Daca nu vor sa se mai numeasca pe functii in mod politic,atunci sa organizeze concursuri iar cel mai bun sa ia functia...si nu cel mai pilos!

drAGO cine-i chestorul Stoica?

Link to comment
 • Moderator

Chestorul Stoica este seful actual al I.P.J. Valcea, fost secretar de stat si din cate se pare...viitor secretar de stat. :clip:

Link to comment

Poate scapam de popa...m-am saturat sa-l vad pe sticla cu sictirul ala al lui, vezi Doamne numai el este corect iar ceilalti sunt toti...stim parerea lui.

Oricine ar fi bun numai sa nu fie pus tot pe principiul - l-am adus de la DGA,DNA, ca acolo toti sunt corecti...

Un neica nimeni ca asta(popa) nu avea ce cauta in fruntea Politiei Romane! Oricum toti astia sunt praf, cred despre politisti cam ce crede fostul lor sef...

 • Upvote 2
Link to comment

Întâlnire de lucru a ministrului Administrației și Internelor cu șefii structurilor teritoriale ale M.A.I.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan RUS, a efectuat astăzi, 9 mai a.c., o vizită de lucru la Târgul – Jiu, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii structurilor teritoriale ale M.A.I. din judeţele Gorj, Argeş, Caraş-Severin, Dolj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Vâlcea.

Deschiderea şedinţei de lucru, care a avut loc la sediul I.P.J. Gorj, s-a desfăşurat în prezenţa premierului Victor Ponta.

La întâlnire a participat secretarul de stat Petre Tobă și şefii structurilor teritoriale ale poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale Anticorupţie, serviciilor judeţene de informaţii şi protecţie internă şi Oficiului Român pentru Imigrări din cele nouă judeţe.

Ministrul Ioan Rus a precizat că organizarea alegerilor locale în condiţii de deplină legalitate constituie obiectivul prioritar al instituţiei pentru perioada imediat următoare şi a solicitat şefilor de structuri din cele nouă judeţe, să dea dovadă de corectitudine, echidistanţă şi intransigenţă faţă de cei care nu respectă legea.

Totodată, ministrul a subliniat faptul că îmbunătăţirea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor este o prioritate pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, sens în care a cerut ca, la nivel teritorial, structurile cu competenţe şi atribuţii în domeniu să intensifice colaborarea pentru a putea astfel eficientiza activităţile desfăşurate pe segmentul ordine şi siguranţă publică. „Prin tot ceea ce facem trebuie să recâştigăm încrederea cetăţenilor” a precizat ministrul Ioan Rus, solicitându-le să fie cât mai aproape de oameni şi să răspundă cu promptitudine, fermitate şi bună - credinţă nevoilor de siguranţă ale oamenilor.

Ministrul Ioan Rus a reiterat faptul că va dispune măsuri ferme împotriva celor care nu îşi îndeplinesc atribuţiile conferite şi care nu înţeleg şi nu respectă rolul în slujba comunităţii.

Ministrul Administraţiei şi Internelor va organiza, în perioada următoare, vizite de lucru în mai multe judeţe pentru a discuta cu reprezentanţii structurilor teritoriale ale ministerului şi a cunoaşte situaţia efectivă la nivelul fiecărui judeţ.

ministrugorj.jpg

Link to comment

Intalnire de lucru a ministrului Ioan RUS cu delegatia Subcomitetului pentru Administratie si Securitate din cadrul Comitetului de Finante al Parlamentului finlandez

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan RUS, a avut astăzi, 10 mai a.c., la sediul M.A.I., o întâlnire oficială cu delegaţia Subcomitetului pentru Administraţie şi Securitate din cadrul Comitetului de Finanţe al Parlamentului finlandez.

Unul dintre principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii a fost cel legat de aderarea României la spaţiul Schengen, context în care partea finlandeză şi-a exprimat aprecierea faţă de progresele înregistrate de România în ceea ce priveşte securizarea frontierelor. A reiterat, de asemenea, că Finlanda va sprijini aderarea României precizând, totodată, şi faptul că sunt aşteptate ultimele rapoarte privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Referitor la cooperarea poliţienească, ministrul Administraţiei şi Internelor a anunţat trimiterea la Helsinki, începând cu 1 iunie a.c., pentru o perioadă de trei luni, a unui ofiţer român în misiune de asistenţă şi sprijin operativ în desfăşurarea în comun cu autorităţile finlandeze a unor activităţi specifice poliţieneşti.

De asemenea, a fost remarcat rolul activ al Poliţiei Române în ceea ce priveşte combaterea fenomenului infracţional, atât la nivel intern, cât şi în cadru transfrontalier, în combaterea traficului de stupefiante, a traficului de persoane, dar şi a criminalităţii cibernetice.

Referitor la problematica cetăţenilor de etnie roma, subiect care preocupă în mod deosebit partea finlandeză, ministrul Administraţiei şi Internelor a subliniat importanţa conlucrării atât la nivel interinstituţional dar şi al cooperării între statele care se confruntă cu această problemă.

Ministrul Ioan Rus a oferit asigurări că toate progresele înregistrate până în prezent pe subiectele abordate în cadrul dialogului româno-finlandez sunt ireversibile, iar cooperarea stabilită atât la nivelul celor două ministere dar şi cu misiunea diplomatică finlandeză la Bucureşti va continua cu aceleaşi foarte bune rezultate.

Link to comment
 • Moderator

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, azi, că va rezolva suprapunerile de atribuţii din structurile ministerului, după ce a constatat că există astfel de suprapuneri de atribuţii şi competenţe la nivelul Jandarmeriei sau ISU, ceea ce se observă în calitatea intervenţiilor.

Rus a declarat, azi, într-un briefing de presă, la Cluj, la finalul unei întâlniri regionale cu şefii structurilor Ministerului de Interne din Transilvania, că întreaga activitate a Ministerului de Interne trebuie să fie potenţial mai competitivă.

"Sunt probleme de ordin legislativ, la Jandarmerie, la ISU, în sensul în care sunt suprapuneri de atribuţii, de competenţe sau lipsă de competenţe a unor structuri şi care trebuie rezolvate, iar acest lucru se vede în prestaţia pe care o au în momentul apariţiei unor situaţii, cum sunt inundaţii sau deszăpeziri. Unele suprapuneri de atribuţii sunt de ordin legislativ, altele ţin de oameni, voi schimba oamenii care consider că nu îşi fac treaba cum se cuvine, altele sunt de nivel organizatoric şi ţin de ordin de ministru. Voi modifica anumite ordine de ministru astfel încât întreaga activitate să fie potenţial mai competitivă", a spus Ioan Rus.

Acesta a adăugat că le-a explicat şefilor de inspectorate de poliţie şi ai altor structuri ale Ministerului de Interne din Transilvania că există restricţii faţă de prestaţia desfăşurată, "legate de faptul că există un buget aprobat de vechiul guvern şi că nu putem umbla la el în acest moment”.

"Alte restricţii ţin de faptul că acest an este unul special în care avem două scrutine de organizat care mobilizează un număr mare de angajaţi ai ministerului", a mai spus ministrul de Interne.

În ceea ce priveşte problemele ridicate de poliţişti, Ioan Rus a afirmat că acestea se referă la "norma de combustibil, că nu ajunge combustibilul decât o lună jumătate sau două luni, la faptul că nu le-au fost acordate toate drepturile începând cu 2011 sau probleme cu absolvenţii şcolilor de poliţie".

"Toate aceste lucruri se vor rezolva", a declarat Ioan Rus.

sursa : jurnalul.ro

Link to comment
 • Moderator

Probabil au plans pompierii ca jandari au intrat pe "tarlaua" lor. :)

E o metoda specifica jandarmilor sa-si asume tot felul de atributii si sarcini ce apartin altor institutii, o trasatura specifica impostorilor.

 • Upvote 2
Link to comment

Ohooo, acum trupele antitero, pardon atigargauni, sunt si pompieri?

Aveti mare grija domnlior doctori sa nu va treziti cu jandarii prin ambulante.

Edited by Elvis
Link to comment
 • Moderator

Am mai spus-o aici pe forum, cu ceva vreme în urmă, dar probabil ați crezut că o spun din răutate. Jandarii s-au orientat de fiecare dată și încearcă cu disperare să fure din capitalul de imagine pe care alte structuri din ministerul ăsta și l-au creat cu greu. Iar ei doar încearcă prin impostură să se înfrupte din acest capital de imagine, încercând să-și atribuie competențe ale acestor structuri. La început, după ce soldații au devenit așa ziși „profesioniști”, fiind trecuți cu japca în corpul subofițerilor, și-au îndreptat atenția către mascații de la poliție, care în decursul celor aprox zece ani, de când au fost înființați, își construiseră o imagine favorabilă în percepția publică. Jandarii au văzut acest lucru și prin impostura ce-i caracterizează, s-au așezat direct la masă să se înfrupte direct și fără nicio jenă din capitalul de imagine, pe care niște polițiști inimoși și l-au obținut pe decursul multor ani, cu sacrificii și multă muncă, perioadă în care ei, jandarii, băteau pasul de defilare. Și așa am ajuns în ziua de azi, când datorită imposturii jandarilor, orice scutier iși pune o cagulă pe față și se crede un component al trupelor speciale și din păcate, o mare parte a populației a căzut în această capcană.

Acum, domnii jandari și-au îndreptat atenția și către SMURD. De ce? Tocmai pentru că au văzut că se bucură de o imagine foarte bună. Acum se visează și doresc să fie percepuți și ei ca pompierii de la smurd, vor și jandarii să fie percepuți ca niște salvatori.

E ceva specific lor și nu ar trebui să vă mire.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.