Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Salut ! Am si eu o nelamurire. recent am avut un "accident" , si nu stiu cine a fost de vina.

Mergeam spre casa cu masina.. eu fiind pasager.. infine treaba e ca a tras pe dreapta ca sa cobor, am intrebat "pot sa cobor?" nu mi-sa raspuns nimic.. si am deschis portiera putin, dupa cateva momente un microbuz a intrat in portiera. nu a claxonat, pur si simplu a intrat in portiera. Acum... nu stiu ce sa zic.. sunt eu de vina sau soferu de microbuz... Astept raspuns.

Multumesc anticipat !

Modificat de Marius
  • Membru
Publicat

V-ati asigurat cand ati coborat din auto? Eu zic ca nu, vina este a dumneavoastra, soferul autoturismului nu are nicio vina!

• Moderator
Publicat

Răspunderea cade în sarcina celui ce conducea mașina a cărei portieră s-a deschis.

Ulterior, acesta îl poate acționa în judecată pe cale civilă pe pasager.

Publicat (modificat)

Multumesc pt raspuns. Totusi portiera a fost putin deschisa.. soferul microbuzului a fost prea aproape, plus ca portiera a fost deschisa mai bine de 5 secunde, nu am deschis-o cand a ajuns in dreptul nostru. :(

din spate

sunt sigur ca a fost neatent soferu de microbuz

Modificat de FlorynRed
  • Displace 3
  • Moderator
Publicat

Vinovatia apartine in totalitate persoanelor aflate in masina a carei portiera a fost deschisa. Conducatorul microbuzului nu poate fi invinovatit in acest caz, indiferent de cat de mult ori pentru cat timp a fost deschisa portiera.

• Membru
Publicat (modificat)

@FlorynRed

art 145 din Regulametul pt aplicarea OUG 195/2002 zice asa : "Se interzice cond auto sau pasagerilor ca in timpul opririi sau stationarii sa dechisa usile autovehiculului ori sa coboare fara sa se asigure ca nu creeaza un pericol pentru circulatie"

Modificat de eti
  • Apreciez 2
Publicat

Bineinteles ca a fost neatent cand ati deschis dvs usa, d-le Lucescu... Faceti-i o favoare ”la soferu” de microbuz si asumati-va dvs raspunderea :emo-yessir:

Publicat (modificat)

Sa-i fac o favoare sau sa-mi asum raspunderea ?

eu vreau sa fac ce este corect nu sa fac favoruri.

Oricum asta o sa se stabileasca dupa ce soferi vor ajunge la o intelegere, sau dupa ce va decide politia,

accidentul sa produs acum doua ore.

Modificat de FlorynRed
Publicat

Pai daca soferul a tras pe dreapta pentru a putea cobori, microbuzul de unde a aparut ?

inseamna ca era ocupant al locului stanga spate(din spatele soferului)

Publicat

Bineinteles ca a fost neatent cand ati deschis dvs usa, d-le Lucescu... Faceti-i o favoare ”la soferu” de microbuz si asumati-va dvs raspunderea :emo-yessir:

Din pacate n-a inteles aluzia facuta de tine la incidentul/accident provocat de Lucescu... :clip:

• Apreciez 1
Publicat

avariile la microbuz se pot remedia pe baza politei de asigurare a autoturismului din care a coborat pasagerul. Acesta risca o amenda de 2-3 puncte conform art. 145 din R/OUG 195/02.

Publicat

Salut ! Revin cu informatii noi. Da noi ne-am asumat raspunderea, i-am dat asigurarea plus 300 Ron ca sa nu se duca la politie... Cu alte cuvinte omu era pus pe rele.

• Displace 1
Publicat

Bun. Treaba cu soferul de microbuz sa lamurit si rezolvat. Acum alta problema si tine de omenie nu de legi sau alte prosti. Soferul cu usa lovita sustine ca ma atentionat sa nu deschid portiera, desi asta nu sa intamplat, au mai fost in masina inca doua persoane inafara de mine si sofer, care desigur pot confirma ce sa intamplat defapt. Una a facut-o deja. Acum soferul vrea sa suport eu toata cheltuiala, desi nu prea e corect, dupa parerea mea paguba ar trebui suportata de am2 in mod egal. Acum nu stiu ce sa zic.. Astept parerile voastre sau, poate a mai trecut cineva prin asa ceva si imi poate da niste sfaturi. Multumesc !

• Moderator
Publicat

Litigiul dintre voi doi poate fi soluționat în instanță pe cale civilă. Te poate chema în judecată, dar având în vedere că martorii susțin varianta ta, șansele lui nu sunt printre cele mai grozave. Bănuiesc că e vorba despre un taximetru.

Publicat

stii cum este, poti sa spui ca ai deschis usa la indicatia expresa a soferului. In plus, nu puteai sa te asiguri ptr ca luneta lui era plina de ursuleti sau alte chestii care impiedicau vederea :)

sunt multe chestii pe care le poti face, in principal datorita faptului ca el nu poate dovedi aspecte ce s-au intimplat in interiorul masinii, mai ales daca martorii din masina vor fi propusi de tine - va ezita inainte sa-i interogheze deoarece marturiile lor ii pot demola cazul si este f riscant :)

Publicat

Este vorba de un coleg de munca, masina apartine firmei la care lucram. Ceilalti doi tot colegi (comuni)

Publicat

Salut ! Eu acum as vrea sa stiu daca e normal sa suport eu toata paguba sau sa o suportam am2 in mod egal.

Eu nu vreau sa scap de repsonsabilitate, vreau doar sa fac ce este corect.. totusi paguba totala e de cel putin 2000 ron, as putea suporta cu usurinta toata paguba.. dar nici nu vreau sa fiu calcat in picioare. Fiecare sa-si asume partea lui, acum nu stiu ce sa fac..

E normal sa platesc eu toata paguba..sau sa o suportam am2 in mod egal ?

Publicat

remedierea avariilor la celalalt auto se va face pe baza politei de asigurare a autoturismului a carui portiera a fost deschisa, aceasta fiind si cauza producerii accidentului.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.