Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecţi de contrabandă cu ţigări, depistaţi de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

În urma efectuării a nouă percheziţii domiciliare, poliţiştii au indisponibilizat aproape 180.000 de ţigarete ce nu aveau banderole legale de marcaj şi pentru care nu existau documente de provenienţă, deţinute în vederea comercializării.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 10 months later...

Suspecţi de contrabandă cu ţigări, depistaţi

În urma a cinci percheziţii efectuate în Craiova au fost depistate peste 320.000 de ţigarete fără timbru de marcaj românesc ori cu timbre din Republica Muntenegru.

La data de 21 septembrie a.c., au fost introduşi în arestul I.P.J. Dolj, pe bază de ordonanţă de reţinere, S.Florin, de 38 de ani şi V.Marin, de 54 de ani, ambii din Craiova, suspectaţi de deţinere în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea de ţigarete nemarcate sau marcate necorespunzător, deţinerea, depozitarea şi vânzarea de astfel de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă.
În cursul zilei de ieri, pentru probarea activităţii infracţionale a suspecţilor, au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare în Craiova. La două imobile deţinute sau folosite sub diverse forme de cei doi suspecţi, poliţiştii de investigare a fraudelor au depistat 323.520 de ţigarete fără timbru de marcaj românesc ori cu timbre din Republica Muntenegru.
Din investigaţiile efectuate a rezultat faptul că aceste ţigări au fost achiziţionate, depozitate şi urmau a fi comercializate de cei doi, în mod ilegal, în municipiul Craiova şi alte localităţi din judeţul Dolj.
Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Intervenţie Rapidă al I.P.J. Dolj şi Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, întreaga activitate beneficiind de suportul tehnic şi informativ al D.G.I.P.I.
Ţigările au fost predate D.R.A.O.V. Craiova, care a stabilit că prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata accizelor şi taxelor vamale în cauză este de 115.997 lei.
În cursul zilei de astăzi, suspecţii vor fi prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Data: 22/09/2012 Sursa: IPJ DOLJ

http://youtu.be/D7gW20wy2rI

Link to comment

nu tutungii sunt pericolul maxim din evaziunea fiscala. daca statul nubar avea 80% accize din pret nu ar mai problema cu o asemenea contrabanda.

dupa ce a vindut oltchimul lui Dd devine deja o onoare sa furi de la stat ptr ca statul este un mare PROST si nu isi merita banii din taxe si impozite.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Maxu accizele ălea au apărut și „mulțumită” apartenenței la mirifica familie europeană. Chiar dacă ar vrea cei de la București să le reducă, le trebuie acordul europenilor. Întradevăr tu ai dreptate când spui că este o luptă cu morile de vânt, datorită mărimii accizelor, dar asta este ... noi trebuie să îndeplinim cu succes rolul de piață de desfacere, pentru că doar în acest scop am fost primiți în UE.

Cât despre Oltchim, românii își merită soarta cu vârf și îndesat. Pentru că românii sunt cei care privesc cu gura căscată la prostul ăla și l-au îmbogățit.
Românii sunt cei ce când au o problemă nu mai sună la 112, ci sună la televiziuni. Pentru că numai televiziunile le rezolvă problemele.
S-a dorit o licitație transparentă ... au avut parte de cea mai transparentă licitație. Dar nu este niciun strop de onoare în a fura.

Link to comment

eu spun ca nu este furt asa cum lupta de partizani nu este o tilharie la drumul mare. ma pot considera sub ocupatie, adica ocupat de prosti. si atunci lupt cu orice mijloace impotriva lor.

sau, mai intelectual vorbind, este o nerespectare din partea Statului a contractului social asa cum l-a gindit Rousseau.

si atunci invoc o exceptie de neexecutare a contractului social ceea ce ma duce la neexecutarea obligatiilor mele ce izvorasc din acelasi contract.

pe scurt, Statul nuneste in stare sa gestioneze resursele pe care le-am dat atunci nu le mai dau. sau le dau propritional cunce primesc in schimbul lor.

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Această atitudine de tipul „fack the sistem”, prin care statul este un adversar ne-a adus aici. Tu nu mergi la vot, nu te achiți de datoriile tale ca component al societății, dar în schimb găsești repede vinovați pentru a-ți scuza atitudinea și alegerile individualiste.
Statul ăla nu este clasa politică sau bugetarii sau orice altceva, ci și tu faci parte din el. Toți facem parte din statul ăsta prost. Și avem parte de un stat așa cum suntem toți în ansamblu. Dacă avem o societate plină cu deștepți, am fi avut și un stat deștept. Dacă societatea românească are ca componenți proști, e logic că și statul este prost.
Ca ție îți place să te minți singur și să te crezi mai special și izolat de prostime, este altceva, dar să știi că în realitate și tu faci parte din statul ăla, din societatea românească.

 • Upvote 1
Link to comment

tu faci o mare confuzie intre stat si popor. statul este ala ca imi sparge banii pe drumuri fara sfirsit si imi minareste licitatiile.

daca statul ar fi plin de oameni destepti si incoruptibili atunci aia ar fi la pirnaie.

pina atunci, DA, fuck the system. si nu mai reluam aceeasi discutie ce am avut-o deja :) nu ma schimbi la virsta asta :)

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Tu ești cel care face o confuzie aici, tocmai din dorința de a-ți justifica individualismul.

La licitația aia de care te plângi nu s-a făcut nicio mânărie, nu s-a încălcat nicio lege sau procedură, totul a fost cât se poate de transparent, în văzul poporului. Acum după stabilirea câștigătorului, poporul nu mai are ce să spună, pentru că a văzut totul la televizor, pentru că nu mai pot aduce acuzații privind corupția și mânărelile făcute by default de paria societății, bugetarii ăștia ce sug sângele poporului. Așa că mânăriile de care vorbești, NU există, faptul că nu-ți convine rezultatul licitației e altă treabă și ține de niște motive subiective, nicidecum de mânării sau vinovății ale altora.

Link to comment
 • 3 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu ţigări

Peste 15.000 de pachete de ţigarete, fără documente de provenienţă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar un autoturim de teren a fost indisponibilizat, în urma a trei percheziţii efectuate de poliţiştii suceveni, la locuinţele mai multor suspecţi de contrabandă.

La data de 7 octombrie a.c., poliţiştii de investigarea fraudelor din cadrul I.P.J. Suceava, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de instanţa de judecată, au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuinţele lui C. Ionela, N.Viorel şi C.Elisaveta, din oraşul Vicovu de Sus.

Astfel, în urma percheziţiei efectuate la locuinţa lui N.Viorel, au fost identificate, într-o dependinţă, 15.370 de pachete de ţigarete, de provenienţă ucraineană.

Ţigaretele, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, în urma probelor administrate, s-a dispus şi indisponibilizarea unui autoturism de teren aflat în curtea imobilului.

Cercetările continuă faţă de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale efectuează 32 de percheziţii

La această oră, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale efectuează 32 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Tulcea, Brăila, Suceava şi Botoşani.

Acţiunea vizează destructurarea unei grupări infracţionale formate din 24 de persoane, suspectate de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete.

În fapt, membrii grupării sunt suspectaţi de comercializarea de ţigarete provenite din contrabandă, cu precădere din Republica Moldova şi Ucraina.

La acţiune participă, alături de ofiţerii specialişti din cadrul D.I.C.-I.G.P.R., poliţişti de investigaţii criminale din Bucureşti şi judeţele vizate, precum şi luptători de intervenție rapidă.

În cauză s-a beneficiat de suportul informaţional al ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale- I.G.P.R. şi al S.R.I..

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.