Jump to content
POLITISTI.ro

Infractiuni de evaziune fiscala si contrabanda cercetate de politisti


NewsBot
 Share

Recommended Posts

Evaziune fiscală şi contrabandă cu alcool

 

La data de 20 septembrie a.c. poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi al poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Arad, Bihor şi Alba, au organizat 12 percheziţii simultane pe raza celor patru judeţe, într-un dosar privind comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu alcool.

În urma percheziţiilor desfăşurate au fost ridicate în vederea confiscării mai multe recipiente de diferite mărimi, în care se află peste 15.000 de litri de alcool dublu rafinat în valoare de aproximativ de 300.000 de lei, totodată fiind conduse la sediul poliţiei mai multe persoane în vederea audierilor şi luării faţă de acestea a măsurilor legale ce se impun.

 

Din primele verificări efectuate de poliţişti a reieşit faptul că persoanele în cauză, pentru a eluda plata taxelor şi accizelor, achiziţionau alcoolul de la o fabrică de pe raza judeţului Bihor, fără a avea documente legale de provenienţă, după care îl distribuiau la mai multe depozite autorizate sau clandestine de pe raza celor patru judeţe.

 

Poliţiştii vor continua cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi a stabiliri gradului de vinovăţie a persoanelor implicate.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Alcool de contrabandă, transportat cu o ambulanţă falsă

Poliţiştii au depistat, într-un microbuz ce avea aplicat fără drept, pe portieră, o emblemă aparţinând Crucii Roşii, peste 300 de litri de alcool de contrabandă, de provenienţă Serbia.

La data de 11august a.c., pe raza oraşului Deta, judeţul Timiş, poliţiştii au oprit în trafic o autoutilitară ce avea montat, în partea din faţă, pe plafonieră, un girofar, iar pe capotă şi pe uşa din spate un colant magnetic de culoare roşie, sub formă de cruce, lăsând să se înţeleagă ca ar fi o autoutilitară a Crucii Roşii.

Autoutilitara era condusă de O. Daniel, de 46 de ani, din Timişoara, iar în urma controlului acesteia s-a stabilit că în interior era transportat alcool de provenienţă Serbia, atât îmbuteliat cât şi în sticle şi bidoane de plastic.

De asemenea, s-a constatat că pe plăcuţa din faţă cu numărul de înmatriculare avea lipită o bandă adezivă peste o literă, pentru a induce în eroare poliţiştii, în urma unui eventual control, lăsând să se vadă şi să se înţeleagă că este litera P, în loc de B.

Alcoolul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, iar conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi fals privind folosirea emblemei Crucii Roşii.

Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 560 de lei pentru folosirea unor mijloace de avertizare neomologate, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea girofarului.

http://youtu.be/qEXKdd_C9Rc

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

...peste 300 de litri de alcool de contrabandă, de provenienţă Serbia.

....Alcoolul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, iar conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi fals privind folosirea emblemei Crucii Roşii.

pentru aceasta infractiune flagranta de ce nu s-a luat cel putin masura retinerii pe o perioada de 24 de ore?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Percheziţii la suspecţi de producere şi comercializare ilegală de băuturi alcoolice

În urma a şase percheziţii efectuate în Bucureşti şi Dolj a fost depistată o fabrică ilegală de produs alcool şi peste 700 de sticle cu whisky sau pregătite pentru îmbuteliere.
În această dimineaţă, au fost derulate şase percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, municipiul Craiova şi comuna Valea Stanciului, judeţul Dolj, în vederea destructurării unei reţele de producere şi comercializare ilegală de băuturi alcoolice spirtoase (whisky).
Percheziţiile au fost efectuate de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, sprijiniţi de luptători ai S.I.R Dolj, beneficiind de suportul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I. şi lucrători ai Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit într-un imobil aparţinând lui Z.Niculae, de 45 de ani, din municipiul Bucureşti, o unitate de producţie clandestină unde se producea şi îmbutelia, ilegal, whisky contrafăcut care ulterior era distribuit şi comercializat în mai multe judeţe, inclusiv în judeţul Dolj.
În aceeaşi imobil au mai fost descoperite 450 de sticle goale de whisky pregătite pentru îmbuteliere, 73 de sticle de whisky îmbuteliate, cantități mari de coloranţi, esenţe şi alte ingrediente folosite la prepararea clandestină a băuturilor alcoolice.
În municipiul Craiova, la un imobil folosit de B.Marian, de 32 ani, poliţiştii au găsit 126 de sticle cu whisky iar, ulterior cel în cauză a mai primit printr-un serviciu de curierat 75 de sticle cu aceeaşi băutură.
Cercetările efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Dolj au stabilit că între producătorul de băuturi alcoolice Z.Niculae și comerciantul B.Marian relaţiile comerciale s-au întins pe o perioadă de 6 luni, cantitatea totală de sticle îmbuteliate și vândute ridicându-se la 1.500.
Cantitățile de băuturi alcoolice identificate, recipienții și instalația folosită la îmbuteliere au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor şi lăsate în custodia D.R.A.O.V. Craiova, instituție care a prelevat şi probe din aceste băuturi în scopul identificării cu exactitate a parametrilor organoeliptici ai acestor produse.
Suspecţii au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrafacerea de produse, falsificarea de alimente și alte produse precum și producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, urmând să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Data: 26/10/2012 Sursa: IPJ DOLJ

http://youtu.be/5zW0In0ThOM

Link to comment
Share on other sites

Producător neautorizat de băuturi alcoolice, depistat de poliţişti

În urma a patru percheziţii efectuate în judeţele Dâmboviţa şi Argeş au fost descoperiţi 1.500 litri de băuturi alcoolice produse ilegal şi 20 tone de materie primă folosită la producerea alcoolului.

În această dimineață, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa, în colaborare poliţişti din cadrul I.P.J Argeş, specialişti ai D.J.A.O.V, Gărzii Financiare Dâmboviţa, cu sprijinul de specialitate al D.G.I.P.I., au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Potlogi - Dâmboviţa şi Priboieni – Argeş.

Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unui producător neautorizat de băuturi alcoolice de pe raza judeţului Argeş, distribuitor de băuturi alcoolice în mai multe unităţi economice din judeţul Dâmboviţa.

În urma percheziţiei efectuate pe raza localităţii Priboieni, poliţiştii au depistat 1.500 l de băuturi alcoolice produse în afara antrepozitului fiscal autorizat şi aproximativ 20 de tone de materie primă ce urma a fi folosită pentru producerea de alcool.

Cercetările continua pentru stabilirea întregii cantităţi de băuturi alcoolice produse ilegal şi a cuantumului accizelor datorate la bugetul statului.

IGPR - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Vin falsificat, descoperit de poliţişti

 

Administratorul unei societăţi comerciale din Buzău este suspectat de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor că a distribuit peste 220.000 de litri de băutură falsificată, în mai multe en-gros-uri din ţară. / Aproximativ 27.000 de litri de vin falsificat a fost indisponibilizat, întrucât era impropriu consumului uman direct.

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. şi poliţişti de la Serviciile de Investigarea Fraudelor de la I.P.J. Buzău şi I.P.J. Prahova, împreună cu inspectori din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au efectuat, în perioada 29– 30 aprilie a.c., o acţiune de control pe raza judeţelor Buzău şi Prahova, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi falsificarea de alimente sau alte produse.

În fapt, administratorul unei societăţi comerciale din Buzău, cu ajutorul altor 10 administratori de firme (în calitate de distribuitori), este suspectat că, în perioada ianuarie – aprilie 2013, a furnizat în vederea comercializării, în mai multe en-gros-uri din Argeş, Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Prahova, băuturi falsificate, la pet-uri de 2 litri.

Cu ocazia cercetărilor, a reieşit că bărbatul a distribuit aproximativ 222.000 de litri de astfel de băutură falsificată, în valoare de 770.000 de lei.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit, de către Laboratorul de Analize Vitivinicole Valea Călugărească şi de către specialiştii oenologi, că băutura în cauză nu se încadrează în limitele Legii Viei şi Vinului - 244/2002. Astfel, 26.715 litri de vin falsificat a fost indisponibilizat, întrucât era impropriu consumului uman direct.

În prezent, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Alcool contrafăcut, descoperit de poliţişti

 

Aproximativ 1.000 de litri de alcool şi o instalaţie de produs alcool au fost descoperite de poliţişti în urma unei percheziţii domiciliare.

La data de 08 iunie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor, împreună cu lucrători ai Gărzii Financiare Tulcea, sprijiniţi de luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale, din cadrul I.P.J. Tulcea, au efectuat o percheziţie pe raza municipiului Tulcea, la o societate comercială, unde existau indicii că se produc băuturi alcoolice fără autorizaţie.

 

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

 

Au fost depistate patru persoane, care foloseau componente ale unei instalaţii de prelucrare a laptelui pentru a produce ilegal băuturi alcoolice, fără a fi autorizaţi în acest sens ca antrepozit fiscal pentru producerea de băuturi alcoolice şi fără să declare la organele fiscale producţia realizată, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale aferente.

 

Astfel, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 985 de litri de băutură alcoolică, în valoare de aproximativ 12.000 de lei şi instalaţia de produs alcool.

 

Suspecţii sunt cercetaţi în continuare, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, privind săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi la Codul fiscal, iar pe numele a doi dintre aceştia, administratorul şi directorul economic al societăţii comerciale respective, un bărbat de 67 de ani şi un altul de 58 de ani, s-a dispus măsura interdicţiei de a părăsi localitatea.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE OPERAŢIUNI ILEGALE CU ALCOOL CONTRAFĂCUT

 

În această dimineaţă, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Galaţi efectuează 110 percheziţii la mai multe firme și locuinţe ale unor persoane bănuite că au creat un prejudiciu de peste 5.000.000 de euro prin evaziune fiscală, producere şi deţinere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale şi spălare de bani.

 

La data de 21 octombrie a.c., polițiștii din cadrul B.C.C.O. Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Galaţi, cu sprijinul inspectorilor din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și Direcției Generale a Vămilor, efectuează 110 percheziţii pe raza judeţelor Brăila, Bacău, Braşov, Constanţa, Covasna, Harghita, Mureş, Maramureş, Tulcea şi în municipiul Bucureşti la diferite locuinţe şi sedii ale mai multor societăţi comerciale. Acțiunea vizează destructurarea unor grupuri infracţionale organizate, bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, producere şi deţinere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale şi spălare de bani.

 

La activităţi participă poliţişti  din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., precum şi poliţişti din structurile teritoriale de combatere a criminalităţii organizate, respectiv B.C.C.O. Constanţa, B.C.C.O Bacău, B.C.C.O. Braşov, B.C.C.O. Mureş și B.C.C.O Cluj.

 

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate a rezultat că șase brăileni ar fi constituit un grup infracţional organizat în vederea determinării şi înlesnirii comiterii de către alte grupări infracţionale organizate a unor infracţiuni de evaziune fiscală şi producere şi deţinere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale.

 

Cei în cauză, începând cu luna iunie 2013, ar fi desfăşurat etapizat activităţi de determinare şi înlesnire a unor activităţi economice evazioniste de mare amploare în domeniul comercializării nefiscalizate a alcoolului etilic şi produselor derivate. 

 

Inițial alcoolul etilic era denaturat parțial în mod ilicit, operațiunea fiind urmată de livrarea disimulată a acestuia, sub aparenţa unor diverse produse (alcool sanitar, loţiuni cosmetice, soluţie de spălare a parbrizului) prin intermediul unor lanţuri de magazine către diverşi producători de băuturi contrafăcute, în baza unor înţelegeri prealabile cu aceştia.

 

Ulterior achiziţionării en-gross a acestor produse, cei în cauză recurgeau la „renaturarea” lor ilicită (prin filtrări succesive şi alte procedee empirice) şi comercializarea clandestină a alcoolului etilic astfel (re)obţinut, sub formă de băuturi alcoolice, eludând astfel plata obligaţiilor fiscale cu titlul de accize.

 

În urma cercetărilor efectuate au fost identificate nucleele infracţionale aflate în diverse zone ale ţării, care s-ar fi aprovizionat de la grupul de firme administrat de membrii grupului infracţional din Brăila cu importante cantităţi de alcool medicinal, pe care ulterior l-ar fi supus procedeelor de „renaturare”.

 

Au fost identificate astfel de nuclee infracţionale ce acţionează, în mod conjugat, în vederea obţinerii de alcool etilic, prin filtrarea alcoolului medicinal, în judeţe Tulcea, Braşov, Covasna, Harghita și Mureş.

 

De asemenea, membrii grupului infracţional din municipiul Brăila ar fi  interacţionat, pe linie infracţională, cu un alt grup infracţional constituit pe raza judeţului Maramureş. Această colaborare a început în momentul în care a fost retrasă autorizaţia de producţie a alcoolului etilic emisă pentru societatea producătoare de alcool din Brăila.

 

Astfel, alcoolul sanitar produs de o societate brăileană a fost livrat prin intermediul a trei societăţi comerciale (una din municipiul Bucureşti şi două din judeţul Brăila) către nucleele infracţionale menţionate. Livrarea s-a făcut fie în mod direct, fie prin intermediul unor societăţi comerciale de „tip fantomă”, ori prin intermediul unor retaileri.

 

În urma livrării, alcoolul sanitar a fost filtrat de membrii grupurilor infracţionale „beneficiare”, obţinându-se astfel alcool etilic. Ulterior, alcoolul etilic valorificat către diferite persoane ar fi fost folosit la fabricarea unor băuturi alcoolice ce ar fi fost puse în vânzare.

 

Totodată, poliţiştii au identificat şi un mecanism de spălare a banilor ce constă în preluarea şi transferul activelor societăţilor comerciale implicate în activităţile de evaziune fiscală către un grup infracţional organizat, în scopul asigurării foloaselor materiale obţinute în mod ilicit.

 

Prejudiciul calculat până la acest moment se ridică la peste 5.000.000 euro, peste 150 de persoane urmând a fi aduse la audieri.

 

Activităţile se defășoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie pe raza cărora au loc perchezițiile.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu suportul de specialitate al S.R.I..

 

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

Update / PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE OPERAȚIUNI ILEGALE CU ALCOOL CONTRAFĂCUT
 
La data de 21 octombrie a.c., polițiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Galaţi au efectuat 110 percheziţii la mai multe firme şi locuinţe ale unor persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 5.000.000 de euro prin evaziune fiscală, producere şi deţinere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale şi spălare de bani.
 
La data de 21 octombrie a.c., polițiştii din cadrul B.C.C.O. Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Galaţi, cu sprijinul inspectorilor din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală şi Direcției Generale a Vămilor, au efectuat 110 percheziţii pe raza judeţelor Brăila, Bacău, Braşov, Constanţa, Covasna, Harghita, Mureş, Maramureş, Tulcea şi în municipiul Bucureşti la diferite locuinţe şi sedii ale mai multor societăţi comerciale. Acțiunea a vizat destructurarea unor grupuri infracţionale organizate, bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, producere şi deţinere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale şi spălare de bani.
 
În urma efectuării celor 110 percheziții, au fost identificate şi ridicate 11 instalații ilegale de filtrare a alcoolului, două instalații ilegale de purificare a alcoolului, 12.000 de litri de alcool medicinal, 2.300 de litri de alcool etilic, 747.000 de lei, 19.400 de euro, precum şi 21 de autoturisme. Asupra bunurilor şi sumelor de bani a fost instituit sechestru asigurător.
 
Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de 22 de persoane, dintre care 16 au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.
 
Ceilalţi 6 membri  urmează a fi prezentați instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
* * *
 
La activităţi au participat poliţişti  din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., precum şi poliţişti din structurile teritoriale de combatere a criminalităţii organizate, respectiv B.C.C.O. Constanţa, B.C.C.O Bacău, B.C.C.O. Braşov, B.C.C.O. Mureş şi B.C.C.O Cluj.
 
În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate a rezultat că şase brăileni ar fi constituit un grup infracţional organizat în vederea determinării şi înlesnirii comiterii de către alte grupări infracţionale organizate a unor infracţiuni de evaziune fiscală şi producere şi deţinere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale.
 
Cei în cauză, începând cu luna iunie 2013, ar fi desfăşurat etapizat activităţi de determinare şi înlesnire a unor activităţi economice evazioniste de mare amploare în domeniul comercializării nefiscalizate a alcoolului etilic şi produselor derivate. 
 
Inițial alcoolul etilic era denaturat parțial în mod ilicit, operațiunea fiind urmată de livrarea disimulată a acestuia, sub aparenţa unor diverse produse (alcool sanitar, loţiuni cosmetice, soluţie de spălare a parbrizului) prin intermediul unor lanţuri de magazine către diverşi producători de băuturi contrafăcute, în baza unor înţelegeri prealabile cu aceştia.
 
Ulterior achiziţionării en-gross a acestor produse, cei în cauză recurgeau la „renaturarea” lor ilicită (prin filtrări succesive şi alte procedee empirice) şi comercializarea clandestină a alcoolului etilic astfel (re)obţinut, sub formă de băuturi alcoolice, eludând astfel plata obligaţiilor fiscale cu titlul de accize.
 
În urma cercetărilor efectuate au fost identificate nucleele infracţionale aflate în diverse zone ale ţării, care s-ar fi aprovizionat de la grupul de firme administrat de membrii grupului infracţional din Brăila cu importante cantităţi de alcool medicinal, pe care ulterior l-ar fi supus procedeelor de „renaturare”.
 
Au fost identificate astfel de nuclee infracţionale ce acţionează, în mod conjugat, în vederea obţinerii de alcool etilic, prin filtrarea alcoolului medicinal, în judeţe Tulcea, Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş.
 
De asemenea, membrii grupului infracţional din municipiul Brăila ar fi  interacţionat, pe linie infracţională, cu un alt grup infracţional constituit pe raza judeţului Maramureş. Această colaborare a început în momentul în care a fost retrasă autorizaţia de producţie a alcoolului etilic emisă pentru societatea producătoare de alcool din Brăila.
 
Astfel, alcoolul sanitar produs de o societate brăileană a fost livrat prin intermediul a trei societăţi comerciale (una din municipiul Bucureşti şi două din judeţul Brăila) către nucleele infracţionale menţionate. Livrarea s-a făcut fie în mod direct, fie prin intermediul unor societăţi comerciale de „tip fantomă”, ori prin intermediul unor retaileri.
 
În urma livrării, alcoolul sanitar a fost filtrat de membrii grupurilor infracţionale „beneficiare”, obţinându-se astfel alcool etilic. Ulterior, alcoolul etilic valorificat către diferite persoane ar fi fost folosit la fabricarea unor băuturi alcoolice ce ar fi fost puse în vânzare.
 
Totodată, poliţiştii au identificat şi un mecanism de spălare a banilor ce constă în preluarea şi transferul activelor societăţilor comerciale implicate în activităţile de evaziune fiscală către un grup infracţional organizat, în scopul asigurării foloaselor materiale obţinute în mod ilicit.
 
Prejudiciul calculat până la acest moment se ridică la peste 5.000.000 euro, peste 150 de persoane urmând a fi aduse la audieri. Activităţile se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie pe raza cărora au loc percheziţiile.
 
Sursa: IGPR
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

CERCETAT PENTRU CONTRABANDĂ

 

Poliţişti din Hunedoara au reținut un bărbat bănuit că ar fi încercat să comercializeze 20.000 de țigarete de contrabandă.

 

La data de 19 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara au depistat un bărbat, de 34 de ani, din municipiul Hunedoara, care ar fi încercat să comercializeze 20.000 de ţigarete ce nu prezentau banderole fiscale româneşti.

 

Autoturismul folosit la transportul țigaretelor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

 

Faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Hunedoara, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
 

Sursa: IPJ HUNEDOARA

Link to comment
Share on other sites

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI CONTRABANDĂ
 
În urma a 10 percheziţii efectuate pe raza judeţului Mureş, poliţişti au ridicat bunuri susceptibile a proveni din contrabandă, în valoare totală de peste 1.600.000 lei.   Peste 11 kg. de bijuterii din aur, bunuri contrafăcute şi sume de bani au fost confiscate  de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.
 
La data de 25 februarie, 48 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş şi brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Mureş, Cluj şi Bistriţa-Năsăud au desfăşurat 10 percheziţii în localităţile Tg. Mureş, Reghin şi Luduş, din judeţul Mureş.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 11 kg. de bijuterii din aur, bunuri contrafăcute (echipamente sportive) şi sume de bani (peste 173.000 de lei, 22.100 de euro, 1.100.000 de forinţi, 1.000 de lire sterline, 600 de dolari).
 
Din investigaţiile efectuate, a reieşit că 5 persoane, din judeţul Mureş, în perioada 2013-2015, ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale din introducerea şi comercializarea, în mod ilegal, pe teritoriul României, a unor însemnate cantităţi de bijuterii din aur, provenite din Turcia.
 
Persoanele bănuite sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.
 
Cercetările se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.
 
Sursa: IPJ MUREŞ
Link to comment
Share on other sites

Si baietii de la posturile de politie lucreaza...

 

Mureș: bărbat, reținut pentru trafic de alcool

 

La  data de 25.02.2015, poliţişti de la Postul de Poliţie Bălăuşeri, în timp ce acţionau pe linie rutieră, pe raza localităţii Chendu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autotutilitare, înmatriculate în judeţul Harghita. Conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiştilor, şi-a continuat drumul, vrând să se sustragă controlului. Ulterior, bărbatul a încercat să-şi abandoneze autoutilitara şi să fugă de la faţa locului, însă, la scurt timp, poliţiştii l-au prins şi l-au identificat.În fapt, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că suspectul transporta cu autovehiculul în cauză, 2472 litri de alcool etilic, fără a fi îndeplinite condiţiile prevăzute de lege.  Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Mureş continuă cercetările, cu suspectul în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunilor de  achiziţionare de alcool etilic şi de distilate în vrac, de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

 

http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/mures-barbat-retinut-pentru-trafic-de-alcool.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ÎN DOMENIUL COMERCIALIZĂRII DE BĂUTURI ALCOOLICE
 
La această oră, 80 de poliţişti efectuează 32 de percheziţii, dintre care 15 la sedii ale unor societăţi comerciale şi 17 la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul producţiei şi comercializării de băuturi alcoolice.
 
În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române coordonează o acţiune pentru destructurarea unei reţele infracţionale specializate în evaziune fiscală în domeniul producţiei şi comercializării de băuturi alcoolice.
 
Poliţiştii efectuează 32 de percheziţii în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Iaşi, Prahova, Teleorman şi Vrancea, dintre care 15 la sediile unor societăţi comerciale şi 17 la domiciliile persoanelor bănuite.
 
Activităţile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminilităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. 
 
Din primele cercetări a rezultat că, în perioada 2014-2015, cei în cauză ar fi comercializat importante cantităţi de vin de masă, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale.
 
Totodată, în urma verificărilor a rezultat faptul că, cei în cauză nu ar fi documente de evidenţă contabilă  pentru cantităţile produse şi comercializate, marfa fiind livrată pe bază de avize de însoţire (emise doar pentru a justifica provenienţa pe timpul transportului).
 
Avizele de însoţire ar fi fost distruse de cei în cauză, imediat după efectuarea transportului către clienţi, fiind emise facturi doar către o mică parte dintre aceştia şi la intervale de timp foarte mari (tot ca o justificare a provenienţei în cazul unor posibile controale).
 
Din cercetări a rezultat că vinul produs şi comercializat nu ar fi fost obţinut în mod natural, ci prin diferite amestecuri de substanţe (arome, coloranţi etc.) şi alcool.
 
Vinurile au fost testate la mai multe laboratoare din ţară, în baza analizelor izotopice constatându-se că produsul nu este conform, în sensul că s-a constatat prezenţa etanolului provenit dintr-o altă sursă decât cea obţinută din fermentaţia naturală a mustului din struguri, iar concentraţia alcoolică este mai mare de 9%.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la aproximativ 300.000 de lei.
 
Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
Sursa: IPJ PRAHOVA
Link to comment
Share on other sites

Update - PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ÎN DOMENIUL COMERCIALIZĂRII DE BĂUTURI ALCOOLICE
 
Două instalații clandestine de producere a băuturilor alcoolice, peste 36.800 de litri de „vin de masă”, precum și aproximativ 58.000 de lei și 12.000 de euro au fost indisponibilizate de polițiștii de investigare a criminalității economice, în urma perchezițiilor desfășurate, astăzi, în 7 județe.
 
În urma celor 32 de percheziții domiciliare desfășurate de polițiști pe raza județelor Prahova, Vrancea, Iași, Buzău, Teleorman, Argeș și Brăila, au fost descoperite două instalații clandestine de producere a băuturilor alcoolice, care au fost sigilate, precum și peste 36.800 de litri de „vin de masă”, care au fost indisponibilizați și retrași de la comercializare.
 
Polițiștii au ridicat și aproximativ 58.000 de lei și 12.000 de euro, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni.
 
De asemenea, 17 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, pentru audieri și pentru întocmirea documentelor procedurale.
 
Reamintim că, astăzi, 80 de poliţişti au efectuat, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 32 de percheziţii, dintre care 15 la sedii ale unor societăţi comerciale şi 17 la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul producţiei şi comercializării de băuturi alcoolice.
 
Activităţile au fost efectuate într-un dosar penal, instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. 
 
Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014 – 2015, cei în cauză ar fi comercializat importante cantităţi de vin de masă, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale.
 
Totodată, în urma verificărilor efectuate a rezultat  că, persoanele bănuite nu ar fi înregistrat în documentele de evidenţă primară și contabilă  cantităţile produse şi comercializate, marfa fiind livrată pe bază de avize de însoţire (emise doar pentru a justifica provenienţa pe timpul transportului).
 
Avizele de însoţire ar fi fost distruse de cei în cauză, imediat după efectuarea transportului către clienţi, fiind emise facturi doar către o mică parte dintre aceştia şi la intervale de timp foarte mari (tot ca o justificare a provenienţei în cazul unor eventuale controale).
 
Din cercetări a rezultat că, vinul produs şi comercializat nu ar fi fost obţinut în mod natural, ci prin diferite amestecuri de substanţe (arome, coloranţi etc.) şi alcool.
 
Vinurile au fost testate la mai multe laboratoare din ţară, în baza analizelor izotopice constatându-se că produsul nu ar fi conform, în sensul că s-a constatat prezenţa etanolului provenit dintr-o altă sursă decât cea obţinută din fermentaţia naturală a mustului din struguri, iar concentraţia alcoolică este mai mare de 9%.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la aproximativ 300.000 de lei.
 
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
Sursa: IPJ PRAHOVA
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

APROAPE 2 TONE DE ALCOOL, CONFISCATE DE POLIŢIŞTI

Peste 1.700 de litri de alcool şi aproape 4.500 de lei au fost ridicaţi de poliţiştii din Mureş, în urma a 7 percheziţii efectuate, vineri, 19 iunie a.c., pe raza judeţelor Mureş şi Alba, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

La data de 19 iunie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au efectuat 7 percheziţii, dintre care 4 pe raza judeţului Mureş şi 3 în Alba, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat băuturi ambalate în sticle şi alţi recipienţi, fără etichete şi banderole de marcaj, destinate comercializării ilegale, respectiv 1.423 de litri de vin, 133 de litri de coniac, 35 de litri de vişinată, 109 litri de ţuică de fructe şi 10 litri de alcool etilic, precum şi 4.489 de lei.

De asemenea, a fost identificată o instalaţie artizanală de distilare a băuturilor alcoolice, substanţe chimice utilizate pentru prepararea băuturilor, precum şi sute de recipienţi din plastic şi sticle similare celor utilizate de mărci consacrate, existând indicii că persoanele sunt implicate inclusiv în fapte de contrafacere.

Din cercetări, reiese faptul că băuturile erau distribuite la evenimente organizate în unităţi de alimentaţie publică, de pe raza judeţelor Mureş, Alba şi Sibiu.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

PERCHEZIŢII ÎN CADRUL UNUI DOSAR PRIVIND SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNII DE PRODUCERE ŞI COMERCIALIZARE FĂRĂ DREPT DE PRODUSE ACCIZABILE

 

În această dimineaţă, peste 100 de poliţişti din Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat 18 percheziţii în Bucureşti şi în 2 judeţe, în cadrul unui dosar privind săvârşirea infracţiunii de producere şi comercializare fără drept de produse accizabile.

 

La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat 18 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Dâmboviţa, la persoane bănuite că ar fi efectuat operaţiuni ilegale cu produse accizabile.

 

Din cercetări a reieşit că persoanele implicate ar fi produs şi ulterior ar fi comercializat, în mod ilicit, băuturi alcoolice.

 

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat pentru confiscare o mare cantitate de alcool, persoanele vizate fiind conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producere şi comercializare fără drept de produse accizabile.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

UPDATE : PERCHEZIŢII ÎN CADRUL UNUI DOSAR PRIVIND SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNII DE PRODUCERE ŞI COMERCIALIZARE FĂRĂ DREPT DE PRODUSE ACCIZABILE

Peste 6.800 de litri de vin, 80 de litri de alcool etilic, 160 de litri de băuturi alcoolice, 114 sticle cu băuturi alcoolice şi 489 de sticle goale cu diverse etichete, mai multe tipuri de esenţe, o instalaţie artizanală şi două filtre cu carbon activ, pentru extragerea alcoolului etilic din alcool sanitar au fost ridicate de poliţiştii din Bucureşti, în urma celor 18 percheziţii efectuate în cursul zilei de ieri. / 7 persoane au fost reţinute.

La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat 18 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Dâmboviţa, la persoane bănuite că ar fi efectuat operaţiuni ilegale cu produse accizabile.

Din cercetări a reieşit că persoanele implicate ar fi produs şi ulterior ar fi comercializat, în mod ilicit, alcool etilic, băuturi spirtoase, produse intermediare de alcool şi băuturi fermentate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat pentru confiscare peste 6.800 de litri de vin, 80 de litri alcool etilic, 160 de litri de băuturi alcoolice, 114 sticle cu băuturi alcoolice şi 489 de sticle goale cu diverse etichete, mai multe tipuri de esenţe, o instalaţie artizanală şi două filtre cu carbon activ, pentru extragerea alcoolului etilic din alcool sanitar.

Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, iar în urma administrării probatoriului, 7 dintre acestea au fost reţinute, urmând a fi prezentate instanţei de judecată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producere şi comercializare fără drept de produse accizabile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.