Jump to content
POLITISTI.ro

Ministrul de interne Carmen Daniela Dan


Recommended Posts

  • Member

Cine este Carmen Daniela Dan?

 

Citat:

Carmen Daniela Dan s-a născut la 9 octombrie 1970, în București. În anul 1989, aceasta a absovit Liceul de filologie-istorie Zoia Kosmodemianskaia, Bucureşti, iar în anul 2000 finaliza cursurile universitare ale Universităţii Ecologice Bucureşti. În anul 2003 se înscrie la Academia de Studii Economice Bucureşti, unde şi-a luat diploma de masterat în Managementul Afacerilor Publice Europene.

În perioada 1990-1996 a activat ca secretar la Școala generală nr.3 Videle, după care a fost referent la Banca Agricolă din Videle, până în 2001. A activat ulterior la Raiffeisen, unde a ocupat job-ul de teller front office. În iulie 2002 a devenit consilier juridic al Consiliului Judeţean Teleorman, în cadrul Serviciului Juridic şi Contencios, iar din 2010 a fost directorul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al judeţului Teleorman.

A fost subprefect al Județului Teleorman între 15 iunie 2012 și 13 martie 2014, ulterior fiind numită prefect al Județului Teleorman.

La alegerile din 11 decembrie a fost aleasă senator de Teleorman. În prezent, Carmen Daniela Dan este președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat.

 

Sunt tare curios ce va face aceasta doamna la conducerea ministerului.:wacko:

Edited by BGeorge
Link to comment

Poate nu stiati, dar pe Toba il recomanda si Valer Dorneanu ca era GINERELE SAU, sa vedem ce o sa faca acum Nenea judecator Valer , cand o sa judece la Curte Constitutionala, exceptia de neconstitutionalitate in dosarul lui ginerica !!

Domnul Dragnea a spus ca d-na ministru va pune ,, suflet si fermitate la interne ,,  ! Asta insemana conform competentei din C.V.-ul d-nei ca vom pune suflet la confectionarea cartilor de identitate si fermitate la cei care locuiesc fara forme legale ??????????????

 

Link to comment
  • Member

Sper sa nu inceapa cu declaratii gen" siguranta cetateanului e o prioritate, oamenii sa fie in siguranta,politistul este prietenul cetateanului" , astea-s pt.tv. Sper sa intre in profunzimea sistemului si sa separe apele. E adevarat, CV-ul nu o recomanda, nu se deosebeste cu nimic de semidoctii care s-au catarat pe functii inalte in ministerul nostru.Si Igas spunea ca va aplica legea de sus pana jos.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

Carmen Dan a primit aviz pozitiv pentru Ministerul Afacerilor Interne cu 17 voturi "pentru" şi 11 "împotrivă".

"Nu am venit pregătită cu întrebări, ci cu programul de guvernare. Din informaţiile mele ne confruntăm cu o probleme de subdimensionare a resurselor umane. În mediu, ies din sistem 2.800 de cadre. Anul acesta, 12.000 mii au ieşit din sistem", a spus Carmen Dan la ieşirea de la audieri.


Sper ca nu va alege solutia cea mai simpla pentru rezolvarea deficitului de personal. :unsure:

Link to comment
  • Member

Sper sa nu se refere la mediul inconjurator( secretari/secretare, finantisti, cadre  medicale, Ciocarlia, Dinamo, mecanici, numaratori de dosare pe lung-pe lat-pe diagonala-din doi in doi-din 5-in patru-cate fapte ziua-cate noaptea).M-as bucura sa inteleaga repede cati politsi lucreaza intr-un dosar si cati politisti numara acel dosar si de cate ori sau cati politisti intervin la un eveniment si cati numara acel eveniment.

Edited by erasmus
  • Upvote 4
Link to comment

Ce vrem noi să se întâmple, lucruri bune pentru noi, logistică, legislație și salarii, nu se vor întâmpla (spun asta nu că-s pesimist ci doar prin prisma experiențelor anilor anteriori) pentru că noul ”guvern” a venit la putere cu dorința de a plăti polițe, a se pune la adăpost, și nicidecum a face ceva. Principalele lor preocupări sunt altele și le-am enumerat mai sus.

Să sperăm că mă înșel.

  • Upvote 4
Link to comment
On 03.01.2017 at 16:46, BGeorge a scris:

Sunt tare curios ce va face aceasta doamna la conducerea ministerului.

Nimic!
Din păcate, pentru noi, lucrurile nu se vor schimba în bine ci, doar în mai rău. Nu cred că era cazul să avem ca ministru o femeie, şi, în special, una care nu are nicio legătură cu acest minister complex. Nu o recomandă nici talentul, nici pregătirea, ci doar amiciţia cu Dragnea. Pe de altă parte am avut şi experienţa cu un ministru tobă de poliţie şi nu s-a văzut acest lucru în beneficiul poliţiştilor. Ne aşteaptă vremuri grele, dar suntem obişnuiţi. La noi, normalul a devenit anormal, iar anormalul a devenit normal!

Este adevărat că lipsa de personal este acută, dar nu cred că este principala problemă a Poliţiei Române. Principala problemă sunt chiar încadrările directe, făcute pe repede-înainte. La alegerile parlamentare din decembrie 2016, am avut nefericita ocazie de a-i vedea la lucru pe cei încadraţi direct în primăvara anului trecut.:doh: Fără a ţine cont de gradele de pe umăr, îţi dădeai seama imediat cum au ajuns în sistem. Pur şi simplu nu se potriveau cu decorul, arătau ca nişte persoane care erau îmbrăcate în uniformă de poliţist, la un bal mascat. "Mii de mulţumiri" domnilor din conducerea MAI, dar şi din conducerea IGPR, care au permis acest lucru. Doamna ministru ar trebui să nu mai permită astfel de încadrări! Sunt multe de făcut: modificarea legislaţiei, un nivel de salarizare ridicat pentru cei care sunt poliţişti, un statut pentru poliţişti, un ghid de carieră predictibil, o dotare logistică mai bună.

Sper că doamna ministru nu se consideră poliţist dacă a fost şefă la "buletine". Pentru cei care nu ştiu, teller front office înseamnă consilier bancar care se ocupă cu primirea şi informarea potenţialilor clienţi persoane fizice despre produsele fianciare ale unei bănci.

În concluzie, niciun ministru nu va face ce va dori, ci va face ce doreşte Dragnea.

  • Upvote 4
Link to comment

Programul de guvernare 2017-2020
Capitolul Afaceri Interne

Afacerile interne reprezintă un pilon esențial al societății moderne democratice și factorul de referință al judecării actului de guvernare. Siguranța cetățeanului se identifică cu limitarea drastică a evenimentelor soldate cu pierderi de sănătate sau vieți omenești, precum și cu daune de ordin material, asupra statului și proprietății private. Autoritatea Ministerului Afacerilor Interne este judecată de societate prin eficiența cu care acționează pentru siguranţa cetăţeanului. Singura cale prin care se poate asigura guvernarea eficientă în afacerile interne este mobilizarea pentru prevenirea evenimentelor nedorite, ca și acordarea de sprijin cetățenilor la producerea de accidente de orice natură, crime, jafuri, incendii, calamități, pandemii, acte antisociale, droguri, proxenetism și altele.
Prin analiza riguroasă a realităților sociale și din economie se vor limita situațiile nedorite în care MAI este chemat să le gestioneze, iar în cazul producerii efective, se va acționa pentru reducerea efectelor nocive directe și colaterale asupra oamenilor. Considerăm că se impune continuarea efortului reformator vizând organizarea superioară a instituțiilor din cadrul MAI, preluând de la statele membre ale UE și de la țările aliate concepte specifice activității de interne și expertize aplicabile condițiilor României.
Este necesară punerea în practică a formelor celor mai eficiente în pregătirea de specialitate a cadrelor și alocarea de fonduri consistente în dotarea tehnică, pentru garantarea în viitor a unui salt sensibil pozitiv al serviciului public oferit populației. Prioritară este însușirea unei viziuni realiste asupra activității Poliției Române, Jandarmeriei, precum și tuturor departamentelor și agențiilor aflate în coordonarea MAI, care au o prezență vizibilă în viața de zi cu zi a cetățenilor.
Un rol important în eficientizarea rezultatelor concrete îl deține colaborarea mai strânsă a tuturor structurilor MAI cu autoritățile locale din teritoriu. Aceasta va conferi vizibilitate superioară reprezentanților din diferite unități subordonate MAI în orase și celelalte localități și va răspunde mai bine nevoii cetățeanului de a fi protejat direct în raport cu vulnerabilitățile de orice fel pe care le resimte personal și împreună cu familia.
Ministerul Afacerilor Interne va fi reorganizat și modernizat după modelul existent în țările din UE, inclusiv prin trecerea în subordinea acestuia a unor servicii al căror obiect de activitate se încadrează în sfera de cuprindere a MAI.

MĂSURI
1. Poliția Română
Atacurile la adresa polițistului sunt atacuri la siguranța statului, profund nocive, cu efecte atât în interior cât și în raport cu alte state. Guvernul susține întărirea exigențelor față de instituție, organul de poliție fiind reperul căutat totdeauna de cetățean când se confruntă cu situații în care legea este încălcată, constată producerea de abuzuri sau când îi sunt afectate drepturile cetățenești.
Poliția Română trebuie să acționeze hotărât pentru eliminarea redundanțelor în propriul sistem, să întărească disciplina cadrelor, să perfecționeze actul de comandă prin intransigența față de îndeplinirea fișei postului și a ordinelor operative curente.
Trebui continuat efortul benefic de până în prezent al IGPR de identificare a unor noi proiecte de absorbţie a fondurilor europene.
Informatizarea generalizată în toate direcțiile care lucrează intens cu cetățeanul este încă un deziderat nerealizat. Chiar daca au fost demarate și finalizate o serie de programe (SEIMD, SYNERGY, SIRENE, SNRI, ROCRIS) au rămas numeroase activități care nu sunt reunite în sisteme integrate de IT.
Pe plan extern, va fi intensificată cooperarea cu EUROPOL, cu diferite structuri din sfera UE, pentru a readuce în atenția instituțiilor comunitare, rolul strategic special al României ca țară de graniță pe flancul estic al UE și NATO. Pe cale de consecință, instituțiile comunitare trebuie să coopereze activ la promovarea de programe împreună cu Poliția Română, ale cărei responsabilități sunt sporite în prevenirea și stoparea amenințărilor transfrontaliere, având drept țintă spațiul Uniunii Europene.
Guvernul va avea în vedere că realitatea majoră care frânează obținerea de rezultate mai bune în munca de poliție este baza materială insuficientă și neajunsurile în privința dotării și drepturilor personalului. Treptat, se va încerca remedierea acestora începând cu bugetul pe anul 2017, când se va acorda atenție mărită prioritizărilor în materie de cheltuieli.
Un criteriu căruia i se va acorda o atenție deosebită în viitor este stabilitatea cadrelor. Managementul resurselor umane va fi orientat pentru obținerea în continuare de rezultate bune pe planul muncii specifice de poliție, în condițiile în care vârsta medie a polițistului român este sub 40 de ani.
Potrivit raportărilor din bilanțurile recente, IGPR realizează an de an confiscări tot mai importante de sume în valută și în moneda națională, aur, droguri, fiind puse sub sechestru un număr însemnat de bunuri imobile și autoturisme, ceea ce justifică ipoteza că rulajul bunurilor legate de acțiunile criminale este cu mult mai mare. În aceste condiții va trebui ca activitatea obținerii de informații prin mijloace specifice să conducă la anchete și mai profunde, urmărindu-se prioritar evaluarea și recuperarea prejudiciilor de către stat.
...
3. Poliția de Frontieră
O preocupare permanentă pentru Poliția de Frontieră trebuie să o reprezinte dezvoltarea relațiilor și cooperării cu structuri similare din țările UE dar și cu diverse organisme și organizații internaționale cu atribuții în domeniul managementului frontierei și combaterii criminalității transfrontaliere.
FRONTEX, EUROPOL, CEPOL, EUBAM, SELEC
Pentru asigurarea și menținerea unui nivel înalt pentru supraveghere și control la frontieră, se impune introducerea și utilizarea unor tehnologii moderne în funcție de necesitățile operative. Un obiectiv important il reprezintă asigurarea resurselor umane materiale și logistice necesare implementării managementului integrat al frontierei, prin realizarea unor mecanisme moderne de gestiune a documentelor, resurselor materiale și umane care să conducă la creșterea eficienței poliție de frontieră.

Deci, nimic concret! Daca la alte categorii profesionale de bugetari sunt prevazute masuri si termene clare, inclusiv majorari salariale, pentru noi, doar vorbe. Nu se schimba nimic, nu se modifica nimic, deoarece merge si asa! Cu un astfel de program, ce asteptari sa avem de la doamna ministru???

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

O declaraţie cel puţin interesantă, a doamnei ministru. De aceea zic că e bine să o păstrăm aici în topicul dedicat ... Chiar sunt curios cum va proceda ministrul pentru a asculta şi vocea celor de jos.

declaratie ministrul de interne carmen dan.PNG

  • Upvote 2
Link to comment

Da, interesantă declaraţia doamnei ministru.

Totuşi, am mai auzit astfel de declaraţii şi nu s-a schimbat nimic. Îmi aduc aminte de vremea când domnul Despescu era adjunct al şefului poliţiei municipiului sau adjunct al şefului ipj-ului şi era foarte "receptiv" la problemele noastre, pe care şi le nota întotdeauna într-o agendă. La unele probleme ne răspundea că nu ţin de competenţa sa, ci de cea a celor din IGPR sau MAI. Ei, uite că domnul Despescu a ajuns şeful IGPR şi văd că mare lucru nu s-a schimbat şi mai văd că a uitat de problemele ridicate de poliţişti. Oare o mai avea agendele în care îşi nota problemele noastre?

Referitor la doamna ministru, mi-aş permite să îi dau un sfat: să nu se încreadă în ceea ce spun aşa-zişii lideri de federaţii sindicale ale poliţiştilor, pentru că, în mare lor majoritate, aceştia au trădat poliţiştii şi nu îi mai reprezintă de multă vreme. Aceştia nu şi-au urmărit decât interesele personale şi nu au ştiut decât să pupe în (cenzurat) pe cei care au fost în fruntea MAI.
Şi încă ceva: nu avem nevoie de cineva care doar să ne asculte, ci avem nevoie de cineva care să şi ţină cont de ceea ce spunem!

 

în urmă cu 18 ore, Catalin a scris:

De aceea zic că e bine să o păstrăm aici în topicul dedicat

Bine spus! Dar, am putea sa punctăm în acest topic principalele probleme ale poliţiştilor.

 

în urmă cu 18 ore, Catalin a scris:

Chiar sunt curios cum va proceda ministrul pentru a asculta şi vocea celor de jos.

Doamna ministru ar putea să citească cele postate pe acest site pentru a-şi face o idee despre problemele noastre.
Ar trebui să afle şi dânsa despre existenţa acestei comunităţi - poliţişti.ro.

  • Upvote 6
Link to comment
  • 6 months later...
  • Moderator

carmen-dan-si-ceausescu.jpg

Pe principiu "Nicule, mai dă-le o sută", Carmen Dan a declarat în dimineaţa asta ziariştilor că pregăteşte un act normativ pentru şedinţa de Guvern din această săptămână privind o creştere cu 10% a salariilor poliţiştilor, iar această majorare se va aplica din momentul intrării în vigoare a acestuia.

Link to comment
  • 5 months later...

Asa cum am anticipat imediat după numirea doamnei Carmen Dan în funcția de ministru, aceasta nu a făcut NIMIC BUN pentru Politia Romana ori pentru MAI. Nu s-a schimbat nimic în bine pentru polițiști, nu avem un statut adaptat vremurilor noastre, nu suntem câți ar trebui sa fim, nu sunt dotați și plătiți corespunzător, legislatua este slaba, încă se practica încadrările directe și transferurile de la alte structuri în Politia Romana, ceea ce au adus numai prejudicii instituției noastre. 

Am regresat cu dvs. la conducerea MAI, doamna Carmen Dan. După tot ce s-a întâmplat pana acum cred ca este timpul ca dvs. sa faceți un pas în spate, este timpul sa plecați din fruntea MAI. Nu aveați ce sa căutați în fruntea acestui minister încă de la început, dar acum, mai mult ca oricând, trebuie sa plecați. Pe mine,  ca polițist, m-ați dezamăgit! Și nu numai pe mine, ci pe marea majoritate a polițiștilor!

Dați-vă demisia de onoare doamna Carmen Dan! Ați fost numita doar pe criterii politice și v-ați dovedit ineficienta și incapacitatea de a conduce un minister atât de complex.

  • Upvote 4
Link to comment
  • 2 weeks later...

Cms sef Dragnea? OOoooooo.....Minunat ! Domnul chestor la 41 de ani Ionita care la indicatiile pretioase ale blondei de la MAI a intocmit un raport ca este de acord sa ocupe o functie cu rang de secretar de stat care era.....ocupata ! Pai doamna ministru dvs trebuia sa intocmiti o nota raport prin care il numeati in fruntea Politiei Romane pe domnul chestor Ionita si care trebuia aprobata de primul ministru Tudose, dar dupa ce se vacanta functia ocupata de chestorul principal Despescu. Ca aveti consilieri foarte prosti o stim, dar sa veniti sa fluturati la televizor raportul intocmit de domnul chestor Ionita si sa accepte aceasta functie dupa ce ati dat in el cu rahat turcesc dovedeste ca ati inlocuit un dromader cu o camila !

Edited by Elvis
Link to comment

În continuare d-na ministru își arata incompetenta in a gestiona MAI

Da, Politia Romana are nevoie de reforma. Asta o spunem noi, polițiștii, de ani buni de zile. Dar, nu ne-a ascultat nimeni și nici nu ne va asculta. Reforma trebuie sa înceapă de sus în jos. Sunt prea multe funcții de conducere, sunt prea multe direcții, servicii, birouri și compartimente în Politia Romana. Sunt prea mulți chestori și doctori polițiști! Sunt prea mulți purtători de uniforma de polițist și prea mulți purtători ai denumirii de polițist raportat la numărul de polițiști. Trebuie sa înceteze încadrările directe ca polițiști, dar și transferurile în politie de la alte structuri. Avem nevoie de specialiști, în anumite domenii, dar pot fi încadrați ca personal contractual civil, asa cum procedează MApN. Denumirea de politie sa fie folosita doar de Politia Romana, precum și de Politia de Frontiera Romana, deci denumirea de politie locala trebuie schimbata imediat pentru a nu mai creea confuzii în rândul populației și pentru a nu mai produce prejudicii de imagine Politiei Romane.

Intregul MAI are nevoie de reforma, dar nu d-na Carmen Dan este cea care va putea sa facă asa ceva. Este nevoie, în primul rand, de un ministru care sa adune în jurul sau cei mai buni oameni din MAI cu care sa formeze o echipa, dar acea echipa trebuie sa fie receptiva și la ceea ce spun cei care lucrează efectiv în structurile MAI. Reforma nu se face de pe azi pe mâine. Pentru asta trebuie sa și poți, dar sa și vrei.

Încă mai sper ca vom ajunge la normalitate.

Link to comment
  • 5 months later...

A trecut circa un an și jumătate de când d-na Carmen Dan este ministru al afacerilor interne și... nu s-a schimbat nimic în bine! Asa cum am prezis. Așa-zisa reforma a murit din fașă, iar șansele de a se schimba ceva în viitorul apropiat sunt egale cu zero.

Suntem din ce în ce mai putini în structurile operative, dar sunt din ce în ce mai mulți în structurile de suport sau neoperative. Două-trei patrule de politie pe tura asigura intervențiile la apeluri pe raza unui municipiu cu peste 125.000 de locuitori și nu este un caz singular. Sunt posturi de politie rurala unde exista unul sau doi polițiști. Lipsa polițiștilor se resimte și la structurile de investigații ori la cele de proximitate. În schimb, la financiar, la logistica, la evidenta operativa, la personal, la informatica și la juridic gem pur și simplu birourile cu oameni, denumiți polițiști, media de vârstă fiind pana în 35 ani. Schemele sunt mai mult decât complete. De ce este nevoie de foarte mulți oameni la financiar când totul este informatizat, iar drepturile bănești se plătesc, în proporție de peste 80 %, în cont bancar? De ce lucrătorii de la financiar primesc spor de 6 luni vechime la 1 an lucrat, la fel ca politistii din operativ? Ce pericole deosebite au de înfruntat?

Pur și simplu ordinea și siguranță publica nu este prioritara pentru guvernanți. Asa se întâmplă când cei certați cu legea ajung sa facă legi.

D-na Carmen, mulțumesc pentru nimic! V-aș mulțumi, și nu doar eu, dacă v-ați da demisia de la conducerea MAI.

  • Upvote 1
Link to comment

Păi sunt în pericol ca din cauza instalațiilor de aer condiționat să contacteze bacteria legionela, să se aprindă la plămâni din cauză că vara ies din birourile răcoroase direct în canicula de afară, iar iarna pot să contacteze bronșite atunci când ies din birourile călduțe în gerul năpraznic de afară, atunci când merg să servească masa sau la terminarea programului.

  • Upvote 2
Link to comment
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.