Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
RaduH

Sancţiuni aplicate in baza unor filmari video

Question

RaduH

Buna ziua,

detin o camera de bord care are si modul GPS. Pe filmare apare pozitia, viteza, data si ora.

Intrebarea este: daca filmez o incalcare a regulilor de circulatie, se poate ca in baza acestei filmari sa fie sanctionat cel care a gresit? Si daca se poate, cum trebuie sa procedez? Cui trebuie sa ma adresez?

Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Poliţia nu poate aplica sancţiuni contravenţionale unui conducator auto surprins încălcând normele rutiere, strict doar în baza unor filmări video cu o camera de bord. Ori altfel spus, dacă tu trimiţi la poliţie o filmare în care un conducător auto încalcă legislaţia rutieră, poliţia nu îl poate sancţiona doar în baza materialului video trimis. Pentru a se putea aplica o sancţiune, imaginile video trebuie coloborate şi cu alte probe, cum sunt spre exemplu declaraţiile scrise ale unor martori oculari, plângeri ale persoanelor vătămate (în caz de accident), urme materiale de probă reprezentate de eventualele avarii auto etc. etc. În schimb, dacă tu eşti implicat într-un accident rutier, filmările video respective îţi sunt de ajutor, pentru că poliţia va instrumenta cazul ţinand cont şi de materialele video prezentate de parţile implicate.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
RaduH

Am inteles! Multumesc mult pentru raspuns!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Chriss10

Salutare,

Am inceput sa lucrez la un proiect personal care are ca scop imbunatatirea si siguranta traficului rutier din Romania. Momentan am foarte multe idei pe care inca nu le-am pus la punct, daca vi se pare ca bat campii, va rog sa ma iertati. Incerc sa formez si o comunitate de oameni care sa se implice si sa adere la aceasta dorinta a mea.

Rugamintea cu care va deranjez este urmatoarea:

Site-uri precum (site restricţionat) unde sunt postate filmari cu ilegalitati care se petrec in trafic, precum si sesizarile online pe care le primiti cu filmari atasate si nu le puteti solutiona din cauza legii care spune ca "sanctiunile nu pot fi aplicate, decat de catre agentul constatator la fata locului".

Ce s-ar putea face, sau ce ar putea contine o platforma in mediul digital care ar putea sa va ajute in prinderea si sanctionarea celor care incalca legislatia rutiera?

O intrebare si mai scurta ar fi:

Cum va putem ajuta? :)

 

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • vpa
   By vpa
   Buna ziua,
    
   In 14.06.2014 am fost implicat intr-un accident, lovind din spate un autovehicul care voia sa o ia la stg. In urma lui, 2 persoane din masina lovita au fost duse la spital. Una a iesit imediat, neavand nimic, cealalta a primit 22 zile de ingrijiri medicale, avand coastele fracturate pentru ca nu purta centura de siguranta.
    
   Mi s-a retinut permisul si mi s-a deschis dosar penal. In fiecare luna, am mers la Parchet pentru prelungirea dovezii de circulatie. 
    
   Am doua intrebari pt dumneavoastra:
    
   1. Dosarul este inca la Politie. Pot face ceva pt a urgenta trimiterea lui si solutionarea lui ?
    
   2. Daca se va solutiona cu NUP, ce pedepse pot primi ? Mi se va suspenda permisul ?
    
    
   Multumesc anticipat pt raspunsuri !
  • Ionela9423
   By Ionela9423
   Buna seara.
   Astazi, spre rusinea mea, am fugit de un filtru de politie. Nu aveam actele la mine (bulteti,carnet cat si actele masinii)...nu a fost un lucru calculat, doar am intrat in panica...
   Sunt la prima abatere si maine as dori sa ma duc sa dau declaratii. As dori sa stiu care ar putea fi sanctiunea si unde as putea sa merg pentru a da declaratiile necesare...
  • Octavian
   By Octavian
   Ce act normativ prevede sancțiuni, în cazul depistării unei persoane ce deține peste cantitatea maximă permisă de produse accizabile (țigări, cafea, alcool, etc)?
   Merci.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.