Jump to content
POLITISTI.ro

Sancţiuni aplicate in baza unor filmari video


RaduH
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua,

detin o camera de bord care are si modul GPS. Pe filmare apare pozitia, viteza, data si ora.

Intrebarea este: daca filmez o incalcare a regulilor de circulatie, se poate ca in baza acestei filmari sa fie sanctionat cel care a gresit? Si daca se poate, cum trebuie sa procedez? Cui trebuie sa ma adresez?

Multumesc!

Link to comment
  • Marius changed the title to Sanctionare in baza unei filmari video
  • Moderator
  • Solution

Poliţia nu poate aplica sancţiuni contravenţionale unui conducator auto surprins încălcând normele rutiere, strict doar în baza unor filmări video cu o camera de bord. Ori altfel spus, dacă tu trimiţi la poliţie o filmare în care un conducător auto încalcă legislaţia rutieră, poliţia nu îl poate sancţiona doar în baza materialului video trimis. Pentru a se putea aplica o sancţiune, imaginile video trebuie coloborate şi cu alte probe, cum sunt spre exemplu declaraţiile scrise ale unor martori oculari, plângeri ale persoanelor vătămate (în caz de accident), urme materiale de probă reprezentate de eventualele avarii auto etc. etc. În schimb, dacă tu eşti implicat într-un accident rutier, filmările video respective îţi sunt de ajutor, pentru că poliţia va instrumenta cazul ţinand cont şi de materialele video prezentate de parţile implicate.

Link to comment
  • 3 years later...

Salutare,

Am inceput sa lucrez la un proiect personal care are ca scop imbunatatirea si siguranta traficului rutier din Romania. Momentan am foarte multe idei pe care inca nu le-am pus la punct, daca vi se pare ca bat campii, va rog sa ma iertati. Incerc sa formez si o comunitate de oameni care sa se implice si sa adere la aceasta dorinta a mea.

Rugamintea cu care va deranjez este urmatoarea:

Site-uri precum (site restricţionat) unde sunt postate filmari cu ilegalitati care se petrec in trafic, precum si sesizarile online pe care le primiti cu filmari atasate si nu le puteti solutiona din cauza legii care spune ca "sanctiunile nu pot fi aplicate, decat de catre agentul constatator la fata locului".

Ce s-ar putea face, sau ce ar putea contine o platforma in mediul digital care ar putea sa va ajute in prinderea si sanctionarea celor care incalca legislatia rutiera?

O intrebare si mai scurta ar fi:

Cum va putem ajuta? :)

 

Multumesc

Link to comment
  • Marius changed the title to Sancţiuni aplicate in baza unor filmari video

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.