Jump to content
POLITISTI.ro

Sancțiuni conducere auto cutie manuala cu permis pt automata

mariusst

Recommended Posts

Bună ziua. Vreau sa ma lămuresc pentru ca citesc tot felul de informații contradictorii.

Ce sancțiuni se aplica pentru conducerea unui autoturism cu transmisie manuala cu un permis cat.b cu mențiunea de transmisie automata? Puteți sa ma îndrumați către legea care definește sancțiunea?

Mulțumesc anticipat.

Edited by CITADELA

• CITADELA changed the title to Sancțiuni conducere auto cutie manuala cu permis pt automata
  • 7 months later...

Bună ziua! Am o întrebare relativ scurtă, iscată din cauza unei cerți cu un apropiat. 

După cum se știe, la permisul de conducere există o categorie(12) unde sunt trecute niște coduri după care îți dai seama de ce restricții sau alte situații are un șofer.

Eu știu(poate greșesc) că dacă școala de șoferi e făcută pe o mașină automată, atunci se va trece în permisul cursantului codul 78, adică cel care îi interzice să conducă mașini manuale.

Polițistul, după ce oprește un șofer în trafic, cum verifică dacă acesta poate conduce mașină manuală?

Eu am spus că polițistul pur și simplu verifică dacă pe permisul de conducere apare codul 78. Un apropiat susține că polițistul va suna la secție pentru a consulta dosarul șoferului, să vadă la ce școală a făcut orele, și dacă a făcut pe automată.

Cum este corect? Aș vrea, dacă se poate, un răspuns detaliat, pentru a evita nelămuririle.

Mulțumesc anticipat.