Jump to content
  • 0

Cum se procedează cu daunele în cazul accidentelor cu victime?


Vioovi09
 Share

Question

Buna ziua, 

In urma cu aproximativ o luna am avut un accident soldat cu 5 victime dintre care una in stare gravă. Ma întorceam acasă in jur de ora 20:00, afara era deja întuneric. In fata mea rula un tir cu viteza destul de mică (aproximativ 50-60 km/h) mi-a dat semnal dreapta sa îl depășesc, dar nu l-am depășit fiind deal și văzând in depărtare farurile unei mașini. Din spatele meu venea o Skoda care a vrut sa ma depășească, dar din păcate nu a mai apucat ciocnindu-se violent cu un audi ce venea din sens opus, din impactul lor m-au acroșat și pe mine. Ca sa detaliez mai mult: cel ce venea cu audi din fata avea viteza foarte mare ( acul s-a oprit la 180km/h), a dat semnele luminoase ca Skoda sa nu între in depășire. Skoda a pus frâna sa se retragă, dar din cauza poleiului ia fugit spatele, astfel cel cu audi a intrat in laterala skodei. Din impactul lor au acroșat și mașina mea, partea din spate. Am fost in seara respectiva și am dat declarații la poliție, iar la sfârșit am primit de acolo autorizația de reparare a mașinii. In starea de șoc in care eram atunci am uitat sa întreb cum se procedează cu daunele pentru mașina mea. Imi puteți spune va rog cum sa procedez, ce trebuie sa fac? Trebuie sa aștept pana se Închide cazul și se stabilește vinovatul și apoi sa repar mașina sau sa îmi iau gândul ca îmi mai suporta cineva cheltuielile reparării.. 

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

După ce se stabilește vinovatul poți să-ți repari mașina pe R.C.A-ul vinovatului, sau să-ți repari mașina pe cheltuiala ta, după care să-l acționezi în judecată pe cale civila.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Și după ce se încheie cazul ma vor suna cei de la poliție sau trebuie sa umblu eu pana aflu dacă s-a încheiat cazul sau nu? Eu am lăsat atunci numărul de telefon la poliție. Am înțeles ca pentru a încheia cazul ar mai fi nevoie de o declarație de-a mea precum ca nu am pretenții la nimic, e adevărat?

Edited by Vioovi09
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.