Jump to content
POLITISTI.ro

Anexa 2 pentru un accident cu victime


Alexei

Recommended Posts

Buna ziua! Am avut un accident in apropiere de Buzau soldat cu victime,am fost lovit de un utilaj de dezzapezire ce mergea pe contrsens.Soferului de pe utilaj i s-a intocmit dosar. Am primit o copie de pe RCA-ul soferului vinovat si dovada de reparatii, m-am prezentat la reprezentanta "Euroins" din Pitesti pentru ami recupera paguba insa ei ma trimit iarasi la Buzau dupa anexa 2,am facut rost de numarul IPJ Buzau, i-am sunat si mi-au zis ca ei o sa trimita anexa la asigurator. Intrebarea e cum pot sa aflu daca politia Buzau a trimis aceasta anexa firmei de asigurare si unde.

Link to comment
 • Moderator

Cel mai indicat este sa trimiteti o solicitare (cerere) scrisa, catre Serviciul Rutier din cadul IPJ Buzau.

Gasiti cateva detalii aici:

In mod normal, Anexa 2 este de fapt un raspuns la o adresa oficiala a asiguratorului. Cei de la "Euroins" trebuie sa solicite printr-o adresa Serviciului Rutier din IPJ Buzau, comunicarea imprejurarilor in care s-a produs accidentul si stadiul actual al cercetarilor.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

din cate am vazut la un canal tv firma EUROINS nu etste tocmai o firma serioasa,in sensul ca nu despagubeste paguba facuta de clientul lor,iar victima trebuie sa isi castige banii in instanta.

din cele prezentate de Marius va cam da-ti seama despre ce firma este EUROINS,avand in vedere ca nu e treaba dvs sa solicitati IPJ-ului Anexa 2 ci datoria firmei de asigurari.

Link to comment

firmele de asigurari au o tactica speciala de a plati daunele - o fac doar in masura in care cash flowul din RCA le permite acest lucru. si din aceasta cauza incearca esalonarea platilor ptr o perioada cit mai mare (asta atunci cind nu incearca sa le evite partial / total)

Pe linga asta, exista 3 modalitati de a limita platile sau chiar de a nu le face deloc:

1. aproba la plata doar o parte din devizul trimis de catre service-urile auto;

2. contrazic mentiunile din pv emis de catre Politia Rutiera (desi este act autentic, conform legii) si intotdeauna invoca culpa comuna desi in pv se indica in mod clar vinovatul. Iar aici eu blamez fostii lucratori de la Rutiera care lucreaza ptr cei de la asigurari care cunosc foarte bine ca pv sunt bune totusi invoca asemenea motive doar ptr a trimite oamenii in instanta

3. celebra mentiune "daunele constatate nu corespund cu descrierea dinamicii accidentului" care apare in foarte multe constatari amiabile astfel incit nici nu merita sa o mai faci.

asta este ce am observat din portofoliul meu de litigii in domeniul asigurarilor. Insa cel mai important este faptul ca TOATE firmele fac la fel, deci nu mai merita blamata doar una sau alta.

 • Upvote 1
Link to comment

din pacate am vazut si eu stirile,acum ce pot sa fac,tre sa umblu sa incerc sa-mi scot banii pe paguba

din pacate am vazut si eu stirile,acum ce pot sa fac,tre sa umblu sa incerc sa-mi scot banii pe paguba

In cat timp se intocmeste dosarul ca sa stiu cand sa ma adresez firmei de asigurare,pana la urma,la insistentele mele,s-au hotarit sa ceara de la inspectoratul buzau anexa2 numai ca nu stiu in cat timp vor primi raspunsul.Accidentul a avut loc pe 25.02 . Va multumesc

Link to comment
 • Moderator

Să fii convins că vor trage de timp invocând că nu pot face nimic până nu vine răspunsul (anexa2). Pentru că ăsta e și scopul lor.

În mod normal, după ce tu te prezentai la ei și completai cererea de despăgubire, ei ar fi trebuit să și trimită solicitarea către poliție. Acest tip de acte în mod normal nu trebuie să treacă prin mâna păgubitului, ele au fost concepute pentru a facilita corespondența dintre compania de asigurări și poliție.

Iar când va ajunge și anexa 2 ... cu siguranță vor găsi un nod în papură, nu știu ce virgulă nu a pus polițistul, nu știu ce rubrică nu a completat ori nu a bifat vreo căsuță în formularul acela al lor.

Sper să mă înșel și să nu se întâmple așa. Baftă!

Link to comment

Tragerea de timp e ceva caracteristic firmelor de asigurări din România. Eu am avut un accident în Iulie anul trecut. Nu a fost din vina mea, dosarul a fost terminat în septembrie, motocicleta mea este daună totală. Nici în ziua de azi nu am primit banii de la asigurări. Îi mai las o lună şi vrea să mă duc în instanţă cu ei, mai ales că nu se percep taxe judiciare în cazul meu.

Link to comment

Nu iteleg de ce firmele de asigurare incearca sa traga de timp,eu am nevoie sa repar masina cat mai repede.Ce as putea face sa-i fac sa se grabeasca cu despagubirea??

Sau cat timp se tine dosarul de urmarire penala deschis ca poate conving persoana care m-a accidentat sa-mi repare masina

Link to comment
 • Moderator

E destul de greu să-l convingi pe cel vinovat de accident să suporte din buzunar contravaloarea reparațiilor, în condițiile în care a plătit și are o asigurare de răspundere civilă valabilă. Încearcă să te pui în locul lui ... cred că nici tu nu ai accepta așa ceva, mai ales știindu-te cât de cât acoperit d.p.d.v. al litigiului civil.

Link to comment

Nu iteleg de ce firmele de asigurare incearca sa traga de timp,eu am nevoie sa repar masina cat mai repede.Ce as putea face sa-i fac sa se grabeasca cu despagubirea??

Sau cat timp se tine dosarul de urmarire penala deschis ca poate conving persoana care m-a accidentat sa-mi repare masina

Cum nu înţelegi ? Când e vorba de încasat se bat toţi, iar când e vorba de plată ... :rolleyes:

Cel mai simplu e să aştepţi soluţia în dosarul penal care nu este nici un interes să se prelungească, fiindcă toţi, de la poliţist la procuror vor să-l încheie cât mai iute, şi după comunicarea soluţiei să-i acţionezi în instanţă. Din câte ştiu eu, dacă procesul civil e în urma unui proces penal nu se percep taxe judiciare. Prima fază a procesului civil e o încercare de împăcare amiabilă a părţilor, pe care firmele de asigurări o acceptă de obicei, făcând plata. Dacă nu, se merge în continuare.

Link to comment

frate ai cam dat de dracu EUROINS nu plateste daunele sa ne tii la curent daca iti recuperezi bani dar din cate ii stiu sunt cei mai jegosi va fi greu cu ei

Link to comment

am auzit de EUROINS ca sunt rauplatnici ,dar sper,ca dupa "reclama" ce au avito la TV sa sa faca tot ce trebuie si cat mai repede.

Neaparat o sa va anunt daca rezolv cu Euroins-ul

Link to comment
 • 1 month later...

salutare!

dupa cum va promisesem,va informez ca pana la urma am reusit s-o rezolv cu euroins-ul,am obtinut dauna totala a masinii si acum au livrat banii,cei drept nu m-au imbogatit ,dar mi-au dat ceva. merci tuturor pentru sfaturi!

Link to comment
 • 4 years later...

Buna ziua,

In cazul unui accident soldat cu decesul unuia dintre conducatorii auto cum se procedeaza cu reparatia autovehicolului avariat?

Se asteapta solutionarea dosarului in instanta ceia ce ar putea dura si doi ani?

Sau se elibereaza autorizatie de reparatie si Anexa 2 ?

Va multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.