Jump to content
POLITISTI.ro

Mutarea poliţiştilor - procedura mutării poliţistului

Postare recomandată

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna seara

Am o nelamurire si sper sa gasesc aici un raspuns. 

Acum putin timp am participat la selectia pentru rezerva de personal a unui serviciu care nu am sa il mentionez aici, sa ii spunem XXX. Am indeplinit cerintele si am fost trecut pe tabelul cu rezervele de cadre.

La inceputul lunii iunie s-a suplimentat schema XXX si am fost invitat sa fac raport de mutare. Problema e ca nu stiu cum sa il concep astfel incat sa primesc chirie o data cu mutarea mea in Bucuresti ( mentionez ca si la locul actual de munca beneficiez de chirie-Rm Valcea). Mi s-a spus  ca e suficienta rezolutia sefului XXX cu "aprob in interes de serviciu, pozitia 27 (ex)". Are vreo importanta daca in raport cer eu " mutarea mea in interes de serviciu " ?? Astept raspuns pe privat.

cu stima...

Modificat de Stealth01
Publicat

Nu poti cere tu mutarea in interes de serviciu.

Ai mare grija ca daca ceri tu in raport mutarea cu siguranta nu vei mai putea beneficia de chirie.

Donul comandant al serviciului xxx, felinar rosu, stabiliment pentru relaxare etc sa solicite el mutarea ta in interes de serviciu.

Publicat

tocmai asta este chestia, ca nu au solicitat nimic. Mi s-a spus doar ca raportul meu, insotit de rezolutia dumnealui " Aprob in interes de serviciu " ar trebui sa fie suficient pentru a mi se aproba chiria la viitorul loc de munca. Cred ca cel mai bine am sa sun maine la DMRU si sa solicit informatii suplimentare.

multumesc pentru raspuns

Publicat (modificat)

normal conducerea ar trebui sa faca un raport in care  va mentiona  ca tu ti-ai dat acordul, vei fi testat psihologic(o formalitate, unde iarasi iti vei da acordul)! sa fii atent....pt interes de serviciu TU NU FACI NICIUN RAPORT, doar iti dai acordul, atat timp cat tu faci raport se intelege ca e "in interes personal" si vei pierde orice orice drept ca care il ai in momentul de fata!

Daca e in interes de serviciu, nu inteleg de ce e nevoie sa faci tu raport prin care sa ceri asta, doar e nevoia "serviciului" nu a ta! sa nu se interpreteze....cel mai bine faci cum ai spus, suni la DMRU si gata! Bafta :)

Modificat de alex1988
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Eu am fost mutat in interes de serviciu, si tot am facut raport...Insa am scris in el "sunt de acord sa fiu mutat in interes de serviciu de la Politia.........la..........."

Publicat

Rober7 tu ai facut raport dupa ce au facut altii si te-au ,,identificat"................

• Moderator
Publicat

:) pai da..cred ! adica se stia ca eu voi fi mutat la postul respectiv incepand cu 1 sep cand s-au reinfiintat posturile, doar ca seful Politiei orasului unde imi desfasuram activitatea, m-a chemat in birou la el si m-a pus sa mai scriu si eu un raport.

Publicat (modificat)

in ce a constat  interviul de cunoastere? (ma intereseaza cel de la ipj arges mai ales.. )?

Modificat de enecristina
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Vă salut! Am mai găsit discuții despre mutarea dintr-o unitate în alta dar nimic despre mutarea cu om la schimb. 

Eu vreau să plec de la D.G.P.M.B la un P.P. în cadrul I.P.J. Botoșani iar de acolo să vină un coleg la D.G.P.M.B.

Trebuie să ne prezentăm mai întâi cu rapoartele de mutare la șefii unităților cedente sau la cele cesionare? Vă întreb asta pt că până în momentul de față am citit că procedura ne cere să prezentăm rapoartele la șefii unității cedente iar apoi va fi trimis raportul împreună cu dosarul nostru la unitatea cesionară iar mai apoi vom fi chemați la interviuri și altele, DAR în discuțiile de mai sus am citit că trebuie procedat invers.

Aș ruga un coleg care s-a mutat de curând cu om la schimb, dacă poate să mă lămurească și cu alte detalii dacă mai sunt iar în august când vreau să mă apuc de treabă să știu exact, să nu mai trebuiască alte drumuri suplimentare dacă tot mă duc acasă peste o săptămână.  :)

Modificat de ionutptk
Publicat (modificat)

Ionutptk nu exista in niciun document oficial al MAI termenul mutare cu om la schimb.

Modificat de Elvis
Publicat

Elvis, am cerut o parere, un sfat, nu un act normativ.

• Moderator
Publicat

Altceva încerca să subinieze Elvis. Aceaste mutări "cu om la schimb", nu sunt prevăzute în vreun act normativ, deci dacă tu găseşti un coleg dispus să facă schimb, asta nu instituie o obligaţie pentru comandanţi să aprobe. În schimb, în aceste situaţii, sunt şanse mult mai mari de succes, dar nu e ceva sigur.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Intrebare: Daca am intocmit un raport in martie , cu data de atunci, mai e valabil raportu daca nu a fost inregistrat? sau trebuie sa intocmesc altul ...auzeam ca raportu e valabil doar 30 de zile ..

Modificat de cj01
Publicat

Daca nu a fost inregistrat nu ai nocio dovada ca l-ai depus.

Raspuns la raport trebuie sa primesti in  30 de zile.

Poti face un alt raport prin care sa ceri lamuriri si mai poti intreba ce masuri s-au luat impotriva celui care nu ti-a raspuns in termen.

Sau care nu ti-a comunicat raspunsul in termen.

Invata ca orice document lasat undeva sa aiba numar de inregistrare sau semnatura de primire pe al doilea exemplar. 

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Am si eu o nelamurire.Daca sunt cercetat disciplinar ma impiedica in vreun fel sa ma transfer la alt IPJ?

• Moderator
Publicat (modificat)

Revin si eu cu o intrebare ... Daca am fost delegat de la un post la altul cu acordul meu pe o perioada de 60 de zile, exista posibilitatea sa raman definitiv la postul din urma fara sa fiu "intrebat" ? 

Modificat de Rober7
  • Moderator
Publicat

Poţi rămâne pe postul pe care ai fost delegat, dar în mod normal şi legal trebuie să ţi se întocmească actele necesare pentru a fi mutat definitiv pe postul respectiv.

• Apreciez 1
Publicat

Nu, nu exista aceasta posibilitate, ii impiedica legea, daca nu iti cer acordul.

Daca tu intocmesti un raport scris prin care soliciti mutarea la postul respectiv se poate, dar fara acordul tau nu.

Definitiv, fara sa fi intrebat, fara sa ti se ceara acordul in scris , nu se poate.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Dar nu poate fi mutat în interes de serviciu, adică şeful de post/secţie/oraş/municipiu/etc de acolo să facă un raport motivat prin care să solicite mutarea definitivă pe acel post, iar el să-şi dea acordul pentru a fi mutat? 

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Daca unul dintre sefuti face un raport motivat ca are nevoie de cel mai bun politist pentru ca situatia operativa impune poate sa fie delegat sau detasat, sa poti muta definitiv un politist pe o alta functie decat cea pe care o ocupa in stat fara acordul lui nu se poate.

Daca isi da acordul, poate fi mutat in interesul serviciului.

Daca politistul solicita prin raport scris mutarea la postul respectiv si i se aproba de catre seful inspectoratului nu este nicio problema.

Dar pierde chiria.

Rober 7 intreaba daca poate sa ramana acolo fara sa fie intrebat in conditiile in care el a fost delegat. Nu, nu poate.

Cel mai probabil Rober 7 pune aceasta intrebare pentru ca vrea sa-si pastreze chiria si nu se poate intampla asta decat daca este mutat in interesul serviciului.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
Publicat

Robert, cu acordul tau poti ramane maxim maxim un an, dupa care fie delegarea fie detasarea inceteaza de drept si trebuie sa te intorci pe functia detinuta initial (). Poti fii mutat in interes de serviciu, cu acordul tau si primesti chirie, daca indeplinesti celelalte conditii cu localitatea, domiciliul etc. ori mutat la cererea ta,daca se aproba de seful IPJ si nu considera ca postul de la care pleci ar ramane fara oameni. Succes :good:

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat (modificat)

Va multumesc pt raspunsuri...Cateva lamuriri

Elvis, tu ai inteles ideea ;)

Eu lucrez la Postul "X", unde primesc chirie, si incepand cu data de 20 august a.c., am fost delegat la Postul "Y" in interes de serviciu pe o perioada de 60 de zile, pentru care mi-am dat acordul.

Voiam sa stiu, in eventualitatea in care se vrea sa raman aici definitiv si nu se mai doreste intoarcerea mea la Postul "X", se poate intampla acest lucru fara sa fiu de acord, tinand cont ca am fost de acord sa fiu delegat e o perioada de 60 de zile la noul post de politie... !? :) Adica daca vor sa "mi-o faca" ar putea !? :))

Modificat de Rober7

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.