Jump to content
POLITISTI.ro

Mutarea poliţiştilor - procedura mutării poliţistului

Postare recomandată

Publicat

Conform procedurii publicata in Monitorul Oficial in decembrie anul trecut (nu mai stiu exact cand, dar mai exista un topic ce te trimite la procedura respectiva, trebuie numai sa cautati o pagina sau doua mai in spate pe topicul acesta), politistul depune raportul de mutare la I.P.J. X (unitatea cedenta). Seful IPJ X, in termen de 5 zile, analizeaza raportul si daca aproba trimite raportul, impreuna cu dosarul personal al politistului, la IPJ Y (unitatea cesionara). Seful IPJ Y, in termen de 10 zile, analizeaza raportul si dosarul politistului, si daca va considera necesar, in termen de 5 zile va chema politistul pentru realizarea unui interviu de cunoastere. Daca isi da acordul, IPJ Y, in termen de 3 zile, va inainta IPJ-ului X acest lucru, iar in 3 zile SRU al IPJ X va emite dispozitia de mutare a politistului.

• Apreciez 2
Publicat

Cristi D cam cate interviuri de cunoastere s-au realizat pana acum cu cei mutati prin IPJ-urile patriei?

In termen de 10 zile analizeaza? Tu chiar crezi ca se face o sedinta de consiliu pentru fiecare raport?

Pe hartie totul pare frumos si simplu in realitate,,incurcate sunt caile Domnului"..........

Publicat

Elvis, eu am spus doar despre ce prevede procedura. Interviuri de cunoastere nu stiu cate s-au facut, dar iti spun ca la Arges cel putin se fac. Asta din ce am vorbit cu colegii mai norocosi care au reusit sa se mute acolo.

Publicat

Interviuri nu prea se fac, dar toate rapoartele se discuta in sedinta de comanda restransa: seful si adjunctii IPJ, sef serviciu resurse umana, sef financiar, sef serviciu cabinet, jurist, reprezentanti CNP si sindicat reprezentativ. Chiar daca de multe ori este formala aceasta sedinta.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Cei de la sindicate o sa bage bete in roate tuturor care vor sa vina la caldurica , nu la munca, tanara si frumosa domnisoara.

Cat despre orientarea turistica a domnisoarelor nu pot sa spun decat ca este foarte buna, au niste harti secrete in care sunt trecute birourile cele mai caldute de prin I.P.J.-uri. Si sunt in stare sa faca aproape orice pentru a putea sa faca ceiuturi ,cafelute sau sa taie frunze.

Asta pentru ca altfel si-ar strica manichiura in gel atunci cand trebuie sa traga mansonul la pistol.

In poligonul de tragere la tragerile organizate de catre I.PJ.-uri unde credeti?

Ca despre hoti nici nu poate fi vorba, ii vad statistic decat in buletinul de evenimente, daca se obosesc sa-l citeasca.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
Publicat

Domnisoara, sindicatele trebuie sa lupte pentru respectarea drepturilor tuturor politistilor, sau cel putin sa fie de partea majoritatii pentru ca cineva oricum va fi nemultumit. Important este ca reprezentantul sindicatului sa nu fie pe post de mobilier la astfel de sedinte si sa obtina transferuri ori mutari cei care au o motivatie in primul rand profesionala, nu datorita relatiilor.Sa se mearga pe ideea : omul potrivit la locul potrivit. Chiar daca nu reuseste intotdeauna, trebuie sa aiba si o opinie contrara cand situatia impune.Adica sefii trebuie sa spuna si intre ei cateodata : iar o sa vina ala de la sindicat sa ne acuze de nu stiu ce abuzuri. Si sa sti ca au existat astfel de discutii, nu trebuie sa generalizam. Elvis si altii mai cunosc cate ceva despre astfel de lupte.

Publicat

Alyn a fost o Dispozitie nr. 117820/03112011 care sista mutarile dar s-a anulat cu o alta Dispozitie nr. 169154/2903.2012 semnate de marele strateg in viata dr. Liviu Popa. Vezi ca cine ti-a spus ori bate campii ori minte cu nerusinare.

Acum sefii de inspectorat sunt preocupati sa numeasca sefii de post, iar dupa sa-si miste oamenii pe functiile ramase libere.

Publicat

Salut!

Mi-am facut si eu raport de mutare de la D.g.p.m.b la un ipj din tara.

Astia de la capitala de la resusre umane m-au trimis la ipj sa fac raport.Am fost, l-am facut , mi s-a aprobat si cand l-am dus inapoi la capitala sa aflu ca Domn' Director nu este de acord cu mutarea.Lamuriti-ma si pe mine, daca iti aproba acolo unde vrei sa mergi, mai ai nevoie si de acordul celui de unde placi?...pt ca in omai 298/2011 spune la art 34 ca poti ori "a"...sau"b"....si la 35 explica stiuatiile pe larg. plus ca de la igpr mi s-a comunicat ca politia capitalei este mai sus ca celelalte ipj-uri. ce ziceti?...motivele pt care vreau sa plec is lipsa banilor, parinitii mei is divortati, eu is singurul sprijin al mamei.....etc

• Moderator
Publicat

Din păcate este nevoie de acordul ambelor unităţi, din câte ştiu eu. Sper să nu greşesc.

Trebuie să fie de acord şi cei de unde pleci, dar şi să te primească cei unde vrei să ajungi. Eu aşa ştiam.

Încearcă să mergi în audienţă la director, unde să-i explici frumos şi calm care sunt motivele pentru care doreşti să pleci, astfel încât omul să se convingă că nu este vorba doar de un moft sau că vrei să pleci deoarece te-ai plictisit.

Publicat

Asta am facut, cand am facut 1 mul raport. Am crezut ca m-a inteles si dupa a scris pe raport."NU SUNT DE ACORD CU MUTAREA".....Acm iar ......dar nu este o cale legala prin care sa fie trasi la raspundere?....astia vor sa ne vada la inchisoare?...ce naibii daca nu mai pot trai in bucuresti......ce vrea sa le bag mana oamenilor in buzunar?.......nu pot face asa ceva...sincer cred ca singura solutie este demisia......

• Moderator
Publicat

Nu pot fi traşi la răspundere, pentru că nu încalcă nicio prevedere legală. Este atributul şi dreptul său ca manager să îşi facă politica de cadre, să fie sau nu de acord.

Când ai fost în audienţă ce ţi-a spus? Ţi-a spus să faci raport?

În mod normal raportul se depune la unitatea de unde pleci. Iar dacă comandantul de acolo este de acord, îl semnează şi este de acord, îl trimite împreună cu dosarul de cadre la unitatea unde doreşti să ajungi.

Dacă te-ai dus şi ai depus raportul direct la IPJ-ul unde vrei să te duci, e foarte posibil să fi perceput acest gest ca o încercare de a trece peste el şi din cauza asta să nu-ţi fi aprobat plecarea.

Publicat

. Eu am fost la el in audienta,cu raportul intemeiat de mutare. Dupa ce i-am spus motivele pentru care vreau sa ma mut, a dat raportul la cineva de la resurse umane pt punct de vedere de la sectie si sector....Atunci mi-a last o parere buna, ca m-ar fi inteles...dar se pare ca nu.

Dar in omai 298 scrie la art 34 si 35. Uita-te pls acolo si vezi ca am dreptate.......

• Moderator
Publicat

Nu este exclus nici ca şeful de secţie sau sector să se fi opus ...

Publicat

....Fi atent ca acum vine bomba....auzi replica la seful de sector..." pai cum te-a tinut mama ta in scoala si acum nu te mai poate tine"..?....eu nu am avut replica la asta ...ma gandesc ca cineva cu o asemenea pregatire, ofiter vorba aia , cum sa poata spune asa ceva.....?.....daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ceva...orice.....sincer ....mi s-a luat frate de atata .....nesimtire.....altii daca vin cu pile interventii.....se cutremura masa si la cei in nevoie....li se falfaie si isi bat joc......

seful de sectie a fst baiat, om care a plecat de jos .....stie care is greutatile vietii din bucuresti si m-a lasat....el a fst de acord

Publicat

Ei vedeti din acesta cauza v-am sfatuit sa nu mergeti in Bucuresti cand ati terminat scoala.

Eu zic sa mai faci un raport pe care sa ai aprobarea sefului de sectie, aprobarea sefului IPJ-ului unde vrei sa mergi iar apoi mergi in audienta la Toba.

Trebuie sa-i raspunzi sefului de sector ca ,,ma-ta" are cratima.

Jegosii astia nu au ce cauta in Politia Romana, dar rezista pentru ca ,,suptofiterii" tac si strang din dinti.

O stii ca mama lui n-are nicio vina pentru cat de prost l-a facut.

,,Ca te-ai nascut in Romania nu esti tu vinovat, ca ai parintii pe care ii ai nu esti tu vinovat, ca nu ai fost botezat nu esti tu vinovat, dar ca esti prost tu esti vinovat!".

Publicat

Respectele mele pentru ceea ce ai scris mai sus.....In legatura cu Bucurestiul, aici am prins loc....ca la mine nu am avut.Pai acm asta am facut, m-am inscris in audienta la Dl Toba. Au trimis din nou de la directia management si resusre umna igpr, adresa catre ipj-ul unde vreau sa merg si politia capitalei......de la ipj au raspuns ca au loc iar de la capitala acelasi raspuns....nu!.....azi am vb cu cine are lucrarea mea de la igpr si mi-a zis ca Dl toba nu trece peste Dl director si ca numai in cazurile speciale si deosebite face acest lucru....adica sa nu ma astept la mare lucru......

Ba chiar de la capitala m-au trimis la ipj sa merg sa fac raport .....l-am facut si mi-a fost aprobat...si tot sa nu-mi aprobe....m-au pus pe drumuri degeaba.....bataie de joc.......

Publicat

Chiar nu se poate sesiza nimeni in legetura cu abuzurile lor?....In teren daca nu ai cascheta pe cap sau stiu su iti sta parul cum nu-i place sefului....te-a spart fara sa se gandeasca ca asa scrie la regulament......dar cand vine vorba de noi si drepturile noastre......ne trateaza ca pe niste negri pe plantatie....

Ba da uite chiar acum am vb cu liderul.

Maine merg sa fac o petitie si sa traga la raspundere pe cei care si-au batut joc, am numerele de inregistrare de la rapoarte si actele care dovedesc ca mama mea este casnica si divortata si nu are niciun venit decat de la mine, ceea ce pot sa-i ofer si eu .....Sper sa reusesc ceva, liderul mi-a zis ca se ve rezolva.....nush ce sa zic dar e ultima mea solutie.....

Publicat (modificat)

Nu se poate dovedii abuzul in serviciu in cazul tau.

Dar nu trebuie sa te descurajezi la prima batalie pierduta, razboiul este lung.

Cunosc pe cineva care a facut 7 rapoarte pana i s-a aprobat ultimul.

Se numeste discriminare, insa ofiterii nu sunt de acord cu ce iti spun eu acum.

Si ca sa-ti mai dau un exemplu, in timp ce tu ai prin Bucurestiul cu media 8,50 in Dolj cu media 7,00 s-a venit direct la Crima Organizata.

Alo, ministerul se aude?

Modificat de Elvis
Publicat (modificat)

...Se aude doar daca faci ceva doamne fereste si trebuie sa te sanctioneze.....asa nu!....

Eu vreau sa merg acum pt ca mi-am gasit un loc aproape de casa unde fac naveta nu ini tre bani de chirie.......ma gandesc ca dupa nu o sa mai am aceasa posibilitate.....

Sefa mea de clasa cand am terminat, nici nu a venit la repartitie, o strigau pe platou si ea era acasa, deja era secretara la academie!...

uite cazuri frate, cazuri dar nimeni nu le vede.......asta e....si eu ma lupt sa plec ca sa duc un trai mai decent!....

........sunt de 2 ani in sistem, dar am imbatranit 10........

De la sindicat mi-au spus ca ei trebuiau sa trimita raportul meu in termen de 5 zile la ipj si atat.daca acolo ma primeau la bucuresti trimiteau decat dispozitie.

Asa l-au mai ajutat pe un tip sa se mute. pe Care la fel il tratau.....

Modificat de Bratyyyms13
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

discutatul rapoartelor de mutare in cine stie ce sedinta, nu este abatere de la ordinul 298/2011, si de la termenele prevazute in acesta?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.