Jump to content
POLITISTI.ro

Mutarea poliţiştilor - procedura mutării poliţistului

Postare recomandată

Publicat

Persoanei care dobândeşte statutul de poliţist prin reîncadrare, încadrare directă sau transfer, potrivit art. 9 alin. (2^1) sau (2^2), nu i se poate modifica raportul de serviciu, prin delegare, detaşare, mutare sau transfer, timp de cel puţin doi ani de la numirea în prima funcţie, cu excepţia situaţiei în care intervine reorganizarea unităţii.

Asta scrie in Statul politistului la art21 alin 11 cu privire la ceea ce ai intrebat tu!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Bună, dacă sunt chemat  pentru mutare in interes de serviciu la un  alt inspectorat,  exista posibilitatea ca șeful inspectoratului unde lucrez in prezent să nu accepte această mutare? Chiar dacă sunt chemat in interes de serviciu.  

Cu stimă! 

• Moderator
Publicat

Chiar nu ai inteles ce ti-a raspuns Bozo ?
Da... Probabil majoritatea inspectorilor sefi nu sunt de acord sa le plece lucratorii in conditiile actuale de deficit de personal.

• Apreciez 1
  • Marius a modificat titlul în Mutarea poliţiştilor - procedura mutării poliţistului
Publicat

Stiti de existenta vreunui impediment in mutarea politistilor, la cerere, intre IPJ-uri, din cauza faptului ca Romania e Presedintele Consiliului European?

• 4 luni mai târziu...
Publicat

Salut! Subt incadrat si imi desfasor activitatea intr.un IPJ iar din de la inceputul lunii iulie mi.a fost aprobat de inspectorul sef un raport de mutare catre o alta structura MAI pentru care a fost necesara trimiterea raportului catre IGPR in vederea avizarii acestuia de catre Insp. general Ioan Buda.

avand in vedere ca insp general ioan buda a demisionat la data de 26.07.2019 si apare pe raportul meu de mutare la sectiunea de avizare- ce se intampla?

- trb sa fac alt raport din nou? Sa trec iarasi prin procedura de aprobare si avizare?

- sau se face vreo mentiune de cei de la DMRU cu privire la numirea altui Insp General?

• 10 luni mai târziu...
Publicat

Exista vreun temei legal pentru a trage un inspectorat de politie de maneca in privința mutării unui polițist? 

Eu lucrez în cadrul igpf și vreau sa ma mut de la un aeroport la altul(cel din orașul unde am domiciliul, soția, mama în întreținere, etc). M-a lovesc de 1 an de zile de răspunsuri gen : "Nu se justifica mutarea", "Aeroporturi în program de iarna" și asa mai departe. Nu sunt încadrat direct am făcut 2 ani școală de politie de frontiera și sunt de 3 ani pe funcție. Va mulțumesc

• Membru
Publicat

Salut! TL:DR Daca poate cineva sa-mi trimita in privat niste sfaturi privind mutare de la o structura la alta in acelasi inspectorat, gen cum ar trebuii sa procedez.

Sunt incadrat la o structura de investigatii criminale si din luna octombrie 2019 incerc sa ma mut la o alta structura. Pana la momentul actual am fost pe la usile a 4 sefi de structura din care o structura avea "schema plina" ceea ce s-a dovedit mai tarziu sa nu fie adevarat, la o alta structura nu m-a lasat inspectorul sef sa ma mut intrucat nu face parte din inspectorat, la cea de-a 3a structura iar mi s-a spus ca este "schema plina" ceea ce iar s-a dovedit sa nu fie adevarat, iar la a 4a structura nu mi se da drumul pe motiv de "lipsa de personal" si "numar mare de dosare" in contextul in care eu nu lucrez efectiv in dosare, chiar daca am aviz.

Tin sa precizez ca am vorbit cu seful meu de structura, cu sefii structurilor respective, cu seful politiei municipiului si cu inspectorul sef.

Multumesc!

• 1 an mai târziu...
Publicat

Bună seara, colegi! Împreuna cu un coleg am discutat cu șeful unității, unde ambii ne desfășuram activitatea, pentru a "face schimb de locuri", comandantul fiind de acord cu propunerea. În momentul de fața sunt în co, însă am auzit discuții că voi fi mutată, însă nu la postul de poliție unde doream. Întrebarea mea este dacă pot fi mutată, fără acordul meu, la ce post de poliție doresc ei? Menționez ca am mai fost mutată în interes de serviciu, însă atunci am semnat un acord. 

• Moderator
Publicat

Din punct de vedere legal nu poți fi mutată fără acordul tău scris. În situația expusă de tine, depinde ce ai scris în raportul de mutare, cum ai formulat fraza prin care îți exprimi acordul. Dacă ai scris că ești de acord să fii mutată fără să precizezi exact funcția din cadrul unității și ți-ai exprimat acordul să fii mutată pe orice funcție vacantă, înseamnă că pot să te mute.

Publicat (modificat)

Mulțumesc de răspuns! Pana în momentul de fața nu am întocmit niciun raport și nici acordul. Dar o sa fiu atentă când va fi momentul la ce semnez. 

Modificat de Marius
PS: Nu mai cita postare anterioară pentru că e inutil. Te rog citește regulamentul.
  • Moderator
Publicat

La întocmirea raportului prin care îți exprimi acordul pt. mutare precizezi exact funcția și locul unde vrei să te mulți (ex. funcția ag. II din cadrul Postului de Poliție …).

Publicat

Buna ziua! 

As dori sa stiu cat de greu se pleaca dintr-un IPJ la DGPMB. Eu momentan sunt la CRAP Bacău si doresc sa ajung la București unde am si domiciliul. După mai multe pareri auzite de la colegii mei am înțeles ca este foarte greu sa plec din acest inspectorat. Am înțeles ca este foarte greu de gasit si om la schimb, asa ca as dori sa știu care ar fi demersurile legale de a fi mutat la cerere in cazul in care nu am om la schimb. Ce trebuie sa fac, care sunt pașii de urmat, cat de gteu este de realizat ce imi doresc eu? 

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri. Am omis sa spun ca sunt promotia martie 2022 deci voi termina tutela prin septembrie. 

Publicat (modificat)

Problema este ca avem lipsa cronica de personal la toate structurile, inclusiv IPJ Bacau sau DGPMB. Problema nu ar fi la DGPMB ca acolo sigur te-ar primi cu bratele deschise si ti-ar aproba raportul de mutare. Problema va fi la IPJ Bacau, intrucat si de acolo tb. sa iei aprobarea si va fi foarte greu, daca nu ai un motiv care sa convinga comanda IPJ Bacau sa iti dea drumul. Iti dai seama ca nicio structura nu vrea sa piarda oameni. Demersuri poti face doar dupa octombrie 2022, dupa definitivarea in profesie.

Modificat de ScanBlu
  • Moderator
Publicat

Eu cred totuși ca vei găsi destul de ușor un om la schimb care ar vrea sa se mute de la București, la IPJ Bacău.

• Moderator
Publicat

Bine dar stiti că treaba asta cu găsitul unui om la schimb nu e prevăzută de vreun act normativ. E practic o vrăjeală/găselniță a celor ce trebuie să decidă dacă aprobă sau nu raportul respectiv, dar nu constituie o condiție cerută de vreo prevedere legală. La fel de bine se poate să nu-ti aprobe mutarea si în schimb să aprobe „omului la schimb”.

• Moderator
Publicat (modificat)

Da, asa este. Dar eu ziceam totuși, ca ai șanse mai mari.  

Modificat de Roby
Publicat
On 11.02.2010 at 19:26, Marius a scris:

Șeful unității cesionare solicită șefului unității cedente acordul de principiu.

Ar fi util să clarificăm puțin aceste noțiuni: șefului unității cedente și șefului unității cesionare. 
Care sunt prevederile legale care stabilesc cine sunt concret acești șefi? Șefi de IPJ, directorul direcției, etc.?

• Moderator
Publicat

Anexa nr. 11 Competențele de gestiune a resurselor umane

Art. 1 - (1) Competența emiterii actelor administrative privind numirea în funcție, modificarea și suspendarea raportului de serviciu al polițistului, cu excepția situațiilor în care prin lege se stabilește altfel, revine:

• a) ministrului afacerilor interne, pentru:
    • 1. șefii unităților aparatului central al MAI și adjuncții acestora;
    • 2. șefii unităților aflate în subordinea/în cadrul MAI și adjuncții acestora;
    • 3. șefii unităților subordonate unor unități ale aparatului central al MAI;
    • 4. Abrogat.
    • 5. personalul transferat, delegat sau detașat în afara MAI indiferent dacă aceasta din urmă se realizează sau nu prin numirea pe o funcție prevăzută în Statul anexă "M".
  • b) șefilor unităților aparatului central al MAI, pentru:
    • 1. personalul unității, cu excepția personalului care încadrează cabinetele demnitarilor sau Statul anexă «M»;
    • 2. adjuncții șefilor unităților subordonate;
  • c) șefilor unităților aflate în subordinea MAI, pentru:
    • 1. personalul unității și al unităților subordonate nemijlocit, fără structură de resurse umane, cu excepția personalului care încadrează cabinetele demnitarilor sau Statul anexă «M»;
    • 2. șefii unităților aflate în subordinea/în cadrul acestora precum și adjuncții acestora;
  • d) șefilor unităților prevăzute la lit. c) pct. 2, pentru personalul unității, cu excepția personalului care încadrează cabinetele demnitarilor sau Statul anexă «M»;
  • e) șefilor unităților subordonate unor unități ale aparatului central al MAI, pentru personalul unității, cu excepția personalului care încadrează cabinetele demnitarilor sau Statul anexă «M».

(11) Competența emiterii actelor administrative privind modificarea raportului de serviciu și numirea la cabinetele demnitarilor, precum și pentru mutarea la DGMRU și numirea în statul anexă «M» sau «S» revine ministrului afacerilor interne.
(2) În actele administrative prevăzute la alin.(1), atunci când situația impune, se menționează în mod expres și echivalarea gradelor profesionale cu gradele militare, respectiv a gradelor militare cu gradele profesionale.
(3) Șefii unităților prevăzuți la art. 1 alin. (1) lit. c) pot delega, cu aprobarea ministrului afacerilor interne, competențele de gestiune a resurselor umane către șefii unităților prevăzuți la alin. (1) lit. d).
(4) În situația prevăzută la alin. (3), șefii unităților prevăzuți la alin. (1) lit. c) stabilesc structura de resurse umane competentă a gestiona activitatea de resurse umane privind personalul unității care face obiectul delegării de competență.

Art. 11 - Competența emiterii actelor administrative privind menținerea în serviciu revine șefilor care au competența de a emite actele administrative privind încetarea raporturilor de serviciu, după aprobarea prealabilă a ministrului afacerilor interne sau, după caz, a inspectorului general/similar.

Art. 2 - Ministrul afacerilor interne aprobă:
a) documentația necesară pentru participarea polițiștilor la misiuni internaționale de menținere a păcii, prevederile art. 1 aplicându-se în mod corespunzător;
b) documentația necesară pentru delegarea sau detașarea polițiștilor în afara MAI.

Art. 3 - Competența emiterii actelor administrative privind acordarea dreptului de a purta uniforma revine șefilor care au competența de a emite actele administrative privind încetarea raporturilor de serviciu.

Art. 4 - Competența emiterii actelor administrative privind acordarea gradului de sergent major în rezervă absolvenților anului I de studiu ai instituțiilor de învățământ superior care, din diferite motive, nu mai continuă studiile, revine șefului unității în beneficiul căreia se pregăteau.

Art. 5 - Competența emiterii actului administrativ privind modificarea raportului de serviciu pentru împuternicirea polițistului pentru a exercita atribuțiile unei funcții prevăzute cu indemnizație de comandă revine persoanei care are competență de numire pentru funcția respectivă. Această competență se aplică inclusiv în situația polițistului încadrat în altă unitate.

Art. 6 - Competența emiterii actului administrativ privind delegarea polițistului în interesul eșalonului ierarhic superior revine șefului acestui eșalon. în cazul unităților aparatului central al MAI, competența emiterii actului administrativ revine ministrului afacerilor interne.

Art. 7 - (1) Prin excepție de la prevederile art. 1 lit. c), directorul general al Direcției Generale de Pașapoarte și directorul Direcției Regim Permise de Conducere și înmatriculare a Vehiculelor emit acte administrative pentru polițiștii din cadrul serviciilor publice comunitare pe care le coordonează, cu avizul prefectului, privind:
a) definitivarea în profesie;
b) Abrogată.
c) delegarea, detașarea, participarea la misiuni internaționale sau mutarea;
d) suspendarea raporturilor de serviciu, cu excepția situației prevăzute la art. 2726 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare;
e) Abrogată.
(2) Actele administrative emise de către prefect pentru polițiștii din cadrul serviciilor publice comunitare, se avizează de către directorul general al Direcției Generale de Pașapoarte sau, după caz, directorul Direcției Regim Permise de Conducere și înmatriculare a Vehiculelor.

Publicat
în urmă cu 3 ore, Marius a scris:
  • b) șefii unităților aparatului central al MAI,
  • c) șefii unităților aflate în subordinea MAI,
  • d) șefii unităților prevăzute la lit. c) pct. 2.
  • e) șefii unităților subordonate unor unități ale aparatului central al MAI,

Vă rog frumos, îmi puteți spune câte un exemplu pentru fiecare dintre acești șefi, ca să pot înțelege exact la cine se referă? 
Mulțumesc frumos!

• Membru
Publicat

Din cate stiu, IPJ-urile sunt unitati, DGPMB, ce e sub ele, sunt subunitati.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

@bbooggddaann,

Sunt utilizate următoarele state anexă:

• "statul anexă C", este anexă la statul de organizare al DGMRU şi cuprinde funcţiile poliţiştilor detaşaţi la Corpul Național al Polițiștilor - CNP.
  • "statul anexă M", este anexă la Statul de organizare al DGMRU şi cuprinde funcţiile poliţiştilor detaşaţi la alte autorități și instituții publice (DNA, DIICOT, etc.)
  • "statul anexă S", este încadrat cu poliţiştii care desfășoară misiuni în afara teritoriului țării.
  • Apreciez 1
Publicat

Salutare ! Sper ca am postat unde trebuie și ca nu deranjez . Am un raport de mutare semnat de la jandarmerie și trimis la politie pentru mutare . Citind dgmru din 2015 am constatat ca în termen de maxim 20 zile de la obținerea tuturor semnaturilor trebuie sa mi se emită dispozitia de mutare de la unitatea cedenta. Am întâlnit colegi care au stat și 4-5 luni pana le-a ieșit  dispoziția. Sunt colegi care s-au mutat la alta arma ( politie ) . Cam care ar mai fii perioada de așteptare.  Mulțumesc și sărbători fericite sa aveți 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.