Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbarea uniformei de serviciu si echipamentul specific

Postare recomandată

Publicat

Off-topic: localii trebuie desființați! Nu se justifica existenta lor, se cheltuie banii degeaba cu ei!

• Membru activ
Publicat

Sunt singurul caruia ii place cea a polonezilor din poza postata de Catalin !? :naughty:

• Displace 1
  • 6 luni mai târziu...
Publicat

Salutare dragi colegi. In urma cu aproximativ o săptămână a avut loc la Brașov întâlnirea șefilor cu doamna Darmen Can,unde s ar fi spus k la începutul anului 2019 se va schimba uniforma Poliției Române. Are cineva detalii ...?? Mulțumesc anticipat. Stimă😀

Publicat

Pentru ca discutia a inceput cu uniforma de vara a politiei Australiene - aveti aici uniforma de iarna.  Desi toti vad Australia ca o tara cu soare si oameni la plaja toata ziua, sa te fereasca Dumnezeu de o zi de iarna in sudul tarii (Melbourne) cu 5 grade Celsius, umiditate de 70% si vant, ca o sa preferi minus 10 la noi.  O alta mare diferenta este ca in Australia nu exista deosebire intre politia rutiera si OP ceea ce duce la o mai mare prezenta astfel negand necesitatea de patrule in afara acelora din masinile de politie. Orice politist poate actiona in cazul unei incalcari a unei reguli de circulatie si orice politist poate aresta etc o persoana ce comite o infractiune (furt, vatamare corporala etc).  Nici vorba de un politist de la OP sa trebuiasca sa astepte sa vina unul de la rutiera si vice versa.  In acelasi timp, politisti nu se ocupa de dirijarea traficului decat in situatii cand se schimba configuratia de trafic datorita unui accident etc.  Conform protectiei muncii, un politist nu are voie sa dirijeze traficul mai mult de 30 min - dupa care trebuie inlocuit.  Nici vorba de saracii baietii si fetele pe care le vad zilele astea inghetand prin intersectii!  De aceea 90 % din activitatea de politist se desfasoara in medii cu clima adecvata (masina, sectia de politie etc) uniforma este mai usoara decat este necesar aici.   

Winter Uniform VP.jpg

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Circula deja pe grupurile de whatsapp niste fotografii cu potentiala uniforma aleasa de catre DOP. Vai si amar, atat va spun. 

Publicat

Ca de obicei, cei din IGPR nu s-au deranjat sa ne întrebe și pe noi cu privire la schimbarea uniformei. Într-adevăr, modelul ales de către cei de la DOP arata jalnic, mult sub uniformele unor firme de paza.

Publicat

La uniforma de serviciu,nu vad rostul caschetei sau cravatei și alte chestii de "vezi Doamne... impunere respect". Uniforma trebuie sa fie practică și confortabilă pentru cel ce o poartă,sa-i asigure confortul necesar,nu motiv pentru sefuți..."nu ai cascheta pe cap"👎

• Apreciez 3
  • 2 luni mai târziu...
Publicat

stie cineva ceva de vreo dispozitie in legatura cu portul cravatei? Am auzit de la niste colegi ca nu s-ar mai purta , dar nu am gasit nicio dispozitie in acest sens!

• Membru
Publicat

@cosmingrecu, exista. E de anul trecut, parca prin decembrie postat pe SCI. Daca mai ai rabdare, iti spun pe 5 cand ajung la munca.

Publicat

Este venita dispozitie, cravata se poarta DOAR la uniforma de reprezentare (cu sacou), la uniforma de serviciu nu se mai poarta.

• Membru
Publicat

Dispozitia IGPR 54/11.05.2018. Mai cauta si adresa 1640405/14.12.2018. Ai tot ce iti trebuie, acolo.

• Apreciez 1
  • 9 luni mai târziu...
Publicat

Acum aproximativ un an pe Intrapol circulau deja primele propuneri și schițe de proiect pentru o noua uniformă a poliției, azi vedem primele imagini. Eu unul mă voi abține de la comentarii și voi prelua doar postarea sindicatului Unipol:

La realizarea acestui model au fost folosite uniforme ale politiilor din urmatoarele state: Franta, Belgia, Olanda, Germania.
Materialele alese sunt cele folosite de politia din Olanda, fiind cea mai noua ca si conceptie si design la nivelul UE. Germania, incepand din 2020, vor adopta so ei aeeasi calitate a materialelor
Olanda a ajuns la aceasta calitate si design al noilor uniforme dupa un studiu de aproape 3 ani.
NOUA conceptie de uniforma a politiei romane este :
1. uniforma de serviciu (de strada)
2. uniforma de reprezentare (inca se lucreaza la design)
1. uniforma de serviciu (de strada)
Aceasta uniforma este puratat de catre toti politistii, indiferent ca sunt de la ordine publica sau rutiera, transporturi, etc
La elaborarea acestei uniforme s-a avut in vedere:
– sa asigure vizibilitate maxima personalului atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte
– designul sa asigure ca politia nationala nu se mai confunda cu politia locala (protejat la OSIM)
– toata uniforma este modulara si facuta in asa fel incat sa se imbine toate elementele intre ele.
– materiale cat mai usoare si care asigura o maxima protectie la conditiile meteo.
– sa poata fi purtate de catre structurile operative in uniforma din teren fara sa mai creeze probleme (a fost inlocuite cascheta cu sapca si caciula, a fost inlocuita fomfa cu bastonul telescopic, pistolul se poate purte pe centura tactica sau pe picior ca la structurile de interventie, a fost introdus TASER-ul in dotare, etc)
– pentru iarna au fort introduse materiale de ultima generatie (costume termice) folosite de sprtivi pentru conditii extreme (HIMALAYA, Polul Nord, schiori de performanta, etc)
– cresterea calitatii materialelor pentru uniforma au dus la renuntarea la uniforma pentru iarna si inlocuirea ei cu materiale confectionate cu tehnologie de ultima generatie
– sa fie ergonomica pe corp, moderna, usor si placut de purtat.
– majoritatea materialelor sunt din import (tehnologia existenta in Romania nu permite niciunui producator roman sa confectioneze asemenea calitate) insa sunt croite in RO
– tiparele de croiala au fost facute de catre o firma din Belgia, care se ocupa cu aceasta activitate si are o experienta de mai mult de 70 de ani
– toata croiala, modelul si cusaturile sunt de concept tactic militar
Uniforma se compune din:
– tricou maneca scurta
– tricou maneca lunga
– geaca 3 anotimpuri (cu membrana GORE_TEX)
– bluzon SOFTSHELL (windstoper)
– pulover POLAR
– pantalon tactic (model 5.11 cu 8 buzunare)
– pantof tactic cu membrana GORE-TEX (modele compatibile – SALOMON, HAIX, LOWA, etc, orice producator care lucreaza cu membrane GORE-TEX tip PFTE)
– gheata scurta tactica cu membrana GORE-TEX (modele compatibile – SALOMON, HAIX, LOWA, etc, orice producator care lucreaza cu membrane GORE-TEX tip PFTE)
– costum termic pentru iarna
– centura tactica completa.
IMG_20191122_154332.jpg.f658d31d2a8f839ed8aee62e729c7ca7.jpg

• Îmi place 1
  • Apreciez 2
Publicat (modificat)

Parca vad ca vor veni toate mărimea XXL

Modificat de Bechianu
Publicat

Blocarea concursurilor pentru funcții de conducere în MAI, diminuarea bugetului MAI cu 1.28 mld. lei, lipsa unor decizii privind înzestrarea, grăbirea procesului de centralizare a cererilor de echipament (cel prezent) pentru 2020 și înghețarea salariilor, sporului pentru perioada viitoare îmi spunea că nu se va mai schimba nimic, mai ales că tentativa asta de ministru, a vorbit mai mult despte paznicii lui "destoinici", gardienii pe care i-a păstorit cat a fost primar și nu l-am auzit decât în comisii să pronunțe "Poliția Română", in rest el debutează orice discuție cu "poliția națională". Adio uniformă, adio investiții în poliție, adio reformă.

• Membru activ
Publicat

S-ar părea ca noua uniformă, care va fi ea, nu va mai putea fi copiata de locali...cică va fi înregistrată la OSIM

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Unii nu mai au simțul ridicolului și postează/promovează astfel de poze doar pentru ca au ei senzația ca sunt mai șmecheri dacă apar așa. Iar dacă cineva îi trage de urechi pentru a-i corecta sar imediat pe facebook că sistemul îi persecută și nu îi lasă să-și facă treaba “profesionist”.

• Membru
Publicat

Cand a venit ultima promotie din scoala, din 6 baieti, 4 purtau pantalonii bagati in bocanci. Am indraznit sa le atrag atentia ca pantalonii de la uniforma de ceremonie, nu se baga in bocanci. Au inteles, insa a doua zi, au venit cu cei de tercot, la fel, bagati in bocanci. Auzi la ei, cica astia de tercot, sunt pantaloni tactici. Nu stiu ce li se spune prin scolile de politie, dar e clar ca o problema exista pe undeva, in ceea ce priveste portul uniformei. Oarecum mizeriile astea, sunt intarite de cate un comisaras din asta cu basini, de si-a facut sindicat si promoveaza propriile creatii vestimentare. Am ajuns sa vad la vanzare bluze cu maneca scurta, fes din ala stil prezervativ(stiti cu totii la ce ma refer), inscriptionat "POLITIA", decoratiuni de brad cu diverse motive legate de politie. Sa nu mai zic ca am avut nesimtirea sa il intreb pe distinsul comisaras, unde a vazut el in portul uniformei, asemenea articole de vestimentatie. Raspunsul a fost ca el face articole de uniforma care sa fie utile politistilor, intrucat MAI-ul nu a fost in stare... Sa nu mai zic de atitudinea de "superioritate", pe care o afiseaza in orice conversatie.

• Marius a modificat titlul în Schimbarea uniformei de serviciu si echipamentul specific
  • Moderator
Publicat

Puteţi vedea aici "holsterul pă picior" în acţiune, aşa cum îşi doresc cei din generaţia Facebook, chiar la "ceremonia de înzestrare" de astăzi.

• Apreciez 2
  • 1 lună mai târziu...
  • Moderator
Publicat

O nouă fotografie publicată pe pagina MAI ne prezină noua modă a cocalarului poliţist cu pantalonii sunt băgaţi în bocanci şi toc-ul/holsterul purtat jos la nivelul genunchiului, la fel ca un amator/habarnist veritabil. 

politist-cocalar.png

Din păcate, cu amărăciune vă spun că e plină instituţia asta de fătălăi ca acest individ, care vrea să pară şi el mai "dur".

• Apreciez 3
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Nu știu dacă sunt off-topic dar voiam să vă întreb ce tip de pantof folosiți la uniforma de serviciu, mă refer la pantalonii ăia “tactici”, momentan sunt pe stilul vechi cu echipamentul și, dacă mi aș lua modelul de pantaloni descris mai sus aș vrea și o încălțăminte adecvată, nu sunt interesat să port pantalonul în bocanc. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.