Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbarea uniformei de serviciu si echipamentul specific

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Consultare unitati cu privire la uniforma de serviciu si echipamentul specific formatiunilor.

La nivelul IGPR s-a discutat si aprobat un plan de activitati ce urmeaza a fi derulat pana la sfarsitul anului 2012 si care vizeaza aducerea unor imbunatatiri dpdv constructiv-estetic si al calitatii materialelor prime utilizate la confectionarea articolelor de echipament din compunerea uniformelor de politie, precum si imbunatatirea actualului cadru legislativ referitor la echiparea efectivelor ori privind acordarea drepturilor de echipament ce se cuvin acestora.

IGPR-ul solicita consultarea sefilor de unitati cu privire la aceste aspecte, iar eventualele propuneri sa vizeze in principal:

• Necesitatea scoaterii sau introducerii unor articole de echipament in compunerea normelor de asigurare cu uniforma de serviciu cu prezentarea argumentelor ce sustin propunerile inaintate
  • Compunerea uniformei de serviciu urmarind sa corespunda cerintei de a asigura o uniformitate in portul acesteia pe timpul sezonului cald, respectiv a celui rece.
  • Culoarea articolelor de echipament, durata de serviciu a acestora, individualizarea structurii, identificarea politistului, precum si referitoare la imbunatatirea calitatii materiilor prime si materialelor intrebuintate la confectionare.
  • Norme de dotare cu echipament specific formatiunilor de interventie, politie rutiera, transporturi, moto, ordine publica etc. si inaintarea unor propuneri argumentate cu privire la compunerea acestor norme, necesitatea scoaterii/introducerii unor articole de echipament cuprinse in ele, culoarea acestora si modul de inscriptionare.
  • Analizarea continutului OMAI 236/2009 privind aprobarea regulamentului pentru compunerea si portul uniformelor de politie precum si a regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea politistilor cu modificarile ulterioare si inaintarea unor propuneri de modificare a acestuia insotite de argumente pentru sustinerea acestor propuneri.

Publicat

Asta-i problema lor acuma ? Dar bani de haine mai luăm anul ăsta ?

• Membru
Publicat

S-a schimbat conducerea normal ca trebuie atribuite contracte noilor tutari de pe langa inaltii dregatori din minister.

Publicat

materialele ar trebui imbunatatite clar, dar modificarile majore nu trebuiesc facute la tinutele noastre si la cele ale imitatorilor

• Membru
Publicat

A noastră nu trebuie modificată, să o facă a localilor portacaliu :naughty:

pardon, portocaliu.

Publicat

partea urata este ca dupa ce o sa avem uniformele noi, in fiecare an o sa avem dreptul la acestea, ca si pana acum. singura diferenta o sa fie ca daca nu ne trebuie uniforma... nici banii cuveniti nu o sa ii luam. deci cu alte cuvinte, daca ne luam uniforma in fiecare an bine, daca nu, bani nu mai vedem

• Apreciez 1
Publicat

de parca nu pot sa imi iau bocanci si pantofi la greu si apoi sa ii vand pe sume frumusele.....

Publicat

De la unii sefi, care mai povestesc ce se vorbeste in sedintele la care participa. Informatia nu e "din burta".

Publicat

Totusi cred ca trebuie ajustata uniforma in sensul ca trebuie adaptata sa te simti bine in ea si sa nu te incurce. As merge pe ideea unui tricou pe timp de vara care sa aiba toate insemnele specifice politie brodate inclusiv insigna si numele. Pe mine ma deranjeaza cum atarna de camasa si arata urat cand sunt agatate acolo si se plieaza camasa din cauza lor, acestea ar fi bine sa fie folosite doar pe uniforma de reprezentare, pe uniforma de serviciu ar fi bine sa fie brodate si fixate in piept cum erau inainte insemnele de grad si nu mai pui ca oricand poate un infractor sa traga de ele.

Publicat

Apropo de tricouri si sepcute... saptamana asta am vazut cativa colegi de-ai mei venind la serviciu imbracati asa. M-am mirat de ce nu ii ia nimeni la intrebari, ca din cate stiam eu nu se mai folosesc. I-am intrebat si raspunsul a fost ca se pot folosi, intrucat s-a dat nu stiu ce dispozitie. E posibil sa fie doar pe plan local? Desi nu prea cred...

• Displace 1
Publicat

Nu e pe plan local, e pe plan national! Cauta actul prin care s-a dispus trecerea la portul tinutei de vara si vei consata singur ca este permis portul sepcutei, numai in combinatie cu tricoul, dar doar pentru anumite formatiuni. :emo-yessir:

Publicat

am auzit niste zvonuri ca se doreste sa avem uniformele de culoare verde..precum in germania.zvon auzit tot de prin ograda inspectoratului

Publicat

mie imi plac, iar daca ar fi si de aceeasi calitate, de ce nu :)

Publicat

am auzit niste zvonuri ca se doreste sa avem uniformele de culoare verde..precum in germania.zvon auzit tot de prin ograda inspectoratului

Pai nemtii incerca sa treaca treptat la o uniforma bleu si noi acum o vrem verde. O porcarie. parerea mea.

• Membru
Publicat

O sa-mi placa, uniforma verde, palarii cu boruri largi verzi, masini vopsite in verde inscriptionate " Pusca si cureaua lata, ce barbat eram odata". :ner:

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

bolund...la noi la scoala la Campina au venit niste studenti de la o scoala de politie din Germania,(nu mai spun ca prima oara credeam ca sunt padurari ,ca nu e relevant) si un elev de-al nostru i-a intrebat cat au solda...raspunsul lor :1200 de euro in al doilea an de studii.Apoi a venit randul lor sa il intrebe pe elevul nostru de solda..la care acesta a raspuns.."aproape 10 euro". :doh:

Modificat de sheriffu
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

am auzit niste zvonuri ca se doreste sa avem uniformele de culoare verde.

1-0 pentru rutieristii care actioneaza pe radar in camp, or sa se camufleze perfect in decor :)

Publicat

Tendinta uniunii europene este sa faca aceeasi uniforma pentru toti politistii din statele membre. De aceea au schimbat inclusiv culoarea masinilor de politie din germania din verde in albastru

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Te cred si eu sheriffu...la noi ca la nimeni(stii vorba aia).

Modificat de bolund
  • Apreciez 1
Publicat

pana la culoarea uniformei trebuiesc rezolvate alte probleme si anume salarizare, restante financiare, dotari etc

• Apreciez 1
Publicat

1-0 pentru rutieristii care actioneaza pe radar in camp, or sa se camufleze perfect in decor :)

mai rau de cei ce lucram la tara ca ne mananca vacile ;)

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.