-
Similar Content
-
- 4 answers
- 786 views
-
- 28 answers
- 4,780 views
-
Lovitura din spate cu durere constatata ulterior
By hodorfrancesco,
- accident
- aviatorilor
- (and 3 more)
- 0 answers
- 2,214 views
-
-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
Question
mintek2005
Buna ziua,
Pe data de 04.04.2015 in jurul orei 12.15 am avut un accident in intersectia Iancului. Sensul meu de mers era dinspre Bucur-Obor catre Piata Muncii.
In intersectia Iancului, m-am incadrat pe banda de stanga, am virat stanga, ocolind centrul imaginar al intersectiei si am asteptat, impreuna cu cel putin o duzina de alte masini, trecerea autovehiculelor din sens opus, cum e si normal. Mentionez ca aveam vizibilitate destul de redusa, eu privind prin geamurile a 2-3 masini care erau in dreapta mea. AM observat ca masinile venind din sensul opus, respectiv PTA Muncii- Bucur Obor s-au oprit si masinile care asteptau sa faca stanga si sa intre pe Sos Iancului au inceput sa se puna in miscare si m-am pus in miscare si eu. In acest moment am am acrosat un autoturism ford, care dupa spusele martorilor a trecut pe rosu.
Imediat dupa accident, langa mine a tras un autoturism care se deplasa pe directia PTA Muncii- Bucur Obor, adica acelasi sens din care circula si fordul pe care l-am acrosat, si mi-a spus ca el era oprit chiar la semafor si ca in mod sigur conducatorul ford-ului a fortat rosul semaforului. Mentionez ca intersectia este supravegheata video.
Discutia cu soferul ford-ului a fost civilizata, insa nu ne-am putut pune de acord asupra vinovatiei (el nu recunostea ca a trecut pe rosu).
Am ajuns la serviciul tamponari de la sectorul 2, si am dat declaratiile specifice. Urmeaza ca luni sa ma duc si cu martorul sa dea o declaratie asupra celor intamplate, iar agentul constatator sa vizioneze imaginile de la momentul accidentului.
Aici intervine dilema mea.
Politistul constatator, un anume Dinu, mi-a spus ca mie sigur imi suspenda permisul pentru neacordare de prioritate. Insa, despre ce prioritate vorbim, daca cel care conducea ford-ul a trecut pe culoarea rosie a semaforului? La culoarea rosie a semaforului nu iti pierzi automat orice fel de prioritate?
Eu m-am asigurat pe cat de mult se putea, restul de masini s-au pus si ele in miscare, doar nu era sa stau sa incurc traficul pana aveam eu vizibilitate maxima.
IN aceasta situatie, daca in urma declaratiei martorului + imaginile de pe camerele de supraveghere se constata ca cel care conducea ford-ul a trecut pe rosu, cine este responsabil de accident? CIne plateste daunele materiale?
,
18 answers to this question
Recommended Posts