Jump to content
POLITISTI.ro

Academia de Politie - Drept

Mergi la răspuns Răspuns oferit de RPG,

Postare recomandată

• Moderator
Publicat
în urmă cu 12 ore, raresioan a scris:

ce incadrare primesti dupa ce termini aceasta facultate de Stiinte juridice fiind student-reprezentant al Mapn?

Cel mai probabil respectivii absolvenţi vor fi încadraţi pe funcţii de consilieri juridici.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Stie cineva ce implica mai exact dreptul din cadrul Academiei de Politie? Ma refer mai mult daca asta e facultatea pentru a ajunge la o specialitate cum ar fi Investigatii Criminale etc. Alta nelamurire pe care o am este in legatura cu departamentele din academie ( ANP, OSP etc). La admitere se pot pune mai multe optiuni, spre exemplu: 1. OSP 2. Drept 3. ANP s.a.m.d., iar repartizarea sa se faca in functie de medie? Sau se pot alege ulterior? Multumesc!!

• Membru
Publicat

Dupa finalizarea Academiei pe specializare Drept vei fi licențiat în drept, spre deosebire de celelalte specializari, unde vei fi licentiat in stiinte militare. Poti ajunge si la investigatii criminale urmand specializare drept, dar mai greu. In principiu cei care termina la drept ajung la structurile neoperative cum ar fi resurse umane, juridic etc, dar exista si ani cu exceptii. 

In 2021, din ce imi amintesc, au fost destul de multe locuri in cadrul BCCO-urilor.

Iar cu privire la admitere, nu poti sa iti pui mai multe optiuni, trebuie sa iti alegi una singura. A fost chestia la care te referi tu pana in 2015, cand puteai sa alegi drept sau OSP, dar a fost eliminata

Succes!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Dacă poate vreun coleg mai experimentat să ne spună și nouă beneficiile ca absolvent APAIC, având în vedere multitudinea de concursuri de încadrare directă sau TCO, nu cred ca merită să îți tocești coatele 3/4 ani pe băncile academiei și să ai același statut cu unul care a terminat facultatea la cine știe ce universitate 

• 2 luni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Citește aici:

Prevederile legale ce reglementează mutarea poliţiştilor sunt cuprinse în Legea nr. 360/2002 privind statutul poliţistului.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.