Jump to content
POLITISTI.ro

Academie/Drept--> Narcotice?

bibsweek202

Recommended Posts

Salut, sunt elev in clasa a XI-a si vreau ca in viitor sa lucrez in domeniul 'narcoticelor'. Nu m-am interesat aproape deloc si de aceea vreau sa va intreb: Ca sa lucrez in acest domeniu, trebuie sa urmez o specializare din Academia de Politie sau pot face asta doar ca procuror in cadrul institutiilor precum DIICOT ?? Daca vreti, va rog, sa-mi enumerati si alte institutii asemanatoare.

• Member

Nu exista "narcotice".

Combaterea Criminalitatii Organizate din cadrul Academiei de Politie dar nu-ti garanteaza nimeni ca ajungi sa lucrezi pe Antidrog. Plus ca se zvoneste ca in viitor sa nu se mai scoata locuri pe specializarea asta in cadrul Academiei.

Deci exista in cadrul Academiei. Atat vroiam sa stiu. Nu stiu ce se zvoneste, dar nu cred ca asta se va intampla prea curand si oricum droguri se consuma mereu si peste tot. Alta institutie precum CCO poti sa-mi spui, te rog?

Poate suna copilaresc , dar ca sa lucrezi 'sub acoperire', ce trebuie sa faci? trebuie sa urmezi Academia? Ajutati-ma va rog nu stiu prea multe..

• Member

Ca sa lucrezi sub acoperire trebuie in primul rand sa nu te mai uiti la atatea filme americane tampite si sa te pui pe invatat ca sa poti intra intr-una din scolile M.A.I.-ului si aici ma refer la specialitatea Politie normal...iar apoi in functie de aptitudini si ce o sa-ti placa ai sa vezi tu ce vei urma pana la urma!

• Upvote 2

Noi ,politistii, nu  facem "zvonistica". Ajuta-l cu o informatie corecta si precisa daca vrei, si nu il "intoxica" cu opinii personale vagi si confuze. Scapa de apelativul "prietene" si lasa la o parte atacurile la persoana.

• Downvote 5
  • Member

Tu, politist, avand gradul si functia de?

Eu i-am oferit o informatie corecta si am adaugat faptul ca se zvoneste, la nivel de directie, sa nu se mai scoata locuri pe profilul asta in viitor. Se zvoneste doar, nu am sustinut ca sigur se va intampla lucrul asta. Am specificat clar lucrul asta.

Singura persoana care lansat atacuri la persoana esti chiar tu, politistule, catalogand afirmatia mea drept "aberatie".

Oricum n-are rost sa continui aceasta discutie in stilul asta.

Succes in viitoarea cariera!

Din pacate, cei mai multi dintre noi fac "zvonistica", se preteaza intr-un sistem unde munca de politie se face dupa ureche. Probabil colegul inca se mai admira in oglinda, gatit ca Napoleon, in tinuta de reprezentare:))

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Member

Mai intai trebuie sa fii admis intr o institutie de invatamant politienesc, dupa trebuie sa muncesti ca un titan, sa renunti la multe si sa speri ca vei ajunge acolo unde iti doresti... Nu iti imagina ca lucrurile stau ca in filme caci nu este nici pe departe asa, o sa fie multe neajunsuri si multe dezamagiri si mai ales faptul ca exista posibilitatea foarte mare sa nu ajungi niciodata acolo in ciuda tuturor eforturilor pentru ca nu ai abilitatile necesare... 

• Active member

Alex87, omul viseaza la un astfel de profil si ii e teama ca s-ar putea sa ai dreptate si n-o sa-l mai apuce.

Dar ce sa vezi? Chiar nu e zvon. Anul asta chiar nu s-a scos profil de CCO la Academie :pfft:

Dar asa stim sa fim destepti, sa nu lucram dupa ureche noi politistii si ne pronuntam doar cand avem informatia. :slapb:

Pacat ca nu prea o aveti.

• Upvote 1
  • Member

Intr-adevar, Ben, faptul ca anul acesta nu au fost locuri repartizate pentrul profilul Combaterea Criminalitatii Oraganizate nu a reprezentat niciun indiciu pentru domnul politist (probabil anul I sau II la Academia de Politie), dar asta este... unii mergem doar pe zvonistica si in niciun caz ca alti politisti adevarati.