Jump to content
POLITISTI.ro

Academia de Politie - Drept

Anonimous24

Recommended Posts

As dori sa aflu parerea voastra sincera referitor la specializarea "Drept" din cadrul Academiei de Politie

Pe site-ul oficial am gasit :

Tot Facultatea de Poliţie pregăteşte şi ofiţeri de poliţie şi poliţie de frontieră licenţiati în domeniul fundamental de ierarhizare (DFI) "Ştiinţe sociale", ramura de ştiinţe (RSI) "Ştiinţe juridice", domeniul de ierarhizare (DII) "Drept", domeniul de licenţă (DL) "Drept", specializarea "Drept", cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile)

Am citit intr-un topic ca daca Academia iti scrie pe domeniul de licenta "Drept'' poti sa ajungi magistrat(cat de adevarata e afirmatia asta ?).Initial ma gandeam pentru continuarea studiilor la Facultatea de Drept sau Academia de Politie ...

Dupa ce am citit topicul ala sunt putin derutat si as avea nevoie de pareri scincere de la niste oameni care stiu ce vorbesc. Multumesc celor care au bunavointa sa lase un raspuns ferm!

• Membru

Eu nu sunt lamurit cu privire la intrebare. Daca poti ajunge magistrat, terminand Academia de Politie?

Poti:

a) La admitere, cei cu mediile cele mai mari de regula, in functie de optiuni, vor merge la specializarea "Drept" iar la finalizarea studiilor(4 ani) primesc pe langa brevetul de ofiter de politie si diploma de licenta in drept. Cu aceasta diploma pot sustine admiterea la INM.

b) La admiterea in AdP optezi pt. specializarea "Ordine si Siguranta Publica"(3 ani). In situatia asta, dupa terminarea Academiei vei face 1-2 ani de completare a studiilor la o facultate civila de drept. Dupa ce vei obtine diploma de licenta de la facultatea civila te poti din nou inscrie la admiterea INM.

c) Dupa ce ajungi politist, prin oricare din variante de la a)  sau b), si lucrezi in politia judiciara(instrumentezi dosare penale) timp de 5 ani, poti sustine examen direct pe post de magistrat fara a face INM-ul.

Daca nu ai nicio vocatie pt. cariera de politist  si vrei doar sa ajungi in magistratura cea mai usoara cale este sa faci o facultate civila de drept deoarece admiterea la AdP e destul de complexa(presupune inclusiv probe fizice) iar ulterior, daca pleci din sistem pana sa faci 10 ani vechime vei avea de platit scolarizarea.

Bafta

Edited by RPG
  • Upvote 5

Iti multumesc pentru raspunsul pertinent! Nu ai idee cat de mult m-a ajutat,mie imi place mult ideea si fondul slujbei de politist dar am cativa prieteni care m-au indus in eroare si mi-au spus ca la INM intra doar cei ce au facut facultatea de drept.Daca nu te deranjeaza pot sa te intreb cum as putea intra in posesia a astfel de informatii  ?(lucrezi in politie? ) Si daca imi permiti inca o intrebare :E adevarat ADP nu mai pregateste licentiati in drept conform planului BOLOGNA?

Edited by Anonimous24

Daca ai fi citit regulamentul acestui site ai fi aflat ca membrii care au plusul rosu sunt politisti. Deasemenea, intrebarea ta este postata intr-o sectiune a site-lui in care, de regula, raspund politistii.

• Membru

Academia pregateste licentiati in drept la programul de studii de 4 ani. Daca faci doar 3 ani, in sistem BOLOGNA, nu vei avea licenta in drept dar, daca dupa absolvire mergi la o facultate civila iti vor recunoaste studiile facute in AdP si te vor inscrie direct in anul 3 sau 4.(sinteza primului post:P)

Prin urmare poti ajunge in magistratura si din AdP. Dezavantajele ti le-am expus mai sus. Avantajul este ca in Academie o sa dobandesti o pregatire juridica temeinica.(Am zeci de fosti colegi care au promovat admiterea INM)

Acum depinde de tine, ce iti place, daca te vezi politist, daca poti face fata admiterii si rigorilor unei scoli militare.

• 2 years later...

Va salut. S-a mai discutat aceasta chestiune pe forum, insa din ce am observat, a fost discutata cu destul de mult timp in urma si probabil ca Academia si-a schimbat regulamentul. 

Sunt un viitor aspirant al acestei institutii, insa am o mare nelamurire: in ce consta arma Drept din cadrul Academiei de Politie? Adica eu voi putea profesa ca politist? Pentru ca eu vreau sa ies politist de acolo, nu avocat/jurist/procuror sau orice altceva care nu are legatura cu munca de politie si cu uniforma efectiv. Va multumesc anticipat! :) 

• Marius changed the title to Academia de Politie - Drept
  • Membru

E asa de greu sa citesti ce s-a expus mai sus? Singura diferenta intre Drept si OSP este ca pe langa calitatea de ofiter de politie dobandita la finalul studiilor, dobandesti si o diploma in drept.Vei fi incadrat tot ca ofiter de politie ...plus ca raspunsurile la toate intrebarile astea le gaseati usor pe site-ul academiei.

• 1 month later...

Heii !! 

Este cineva care a terminat Dreptul in cadrul ADP ? Ma intereseaza cum a fost parcursul facultatii si daca merita :) 

Mi ar fi de folos si daca cineva este inca student acolo. 

Multumesc !!!

• Membru

Din punctul meu de vedere mai bine sa faci trei ani (OSP) si inca un an la o facultate civila, decat sa mai stai un an de zile in cazarma.

• Membru

Din punctul meu de vedere mai stai 1 an, daca tot ai stat 3 (ultimul si asa e mai lejer din punct de vedere al traiului in cazarma) si iesi licentiat in drept, nu in stiinte militare, informatii si OP (sau cum s o numi acum) cu diploma de la Academie. Sigur, se poate spune ca nimeni nu te intreaba unde ti ai luat diploma, important e ca o ai, dar daca ai un pic de mandrie in tine si tii la titulatura opteaza pt 4 ani daca ai posibilitatea asta. 

Plus ca la o facultate civila vei plati niste sume consistente pt acele diferente pe care trebuie sa le dai si va trebui sa suporti si basinile si frustrarile profesorilor de acolo care constant incearca sa-ti demonstreze ca nu e Academia asa cum se vorbeste si nu esti asa destept ca ai terminat acolo.

O singura problema (depinde) - daca esti admis la Facultatea de Drept din cadrul Academiei, exista sansa sa fii repartizat si la pompieri, jandarmi, etc, nu neaparat la politie. Daca vrei neaparat sa fii politist si esti sigur ca asta vrei - opteaza pt Facultatea de Politie.

Edited by Ben
  • Upvote 2

• Membru

Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Politie scolarizeaza studenti atat pentru profilul politie cat si pentru jandarmi, pompieri, IGAv, politie de frontiera, Imigrari, DIPI,  iar la finalul celor patru ani o sa ajungi consilier juridic la una din aceste structuri sau poate o sa ai sansa sa poti fi recrutata de alte strucuturi din cadrul MAI

• 2 years later...

Salut! Doresc sa urmez studiile Academiei de Politie din Bucuresti. (Facultatea de Politie). Intrebarea mea este daca toate locurile alocate pentru concursul de admitere, sunt catalogate la buget sau trebuie platita o taxa de scolarizare pentru fiecare an de studiu. Daca da, cat valoreaza acea taxa. Multumesc frumos!

• 1 month later...
  • Membru

Exista doar locuri la buget în cadrul Academiei de Poliție. 

Dacă reușești sa fii admis semnezi un angajament pe 10 ani (cel puțin asa se proceda în trecut) prin care te obligi sa achiți o suma de bani în cazul în care părăsești MAI. Suma acoperă taxa de școlarizare, cazare, mese etc. 

Edited by Alex87

• 5 months later...

Bună ziua ! Aș avea nevoie de câte informații privind Facultatea de științe juridice și administrative din cadrul academiei. Din câte am înțeles ai de ales între 2 specializări - MAI și MApN. Eu aș alege MApN. Întrebarea mea este următoarea - după terminarea acestei facultăți ce poți deveni? Cumva procuror sau judecător militar? Este nevoie de o altă perioadă de școlarizare pentru a deveni procuror sau judecător militar pe lângă cei 4 ani? Un examen special la IMN? 

INM, mă scuzați 

• Membru

Dupa terminarea studiilor esti incadrat ca jurist la MApN (daca au fost scoase locuri pt acest minister; e prima oara cand aud). Pt a deveni magistrat militar trebuie sa fii magistrat civil o anumita perioada si asta doar prin INM sau  incadrat direct in magistratura dupa minim 5 ani de ofiter de politie judiciara, jurist, avocat + alte profesii. 

• Membru

Mai bine lasi locul unei persoane care chiar vrea sa devina polițist sau militar daca tot vrei sa faci aceasta facultate doar pt a pleca din ministerul respectiv si a te face magistrat. Alege o facultate de drept civilă. 

• 1 month later...

Buna ziua. Daca termin Academia de Politie pe specializarea OSP.. cati ani de facultate mai trebuie sa fac pentru a-mi obtine licenta in drept?

Edited by JustBluey

• JustBluey changed the title to Licenta in drept dupa OSP
  • 7 months later...

Buna ziua, pentru admiterea la academia de politie in cadrul facultății Facultatea de Științe Juridice și Administrative “DREPT” este necesară vizita medicală sau probele fizice? Cazarea este oferită de academie?

Este necesara vizita medicala si sunt necesare probele fizice. Si cazarea va fi oferita de Academie, dar ca student (dupa ce esti admis), nu ca si candidat.

Buna ziua, pentru admiterea la Academia de Poliție in cadrul facultății de Științe Juridice și Administrative “DREPT” sunt necesare probele fizice, psihologice și vizita medicală?

• Downvote 1