Jump to content
POLITISTI.ro

Munca de jurist

Epsilon

Recommended Posts

As dori sa intreb pe cei care sunt inscrisi pe specializarea Drept in cadrul Academiei de Politie sau pe oricine are amabilitatea sa ofere detalii despre ce inseamna sa indeplinesti calitatea de jurist si cat de mult se aseamana aceasta cu munca de politist.

Multi dintre cei ce urmeaza Academia de Politie sunt derutati cand vine vorba sa aleaga dintre Drept si OSP pentru ca nu le-a explicat nimeni cu ce se vor ocupa dupa terminarea celor 4,respectiv 3 ani de studiu.Acum cateva zile a fost exemplificata pe forum situatia unui elev care a regretat alegerea pe care a facut-o din motivul prezentat mai sus.

Ca viitor candidat al Academiei de Politie as vrea sa cunosc,prin bunavointa voastra,mai multe detalii inainte de a face o alegerea care imi va marca tot restul vietii

• Member

Nu vei fi jurist in sensul in care il crezi tu.Promotiile de la specializarea drept, de la caz la caz, pot avea in cursul academiei profilari.Exista promotii in trecut care nu au avut profilari exista promotii precum sunt cele de acum care au avut.In cadrul acestor profilari principala specializare este IGPR , pe langa care mai apar IJJ, ISU,DGL,DGP etc.(asta ca sa te lamuresc cu studentul care cica a regretat alegerea).Profilarile acestea de obicei se faceau in anul 1 in functie de media de admitere insa la promotia 2015 s-a stabilit ca profilarea sa aiba loc in anul 2 in functie de medie.

Daca vei alege specializarea IGPR din cate stiu , sanse mari ai sa ocupi un post de consilier juridic in cadrul unui inspectorat judetean, insa nu este o regula.In functie de necesitati si de locuri libere destui sunt incadrati si in formatiuni operative.In ceea ce priveste OSP-ul , este o regula ca studentii sa fie profilati in anul 2 , de regula in formatiuni operative (ordine publica, rutiera etc.). La drept probabil stii ca vei avea si diploma de licenta in stiinte juridice.Pana nu demult si dupa ce terminai la OSP puteai sa mai continui studiile inca 1 an si sa ai diploma in stiinte juridice, lucru care acum nu se mai poate.

Multumesc pentru raspuns,Bogdan.Imi sunt mai clare lucrurile acum.Chestia cu imposibilitatea de a continua inca 1 an la fara frecventa pentru a obtine o diploma in drept,nu o stiam,dar,la cum ai descris situatia,sansele de a ocupa un post la operativ sunt mult mai mici pe specializarea Drept ceea ce face si mai grea decizia.
Asta ramane totusi problema mea,multumesc pentru clarificari!

• Member

Eu ti-am expus ce stiu si ce am mai aflat de la colegi si prieteni care au terminat la Drept.Ce am spus eu mai sus nu e o regula.Si specializarile astea sunt relative, in fond prioritatile institutiei sunt decisive in legatura cu postul pe care il poti ocupa.Chestia cu diploma in drept pentru cei la OSP nu e chiar foarte clara.Unii spun ca se mai poate, altii ca nu.La promotia care a absolvit ultima oara parca s-a putut.Astept sa termine cei din promotia 2016 sa vad ce si cum.

Edited by BogdanAlx
  • Upvote 1