Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

MadalinIonut

Question

Bună ziua ! Nu în urmă cu mult timp, am fost urmărit şi agresat de o persoană de 18 ani pe care nu o cunosc. Acesta m-a ameninţat şi în urmă cu câteva zile s-o las pe prietena mea, pe motiv că el încă mai ţine la mine . În fine, într-o zi am ieşit liniştit pe stradă, m-a urmărit iar când m-am aşezat în grădina publică pe o bancă, a venit la mine, m-a ameninţat şi mi-a aplicat un pumn în zona tâmplei şi un genunchi în gură . Am fost transportat de urgenţă la spital ( diagnostic: fractură de mandibulă ) . Am fost externat după 4 zile de spitalizare, am fost la poliţie, am făcut declaraţie, tot. Am primit şi 4 săptămâni de îngrijiri la domiciliu. Cum ar trebui să procedez în continuare şi ce pretenţii pot avea de la acel individ ? Mulţumesc ! 

Recommended Posts

• 0

Trebuie sa mergi la Serviciul de medicina-legala din judetul tau si sa soliciti eliberarea unui certificat medico-legal care sa ateste agresiunea si in care se specifica zile de ingrijiri medicale necesare pentru refacerea ta. In functie de numarul acestor zile se face incadrarea juridica a faptei.

Fata de agresor poti avea pretentii materiale.

• Upvote 1

• 0

Am facut si acest certificat medico-legal . Am 4 zile de spitalizare + 4 saptamani de refacere la domiciliu . 

Si + de asta, tipul are 18 ani si nu are niciun venit. Asta nu are relevanta, nu ? Aveti idee si ce suma ar trebui sa plateasca acesta ? Sau un interval anume ? Cu toate ca suferinta mea nu mi-o intelege nimeni iar banii nu cred c-au nicio valoare  :( 

• 0
  • Moderator

Câte zile de îngrijiri medicale sunt în certificatul medico-legal pe care l-ai obţinut de la IML?

• 0

După cum am scris şi mai sus, am 4 săptămâni de îngrijiri la domiciliu şi 4 zile de spitalizare . 

• 0

Ce ai primit tu nu este certificat medico-legal. In acest document se specifica numarul de ingrijiri medicale necesare pentru refacere si nu conteaza daca ai fost sau nu internat in spital, dupa agresiune.

• 0

Intr-adevar, acesta este biletul de externare iar pe baza acestuia se va elibera certificatul medico-legal . Surpriza insa ! Medicul legist are concediu si este singurul medic de pe raza judetului . Asadar, trebuie sa mai astept vreo 20 de zile. Aveti idee daca mai trebuie si alte documente pentru acest certificat ? 

• 0
  • Moderator

Știi să ne spui ce scrie pe certificatul medico-legal? Câte zile de îngrijiri medicale sunt menționate în certificatul medico-legal că sunt necesare să se vindece leziunile suferite în urma agresiunii? Asta întrebăm, nu te întrebăm câte zile ai stat în spital și câte vei sta acasă.

• 0

Aşa este, aveţi perfectă dreptate. Certificatul medico-legal este deocamdată în stand-by deoarece medicul legist este în concediu şi este singurul medic din judeţ . Aveţi idee ce documente trebuiesc duse ? Nu m-a informat cu nimic cu privire la acest subiect . În altă ordine de idei, în cât timp aş putea să scot certificatul ? Mă gândesc să nu fie prea târziu peste 10 zile, atunci când vine doctorul din concediu . Mulţumesc anticipat . 

• 0

Nu este prea tarziu. Ai nevoie de biletul de iesire din spital si de scrisoarea medicala pe care ai primit-o la externare.

• 0

Multumesc. Am fost săptămâna trecută pentru declaraţii iar acum dosarul se află sub investigaţii . Individul este înştiinţat sau există riscul să mă mai trezesc cu încă o bătaie zdravănă din partea acestuia ? 

• 0
  • Moderator

Trebuie să te prezinti la medicul legist în 30 zile cu absolut toate documentele primite din spital, acte medicale care să dovedeasă că ai fost acolo (pe foi cu antet original, datate, cu stampila institutiei si parafa medicului) precum si rezultatele de la orice alt tip de investigatie (radiografie, ecografie, etc.) în caz ca a trebuit sa faci asa ceva.

Citeste si aici:

• 0
Si plus de asta, tipul nu are un venit, poate afecta in acest caz daunele morale si spitalizarea ? Adica sa presupuna ca nu le poate plati ? 
Edited by danpin

• 0

Poate detine o masina sau o casa, un teren.

El va fi obligat de catre instanta de judecata sa plateasca, daca va fi trimis in judecata.

• 0

Daca tatal sau lucreaza la Politia de Frontiera ar putea periclita demersul acestui dosar ? Sper ca ma intelegeti ce vreau sa spun ..

• 0
  • Moderator

MadalinIonut o să iniţiezi un topic în fiecare zi, în care vei întreba exact aceleaşi lucruri? Vrei să vezi dacă vei primi aceleaşi răspunsuri de fiecare dată sau care e problema ta?

Ai deschis acest topic:  colegii mei ţi-au răspuns deja acolo. Ţi s-a spus şi cu ce acte să mergi şi ai primit răspunsuri referitoare la starea materială a individului şi daunele pe care le poţi solicita.

Acum chiar vei întreba aşa la nesfârşit aceleaşi lucruri în fiecare zi?

• Upvote 1

• 0

Nu, am avut alte neclaritati si de asta . Acolo nu mi se mai raspundea si am crezut ca a fost trecut cu vederea. Am vrut sa sterg acel topic dar n-am stiut cum deoarece am vrut sa-l initiez pe acesta. Imi cer scuze pentru discomfortul creat. 
Cu toate acestea, as mai avea o singura intrebare si atat : tatal sau lucreaza la Politia de Frontiera. Va periclita acesta demersul dosarului ? (intelegeti ce vreau sa spun ) nu as dori sa se implice in vreun fel...

• Downvote 2

• 0

Nu are nicio importanta unde lucreaza parintii celui care te-a agresat.

Ai rabdare si nu mai fi asa de stresat!

• 0
  • Moderator
On 14.08.2014 at 18:58, MadalinIonut a scris:

Acolo nu mi se mai raspundea si am crezut ca a fost trecut cu vederea. Am vrut sa sterg acel topic dar n-am stiut cum deoarece am vrut sa-l initiez pe acesta.

Între timp, citeşte cu atenţie şi respectă Regulamentul.

• 0

Buna ziua, pe data de 20 februarie am avut un incident neplacut cu un vecin si nu stiu daca am dreptul sa-l reclam la politie atata timp cat acel incident s-a petrecut in curtea dumnealui, de aceea apelez la sfatul d-voastra inainte de a face ceva in acest sens. Asadar: baiatul vecinului, un minor in varsta de 15 ani este abuzat de catre tata atat fizic cat si psihic dintotdeauna, de un an in coace a inceput sa imite comportamentul tatalui in societate, drept urmare nu am scapat nici eu de o confruntare cu el. A inceput sa fie obraznic cu mine iar sambata cand chiar a intrecut masura am decis sa merg impreuna cu el la parintii lui sa le comunic de fata cu el comportamentul antisocial pe care il afiseaza. In urma indreznelii mele m-am ales cu urmatoarele: tatal mi-a spus ca nu-l intereseaza ce am de spus si sa ies din curtea lor ca imi da un picior in fund de nu ma vad, a afisat un comportament de incurajare la violenta fata de minor iar acesta din urma in urmatoarea secunda a alergat catre mine imbrancindu-ma si azvarlindu-ma pe usa afara in timp ce tipa la mine ca apucatul ca imi va rupe picioarele daca mai indraznesc sa fac asa ceva timp in care tatal sau privea cu calm si satisfactie toata scena. Intrbarea mea este: daca ii reclam la politie pentru agresare fizica si verbala se ia in considerare, se vor lua masuri de ocrotire a mea si a familiei  mele? Mentionez ca tatal copilului are dosar penal si multe alte reclamatii pentru violenta fizica si este cunoscut de catre politisti ca fiind capabil de agresiune din orice i se nazare lui si acum evita pe cat posibil sa actioneze el in schimb spre stupefactia mea isi incurajeaza copilul la acte de violenta ca sa nu mai poata fi el acuzat.

Va multumesc anticipat pentru interesul acordat!

• 0

Buna ziua

In luna aprilie ma aflam in vizita la mama mea intr-o comuna din jud. Arges si la un moment dat vecinul a iesit din curte cu un lemn care avea cuie infipte in el. Pana sa ma feresc a apucat sa ma loveasca si in imbulzeaza l-am zgariat . Ma injura de multe ori dar nu il bagam in seama  spunandu-mi ca este om fata minte si judecata si nici nu imi imaginam ca lucrurile pot lua o intorsatura urata. In momentul in care a iesit cu lemnul din curte sa ma loveasca eu eram cu un unchi al meu care s-a pus intre mine si el si nu l-am lovit. Specific ca omul este o persoana foarte agresiva, in urma cu 2 sau 3 ani agresand si alte persoane cu o furca. S-a incheiat cearta repede si apoi omul a intrat in curte si a chemat politia de la comuna. Precizez ca incidentul nu a fost semnalat la 112. 

A venit politistul de la comuna la fata locului chemat fiind de agresor si a intocmit proces- verbal de constatatre pe care l-am semnat la solicitarea agentului, fara ca eu sa il citesc, avand un defect la ochi. Precizez ca in urma incheierii pv nu mi s-a inmanat un exemplar al procesului verbal si nici nu s-a barat partea de pagina care a ramas necompletata. Ce scrie acolo nu stiu si nici nu am vazut vreodata.

Toata intamplarea a fost intr-o sambata. Lunea m-a prezentat la postul de politie de la comuna sa depun o petitie scrisa  cu numar de inregistrare, insa nu mi-a fost primita, motiv pentru care am depus hartie scrisa la politia judeteana. Pentru ca lovitura fusese destul de puternica si aveam vanatai si zgaraieturi pe corp am fost la medicul legist. In urma controlului am primit certificat medico-legal cu 5 zile d eingrijiri medicale.

In luna august primesc raspuns la petitia depusa in aprilie la politia judeteana ca cei de la comuna au procedat corect si ca in cauza s-a intocmit dosar penal pentru loviri si alte vatamari conform art. 193 cp. Acum 2 saptamani primesc telefon de la politia comunala sa ma duc sa semnez ceva. La fata locului m-au pus sa semnez o hartie de luare la cunostinta ca sunt suspect in dosar si ca imi trimit dosarul la parchet.

In afara de raspunsul scris la petita trimisa la politia judeteana nu am nici o hartie de la politia din comuna. Mi se pare ciudat faptul ca imediat ce am depus petitia la judet politistul de la comuna a fost mutat la alta circa de politie.

As avea nevoie de un sfat - indrumare de la dvs. Nu am avut niciodata astfel de probleme, nici nu stiu ce sa fac. Merg la parchet sa intreb de dosar dar nu am nimic scris...doar vorbe. Este posibil sa ajung la puscarie pentru ca nu am facut NIMIC? Nu era normal ca politistul care a intocmit primul proces verbal sa imi inmaneze si mie un exemplar? Nu era normal ca in decembrie cand m-au chemat la politie sa imi spuna ca sunt suspect s aimi dea si mie o hartie scrisa?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

• 0
  • Moderator

Mda ... spui că nu ai avut niciodată astfel de probleme, dar în schimb după incidentul respectiv, când ai realizat că se efectuează cercetări, ai depus repede o plângere "de contracarare" la o structură superioară şi chiar ai ştiut să mergi la medicina legală să-ţi scoţi un certificat medico-legal. Nici nu-ţi imaginezi cât de cunoscut ne este nouă acest comportament sau mod de operare, precum şi cât de lipsit de originalitate poate fi sau cât de comun este pentru cei ce îşi supraevaluaează inteligenţa. Nu uita că aici stai de vorbă cu poliţişti ...

Procesul ăla verbal de care vorbeşti, se încheie într-un singur exemplar şi mai mult ca sigur că se află la dosar.
Singurul sfat pe care ţi-l pot da este: NU MAI COMITE INFRACŢIUNI!

• Like 1
  • Upvote 1

• 0

Mda...SIGUR nu am avut niciodata probleme si NICIODATA nu am ajuns la institutia statului numita Politie pt . ca as fi comis vreo infractiune. Am incercat varianta intrebarii pe forum in ideea ca pot primi o informatie care sa ma ajute nicidecum o mustruluiala pe ton raspicat. Nu am incercat sa contracarez pe nimeni departe de mine gandul asta  nu am subestimat si nici deconsiderat, insa vreau sa precizez clar ca mi s-a parut nelalocul lui ca politistul sa vina la solicitarea telefonica personala a vecinului si nu prin numar de urgenta asa cum stiu ca este normal. M-am adresat institutiei superioare datorita faptului ca nu mi s-a primit o cerere la cea locala. Stiu ca institutia trebuie sa fie impartiala, au fost lucruri care mi-au pus semne de intrebare.

Acum am inteles perfect ca stau de vorba cu politisti , doar mi-ati raspuns jignitor precizand ca imi "supraevaluez inteligenta" ( de unde stiri cata inteligenta am?)! Nu fac decat sa imi caut dreptatea, insa ce mai inseamna acest cuvant in zilele noastre?

Ce ar fi trebuit sa fac, in conditiile in care eram pe spatiul public fiind, a iesit din curte cu lemnul, in conditiile in care au fost si martori, in conditiile in care are si antecedente ? 

Revin si inchei, nu am comis nicio INFRACTIUNE NICIODATA!

• Downvote 3

• 0
  • Moderator

Exact de imparţialitate ai parte, pentru că ai prezentat doar ce-ţi convine ţie şi ce consider tu că îţi e favorabil. Spre exemplu, nu ai precizat absolut deloc câte zile de îngrijiri medicale a primit vecinul "agresor" ori ce corecţie i-ai aplicat şi aşa mai departe, sunt multe aspecte relevante care lipsesc cu desăvârşire din poveste. Povestea e cosmetizată şi incompletă, iar chestiunea asta nu e ceva inedit pentru noi. 

• 0
  • Moderator

Aha deci mai nou, dacă cineva anunţă poliţia printr-un alt mijloc de comunicare decât serviciul 112 este ceva anormal.  Nu ştiu de unde ai tras o asemenea concluzie, dar e una greşită. Nu e nimic anormal să anunţi poliţistul pe un alt post telefonic, fix mobil, whatapp, etc. Apelul unic de urgenţă 112 nu este un fel de număr gratuit către poliţie, la care cetăţenii să sune pentru absolut orice problemă, ci trebuie utilizat numai în cazuri ce implică un grad de urgenţă. Mai mult decât atât, nu este oligatoriu un astfel de apel chiar şi în astfel de cazuri. Poate că cel ce a anunţat poliţistul, nu a considerat în acel moment şi în acele condiţii că este vorba despre o situaţie de urgenţă. Parecepţiile şi aprecierile privind garvitatea ori urgenţa diferă de la persoană la persoană. Ce ar fi trebuit să facă poliţistul, după ce a fost anunţat? Să nu intervină? Să-i închidă telefonul şi să-i ceară să sune prin 112?! Nu e nevoie să-mi răspunzi, ştiu foarte bine cât de bogată este imaginaţia pasionaţilor de teorii conspiraţioniste. Ştiu că sunteţi extrem de pricepuţi la ce şi cum trebuie făcută o anchetă ... Dacă lucrurile ar sta cum spui şi ar exista martori care să-ţi confirme versiunea, nu aveai de ce să-ţi mai pui atâtea semene de întrebare, ci îţi canalizai energia pentru a se afla adevărul. În schimb, tu încerci să găseşti nodul din papură, ceea ce dovedeşte cu totul şi cu totul altceva.