Jump to content
POLITISTI.ro

Ce fac dacă sunt atacată şi nu am martori?


ioanabzk

Recommended Posts

Bună ziua,

În urmă cu ceva vreme am fost lovită cu pumnii de un coleg de facultate (în incinta universităţii). Ca urmare a acestui fapt, o parte dintre colegii prezenţi mi-au sărit în ajutor, tot ei fiind cei care au sunat la 112. Au sosit la faţa locului două maşini de poliţie. Mi-a fost frică să depun plângere împotriva lui, ştiind că individul respectiv voia să dea şi la armată după terminarea facultăţii. Ideea este că şi-a luat amendă, fiind arogant inclusiv cu organele de poliţie. Eu am întrebat totuşi poliţiştii cum să previn să fiu atacată din nou de el, pentru că veneam la facultate pe jos şi poate erau cazuri în care nu aveam martori. Mi-au spus că n-am cum să previn aşa ceva, decât dacă rog o colegă sau pe cineva să vină cu mine. 

Două zile mai târziu, un cetăţean de etnie romă mi-a scris pe internet că a primit bani, el şi alt individ, de la colegul meu de facultate (agresorul), pentru a mă bate în drum spre universitate. Mi-au spus că ei nu pot da în fete, dar au luat banii, şi-mi recomandă să nu merg la cursuri vreo două săptămâni, ca şi cum aş fi rănită acasă. Două săptămâni mai târziu, când am revenit la cursuri, am primit mustrări din partea decanului facultăţii, pe motiv că am sunat la 112 şi am murdărit numele instituţiei. În aceeaşi zi, când plecam de la cursuri, agresorul m-a ameninţat din nou, spunându-mi totodată că îi sunt datoare cu amenda pe care a plătit-o. 

Cum pot să mă apăr în astfel de situaţii? Contează în vreun fel aceste ameninţări? Dar mustrările pe care le-am primit din partea decanului facultăţii? 

Menţionez că mi-e imposibil să mă apăr fizic. Am 153 cm şi 40kg. Însă îmi doresc să mă simt în siguranţă şi nu ştiu cum anume. 

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua, in urma cu câteva seri am ajuns acasă de la serviciu pe la ora 1 dimineața.

Am parcat mașina in fata blocului, pe trotuarul de langa parcare, langa o mașina in care erau doi tineri îndrăgostiți. Am făcut câteva manevre sa încadrez bine mașina pe trotuar, mi-am luat geanta si am coborât ducându-ma spre casa scării (distanță de cca 10m). Ajungând la usa de la scara blocului, căutam in geanta cheile cu brelocul pt interfon sa pot deschide. In acel moment o persoana necunoscuta (cca 1.70,  roman, cca 25-30 ani) a apărut in spatele meu mergând foarte liniștit. Am crezut ca este un vecin nou sau vre-un musafir al vre-unui vecin care si el vrea sa între in bloc. M-am dat ușor la o parte din dreptul interfonului pentru ca am crezut ca are el cheie de la interfon, pt ca băgase mâna in buzunarul gecii. Am zis “buna seara” si in schimb s-a repezit dintr-o data la mine amenintandu-ma ca: “Te omor. De data asta nu mai scapi, te omor. Am venit sa te omor”. Tot îmi repeta aceste amenințări care au fost un șoc total pentru mine mai ales ca se repezise la mine, la gât, si îmi era ca scoate un cuțit din buzunar si ma înjunghie. Am încercat sa ii scap din mâini dar tot trăgea de mine, schimbând tactica si încercând sa ma dezbrace mai întâi. Nu l-a interesat geanta, portofel, lanț de aur etc. Cu greu am ajuns in mijlocul străzii strigând cât ma țineau plămânii “Ajutor! Salvați-ma! Ajutor! Vrea sa ma omoare!”

Cu greu am fost auzita de vecini care au început sa iasă la ferestre si sa tipe si băiatul care era cu iubita in mașina lângă care parcasem mi-a sărit in ajutor, zicând ulterior ca a văzut scenele dar credea ca e un cunoscut sau vre-o gluma si ca nu s-a gândit ca ar putea fi ceva “for real” la care sa fie martor si sa aibă loc in fata lui.

Poate fi doar o chestiune de coincidenta sau nu, faptul ca atacatorul a apărut când eu am ajuns acasă (mașina pe care o conduc aparține companiei si are GPS, fiind ușor de localizat).

Suspectez o anumită persoana ca a “comandat” un astfel de atac asupra mea chiar si doar ca sa ma sperie - ce trebuie sa fac ? (pentru ca situația se poate înrăutăți si atunci e posibil sa treacă si la alte lucruri, care sa nu se limiteze doar la ce am descris mai sus. Amenințările la adresa mea au fost adresate si indirect).

Atacatorul a fugit după aceste intervenții dar întrebarea mea este: ce pot face sa ma apar in astfel de situații ? 

Edited by Kimjune
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.