Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme mutare la I.P.J.-ul de domiciliu


Recommended Posts

rodriguez

Buna. Din 01.08 am fost mutat de la alt ipj la ipj-ul de domiciliu, la cerere, si inca nu am fost repartizat la vreo formatiune. Seful de la RU mi-a comunicat ca sunt locuri vacante la municipiu, unde domiciliez, insa seful ipj a negat acest lucru, si nici nu mi-a spus unde sunt locuri libere. Mi-a spus sa astept. In cazul in care ma numeste in alta localitate, desi sunt locuri vacante la municipiu (am mentionat in raportul de mutare ca doresc sa fiu mutat in localitatea mea de domiciliu), ce optiuni am? Va rog..

Link to post
Share on other sites
 • Replies 73
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Elvis

  18

 • Ben

  5

 • viobra

  4

 • IonutPa

  3

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Din cauza asta sunt impotriva angajarilor directe, iar chestorii care ne conduc parca au rahat in loc de creier. IonutPa esti exemplul perfect. Sau antiexemplu perfect, ca tot exista o melodie la

viobra am citit OMAI 665/2008 la articolul 43, pct 4 Prin excepţie de la prevederile alin. (3), pe timpul perioadei de stagiu/probă raporturile de serviciu ale poliţiştilor pot fi modificate prin muta

Am si eu o intrebare: dupa ce imi expira tutela si sustin examenul de definitivare, exista vreo sansa sa ma mut in localitea de domiciliu? Mentionez ca in dispozitia de numire in functie scrie ca 3 an

 • Membru
cipri83

Normal cel de la RU stie cel mai bine unde sa fi repartizat si unde este nevoie de oameni!Acuma daca seful ipj nu ar fi gunoi ar trebui sa te lase in localitatea de dimiciliu pentru ca tu nu mai primesti bani de chirie deoarece ai mers la cerere!

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Păi si nu ne spui cum s-a rezolvat? Favorabil pentru tine? Nu de alta dar poate vor mai fi si alti colegi în această situatie, să stie si ei la ce să se astepte.

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Am si eu o nelamurire.

In cazul in care doresti sa te muti de la o unitate la alta ( cum este cazul meu) iti poate fi conditionata mutarea prin simplul fapt ca nu-ti aproba raportul de mutare decat in cazul in care iti aduci om la schimb? 

De aproximativ 8 luni fac rapoarte de mutare, initial puneau problema cu "situatia operativa si lipsa personalului" ca intr-un final sefa SRU sa-mi comunice telefonic, nu in scris, cum mi-a raspuns la celelalte rapoarte, ca inspectorul sef nu-mi va da drumul sa plec decat daca aduc pe cineva in locul meu.

Mi se pare un pretext deplorabil tinand cont ca nu prea e bataie mare pe locul pe care il ocup si la subunitatea unde lucrez, cu atat mai mult, conducerea IPJ-ului nu a facut nimic in acest sens, doar comunicandu-mi telefonic conditiile impuse de ei.

Deja a fost incadrata o promotie, se puteau organiza selectii la nivel local, judetean...dar nu s-a facut nimic.Cel putin iti raspund la raport, si asta in a 5-a saptamana.

 

Avizul consultativ al sefului unitatii  ptr. art. 34, lit. a) din Ordinul 298/2011 e doar scriptic si teoretic.  

Link to post
Share on other sites
 • Membru

E o practica, nu o reglementare oficiala. Cel putin nu am gasit eu scris nicaieri ca trebuie sa aduci om la schimb, dar intr-una din motivarile refuzului transferului ar putea sa motiveze lipsa de personal (cum de altfel a si facut-o) si sa-ti propuna o astfel de solutie.

 

Si eu am intampinat acum ceva timp (si din cate am inteles inca se mentine) conditia asta stupida, impusa si comunicata taman de la Bucuresti, de la Directie.

Link to post
Share on other sites

Asta cu omul la schimb este un mare r... al inspectorilor sefi!

Nu exista nicio prevedere legala in acest sens.

Alex 1988 trebuie sa treci la nivelul urmator.

Faci un raport catre IGPR la care atasezi toate raspunsurile negative primite de la IPJ.

Soliciti o audienta la Seful IGPR si explici motivele pentru care vrei sa te muti.

Nu se rezolva nici aici, te muti la MAI, raport de mutare si memoriu la domnul ministru.

Daca vrei mai multe detalii intreaba.

Edited by Elvis
Link to post
Share on other sites

Ma intreb, oare de ce trebuie de fiecare data sa mergi "mai sus"? De ce trebuie ca majoritatea sa induram asemenea chestii? Nu e nimeni absurd sa ceara mutarea sa in cateva zile, difera de la caz la caz, dar nici sa te tot duca cu zaharelul ca intr-un final sa-ti spuna ca nu se poate.

E foarte trist ce se intampla, si nici nu se vede vreun semn de schimbare  :(

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Cunosti cazuri rezolvate pozitiv de catre ministru? Eu la inspectorul general "am fost auzit, dar nu ascultat" si ma gandesc ca la fel este si mai sus.

Link to post
Share on other sites
DanLiviuDamian

Salut.Si eu fac rapoarte de 2 ani pentru mutare si de fiecare data imi dau raspuns ori om la schimb, ori lipsa de personal...e un mare rahat tot ce se intampla in sistemul asta.

Link to post
Share on other sites

Da cunosc, chiar și acum o săptămână s a mutat cineva la Dolj care a vizitat ministerul după mai multe răspunsuri negative.

Link to post
Share on other sites

Stimati colegi si prieteni , ma confrunt si eu cu o problema de genu lucrez la ITPF si vreau sa plec la IPJ tot acelasi judet MM doar ca schimb arma IPJ verbal ma primeste ,ITPF cica nu se poate du_te si rezolvati mai sus tot verbal ,mentionand faptul ca sunt casatorit de un an si cu sotie insarcinata ,deci nici nu le pasa ce sa mai zic de codul familiei si alte alea .Daca cunoasteti asa mai bine vreun artificiu procedural astept raspuns .Cu stima voua .

Link to post
Share on other sites

La subunitatea unde lucrez a venit un lucrator de la frontiera si inca doi sunt in curs de mutare, unul de la pompieri altul de la jandarmi! 

Deci...se poate!

Link to post
Share on other sites
 • Membru

Prostia si mizeria din Politie - tu, politist, nu poti sa te muti de la o unitate/subunitate de politie la o alta unitate/subunitate de politie. Nuuuu. Stai sa vedem, sa analizam, semnaturi peste semnaturi din toate partile, zelosi, meticulosi, de parca ai cere un transfer la NYPD. In schimb de la alte arme nu-i "problem", ba chiar daca se poate in oras resedinta de judet si la o structura cautata.

N-am cum sa uit momentul acela din practica din anul I cand celor de anul IV li s-a comunicat ca in judet nu sunt locuri deloc. Au fost 2, dar au fost ocupate de cei de 2 transferati de la frontiera, unul la crima organizata si unul la SIF  :good:

 • Upvote 4
Link to post
Share on other sites

Bucura-te ca cei doi erau politisti. Pompierii si jandarmii sunt o problema. Nu ai nici o treaba cu munca de politie.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites
 • Membru

Nu a fost situatia mea, dar de ce m-as bucura ca ar veni altii de la alta arma, chiar si Politie de Frontiera, si mi-ar lua locul pt care eu am dat mai multe examene si m-am pregatit pt Politie? Adica eu daca as fi fost in locul celor de anul IV trebuia sa suflu usurat, nu? "Ba, macar nu sunt jandarmi. Asta schimba lucrurile. Nu conteaza ca sunt o alta arma separata de noi." E si aici o intreaga discutie si despre institutia asta, politica resurselor umane si cum se fac transferurile si cum s-au facut, dar nu e locul potrivit si ar irita prea mult spiritele

Link to post
Share on other sites

Scuze pentru mai sus. Am vrut sa spun ca nu au nici o treaba cu munca de politie. Viteza si tastatura de pe telefon.

Ben, si la politia de frontiera se fac aceleasi specializari ca si la politie, doar ca se pune accentul mai mult pe criminalistica. In plus sunt incadrati pe acelasi statut.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites
 • Membru

Ben, si la politia de frontiera se fac aceleasi specializari ca si la politie, doar ca se pune accentul mai mult pe criminalistica. 

:hmmmt: Nu stiu de unde le scoti tu, mai ales asta cu criminalistica mi-ai dat-o in moalele capului.

Unde ai vazut tu sa faca specializari ca la politie? La ce scoala. Mai ales criminalistica pe care pun ei accent  :))

Link to post
Share on other sites

Ben lasă omul în pace ca este simpatic.

Dacă este sa îmi dau cu părerea prefer un frontierist cu școala decât un jandarm,pompier,săritor peste garduri etc.

Ai dreptate cu cele două locuri,așa s a întâmplat...

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Jackei
   By Jackei
   Salut tuturor! Vreau sa incep prin a spune ca intrebarea din titlu este in principal adresata colegilor mai vechi, dar toata lumea este binevenita sa lase o parere.
   La momentul actual ma aflu in cadrul unei structuri de investigatii criminale si intentionez sa ma mut la ordine publica. Seful meu impreuna cu cateva alte persoane au tot aruncat notiunea de "politist adevarat" de colo-colo spunandu-mi ca "politistul adevarat" este cel de la investigatii criminale, sau de la postul de politie.
   Vreau sa aud si eu niste pareri din partea voastra. Ce considerati ca este un "politist adevarat"? Credeti ca au dreptate sau spun asta doar ca sa ma determine sa nu ma mut?
  • Marius
   By Marius
   Având în vedere că există încă situaţii în care prevederile legale privind mutarea poliţiştilor nu sunt respectate, am zis că e bine să discutăm şi să lămurim aceste aspecte.
   Prevederile legale ce reglementează mutarea poliţiştilor sunt cuprinse în Legea nr. 360/2002 privind statutul poliţistului:
   Articolul 271
   (1) Raportul de serviciu al poliţistului se poate modifica prin:
       a) delegare;
       b) detaşare;
       c) participare la misiuni internaţionale;
       d) împuternicire pe o funcţie de conducere;
       e) transfer;
       f) mutare;
       g) punere la dispoziţie.
   (2) Modificarea raportului de serviciu în cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a)-f) se poate realiza după definitivarea în profesie, cu excepţia situaţiilor în care a intervenit reorganizarea unităţii.
   Articolul 272
   Raportul de serviciu al poliţistului se suspendă de drept, din iniţiativa sau la cererea sa.
   Articolul 273
   În perioada concediului pentru incapacitate temporară de muncă, concediului de maternitate, concediului pentru îngrijirea copilului bolnav ori a copilului cu handicap pentru afecţiuni intercurente, precum şi a suspendării, raportul de serviciu al poliţistului nu poate fi modificat decât din iniţiativa sau, după caz, cu acordul scris al acestuia, cu excepţia următoarelor situaţii:
   a) ca urmare a desfiinţării postului ocupat, prin reorganizarea activităţii Ministerului Afacerilor Interne sau a unei unităţi;
   b) s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, cu excepţia situaţiei în care aceasta a fost pusă în mişcare pentru o infracţiune din culpă care nu este în legătură cu serviciul;
   c) s-a dispus măsura arestării preventive sau arestului la domiciliu;
   d) s-a dispus măsura controlului judiciar sau controlului judiciar pe cauţiune, cu interdicţia exercitării profesiei.
   [...]
   Paragraful 8. Mutarea
   Articolul 2719
   Poliţistul poate fi mutat în aceeaşi unitate sau într-o altă unitate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, din aceeaşi localitate sau din altă localitate, cu acordul şefului unităţii în care este încadrat, precum şi al şefului unităţii în care urmează să se mute, în următoarele situaţii:
       a) în interesul serviciului;
       b) la cererea poliţistului.
   Articolul 2720
   Mutarea în interesul serviciului se face numai cu acordul scris al poliţistului.
   Aceste prevederi din Statutul poliţistului se completează cu cele din Anexa nr. 7 a Ordinului M.A.I. 140/2016:
   Paragraful 9. Procedura mutării polițistului
   Art. 14
   (1) Mutarea polițistului se face pe un post vacant, cu respectarea condițiilor de ocupare prevăzute în fișa postului.
   (2) Mutarea polițiștilor se poate face și dacă posturile nu sunt vacante, numai cu acordul acestora, în situația în care modificarea raporturilor de serviciu se realizează prin mutarea concomitentă a acestora pe posturile vizate, cu respectarea condițiilor de ocupare prevăzute în fișele posturilor.
   (3) Prin excepție de la prevederile alin. (1), mutarea polițistului în unitatea din care a plecat se poate face, în interesul serviciului, și fără existența unui post vacant, la încetarea situațiilor care au determinat numirea într-un stat anexă.
   Art. 15
   (1) Mutarea polițistului în interesul serviciului în cadrul aceleiași unități se realizează, fie la propunerea șefului nemijlocit al structurii în care este prevăzut postul vacant, materializată într-o notă de prezentare, cu aprobarea șefului unității, fie la inițiativa acestuia din urmă.
   (2) În vederea fundamentării deciziei privind mutarea, șeful unității/șeful nemijlocit poate realiza un interviu de cunoaștere a polițistului.
   (3) Decizia privind mutarea se ia după obținerea acordului scris al polițistului.
   Art. 16
   (1) Mutarea polițistului în interesul serviciului în cadrul altei unități se realizează, fie la propunerea șefului nemijlocit al structurii în care este prevăzut postul vacant, materializată într-o notă de prezentare, cu aprobarea șefului unității, fie la inițiativa acestuia din urmă.
   (2) În vederea fundamentării deciziei privind mutarea, șeful unității cesionare poate solicita șefului unității cedente acordul de principiu, precum și transmiterea dosarului personal al polițistului. Șeful unității/șeful nemijlocit poate realiza un interviu de cunoaștere a polițistului.
   (3) În situația în care a fost adoptată decizia privind mutarea polițistului, șeful unității cesionare solicită acordul scris al polițistului, precum și al șefului unității cedente.
   (4) Unitatea cedentă, în termen de maximum 20 de zile lucrătoare de la primirea raportului de mutare în condițiile alin. (3), întreprinde demersurile necesare în vederea emiterii actului administrativ de mutare sau, după caz, transmite unității cesionare motivarea refuzului aprobării mutării.
   Art. 17
   (1) Mutarea polițistului la cerere în cadrul aceleiași unități se solicită de către polițist, prin raport scris adresat șefului unității.
   (2) Raportul, înregistrat la secretariatul unității, se transmite structurii de resurse umane pentru a confirma existența postului vacant și îndeplinirea de către polițist a condițiilor de ocupare prevăzute în fișa postului.
   (3) Raportul, avizat de șeful structurii la care se solicită mutarea, se prezintă șefului unității.
   (4) În vederea fundamentării deciziei privind mutarea, șeful unității/șeful nemijlocit poate realiza un interviu de cunoaștere a polițistului.
   (5) Refuzul privind mutarea se motivează și se comunică polițistului.
   Art. 18
   (1) Mutarea polițistului la cerere în cadrul altei unități din MAI se solicită de către polițist, prin raport scris adresat șefului unității cesionare. Raportul se înregistrează la secretariatul acestei unități.
   (2) Șeful unității cesionare poate solicita șefului unității cedente acordul de principiu, precum și transmiterea dosarului personal al polițistului.
   (3) În vederea fundamentării deciziei privind mutarea, șeful unității cesionare/șeful nemijlocit poate realiza un interviu de cunoaștere a polițistului.
   (4) În situația în care a fost adoptată decizia privind mutarea polițistului, șeful unității cesionare transmite unității cedente raportul de mutare al polițistului și solicită acordul șefului unității cedente.
   (5) Unitatea cedentă, în termen de maximum 20 de zile lucrătoare de la primirea raportului de mutare în condițiile alin. (4), întreprinde demersurile necesare în vederea emiterii actului administrativ de mutare sau, după caz, comunică unității cesionare motivele care au stat la baza refuzului mutării.
  • roxana1
   By roxana1
   In momentul in care un politist de muta de la o unitate la o alta unitate in cadrul aceluiasi inspectorat de poitie, ce se intampla cu dosarele pe care le avea in lucru la prima unitate?Le ia cu el la unitatea la care se muta si le solutioneaza in continuare?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.