Jump to content
POLITISTI.ro
  • Welcome!

    In order to be able to use all the functions and to benefit from all the facilities offered by this site, it is necessary to register a member account. Please fill in your email address carefully, as it is required later in the membership account validation process. If you already have a member account, feel free to sign in.
     

Politisti.ro
Politisti.ro

Poliţia Română s-a mai pricopsit cu încă o căpuşă

Zilele acestea, cei ce ne conduc destinele, în complicitate cu politicienii ce se comportă exact ca nişte stăpâni pe propria moşie, ne-au mai demonstrat încă o dată, deşi nu mai era deloc necesar, că nu se doreşte absolut deloc profesionalizarea cu adevărat a Poliţiei Române. Nu doresc sub nicio formă domniile lor, ca această profesie să fie recunoscută în adevăratul sens al cuvântului.

Şi uite aşa, gimnasta Cătălina Ponor, va fi transformată peste noapte în ofiţer de poliţie, datorită voinţei unor indivizi ce nu au nicio legătură în realitate cu această profesie, indiferent că sunt politicieni, chestori sau comisari de prin clubul sportiv Dinamo sau Aparatul Central al M.A.I.

Să nu mă înţelegeţi greşit, nu am nimic cu domnişoara/doamna respectivă.  Da, sunt de acord că a făcut şi a dres … foarte bine, cinste ei! Dar asta nu înseamnă că trebuie transformată în poliţist peste noapte. Trebuie s-o răsplătească ţara aşa cum se cuvine şi cum merită! Fără îndoială că merită, dar asta nu înseamnă că trebuie să o facem poliţist. Prin aceste practici, termenul de ”polițist” nu mai defineşte o meserie de sine stătătoare, ci a devenit o titulatură ce se acordă ca şi un soi de recompensă.

Nu cred că este vreun secret pentru cineva, faptul că gimnasta Cătălina Ponor,  pur şi simplu, nu are absolut nicio legătură cu poliţia sau cu această profesie. De ce trebuie făcută poliţist şi nu astronaut?  Sau de ce nu, procuror, chirurg sau poate director sau manager general al unui club sportiv?

Repet, sunt de acord că a adus faimă şi prestigiu României, dar corect este ca statul român să-i arate recunoştinţa şi aprecierea, răsplătind-o cum merită prin cu totul şi cu totul alte metode, în niciun caz aşa, transformând-o peste noapte în poliţistă, fără să aibă nici cea mai vaga idee despre această profesie.
Poliţist trebuie să rămână numai cel ce se confruntă şi se ia de guleraşe cu infractorii, doar cel care şi-a dorit de la bun început şi s-a pregătit să facă acest lucru, iar această meserie să fie recunoscută ca atare. Asta dacă ne dorim profesionalism în acest domeniu. O astfel de schimbare nu ar fi altceva decât o intrare în normalitate.
Tocmai această infiltrare a tuturor „descurcăreţilor” şi a „oportuniştilor” a dus la deprofesinalizarea acestei meserii şi transformarea ei într-o titulatură. Şi astfel avem tot soiul de oameni, ce fac cu totul altceva decât ce se presupune că ar trebui să facă un poliţist.
Dacă s-ar dori ca această meserie să devină întradevăr o profesie adevărată, se pot elabora legi stricte, ghid al carierei, etc de către aceia care iau o căruţă de bani şi care se presupune că sunt deştepţi. Numai că cei ce ar trebui în mod normal să facă aceste lucruri, în complicitate cu cei ce ar trebui să apere interesele acestei categorii profesionale, sunt în majoritatea lor nişte „descurcăreţi” şi „orientaţi”, ce nu au nicio legătură cu această profesie. Nu am văzut vreo reacţie a unui sindicat al poliţiştilor sau a organizației profesionale, toţi tac mâlc şi merg pe brânci, tocmai pentru că sunt mulţi dintre ei, ce au devenit poliţişti tot prin astfel de metode compensatoare sau  recompensatoare. Nici în prezent meseria de poliţist nu se regăseşte în nomenclatorul de meserii, iar cei din organizaţia profesională a poliţiştilor au cu totul şi cu totul alte preocupări, deşi în mod nomal această recunoaştere ar trebui să fie o prioritate a lor.

Nu cu mult timp în urmă, opinia publică se oripila şi era îngrozită de masacrul pe care l-a comis un şofer, ce printr-un traseu similar a devenit poliţist când deja trecuse de prima tinereţe. Toată lumea se minuna cum de a fost posibil ca un individ ce nu avea nici în clin, nici în mânecă, să ajungă poliţist şi deci, să obţină dreptul de a deţine şi purta o armă, precum şi alte asemenea particularităţi specifice poliţiştilor. Atunci, în aceea perioadă, toată lumea a pus la zid şi blamau aceste practici, prin care oameni fără nicio legătură au fost transformaţi în poliţişti, doar cu numele. Acum în schimb, au uitat toţi şi li se pare ceva normal şi frumos …

Nu pun un semn de egalitate între gimnasta Cătălina Ponor şi dezaxatul ăla criminal. Doamne fereşte! Doar vreau să subliniez faptul că una dintre anomaliile şi o mare problemă a acestui sistem este chiar această posibilitate ca orice persoană să ajungă peste noapte poliţist, deşi nu are nicio legătură, înclinaţie, dorinţă sau vocaţie. Chiar şi dacă a adus faimă acestei ţări, nu înseamnă că trebuie transformată în ceva ce nu este şi nici nu va fi vreodată în viaţa ei, va rămâne un poliţist doar cu numele.

Cu toate că nu putem compara pe Ponor sau Lipă cu şoferul pistolar şi dezaxat ce a fost anagajat ca poliţist direct în Aparatul Central al M.A.I, există totuşi ceva ce îi leagă, o asemănare mică între ei, exact modul în care au ajuns poliţişti. Ce au făcut sau realizat în sport e o altă problemă. Nu despre asta discutăm aici. Şi nu sunt cazuri singulare sau vreo regulă conform căreia dacă este vorba despre un fost sportiv de performanţă, totul este în regulă şi automat va fi bun ca poliţist. Vă amintesc cazul acelui ex-sportiv dinamovist, devenit poliţist  la sectia 3 din Capitală, ce avea cazier încă înainte de a deveni poliţist (având o condamnare pt tâlhărie) şi care după ce a fost băgat în poliţie, tot pe „filiera Dinamo” a fost prins în Gara de Nord de colegii săi, când vindea droguri.

În cazul acestor poliţişti doar cu numele, problema este că ei NU fac muncă de poliţie. Sunt pe post de bibelou. Iar când politicienii ne numără, se pun la socoteală şi gimnastele, vâslaşii, bucătarii, lăutarii, magazionerii, jandarmii, comunitarii şi alţii de acest gen, constatându-se că … sunt prea mulţi "poliţişti" raportat la numărul de locuitori, situaţie ce nu are nicio legătură cu realitatea.  Iar toate astea, în condiţiile în care absolvenţii Academiei sau ai şcolilor de poliţie au fost ţinuţi acasă, iar deficitul de poliţişti în operativ nu a fost niciodată atât de mare.

Concluzia este că Poliţia Română suferă în prezent exact de boala provocată de muşcătura căpuşelor, are exact acele simptome, tocmai pentru că resursa umană din această instituţie este otrăvită de astfel de căpuşe, ce sunt introduse periodic, cu forţa şi total anormal în această categorie profesională.

User Feedback

Recommended Comments

  • Moderator

E adevărat? Fostul pugilist Marian Simion în prezent e comisar şef la Secţia 20 Poliţie din Capitală? 

56982ce7a4c8d_comisar-sef-Secia-20.jpg.4

Dacă răspunsul e afirmativ, înseamnă că oricine poate ajunge comisar şef. Trist!

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Insigna din piept arata ca a absolvit Academia de Politie.

Sau doar a imprumutat sacoul unui coleg pentru poza? :D

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Hai să fim serioși, ăsta știe unde e Academia de Poliție numai dacă dacă îi afișează GPS-ul.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

GP... cine?! Asta habar nu are pe ce lume traieste, iar ca sa vorbeasca umbla cu papiota cu ata dupa el pentru a lega cuvintele. Cum sa stie sa foloseasca GPS-ul!
"Felicitari" domnilor din MAI si IGPR!  Mult respect... Sper ca sunteti mandrii pentru ca un astfel de specimen a ajuns ofiter in Politia Romana! Exact asta ne mai lipsa, nu aveam destui purtatori de uniforma. "Bravo!".
D-le Toba, poate dvs. vi se pare normal asa ceva, ca doar ati intrat in Politia Romana tot fara scoala in domeniu, dar sa stiti ca noua, celor cu scoala in domeniu, nu ni se pare normal si ne-am saturat de astfel de mizerii! Astia nu sunt politisti!
D-le Toba, vi se pare corect ca un agent de politie care in urma unui concurs este trecut in corpul ofiterilor primeste gradul de subinspector (indiferent de vechimea ca politist), iar flacaul asta primeste gradul de comisar-sef?
Am tot respectul pentru sportivii care ne-au reprezentat tara cu succes si care au avut rezultate deosebite, dar aceste performante nu au nicio legatura cu munca de politie. Fostii sportivi primesc o renta viagera pe viata sau au alte beneficii, nu era nevoie sa fie incadrati in MAI sau MApN. Aceste ministere s-au transformat, pentru unii, in centre de asistenta sociala care ofera locuri de munca. Dl. sportiv trebuia sa se gandeasca ca nu va fi toata viata sportiv si sa se pregateasca si in alt domeniu. Sunt destui care dupa ce s-au lasat de sport lucreaza, dar nu au primit locurile de munca pentru meritele lor sportive.
Mai am o singura nelamurire: d-le Toba, acesti fosti sportivi cu ce se ocupa mai exact in Politia Romana?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Cu....nimic Sache, cu nimic!

Link to comment
Share on other sites

Probabil era mai simplu să mă fac "sportiv" ca sa devin polițist decât să urmez o școala ... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

kamil

Posted (edited)

Cineva mi-a spus odata ca scriu pe forumuri doar ca sa imi eliberez gandurile, nicidecum sa imi rezolv o problema personala grava sau una de ordin general.Este doar un fel de terapie de grup.

Faptul ca nu mai avem politisti scoliti este vizibil pentru orice cetatean de bun simt.

Umila mea parere este ca din surse externe se pot incadra doar specialisti de genul celor care sunt buni it-isti,psihologi,etc.Restul, sunt doar ocupanti ai unor locuri de munca care practic nu fac decat sa ingreuneze activitatea acelor profesionisti devotati.

Nu am nimic cu acesti sportivi dar nu este locul lor aici, vreau  sa fiu bine inteles !

Respect performatele dumnealor, tocmai de aceea poate ca era mai ok sa fie doar niste buni antrenori decat niste politisti slab pregatiti.

Edited by kamil
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Liderul organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Felix Stroe, a declarat pentru EVZ că multipla medaliată olimpică va fi inclusă pe listele partidului pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

''Listele cu candidaţi le definitivăm, joi, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean Constanţa. Un singur nume vi-l pot spune, pe lista noastră va fi Cătălina Ponor. Candidează la Camera Deputaţilor pentru că e tânără, are doar 29 de ani. Bineînţeles că va fi pe loc ultraeligibil (.

 

..) Prezenţa Cătălinei Ponor pe listele noastre este o onoare pentru noi (...) Până acum a acceptat, sper să nu se răzgândească până joi dimineaţă'''', a declarat Felix Stroe.

Cătălina Ponor, născută în 1987 în Constanţa, a câştigat, printre altele, trei medalii de aur la JO 2004 de la Atena, o medalie de argint şi una de bronz la JO 2012 de la Londra.

 

.. de la politist  loial (25ani), la ...

Link to comment
Share on other sites

Aceste practici a MAI-IGPR, au continuat și în perioada 2018-2019. Trist să vină unul din vestiar sau de pe un teren de sport și să ajungă comisar peste noapte.
Foarte trist.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites



Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.