Jump to content
POLITISTI.ro
 • Welcome!

  In order to be able to use all the functions and to benefit from all the facilities offered by this site, it is necessary to register a member account. Please fill in your email address carefully, as it is required later in the membership account validation process. If you already have a member account, feel free to sign in.
   

Politisti.ro
Politisti.ro

M.A.I. solicită suplimentarea efectivelor cu 6.485 posturi

Ministerul Afacerilor Interne a solicitat Guvernului printr-un proiect de Hotărâre modificarea numărului funcţiilor de poliţişti şi alte categorii de personal prevăzute în Anexa nr. 3 la H.G. nr. 416/2007 privind structura organizatorica şi efectivele M.A.I.

În proiectul de Hotărâre a Guvernului se precizează că suplimentarea funcţiilor cu un număr total de 6.485 posturi şi stabilirea numărului de posturi pentru pregătirea elevilor şi studenţilor în instituţiile de învăţământ ale M.A.I., pe categorii de personal, este necesar în vederea:

 • asigurării posturilor necesare dezvoltării infrastructurii de cazare pentru preluarea refugiaţilor ce vor fi relocaţi pe teritoriul ţării noastre;
 • creşterii capacităţii de asigurare a climatului de ordine şi siguranţă publică şi combatere a faptelor antisociale şi prevenire a dezvoltării unor ameninţări asimetrice, în special la nivelul judeţelor în care funcţionează Centre de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil, al celor limitrofe acestora, precum şi în judeţele de frontieră cu risc crescut;
 • respectării dinamicii încadrării cu cadre militare, conform Strategiei dezvoltării Aviaţiei M.A.I. 2010-2020, aprobată prin Hotărârea C.S.A.T. nr. 91/2010;
 • completării prevederilor statelor de organizare ale unităţilor de la care au fost redistribuite posturi necesare înfiinţării unor structuri ca urmare a intrării în vigoare a noului cadru penal, procesual penal şi execuţional penal, în condiţiile în care pentru noile misiuni nu a fost suplimentat numărul de posturi pentru Ministerul Afacerilor Interne fapt ce a condus la diminuarea unor componente operative.

Pentru punerea în aplicare a schimbărilor preconizate, este necesară modificarea Anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne, cu modificările şi completările ulterioare.
Ocuparea posturilor ce vor fi repartizate în statele de organizare se va face cu încadrarea în bugetul Ministerului Afacerilor Interne aprobat prin legile bugetare anuale.

Sursa: www.SGG.ro

User Feedback

Recommended Comments

Elvis

Posted (edited)

Acum poate o sa inteleaga si membrii SNPPC pe cine reprezinta domnul profesor Coarna......a gresit cu aproximativ 1500 de oameni. Cam mult...Se va alege praful cu largul concurs al SNPPC-ului! Coarna solicita 5000....ministrul Oprea se executa...Sau invers?

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

În expunerea de motive se precizează şi despre suplimentarea locurilor în instituţiile de învăţământ ale MAI

Link to comment
Share on other sites

Elvis

Posted (edited)

Marius nu mai halec vrajelile, sunt satul. Ai putina rabdare si te vei convinge si tu. Nu mai cred in vorbe , zambete sau lacrimi! S-a dat startul la angajarea pilelor! Scoala sau Academia dauneaza grav carierei!

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Eu am citit proiectul de modificare al Hotărârii şi nu scrie niciunde că vor fi încadraţi din sursă externă sau transferaţi de la alte "arme". Sunt doar precizări referitoare la suplimentarea numărului de funcţii. Dacă ştii mai multe detalii pe care noi nu le cunoaştem, consider că ar fi cazul să faceţi ceva, să depuneţi petiţii, să faceţi solicitări şi aşa mai departe, altfel spus să folosiţi toate instrumentele pe care le aveţi la dispoziţie şi abia după, când veţi avea o confirmare clară a suspiciunilor expuse de tine să vă lamentaţi. Până atunci eu cred că e prematur să ne isterizăm inutil şi consider că solicitarea în sine de suplimentare a numărului de poliţişti e un aspect pozitiv. Rămâne de văzut cum se va pune în aplicare şi ce vor face sindicatele în acest sens.

Link to comment
Share on other sites

Elvis

Posted (edited)

Marius sindicatele sunt legate de maini si de picioare tocmai pentru ca singura forma de protest legala pe care o mai au este mitingul. Cat o sa o mai aiba! Ca nu se stie niciodata! ,,Sa nu participe la mitinguri in tinuta de politist". Ca daca tot suntem amestecati cu jandarmii si pompierii se poate considera ca este mai bine sa fim militari! Stiu, imi vei spune ca este imposibil, dar daca nici acum cand este evident ca suntem actori intr-o piesa de teatru pusa in scena de papusari, papusari carora le canta in struna unii care se bat cu pumnul in piept ca apara interesele politistilor, iar soarta ne-o decid cativa oameni care nu au nicio legatura cu politia, ce post sa fac mai mult? Tacerea ne face complici.  Iar daca tocmai tu ma acuzi ca eu stiu ceva si nu spun inseamna ca trebuie sa ma linistesc, cum spunea profesorul Coarna sunt un agitator! Uite eu nu o sa ma mai ,,isterzez", o sa fiu tare cuminte de acum inainte si voi astepta sa vedem ce se intampla.Iti promit!

 

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Din păcate nu ai înţeles nimic şi te lansezi în tot felul de acuzaţii fără noimă. Nu te-a acuzat nimeni de nimic, doar te-am întrebat dacă ştii mai multe decât ştim noi. Observ că ai devenit mult prea sensibil şi orice spunem le percepi ca nişte atacuri, acuze etc. În plus, insinuările ăstea ale tale cu "tăcerea" şi "complicitatea" nu au nicio legătură cu mine ori cu ce am scris mai sus. Încă ceva, sindicatele sunt OBLIGATE să facă ceva atunci când membri solicită şi nu pot să stea "cuminţi" pentru că asta e rolul lor şi asta şi-au asumat. Citeşte cu atenţie de mai multe ori şi te rog nu-mi mai răstălmăci vorbele.

Link to comment
Share on other sites

Important este ca se cere suplimentarea functiilor pentru politisti. Este nevoie de aceste functii pentru ca anumite structuri sunt subdimensionate. Sefii trebuie sa inteleaga ca un politist nu mai poate si nu trebuie sa mai intervina singur. De multe ori si doi sunt insuficienti. Neavand autoritate, in anumite situatii trebuie sa te impui prin forta. Normal ca ne dorim ca viitorii agenti sa fie scolarizati si nu incadrati direct, insa in primul rand trebuie apreciat faptul ca un ministru constientizeaza ca este nevoie de forte suplimentare. Apoi trebuie sa se gandeasca de ce multi polititisti  demisioneaza din politie si pleaca la munca in strainatate si se vor gandi si la o salarizare corespunzatoare.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Guvernul a aprobat proiectul de Hotărâre privind modificarea numărului de funcţii prevăzute în Anexa nr. 3 la H.G. nr. 416/2007 privind structura organizatorica şi efectivele M.A.I. Urmează să vedem cum se vor ocupa aceste funcţii.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Nu ştiu dacă aţi văzut în urmă cu câteva minute la televizor, dar a explicat ministrul cum stă treaba cu aceste funcţii. 

Dacă cineva spera şi aştepta să se deschidă poarta şi să se dea drumul la încadrări din sursă externă, trebuie să-şi pună pofta-n cui şi vor rămâne dezamăgiţi.

Ministrul a exlicat că funcţiile despre care discutăm aici există deja, dar nu erau bugetate, iar prin această solicitare se doreşte finanţarea acestora în bugetele din următorii ani şi că nu se vor face niciun fel de angajări în perioada următoare.

Link to comment
Share on other sites

,,Ministerul de Interne a solicitat, printr-un proiect înaintat Guvernului, suplimentarea numărului de polițiști de frontieră și de jandarmi cu 6.000 de posturi, potrivit Digi 24. Potrivit aceleiași surse, proiectul ar fi fost aprobat astăzi. Solicitarea MAI ar fi avut motiv limitarea oricăror riscuri la adresa securității naționale, care pot fi generate de dinamica contextului regional actual." 

Cand am spus ,,tacerea ne face copmlici" ma refeream la mine...

Nu stiu ce sa fac sa rad sau sa plang? Nu este vorba nici de locuri in scolile de politie nici de suplimentarea locurilor in rural asa cum batea campii Coarna. Domnul ministru Oprea a gasit bani pentru 6500 de posturi la jandarmi si frontiera. Nu cu mult timp in urma imi aduc aminte, daca nu m-a lasat memoria, parca taiau si restructurau, faceau tot felul de strategii, tocmai de la frontiera si jandarmi. Unde au ajuns restructuratii de la frontiera? La Politia Romana unde altundeva! Aceiasi chestori acum, din jurul domnului ministru, ii soptesc duios ca avem nevoie de jandarmi si frontieristi! Pe bune? Sa fi facut o gresala atunci cand i-au dat afara, i-au mutat la Politia Romana sau au radiat functii? Iar acum vorbesc de securitate nationala ! Subfinantarea Politiei Romane nu este o problema de securitate nationala! Cine plateste pentru asta? Nimeni....

A ridicat-o ministrul la fileu si Coarna a luat-o din vole !

Dragi politisti in timp ce doctorii, profesorii, preotii, actorii etc cer si obtin mariri salariale pentrun politisti nu sunt bani. Suntem aburiti tocmai de aia care ar trebui sa ne apere, domnii lideri de federatii, marii lideri, ca de 1 ianuarie o sa ne creasca salariile. O mare abureala! O sa creasca salariul minim, acum este 1050 lei, iar la 1 ianuarie 2016 o sa fie 1200 lei iar noua ni se calculeaza salariul la valoare de 600 lei, vom avea in plus 5-600 de lei. Dar nu pentru ca sunt ei marinimosi. Pentru ca asa este legal! Si uite asa o mare prosteala tinde sa prinda, politistilor le vor creste salariile! Politistilor nu li s-a mai pus nimic la salariu de 8 ani iar domnii din minister cu salarii de sute de milioane vechi incearca sa ne prosteasca,,nu sunt bani, aveti rabdare pana la anu". Pai daca nu sunt bani pentru politisti de unde scoatem bani pentru 6500 de functii la jandarmi si la frontiera? Asta...,,Dacă cineva spera şi aştepta să se deschidă poarta şi să se dea drumul la încadrări din sursă externă, trebuie să-şi pună pofta-n cui şi vor rămâne dezamăgiţi." Mi-au dat lacrimile, au incercat-o si nu a mers....sunt curios cat de repede vor scolariza 6500 de oameni si unde? Intrebari...intrebatoare....

 

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

@Elvis, sincer îţi spun că mă dezamăgeşti profund, pentru că aveam mai multe pretenţii de la tine şi nu mă aşteptam să fii atât de superficial şi să înghiţi tot ce scriu nişte ziarişti care nu fac nici cele mai elementare verificări înainte de a scrie ceva.

Sunt sigur că nu aveau cum să citească ziariştii ăştia de la Digi 24 "Anexa nr. 3" la H.G. nr. 416/2007 privind structura organizatorica şi efectivele M.A.I. pentru că e document clasificat, iar în expunerea de motive a Hotărârii (pe care am citit-o cuvânt cu cuvânt pe site-ul Secretariatului General al Guvernului) NU scrie absolut nimic de jandarmi sau frontierişti. Sunt exact motivele precizate mai sus în articol şi nimic în plus. Ce au scris ziariştii ăia sunt doar speculaţii. 

Link to comment
Share on other sites

Elvis

Posted (edited)

Vom vedea Marius, vom vedea. Pana acum nu am primit nimic de la unii care poarta tinuta de politisti dar au trecut pe la securitate. In rural sunt 10000 de functii lipsa, dar domnul ministru nu isi face timp sa ,,faca o strategie". Ne spune ca nu sunt bani dar ca erau ,,pitulate" 6500 de functii la MAI iar acum au gasit bani pentru ele. Pot sa fie bugetate. Ce pot sa le spun eu oamenilor care imi spun ca vor bani? Ca nu sunt? Eu nu inghit nimic si nici nu ma las prostit! Sunt tare curios din astia 6500 de functii cate se vor regasi la Politia Romana, in rural sau in scolile pentru pregatirea politistilor. Vom vedea!

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Ce vă reţine ca organizaţie sindicală să vă adresaţi către MAI? De ce nu solicitaţi să vă comunice cum şi către ce instituţii sunt distribuite aceste funcţii? De ce nu faceţi ceva concret? Să ştim exact cum stau lucrurile şi să vedem ce se poate face. Aş vrea să văd un comportament mai responsabil iar atunci când există informaţii concrete să se acţioneze în consecinţă. Asta mi-aş dori eu.

Link to comment
Share on other sites

Nr. 182 din 17.09.2015

SINDICATUL POLIŢIŞTILOR DOLJ

AFILIAT LA FEDERATIA SINDICATELOR DEMOCRATICE A POLITISTILOR DIN ROMANIA „ALEXANDRU IOAN CUZA”

COMUNICAT
„Sindicatul Politistilor Dolj s-a saturat de faramituri, promisiuni si secretomanie!!! Sindicatul Politistilor Dolj vrea...MITING!!!”


Având în vedere că din anul 2007, până în prezent, politistilor nu le-au mai fost mărite salariile, salariul minim pe economie a crescut de la 600 lei (la care ne raportăm în prezent), la 1050 lei (în prezent) și 1200 lei (de la 1 ianuarie 2016), anumite categorii bugetare au beneficiat de creșteri salariale incredibil de mari, începând cu data de 1 august 2015, iar alte categurii bugetare vor beneficia de măriri salariale în procent de 25%, de la 1 octombrie 2015, precum si refuzul de a li se prezenta politistilor coeficienții de salarizare, care au fost înaintați la Ministerul Finanțelor, prin prezenta, VA COMUNIC PROPUNEREA SI DORINTA SINDICATULUI POLIȚIȘTILOR DOLJ, DE A FI ORGANIZAT UN MITING DE PROTEST, DE AMPLOARE, DE CĂTRE FEDERATIA SINDICATELOR DEMOCRATICE A POLITISTILOR DIN ROMANIA "ALEXANDRU IOAN – CUZA", IN DATA DE 5 OCTOMBRIE 2015, IN FATA M.A.I. și I.G.P.R., AVAND CA UNICĂ REVENDICARE CREȘTEREA SALARIILOR POLITISTILOR DIN POLITIA ROMÂNĂ, CU 25%, ÎNCEPÂND CU DATA DE 1 OCTOMBRIE 2015.
Vă precizez că am purtat discuții cu liderii F.S.D.P.R. "A.I.CUZA", care mi-au comunicat ca sunt de acord și sustin inițiativa Sindicatului Polițiștilor Dolj, conștientizând importanta și oportunitatea unui astfel de protest, in termenii si conditiile mentionate.
În contextul celor mai sus precizate, vă rog să-mi comunicați concret și cât mai repede posibil, punctul dumneavoastră de vedere, atât în calitate de președinte al F.S.D.P.R. "A.I.CUZA", cât și de președinte al SNAP.
De asemenea, consider necesară o convocare a liderilor sindicali, pentru a asigura o unitate de acțiune, precum și un program concret al preconizatelor manifestări de protest.
În situația în care nu sunteti de acord cu acțiunea de protest pe care o propune Sindicatul Polițiștilor Dolj, în interesul tuturor polițiștilor, vă rog să-mi motivați și să-mi argumentați acest lucru.
Sindicatul Politistilor Dolj vrea ca sintagma si indemnul „Uniti vom fi puternici!!!”, sa nu se regaseasca doar scriptic, ci si in strada, in fata M.A.I. si I.G.P.R.!

Cu stima,

VICEPRESEDINTE AL F.S.D.P.R. “A. I. CUZA”
Barbulescu Marius - Gheorghe

Link to comment
Share on other sites

 • Member

Din cate imi aduc aminte, in urma unor jafuri la doua banci,  in anul 2009 si ministrul Nica a trambitat incadrarea unui numar de 2000 de politisti care sa sigure ordinea publica.Mama,mama ce valuri au fost atunci! Ulterior nu s-a mai intamplat nimic in sensul asta, basca la sfarsitul anului 2009 ne-au trimis in concediu fara plata pt.ca nu mai aveau bani sa ne plateasca desi la inceputul anului bugetul dadea pe-afara.Stati calmi!

 

Link to comment
Share on other sites

Sunt aproape sigur ca neregulile din politie nu se vor rezolva nici daca mai apar 5 sindicate si nici daca facem proteste. E posibil sa fie ceva cu ocazia plecarilor in masa din politie in strainatate. 

Link to comment
Share on other sites

Elvis

Posted (edited)

Raspunsul lui Iulica , omul sindicat, omul federatie....azi 21.09.2015. Asta a postat el pe site-ul federatie...care presedinti de sindicate nu stiu , ma voi edifica! Sunt curios care presedinti au rezerve!

,,Va informam cu privire la cresterea valorica a normei de hrana, de la suma de 25 lei pe zi, la suma de 32 lei pe zi incepand cu data de 01 octombrie 2015. Practic, vorbim de o crestere lunara de aproximativ 200 lei.

Mai mult, incepand cu luna decembrie 2015, conducerea ministerului ne-a comunicat despre o crestere salariala ce va fi aplicata politistilor, crestere ce reprezinta prima etapa din proiectia salariala ce se doreste sa ajunga pana in 2018 la dublarea salariilor actuale.

Suntem constienti ca diferentele nejustificate intre salariile agentilor de politie si ale ofiterilor de politie, raportat la activitatea desfasurata, vor continua sa existe si in viitor.  Singura  solutie  pentru  clarificarea  acestor  aspecte,  ramanand  o noua  lege  a Statutului  Politistului  care  sa elimine  toate discriminarile  si diferendele  actuale.  In acest sens, tinem sa precizam faptul ca, nici angajatorul si nici federatiile sindicale nusi-au manifestat dorinta clara de a schimba aceasta lege din temelii.

In acest  context,  presedintii   sindicatelor  ce  compun  Federatia  Sindicatelor Democratice  a Politistilor,,A.I. Cuza”, si-au manifestat  rezerva  fata de organizarea unor proteste in imediata perioada de timp.

Totusi, in situatia in care vom constata ca promisiunile asumate nu vor avea efect, in sensul cresterii salariului politistului incepand cu luna decembrie 2015, apreciem ca singura maniera in care putem raspunde, va fi organizarea unor ample proteste de strada.

Organizatia noastra nu doreste sa se afle din nou in situatia in care alte categorii bugetare beneficiaza de importante mariri salariale, iar sistemul de ordine si siguranta nationala este lasat in voia sortii, pe niste salarii care nu au fost .actualizate de cel putin 8 ani."

 

Presedintii de federatie vorbesc toti aceiasi limba, adica pe ce a angajatorului, adica vor sa negociem din genunchi, nu mai este ianuarie 2016 este decembrie 2015 ! Sublim !

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.