Jump to content
POLITISTI.ro

Chestorul de poliţie Cătălin Ioniţă - noul şef al Poliţiei Române


Marius

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a avut astăzi o şedință de lucru la sediul IGPR cu întreaga conducere a Poliţiei Române. Cu această ocazie au fost prezentaţi noul şef al Poliţiei Române, chestorul principal Cătălin Ioniţă, și noul adjunct al inspectorului general, comisar şef Florian Dragnea.

Ministrul a cerut ca, în cel mai scurt timp, noua conducere a IGPR să realizeze o radiografie exactă a problemelor de sistem cu care Poliţia se confruntă. După această analiză, în termen de o lună de zile, conducerea Poliţiei va prezenta un plan de reformă.

"Este momentul unei reforme reale în Poliţia Română. Trebuie să ne asumăm problemele, să căutăm soluţii pentru rezolvarea lor şi să facem acele schimbări de sistem care se impun. Eu cred că puteţi face asta şi mă bazez pe profesionalismul, integritatea şi responsabilitatea celor care îmbracă haina Poliţiei Române" a susţinut ministrul afacerilor interne, Carmen Dan. 
În cadrul şedintei operative, ministrul afacerilor interne a anunţat că mandatul noii conduceri a Poliţiei este acela de a recâştiga încrederea cetăţenilor. "Este nedrept ca greşelile unora să pună o pată pe întreaga instituţie. Convingerea mea fermă este că în număr covârşitor poliţiştii sunt oameni bine pregătiţi, de bună-credinţă şi fac această meserie din vocaţie".

Chestorul principal Cătălin Ioniţă are 42 de ani, a absolvit Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" în anul 1998, iar pe parcursul carierei profesionale a ocupat funcții de execuţie şi conducere în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi al Inspectoratului General al Poliţiei Române. De asemenea, până la împuternicirea în funcţia de inspector general al IGPR a condus Direcţia Generală Anticorupţie a MAI.
Comisarul şef Florian Dragnea are 37 ani şi a absolvit Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" în anul 2003. Ulterior, şi-a defăşurat activitatea în cadrul Poliţiei Române şi al Aparatului Central al MAI, ocupând atât funcţii de execuţie, cât şi de conducere. Până la împuternicirea în funcţia de adjunct al inspectorului general al IGPR a condus Direcţia Generală Management Operaţional din cadrul Aparatului Central al MAI.

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne - Comunicat postat la ora 15:06, vineri, 19 ianuarie 2018

  • Apreciez 1


Feedback utilizatori

Recommended Comments

Chestor principal la 42 ani?! În nici 20 de ani de activitate ca polițist? Nu-i cam mult, într-un timp atât de scurt? De la gradul de subinspector la cel de chestor principal în mai puțin de 20 de ani. Poate aflam și noi ce merite asa de deosebite a avut domnul Ioniță, de a fost avansat, în medie, din doi în doi ani. 

Este plina Politia Romana de chestori și de doctori. Sunt mult prea mulți, raportat la situația în care se afla Politia Romana acum.

Este nevoie de reforma, iar aceasta trebuie sa înceapă de sus în jos. Mai puține posturi de conducere, mai puține posturi călduțe, dar mai multe "în strada".

La fel și în cazul d-lui Dragnea, comisar șef, după 14 ani de activitate. Deci, cam aceeași medie, avansat din doi în doi ani. Pentru ce merite?! Poate aflam și noi.

  • Apreciez 1

Distribuie acest comentariu


Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri
Catalin

Publicat

Să notăm aici despre acest reportaj al celor de la digi, ce demnostrează cât se poate de clar faptul că domnul Ioniţă şi domana ministru Carmen Dan, sunt rupţi de realitate. Habar nu au ce se întâmplă în teren!

Capture.PNG

Atât doamna ministru Camen Dan, cât şi şeful Poliţiei Române au fost întrebaţi de reporter dacă există posturi de poliţie care se închid după ora 1600.

Carmen Dan - ministrul Afacerilor Interne: „Nu există nicio situatie aşa cum nici nu a existat vreo situaţie în care vreun sediu de poliţie să se fi închis la ora 16. Vă asigur de lucrul acesta!

Cătălin Ioniţă, şeful Poliţiei Române, întrebat dacă sunt posturi de poliţie care se închid după ora 16: „Nu, nu există. Şi nu va exista acest lucru”.

Link către reportajul complet.

Voi vă daţi seama că oamenii ăştia trăiesc într-o realitate paralelă?
Nici nu trebuie să fii vreun geniu să realizezi că dacă la un post de poliţie sunt doi sau trei poliţişti, nu există posibilitatea de a se lucra în trei schimburi şi să fie program non-stop. N-ai cum, indiferent de cât de mult ţi-ai dori! 
Şi ei răspund amândoi atât de categoric că nu există aşa ceva!?

Distribuie acest comentariu


Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De unde sa știe cei doi care este realitatea, când ei trăiesc în alta lume? S-au înconjurat de slugi, pardon, de consilieri, care habar nu au ce spun și care nu prezintă realitatea din teren pentru ca, de cele mai multe ori, nu o cunosc! Cum naiba sa se asigure 24 ore permanenta la un post de politie din mediul rural, când exista doar doi polițiști la acel post? Este greu sa gândiți doamna Carmen?! Domnule Ioniță, nu sunteți polițist?! Cei doi polițiști sunt de vina ca nu sunt la serviciu 24 de ore, nu? Ce sa facă, sa se multiplice la xerox, sa fie patru, sau sase, sau atâția cât este nevoie?

Ii invit pe doamna Dan și pe domnul Ioniță în strada, pentru a vedea care este realitatea. S-ar putea sa aibă un mare soc...

Distribuie acest comentariu


Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri


Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.