Jump to content
POLITISTI.ro
 • Welcome!

  In order to be able to use all the functions and to benefit from all the facilities offered by this site, it is necessary to register a member account. Please fill in your email address carefully, as it is required later in the membership account validation process. If you already have a member account, feel free to sign in.
   

Marius
Marius

Chestorul de poliţie Cătălin Ioniţă - noul şef al Poliţiei Române

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a avut astăzi o şedință de lucru la sediul IGPR cu întreaga conducere a Poliţiei Române. Cu această ocazie au fost prezentaţi noul şef al Poliţiei Române, chestorul principal Cătălin Ioniţă, și noul adjunct al inspectorului general, comisar şef Florian Dragnea.

Ministrul a cerut ca, în cel mai scurt timp, noua conducere a IGPR să realizeze o radiografie exactă a problemelor de sistem cu care Poliţia se confruntă. După această analiză, în termen de o lună de zile, conducerea Poliţiei va prezenta un plan de reformă.

"Este momentul unei reforme reale în Poliţia Română. Trebuie să ne asumăm problemele, să căutăm soluţii pentru rezolvarea lor şi să facem acele schimbări de sistem care se impun. Eu cred că puteţi face asta şi mă bazez pe profesionalismul, integritatea şi responsabilitatea celor care îmbracă haina Poliţiei Române" a susţinut ministrul afacerilor interne, Carmen Dan. 
În cadrul şedintei operative, ministrul afacerilor interne a anunţat că mandatul noii conduceri a Poliţiei este acela de a recâştiga încrederea cetăţenilor. "Este nedrept ca greşelile unora să pună o pată pe întreaga instituţie. Convingerea mea fermă este că în număr covârşitor poliţiştii sunt oameni bine pregătiţi, de bună-credinţă şi fac această meserie din vocaţie".

Chestorul principal Cătălin Ioniţă are 42 de ani, a absolvit Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" în anul 1998, iar pe parcursul carierei profesionale a ocupat funcții de execuţie şi conducere în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi al Inspectoratului General al Poliţiei Române. De asemenea, până la împuternicirea în funcţia de inspector general al IGPR a condus Direcţia Generală Anticorupţie a MAI.
Comisarul şef Florian Dragnea are 37 ani şi a absolvit Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" în anul 2003. Ulterior, şi-a defăşurat activitatea în cadrul Poliţiei Române şi al Aparatului Central al MAI, ocupând atât funcţii de execuţie, cât şi de conducere. Până la împuternicirea în funcţia de adjunct al inspectorului general al IGPR a condus Direcţia Generală Management Operaţional din cadrul Aparatului Central al MAI.

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne - Comunicat postat la ora 15:06, vineri, 19 ianuarie 2018

User Feedback

Recommended Comments

Chestor principal la 42 ani?! În nici 20 de ani de activitate ca polițist? Nu-i cam mult, într-un timp atât de scurt? De la gradul de subinspector la cel de chestor principal în mai puțin de 20 de ani. Poate aflam și noi ce merite asa de deosebite a avut domnul Ioniță, de a fost avansat, în medie, din doi în doi ani. 

Este plina Politia Romana de chestori și de doctori. Sunt mult prea mulți, raportat la situația în care se afla Politia Romana acum.

Este nevoie de reforma, iar aceasta trebuie sa înceapă de sus în jos. Mai puține posturi de conducere, mai puține posturi călduțe, dar mai multe "în strada".

La fel și în cazul d-lui Dragnea, comisar șef, după 14 ani de activitate. Deci, cam aceeași medie, avansat din doi în doi ani. Pentru ce merite?! Poate aflam și noi.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Catalin

Posted

Să notăm aici despre acest reportaj al celor de la digi, ce demnostrează cât se poate de clar faptul că domnul Ioniţă şi domana ministru Carmen Dan, sunt rupţi de realitate. Habar nu au ce se întâmplă în teren!

Capture.PNG

Atât doamna ministru Camen Dan, cât şi şeful Poliţiei Române au fost întrebaţi de reporter dacă există posturi de poliţie care se închid după ora 1600.

Carmen Dan - ministrul Afacerilor Interne: „Nu există nicio situatie aşa cum nici nu a existat vreo situaţie în care vreun sediu de poliţie să se fi închis la ora 16. Vă asigur de lucrul acesta!

Cătălin Ioniţă, şeful Poliţiei Române, întrebat dacă sunt posturi de poliţie care se închid după ora 16: „Nu, nu există. Şi nu va exista acest lucru”.

Link către reportajul complet.

Voi vă daţi seama că oamenii ăştia trăiesc într-o realitate paralelă?
Nici nu trebuie să fii vreun geniu să realizezi că dacă la un post de poliţie sunt doi sau trei poliţişti, nu există posibilitatea de a se lucra în trei schimburi şi să fie program non-stop. N-ai cum, indiferent de cât de mult ţi-ai dori! 
Şi ei răspund amândoi atât de categoric că nu există aşa ceva!?

Link to comment
Share on other sites

De unde sa știe cei doi care este realitatea, când ei trăiesc în alta lume? S-au înconjurat de slugi, pardon, de consilieri, care habar nu au ce spun și care nu prezintă realitatea din teren pentru ca, de cele mai multe ori, nu o cunosc! Cum naiba sa se asigure 24 ore permanenta la un post de politie din mediul rural, când exista doar doi polițiști la acel post? Este greu sa gândiți doamna Carmen?! Domnule Ioniță, nu sunteți polițist?! Cei doi polițiști sunt de vina ca nu sunt la serviciu 24 de ore, nu? Ce sa facă, sa se multiplice la xerox, sa fie patru, sau sase, sau atâția cât este nevoie?

Ii invit pe doamna Dan și pe domnul Ioniță în strada, pentru a vedea care este realitatea. S-ar putea sa aibă un mare soc...

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Catalin

Posted

Să mai notăm aici încă o dovadă de "management" învechit, o practică învechită pe care actualul şef al Poliţiei Române şi-a însuşit-o. E păcat şi trist faptul că şi noua generaţie de şefi, din care consider că domnul Ioniţă face parte, nu schimbă nimic, ci doar perpetuează o practică a birocraţilor (consilieri sau aşa-zişii specialişti) de prin IGPR sau Aparatul Central al MAI.

Probabil că aţi văzut în mass-media aşa-zisul scandal al "jafurilor de la Sineşti". 

Pe scurt, în zona localităţii Sineşti din Ialomiţa acţionează o gaşcă de hoţi din auto ce au ca mod de operare înţepatul anvelopelor în vederea distragerii atenţiei şi/sau  profitarea de portierele lăsate neasigurate. Evident că jurnaliştii au folosit termeni apocaliptici, de genul jafuri, tâlhări etc, deşi din modul de operare reiese că ar fi vorba doar de infracţiunea de furt ... în fine.

Ce a făcut şeful Poliţiei Române - Chestorul Ioniţă Cătălin?
Exact ca înaintaşii săi, foştii şefi cu mentalităţi învechite, obsedaţi să-şi păstreze scăunelele, a trimis dom'le repejor o ditamai echipa de control formată din specialişti care să descopere măreţele probleme. Şi au controlat nenică ... la sânge, după care imediat au prezentat măreţele constatări şi s-a dat repede un comunicat de presă (penibil). Ce s-o mai lungim, fapte GRAVE, jale şi prăpăd ... prima mare constatare este că planurile de activităţi au fost formal întocmite  prin metoda copy/paste. 

Evident că presa a speculat din moment ce a primit exact ce îşi dorea şi au apărut articole de genul acesta:

Capture.PNG

Ce credeţi voi că a înţeles şi care a fost reacţia românului de rând la un asemenea articol? Păi majoritatea comentariilor au fost de genul: "uite dom'le ... sunt mână-n mână cu infractorii!!!"

Şi uite aşa, în obsesia de a-şi păstra scaunul şi de a face pe plac mass-mediei, şeful Poliţiei Române - chestor Ioniţă a aplicat o ditamai lovitură de imagine acestei instituţii. Şi asta într-un mod complet nemeritat, pentru că dacă citim cu atenţie măreţele constatări şi abateri ori nereguli descoperite de specialiştii trimişi de "împărăţie" constatăm că toate sunt de natură birocratică.

E grav, caz de puşcărie şi temniţă grea faptul că au întocmit planurile de activităţi, evaluările şi analizele folosind metoda copy/paste.

Oare dacă nu foloseau copy/paste şi întocmeau acele documete fără "caracterul repetitiv" nu mai furau hoţii ăia? Dacă aveau planuri de activităţi originale se stopau furturile, se prevenea comiterea de infracţiuni? 

Domnul Chestor Ioniţă Cătălin acum avea ocazia să pună pe tapet conducerii ministerului problemele adevărate ale poliţiei, respectiv lipsa de personal şi schemele subdimensionate rămase din  vremuri de mult apuse, precum şi grava subfinanţare a Poliţiei Române. Acum putea să-i explice ministrului de interne care e realitatea din teren, pentru că ce se întâmplă acolo este doar consecinţa lipsei de personal şi a subfinanţării acestei instituţii. De asemenea tot acum putea să ridice şi problema prevederii "împăcării părţilor" în cazul infracţiunilor de furt, respectiv că muncim ca proştii să identificăm autorii şi toată munca se duce pe apa sâmbetei, după împăcarea părţilor. Tot acum putea să afle şi opinia publică faptul că datorită acestei prevederi a împăcării părţilor la furt, procurorii se feresc să-i mai propună spre arestare pe hoţi.

În schimb, domnul Chestor Ioniţă Cătălin a preluat obiceiurile înaintaşilor săi, trimite repede un control care constată nereguli de doi lei, fapte sau activităţi pur birocratice, ce nu au niciun efect real în adevărata muncă de poliţie, ba din contră ne transformă într-o instituţie birocratică, ce se îndepărtează din ce în ce mai mult de rolul şi adevăratul ei scop, devenind o instituţie de analişti şi statisticieni.

Dacă ar avea curiozitatea să se uite peste planurile de măsuri pe care le trimite IGPR-ul şi ministerul în teritoriu o să constate prezenţa metodei copy/paste. 

 • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

 • Member
viobra

Posted

Da @Catalin , "planurile" de la nivelul IGPR au că mod de operare copy/paste, însă acum "lunetele" sunt indreptate spre Ialomița, pe modul de operare tăiere/înțepare anvelope. Problema este că la controale nu ai cum să ieși bine, având în vedere ... (ăsta ar fi un alt subiect). Păcat că nu poate interveni împăcarea părților și la gravele abaterile constatate. 

Ajungem sa ne bucurăm că nu avem fapte de o anumită natura înregistrate, deși nu ar fi din cauza noastră.

Vorba unui clasic: "Îmi reproșez că s-a întâmplat pe perioada mandatului meu".

In rest, Doamne ajută!

 

Link to comment
Share on other sites

Domnul Ionita a demisionat din motive personala si in locul sau la conducerea IGPR va veni chestorul general Ioan Buda, fostul sef de la Politia de Frontiera. Ce parere aveti?

Link to comment
Share on other sites

 • Active member

 De ce te intereseaza pe tine ce parere avem noi?

Link to comment
Share on other sites

Din curiozitate, ca pe net nu scrie prea multe despre el si voiam sa aflu din curiozitate de parere aveti despre el, credeam ca e un forum deschis de schimbat opinii si idei :-?, asta e pare ca m-am inselat o sa mai postez cand intru la Academie ca sa nu mai fiu luat de sus de toata lumea, adica la anu :) , revin cu un mesaj cand o sa devenim colegi :D

 • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • Member

@Kapanol - Petrică, tu ești?! :))

Link to comment
Share on other sites

Sache

Posted

@Kapanol, las-o ușor, ca măcăne.

Daca erai confirmat ca polițist, poate aveam o părere. Oricum, pana nu se finalizează ancheta DNA, nu este mare lucru de comentat. 

Oricum, în ultimii ani, indiferent cine a condus IGPR, a fost același lucru. Nu s-a reformat nimic, nu s-a modernizat nimic, nu s-a schimbat nimic. Se merge pe principiul: Las' ca merge și asa.

Link to comment
Share on other sites

On 26.06.2018 at 10:46, Kapanol a scris:

o sa mai postez cand intru la Academie ca sa nu mai fiu luat de sus de toata lumea, adica la anu :) , revin cu un mesaj cand o sa devenim colegi :D

Și de ce ești așa de sigur că o să intri la Academie și o să fim colegi. Ai impresia că o să fii singurul concurent pe câteva sute de locuri și o să-ți locul pe care intri?

Link to comment
Share on other sites

Nu, dar ma simt pregatit si din punct de vedere intelectual si fizic, acum cu Dumnezeu inainte, poate nu anul asta dar urmatorul sigur, pace la viitorii colegi :D

 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.