Jump to content
POLITISTI.ro
  • Welcome!

    In order to be able to use all the functions and to benefit from all the facilities offered by this site, it is necessary to register a member account. Please fill in your email address carefully, as it is required later in the membership account validation process. If you already have a member account, feel free to sign in.
     

Catalin
Catalin

NYPD îşi dotează poliţiştii din stradă cu veste şi căşti antiglonţ

Dacă v-aţi întrebat vreodată ce se întâmplă prin ţările cu apă caldă, după incidentele în care poliţiştii sunt răniţi ori ucişi, atunci vă invit să priviţi cum a reacţionat poliţia din New York, după atacurile armate asupra poliţiştilor ce au avut loc luna trecută în Statele Unite. Concret, New York Police Department (NYPD) va cheltui aproximativ 7,5 milioane de dolari pentru a-şi dota poliţiştii de ordine publică cu echipamente de protecţie balistică.

Ziele trecute, mai exact în data de 25 iulie 2016, şeful poliţiei din New York, Bill Bratton a anunţat într-o conferinţă de presă că au fost comandate aprox. 20.000 de căşti de protecţie şi 6000 de veste nivel III-A, pe care poliţiştii ce patrulează pe străzi le vor avea în portbagajul autospecialelor şi care vor fi utilizate de aceştia în cazurile unor atacuri armate.

Decizia vine după ce la începutul lunii iulie în Dallas şi Baton Rouge mai mulţi poliţişti au fost atacaţi şi împuşcaţi mortal. Cele şase mii de veste balistice vor fi distribuite în 3.000 de autospeciale de patrulare (două per vehicul.) Livrarea echipamentului va începe la sfârşitul verii şi se estimează că va continua până în ianuarie.

Mai mult decât atât, şeful poliţiei a mai declarat şi că NYPD derulează un program de înzestrare în valoare de aprox 320 milioane de dolari ce se concentrează asupra creşterii siguranţei poliţiştilor, prin dotarea autospecialelor cu panoruri de protecţie balistică în portierele tuturor autospecialelor de poliţie, precum şi achiziţia de smarphone-uri, tablete, măştile de gaze şi kit-uri de prim ajutor.

  NYPD-2.png

NYPD-3.png

NYPD-4.png

User Feedback

Recommended Comments

Sache

Posted

D-le Tobă, ce părere aveţi? Niciuna, cred! Oricum, în birou, nu vă atacă nimeni!

Cei din conducerea NYPD au reacţionat aşa cum ar trebui să o facă orice om normal la cap. Îţi protejezi poliţiştii cum poţi mai bine, pentru ca aceştia să protejeze populaţia cum pot şi ei mai bine.
NYPD Keeping Safe So We Can Keep You Safe - bine spus!

Cele şase mii de veste balistice vor fi distribuite în 3.000 de autospeciale de patrulare (două per vehicul.) - eu m-aş mulţumi doar cu o vestă per autospecială; jindarului sau gardianului local nu îi este necesară în caz de nevoie!:))

 

Apropo, în ce stadiu se află schimbarea armamentului din dotare?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

arcan

Posted

Ce nu inteleg ste de ce III-A? De ce nu III sau IV ?

Toti au fost ucisi cu arma cu teava lunga, iar aceste veste nu i-ar fi ajutat cu nimic....

21 hours ago, Sache said:

D...

) - eu m-aş mulţumi doar cu o vestă per autospecială; jindarului sau gardianului local nu îi este necesară în caz de nevoie!:))

 

Apropo, în ce stadiu se află schimbarea armamentului din dotare?

Unii ne-am cumparat veste .Nu am asteptat dupa Toba...

Link to comment
Share on other sites

genessys30

Posted

Sache, dinozaurii din minister au cu totul alte priorități iar siguranța ta, cel din stradă, este pe ultimul loc, crede-mă. Dacă această siguranță conta, autospecialele nu apucau 4-5 ani de utilizare fiind intreținute corespunzător sau schimbate. Interesul lor este să subvenționeze popotele gen Excelsior, să iasă la pensie cu venituri grase, să-i salute și slăvească toată ”talpa” când îi întâlnește ori îi oprește pe stradă, să-și păstreze funcțiile calde și bine plătite.

În ceea ce privește dotarea, se va miza și trâbița veșnica ”infracționalitate redusă” iar de aici sumele alocate logisticii scad enorm pentru că nu se justifică investiția.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

La americani chiar nu se „sifonează” banul public?

Link to comment
Share on other sites

Ba da, dar nu ca în România.

Link to comment
Share on other sites

  • Member
BogdanAlx

Posted

Cât actual e articolul ăsta ...still waiting.

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.