Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Eu zic sa termini cu sintagma "Politia Nationala". Nu exista asa ceva, iar folosirea unei astfel de sintagme este incurajata de cei care vor sa dea legitimitate institutiei gardienilor locali.

• Apreciez 2
Publicat

Cu privire la mcv-ul de la Deva care este inscriptionat total nelegal , nu face nimeni de acolo vreo sesizare???????

Publicat

Eu zic sa termini cu sintagma "Politia Nationala". Nu exista asa ceva, iar folosirea unei astfel de sintagme este incurajata de cei care vor sa dea legitimitate institutiei gardienilor locali.

E dreptul meu la libera exprimare si nu imi spui tu cand sa termin ok.

E dreptul meu la libera exprimare si nu imi spui tu cand sa termin ok. Eu raspund pt. afirmatiile mele.

E dreptul meu la libera exprimare si nu imi spui tu cand sa termin ok. Eu raspund pt. afirmatiile mele.

• Apreciez 2
  • Displace 22
  • Moderator
Publicat

cristiand20

Dacă vrei să fii respectat, trebuie în primul rând să-i respecţi pe cei din jurul tău.

Astfel de replici nu sunt deloc constructive şi nici nu ajută pe nimeni, pentru că niciodată nu poţi da mâna cu cineva care ţine pumnul strâns. ;)

• Apreciez 3
Publicat

tot in deva se lauda unu cu faptele lui de vitejie: un individ n-a oprit la semnalul politiei interstelare si agentu superior s-a luat dupa el. normal ca avand pe masina de "rutiera" doar lumini albastre individul n-a oprit dar al nostru viteaz "superior" l-a depasit si i-a facut semn cu mana de pe geam sa opreasca. vazand ca nu reuseste pana la urma s-a lasat pagubas. nici acum nu intelege ca au competente limitate pe OUG 195

Intr-o astfel de situatie este ok sa suni la 112? Eu stiu ce i-ar putea trece prin cap si cat de insistent ar fi, ducand la situatii periculoase?!

Publicat (modificat)

sursa replicaonline.ro 28.03.2013

Un poliţist local din Ovidiu fura cot la cot cu hoţii

Incredibil! Un poliţist local din Ovidiu fura motorină cot la cot cu hoţii. Este vorba despre Vasile Nicolae, de 29 de ani, care a fost prins la Culmea, în plină acţiune. Evenimentul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, la ora 12.10, când Trenul de Marfă 80260, care transporta motorină, circula dinspre Midia Năvodari, către Dorobanţu. În dreptul localităţii Culmea, poliţiştii de la Transporturi au văzut mai multe persoane care se aflau pe trenul aflat în mişcare, burduşiţi cu bidoane, extrăgând combustibil. În primă fază, oamenii legii au folosit arma din dotare, trăgând un foc în plan vertical. Cum hoţii nici nu s-au clintit, continuându-şi activitatea, poliţiştii au mai tras un foc, spre ei de această dată, nimerindu-l pe Cătălin Marian Patriche, de 21 de ani, din Ovidiu. Acesta a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu răni minore. De asemenea, au mai fost prinşi şi Ştefan Pazgan, de 33de ani, Eugen Militaru de 21 de ani, dar şi Vasile Nicolae, de 29 de ani, angajat al Poliţiei Locale Ovidiu. Potrivit oamenilor legii, hoţii au fost mai mulţi dar au reuşit să fugă. Aceştia mai spun că astfel de furturi au loc frecvent întrucât limita de viteză a trenurilor este de până la 15 kilometri la oră, hoţii putând urca şi coborî cu bidoanele în voie, dar nici nu este asigurată paza, având în vedere că astfel de trenuri sunt particulare.

P.S. Felicit autorul care făcut diferența dintre gadieni și polițiști.

Gardianul împreună cu ceilalți hoți au fost arestați preventiv 29 de zile. Cum s-ar zice de acum.....

post-335-0-16975200-1362204357_thumb.jpg

Modificat de Dan
  • Apreciez 1
Publicat

Dar despre sefii nostrii care au cazut la mica intelegere cu sefii localilor si ii protejeaza in toate actiunile lor? Despre ei ce sa mai zicem Pentru ca sa stiti ca se intampla si astfel de procedee in Romanica...

• Membru
Publicat

Acum sa nu o dam in extreme. Cu ce ii protejeaza? Enumera-mi cateva exemple.

Publicat

nu neaparat extreme, dar simplu fapt ca seful biroului de OP cere formarea patrulelor mixte in loc ca impreuna cu seful politiei sa se duca la inspectorul sef cu un raport motivat si toti 3 impreuna cu alti sefi de OP si sectii sa sprijine incadrarea noilor promotii si sporirea numarului de politisti in strada, constituie o forma de protejare o peleilor.

• Moderator
Publicat

Duba aia aparţine celor de la Autoritatea Rutieră (acum au o denumire ceva mai pompoasă cu Inspectoratul ...). Nu este o maşină a poliţiei.

Publicat (modificat)

ISCTR - colegu :)

Modificat de Rusy
  • Moderator
Publicat

Masina de la politia locala nu este inscriptionata asemanator cu cele ale Politie Romane - o raritate -, dar tot nu s-au abtinut de a nu-i trantii o copie dupa insigna noastra de piept... :doh:

• Membru
Publicat

Am reusit sa ii prind si pe cocalocalii din Dragasani in offsaid. Adevarul e ca ii asteptam de ceva vreme.

Am si trimis petitia la MAI, in format electronic, la petitii@mai.gov.ro :

Catre:

Ministerul Afacerilor Interne

Adresa: Piata Revolutiei nr.1 A, sect. 1, Bucuresti

In atentia Domnului Ministru

Subsemnatul ..., din ..., prin prezenta formulez o sesizare in urma careia va aduc la cunostinta ca personalul politiei locale din mun. Dragasani, judetul Valcea, utilizeaza autovehicule avand aplicate pe toate laturile inscriptia "POLITIA LOCALA", fara mentionarea localitatii si avand montate dispozitive de avertizare luminoasa de culoare rosie.

Conform prevederilor HG nr. 1332 din 23 decembrie 2010 privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare si functionare a politiei locale:

Art. 31. — (1) Pe timpul desfășurării activităților de serviciu, pe raza comunelor, a orașelor, a municipiilor, a sectoarelor municipiului București, personalul poliției locale poate folosi autovehicule cu însemnul distinctiv „POLIȚIA LOCALĂ”, urmat de denumirea unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale din care face parte. Literele care compun inscripția trebuie să fie de culoare neagră, pe fond alb, și să aibă aceleași dimensiuni.

(2) Însemnele nu trebuie să creeze confuzii cu denumirea altor instituții sau autorități publice și sunt amplasate pe toate laturile autovehiculului, portiere, portbagaj și capotă, pentru a fi vizibile din orice poziție.

(3) Autovehiculele de patrulare sunt echipate, în mod obligatoriu, cu dispozitive de iluminare pentru emiterea de semnale speciale de avertizare luminoasă, de culoare albastră și cu mijloace speciale de avertizare sonoră.

Rezulta astfel ca reprezentantii acestei institutii incalca dispozitiile legale, prin aceasta practica creandu-se confuzie in randul cetatenilor.

Am rugamintea sa dispuneti verificarea aspectelor sesizate si remedierea acestor deficiente, iar in conformitate cu prevederile art. 8 din O.G. nr. 27/2002 aprobata prin Legea 233/2002 astept raspunsul dvs. privind masurile luate in format electronic la adresa de e-mail ....

Alaturat acestui e-mail anexez o fotografie efectuata la data de 27.02.2013 in parcarea de langa Inspectoratul Judetean de Politie Valcea, unde se poate observa autospecializata marca Dacia Logan, cu nr. de inmatriculare VL 10 EVP, avand montata o rampa de iluminare cu semnale de avertizare de culoare rosie si pe spate inscriptionata doar sintagma "POLITIA LOCALA", cu litere de culoare albastra.

De asemenea, in urmatoarele link-uri se poate observa acelasi autoturism, fotografiat cu ocazia intocmirii unor articole in presa locala, cu toate ca imaginile sunt mai vechi decat cea atasata de subsemnatul :

http://www.publipro.ro/wp-content/uploads/2012/03/centrul-pietonal-al-municipiului-dragasani.jpg

http://www.voceavalcii.ro/wp-content/uploads/masina-politia-comunitara-dragasani-pentru-vipuri-locale.jpg

Va multumesc pentru solicitudine,

Numele meu

Adresa : ...

Telefon : (il dau numai fetelor)

E-mail : idem!:)

fotografie0317.jpg

• Apreciez 2
Publicat

o intrebare care tine mai putin de "legal" si ceva mai mult de logica (recunosc, sunt 2 domenii in "antiteza" ;) )

este normal ca un instrument al unei institutii sa se numeasca similar catre identic cu unul al altei institutii?

exemplu exagerat

ar accepta MApN-ul aparitia unei structuri numita armata locala sau mai sti ... ministerul apararii nationale locale?

• Apreciez 3
Publicat

Serhente, nu le da idei ca se gaseste vreunul sa gaseasca similiciuni cu National Guard...

Publicat

exista pe vremuri "apararea locala", integrata acum in igsu, garda nationala nu ai cum sa faci cu unii care nu au "nici cel mai infim" grad de pregatire militara. aia se face STRICT cu rezervisti ... parerea mea, dar cine sunt eu sa ma pareresc =))

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Bizonii zilei surprinsi de cititorii www.tion.ro: politistii locali din Timisoara

biz3-600x400-7.jpg

Poze cu „bizoni” în traficul din Timişoara continuă să vină de la cititori pe adresa redacţiei www.tion.ro. Astăzi vă prezentăm noi modalităţi de parcare descoperite de şoferii timişoreni sau aflaţi în vizită în municipiu. Însă titlul de „bizonul zilei” îl câştigă detaşat Poliţia Locală Timişoara.

Pe trotuare, în staţiile RATT sau pe trecerile de pietoni, „bizonii” Timişoarei îşi lasă maşinile pe unde apucă. Lucru remarcat şi de cititorii www.tion.ro, care în ultimele zile ne-au trimis zeci de poze cu „bizoni” suprinşi în trafic.

Vladimir ne-a trimis o întreagă colecţie de maşini parcate ilegal în faţa Cimitirului Eroilor, pe trotuar sau chiar pe trecerile de pietoni.

CossinR a suprins chiar două maşini parcate pe trotuar, în zona Complexului Studenţesc. Culmea, unul dintre şoferi abia îşi luase carnetul, dovadă „lămâia” de pe lunetă.

Un alt cititor www.tion.ro a surprins un SUV parcat pe două locuri în zona Mehala.

„Autoturism parcat pe 2 locuri surprins dimineaţa în parcarea grădiniţei vis a vis de Biserica Mehala,la ora când părinţii îşi aduceau copii. Se pare că cineva a dormit în maşină peste noapte”, ne scrie cititorul.

Bizonii nu se feresc nici de zona ultracentrală a oraşului, ei fiind suprinşi de cititorii www.tion.ro chiar şi vizavi de Primăria Timişoara, blocând o parcare privată.

Însă cireaşa de pe tort am primit-o de la Adalbert, care a fotografiat o dubă a Poliţiei Locale Timişoara parcată într-o staţie RATT, chiar sub semnul care interzice staţionarea. Cititorul ne şi spune că poliţiştii nu se aflau în vreo misiune importantă.

„Şefii bizonilor la Arta Textilă. S-au oprit la o shaorma, la Antalya, dupa o noapte lungă şi grea”, a precizat acesta în mailul trimis pe adresa redactie@tion.ro

Dacă mai aveţi poze cu bizoni în trafic le puteţi trimite pe adresa de mai sus.

http://Bizonii zilei...esa de mai sus.

Modificat de minutzu
  • Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere...locale. De la distanta pareau a fii colegii de la rutiera si am oprit. A venit un tanar care s-a adresat in felul urmator "buna ziua, agent de politie ..., documentele dvs." :shock:

Dupa ce l-am intrebat ce lege/ordonanta/hotarare ii da lui dreptul sa ma opreasca in trafic si de unde pana unde e el agent de politie, m-a ameninat ca imi ia permisul de conducere (art. 100, alin 3, lit f din OUG 195/2002).

Ne-am certat vreo 10 minute si pana la urma a renuntat la idee spunandu-mi ca ma iarta de data aceasta dar data viitoare cand ma opreste o incurc. :unsure:

Glumet omu'.

• Apreciez 1
Publicat

Iar tu,slab. Trebuia sa il lasi sa se infunde singur,si apoi sa ii faci plangere penala.

• Moderator
Publicat

Oare ar fi mers mai departe... !? :hmmmt: Ma gandesc ca stie cam "ce poate" si ce nu..Desi, la astia te astepti la orice, au mintea odihnita.

• Membru
Publicat (modificat)

Puteam sa fac multe dar pe moment nu am avut nicio idee. Daca imi trecea prin minte asta cu plangerea penala ii dadeam bucuros permisul.

// o sa fac data viitoare poze, cum am zis nu am avut nicio idee. Din ce am inteles de la niste prieteni stau mereu prin zona unde am fost oprit eu, deci este timp.

Modificat de zzabest
  • Moderator
Publicat

De ce nu ai încercat să-i faci câteva poze cu telefonul?

• Membru
Publicat (modificat)

Pai si cum sa iti "ia permisul"? De unde dovezi, de unde pv-uri? Daca ii dadeai permisul se uita lung la el.

Oricum poti sa formulezi plangere penala pentru abuz in serviciu si uzurpare de calitati oficiale.

Modificat de bozo

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.