Jump to content
POLITISTI.ro

Marius

Postare recomandată

  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Moderator

In astfel de cazuri, cand intalniti masini ce apartin politiei LOCALE echipate cu dispozitive de avertizare luminoasa de culoare rosie, ori au aplicate pe laturile acesteia alte inscriptii decat "POLITIA LOCALA" urmata de denumirea localitatii, e bine sa formulati o sesizare catre MAI.

Model de sesizare.

Catre:

Ministerul Administratiei si Internelor

Adresa: Piata Revolutiei nr.1 A, sect. 1, Bucuresti

In atentia Domnului Ministru

Prin prezenta formulez o sesizare in urma careia va aduc la cunostinta ca personalul politiei locale din municipiul/orasul/comuna ... judetul ... , utilizeaza autovehicule avand aplicate pe toate laturile acestia inscriptia "..." sau/si avand montate dispozitive de avertizare luminoasa de culoare rosie.

Conform prevederilor HG nr. 1332 din 23 decembrie 2010 privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare si functionare a politiei locale:

Art. 31. — (1) Pe timpul desfășurării activităților de serviciu, pe raza comunelor, a orașelor, a municipiilor, a sectoarelor municipiului București, personalul poliției locale poate folosi autovehicule cu însemnul distinctiv „POLIȚIA LOCALĂ”, urmat de denumirea unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale din care face parte. Literele care compun inscripția trebuie să fie de culoare neagră, pe fond alb, și să aibă aceleași dimensiuni.

(2) Însemnele nu trebuie să creeze confuzii cu denumirea altor instituții sau autorități publice și sunt amplasate pe toate laturile autovehiculului, portiere, portbagaj și capotă, pentru a fi vizibile din orice poziție.

(3) Autovehiculele de patrulare sunt echipate, în mod obligatoriu, cu dispozitive de iluminare pentru emiterea de semnale speciale de avertizare luminoasă, de culoare albastră și cu mijloace speciale de avertizare sonoră.

rezulta ca reprezentantii acestei institutii, incalca dispozitiile legale, prin aceasta practica creandu-se confuzie in randul cetatenilor.

Am rugamintea sa dispuneti verificarea aspectelor sesizate si remedierea acestor deficiente, iar in conformitate cu prevederile art. 8 din Legea 233/2002 astept raspunsul dvs. privind masurile luate in scris/electronic la adresa: ...

Va multumesc pentru solicitudine,

...

(semnatura petentului)

Numele si prenumele petentului:

Adresa: ...

Telefon: ...

Sesizarea trebuie trimisa la adresa Ministerul Administratiei si Internelor, Piata Revolutiei nr.1 A, sect. 1, Bucuresti, sau mult mai usor si comod in format electronic la adresa de E-mail petitii@mai.gov.ro

Link către comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Moderator

Poftiti ce masini folosesc baietii de la "Politia" locala a mun. Ramnicu Valcea. Poza este facuta ieri, 27.03.2011, in curtea Spitalului Judetean de Urgenta Valcea. Sa va mai spun ca venise localul sa ma legitimeze pe motiv ca ii fotografiez masina? :blink:

Urmeaza sesizarea la M.A.I. M-am saturat de copycat-urile astea ordinare. :doh:

dsc00084i.jpg

Link către comentariu

Trupele de intervenţie ale Poliţiei Locale Timişoara, împreună cu inspectori ai primăriei au descins, în noaptea de duminică spre luni, la un depozit din zona Pieţei Mehala. Acţiunea, care a început în jurul orei 3.30 şi care nu era gata până luni la orele prânzului, a vizat controlarea unor firme care îşi desfăşoară activitatea în incinta depozitului, dar şi demolarea unor construcţii care, afirmă reprezentanţii municipalităţii, au fost ridicate fără autorizaţie.

Administratorul depozitului vizat de controlul poliţiştilor şi inspectorilor, Deia Plavoşin, susţine că a închiriat acest spaţiu în urmă cu un an, toate construcţiile din incinta acestuia fiind deja ridicate şi într-o stare avansată de degradare. Plavoşin afirmă că a investit câteva zeci de mii de euro pentru reabilitarea acestora, însă reprezentanţii primăriei au început să îl şicaneze.

„Am investit aproape 100.000 de euro pentru refacerea spaţiului. Am pus termopane la 16 din cele 20 de buticuri care se află în incintă. Am refăcut instalaţia sanitară şi cea electrică. Eu am închiriat spaţiul de la fostul proprietar, care îl avea închiriat de la primărie. De atunci primesc adrese peste adrese de la primărie, sunt în proces cu primăria, pentru că acele construcţii pe care ei le demolează acum existau când am preluat eu spaţiul, iar eu doar le-am modernizat”, afirmă Plavoşin.

Noaptea trecută, acesta s-a trezit cu poliţiştii locali la poartă. „Au venit la 3.30, au sărit gardul, au spart poarta şi au început să demoleze. Au demolat un foişor, o spălătorie auto, un şopron renovat unde intenţionam să deschid un local de 50 de locuri şi un depozit aflat în spatele curţii. Patru construcţii în total”, a mai spus Plavoşin.

Acesta nu consideră normală intervenţia reprezentanţilor municipalităţii la acea oră din noapte şi ţinând cont că există un proces pe rol legat de această chestiune.

Oficial, reprezentanţii Primăriei Timişoara au afirmat că, deocamdată, nu comentează această chestiune.

Surse din rândul celor care au participat la descinderi au afirmat însă că acestea vizează atât demolarea contrucţiilor ridicate ilegal, cât şi controlarea actelor societăţilor comerciale care îşi desfăşoară activitatea în incinta depozitului.

Sursa : http://www.tion.ro/primaria-timisoara-a-inceput-sa-demoleze-in-toiul-noptii-cateva-constructii-din-piata-mehala/893573

Nu cumva Constitutia Romaniei interzice astfel de actiuni pana la ora 06.oo dimineata ???

Ca sa nu mai vorbim de ,,mascatii,, aia ....auzi formula ,,Trupele de interventie ale ....,BLEAH !!!

Modificat de arcan
  • Apreciez 1
Link către comentariu

au sarit gardul?? nu erau posesori ai spatiului si nici o evacuare nu fusese facuta deci avem o gramada de infractiuni. La 3.30 nici perchezitie nu puteau face dar intrebare mea este: politia locala poate face perchezitii?????

Link către comentariu
  • Membru

fac pe dracu, perchezitie, dar poate ne raspunde un specialist de-al lor care are cont pe acest forum.

ia ziceti, mai, faceti si voi perchezitie????

Link către comentariu

Nu au calitatea de organ de cercetare penala...

ce au facut este un abuz, o violare de proprietate, ceva gen GESTAPO.

maxu08 cred ca ne-ar putea spune ce plaingere s-ar putea formula impotriva lor...

Link către comentariu

In Bucuresti se poarta aceasta confuzie, premeditata si argumentata de unii dintre fostii gardieni: "asa stiu de frica infractorii din cartier".

Am abordat si eu in urma cu vreo luna un echipaj de la sectorul 4 si soferul a ridicat din umeri spunandu-mi ca asta-i masina pe care a primit-o. Tot de Logan era vorba. Cand i-am spus ca 1332-ul interzice utilizarea altor sisteme de iluminare decat cele de culoare albastra, mi-a raspuns: "sefu, nu-s vinovat io. Pe mine sa ma intrebi de 61 ca altceva nu stiu".

Am mai semnalat pe-ai acest aspect, mai ales ca multe dintre auto ale PC au inscriptionate capota numai cu textul "POLITIA" (comunitara si unitatea din care face parte fiind completate doar pe portiere).

Modificat de videosuzy
Link către comentariu

Astia incearca aceste tertipuri, poate , poate vor fi si ei vazuti de niste ochi de mai sus care ulterior sa le dea si alte atributiuni, la care acum doar viseaza si spera. Mai e un topic creat de unul din ei pe acest forum, unde viseaza sa poata opri si ei in trafic. :ner:

  • Apreciez 2
Link către comentariu

De acord. Dar nu este posibil ca intr-o tara civilizata, o structura paralela (cu orice as zice) politiei sa isi ia atributiuni cu japca si prin inacalcarea legii.

Eu un pricep cu de nu vad chestiile astea marii juristi din Casa Poporului...

  • Apreciez 1
Link către comentariu

În urmă cu aproximativ 2 ani, în preajma sărbătorilor de iarnă eram în zona magazinului Obor din București făcusem ceva cumpărături și mă îndreptam pe jos către autoturism. Am trecut printr-un părculeț din fața magazinului și a Primăriei sectorului 2 unde am întâlnit 2 comunitari care luaseră la întrebări o femei ce vindea baloane. În fața magazinului, adică la aproximativ 200 de metri, erau numai tuciurii care ofereau spre vânzare, pe față, fără nici o jenă, petarde, rachete și alte obiecte pirotehnice, toate interzise. Le-am adus la cunoștință celor doi comunitari de cele constatate de către mine, iar răspunsul lor a venit prompt "Nu e zona noastră acolo", foarte deranjați că le-am stricat combinația.

De acord. Dar nu este posibil ca intr-o tara civilizata, o structura paralela (cu orice as zice) politiei sa isi ia atributiuni cu japca si prin inacalcarea legii.

Eu un pricep cu de nu vad chestiile astea marii juristi din Casa Poporului...

Fiindcă poliția locală este aservită intereselor locale și generale ale partidului portocaliu și nu numai. În plus, șefii acestor structuri fantomă sunt foștii conducători de oști din cadrul MAI (adevărații bețivi și nenorociți) care și-au demonstrat loialitatea față de politicul românesc.

Link către comentariu

"iar răspunsul lor a venit prompt "Nu e zona noastră acolo",

CONFIRM primirea aceluias raspuns la o sesizare, plus strinsa colaborare cu vinzatorii de mobile/furaciuni in fata lateralei magazinului Bucur Obor ;)

Link către comentariu

Am ramas tampit cand am vazut asta...

politiaeco.jpg

politiaeco2.jpg

Pe cand mascatii eco?

In alta ordine de idei, se poate concretiza de o instiintare la MAI? Parca a pus cineva, la un moment dat un link spare asa ceva...

Link către comentariu

Vezi ca pe prima pagina a cestui topic ai doua modele de sesizari, respectiv cea a lui Marius si cea a lui Kmcoio. Cel din urma chiar a trimis o sesizare La M.A.I. dupa cum o sa vezi si asteapta raspunsul ca si noi toti de altfel. Succes.

Apropos, nu exista politie ecologica, cei care executa aceste activitati sunt comunitari cu atributii pe linia mediului, care abuzeaza de aceste atributii, folosind ilegal pe autoturisme inscriptia "Politia ecologica".

  • Apreciez 2
Link către comentariu

Si in Mogosoaia am vazut masini asemanatoare cu ceea ce-ati fotografiat voi.Stiu ca la momentul respectiv am intrebat daca au voie sa faca chestia asta, scris maaaare POLITIA si apoi miiic, aproape neobservabil la prima vedere "locala" Mi-au spus ca da, au voie!Eu cum n-am tangenta cu meseria, i-am crezut!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.