Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna seara!

Ieri seara, in jurul orei 17.45 s-a intamplat ca ma aflam in Bucuresti, la intersectia de la metrou dristor, la volanul unui Volkswagen Polo, asteptand pe Ramnicu Valcea culoarea verde a semaforului. Eram pe banda intai si urma sa intru pe Dristorului, pentru a ma indrepta spre Baba Novac. In stanga mea mai era o masina, din cate imi aduc aminte un fel de dubita, ideea e ca eu am demarat, la culoarea verde, inaintea ei si m-am indreptat in traiectorie aproximativ dreapta spre unica banda valabila de pe Dristor (banda a doua, ca prima e de obicei ocupata cu masini, taximetristi etc). Sensul meu de mers era liber. In traiectoria mea, aproximativ in mijlocul intersectiei, nu stiu daca apucasem sa trec de cele doua benzi de tramvai sau nu, ma trezesc izbita din dreapta de o masina in asa fel incat impactul s-a produs in zona portierei, spre aripa, portiera a fost foarte putin indoita, mai mult scrijelita, iar aripa s-a cam mototolit de tot, ingreunand si deschiderea totala a portierei. In timpul impactului, am urmarit cum oglinda retrovizoare din stanga imi este data peste cap, gandindu-ma in momentul acela ca am pierdut-o - din fericire a revenit usor inapoi si nu era nici macar crapata. Vazusem masina care intentiona sa intre pe sensul meu de mers cu ceva timp inainte, dar nu am fost suficient de rapida incat sa evit coliziunea. Eu am observat-o doar cand era in miscare, asa ca nu am de unde sa stiu daca asteptase in intersectie, dupa cum sustine ea. Cert e ca niciuna dintre noi nu a avut viteza prea mare. Dupa ce am tras pe dreapta la intrarea pe Dristorului, am aflat urmatoarele - la volanul masinii marca renault Megane era o doamna care se lauda ca are carnet de 20 de ani (de fapt, il avea cam de 10 ani) si ca nu i s-a mai intamplat asa ceva, ca ea avea prioritate, asteptand in intersectie sa treaca cei care veneau pe Camil Ressu din sens opus ei si ca eu trebuia s-a las sa deblocheze intersectia. (Eu am carnet abia de un an, iar masina din august, dar am circulat destul de mult pana acum, am fost pe Trasalpin si in Bulgaria, si aproape in fiecare luna la ai mei, in judetul Tulcea, si am mai avut un singur incident, cand la bariera de la podul peste Dunare de la Giurgeni a intrat un nene in mine, dar l-am lasat sa plece, pentru ca imi produsese doar o zgarietura minora). Ea, avand aripa din plastic, aceasta se crapase si cazuse o bucatica in zona rotii drepte din fata, si era scrijelita pana la inceputul farului din dreapta. Se cunosteau urmele de vopsea de pe masina mea pana aproape de far. Eu am vrut sa mergem imediat la politie, avand in vedere ca, neexistand victime, nimeni nu era dispus sa vina sa constate. Iar doamna nu era dispusa sa imi dea asigurarea ei, spunand ca nu o intereseaza a mea, ca ea are Casco, iar ea oricum nu e de vina. Dar doamna a zis ca are copil mic acasa si ca s-o lasam pe maine. Probabil a fost o mare prostie ca am fost intelegatoare in privinta asta, dar doamna ne-a lasat toate datele de contact si am considerat ca nu ar fi nici o problema. Dupa vreo doua ore, ma suna sa ma invite la politie. Intre timp, prietenul meu, proprietarul masinii, a sunat diverse persoane sa le ceara pareri. Au fost multi care au zis ca doamna avea dreptate, multi care au zis si ca eu aveam dreptate. In acel moment insa, primau cei care ziceau ca ea avea prioritate, asa ca prietenul meu le-a propus o amiabila. Intre timp, nu am incetat cercetarile, asa ca azi dimineata i-am cerut sa ne vedem la politie. Dupa multe reprosuri, au venit (adica, cu sot si copil cu tot), la sectie, unde am asteptat vreo cateva ore in frig, iar in momentul in care politistul a venit sa fotografieze si sa constate, a ajuns la concluzia ca eu as fi intrat in ea (cum altfel ar fi putut sa se crape aripa doamnei?). Nu a vrut sa ma creada ca am avut oglinda intoarsa pe dos, deoarece nu era zgariata. Iar in momentul in care am intrebat-o pe doamna daca isi aminteste de oglinda mea, a zis ca nu, isi aminteste doar ca si ea a trebuit sa o intoarca pe a ei. In momentul in care am intrebat-o daca era intoarsa spre interior sau spre exterior, nu mi-a raspuns, si m-a intrigat faptul ca nici politistul nu a insistat pe aspectul asta. In fine, am solicitat probe video, iar la un prim telefon dat de agent reiese ca cel care era astazi la camerele de supraveghere stia ca nu mai functioneaza calculatoarele de vreo doua zile, dar ca nu era in masura sa zica daca ieri seara functionau sau nu. Asa ca a ramas sa ne vedem saptamana viitoare (sper sa fie luni) in vederea solutionarii. Fara acele probe, insa, ne-a zis ca un permis tot trebuie sa ia, iar acela va fi al meu, plus 3 puncte de penalizare.

Dupa ce am citit tot felul de marturii si am vorbit cu o groaza de soferi, am acum insa cateva nelamuriri:

1. ce inseamna blocat in intersectie? sa se afle sau sa intentioneze sa intre pe sensul meu de mers?

2. de ce se poate spune despre mine ca nu am acordat prioritate si nu se poate spune si despre doamna ca, de fapt, nu s-a aflat stationata in intersectie, astfel incat eu sa o observ din timp? repet, eu nu am vazut-o stationata, am vazut-o doar in miscare, e drept, cu viteza destul de mica. are doamna mai multa credibilitate decat mine cand spune ca a asteptat in intersectie decat mine care am mers in linie dreapta si nu am observat-o la timp ca se indreapta spre banda mea?

3. daca doamna a intrat in mine, de ce trebuie sa fiu singura vinovata, indiferent de cine avea prioritate?

Dupa foarte multe rascoliri de internet, am aflat ca singurul articol care se refera la astfel de cazuri e urmatorul:

Art.101.
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:

7. nerespectarea obligatiei de a permite parasirea intersectiei conducatorului vehiculului ramas în interiorul acesteia;

Mai exista si alte reglementari? Asta e singurul argument pentru stabilirea vinovatiei?

Astept raspunsurile dvs! Va multumesc, Cristina

Publicat

Respectuos va anunt doamna ca nu am inteles nimic din descrierea dvs. Incercati sa ne explicati ca la niste simpli politisti folosind cel putin termenii de baza: banda 1 (la bordura) banda 2 (la axul drumului). Aratati-ne pe care erati inainte de patrunderea in intersectie si pe care intentionati sa va inscrieti. Personal cunosc intersectia foarte bine asa ca va rog precizati si daca ati executat viraj stanga dreapta in intersectie si din ce motiv. De o deosebita importanta este traiectoria celuilalt autoturism. Pe ce bulevard circula si incotro se ducea. (eu cred ca venea dinspre A2, acesta fiind si motivul pt care ati uitat ”brusc” punctul de impact, ca doar nu venea pe linia de tramvai printre copaci). Iarasi e important sa ne spuneti daca la plecarea de pe loc de la semafor erati prima masina, si daca erati prima masina, sa ne spuneti cum se prezenta intersectia (blocata/aglomerata/libera ca pasarea cerului)

In plus: prioritarea se impune prin indicatoare, ”centrul liber” nu are nici o legatura cu prioritatea de trecere. Daca veti raspunde corect la toate intrebarile veti primi un raspuns cel putin multumitor. O dupa-amiaza placuta va dorim! :emo-yessir:

• Apreciez 2
Publicat

Art. 105

Se interzice intrarea intr-o intersectie chiar daca semnalul luminos ori un indicator de prioritate permit, daca din cauza aglomerarii circulatiei conducatorul de vehicul risca sa ramana imobilizat, stanjenind sau impiedicand desfasurarea traficului.

Publicat

domnule bundesgrenzschutz, in primul rand, eu credeam ca banda intai e sinonim cu banda 1... Nu am executat nici un viraj, eu mergeam drept inainte, dinspre Ramnicu Valcea spre Dristorului. Eram prima la semafor si am demarat inaintea masinii de pe banda 2. In fata drumul meu era liber, asa ca daca as fi avut macar un dubiu ca as putea ramane blocata in intersectie, nu as fi intrat in ea. Iar doamna, daca era singura care astepta sa faca stanga tot spre dristorului, venind pe Camil Ressu, nu cred ca ar fi stanjenind traficul daca ramanea acolo. Mi s-a intamplat de multe ori sa vin din sens opus, adica de pe dristorului spre ramnicu valcea, iar cei care veneau pe camil ressu din stanga mea sa ramana in intersectie in fata mea, dar intotdeauna se crea o bresa pentru ca si noi sa trecem, chiar daca masinile din stanga trebuiau sa astepte rosu pe dristorului ca sa isi poata continua drumul. aici nu se mai punea problema de cei ramasi in intersectie care trebuie lasati sa paraseasca intersectia?

in fine, daca ma puteti lamuri in legatura cu:
- ce articole de lege lucreaza impotriva mea, in cazul in care se va considera ca doamna chiar asteptase in intersectie sa faca stanga iar eu nu am lasat-o sa isi termine manevra,
- daca mi se poate lua carnetul pentru neacordare de prioritate, chiar daca nu exista nici un articol care sa stipuleze ca "cei ramasi in intersectie au prioritate"
v-as fi recunoscatoare.

va multumesc!

Publicat

Cealalta doamna venea dinspre McDonalds deci?!?!... 

Publicat

Da, mi-am dat seama ca am gresit, din neatentie, mai sus cand am spus "dreapta"... imi cer scuze....

Publicat

”aici nu se mai punea problema de cei ramasi in intersectie care trebuie lasati sa paraseasca intersectia?” Ba da, se punea. Adica tot dvs greseati cand patrundeati prin acea ”bresa”. La fel cum greseau si ei cand patrundeau in intersectie desi ”riscau sa ramana imobilizati”. Dar bineinteles ca si dvs si ei sunteti cu totii nevinovati, si a gresit doar politistul ca nu a insistat pe un aspect deosebit de importanta pt dumneavoastra si pt multimea de soferi cu care ati discutat, dar complet irelevant pt accidentul de fata.

Din ce imi spuneti dvs si in lipsa declaratiei celeilalte doamne si a vizionarii avariilor, pot sa trag doar o concluzie. Nu ati permis parasirea intersectiei de catre cealalta masina. Restul argumentelor nu isi au rostul. Nu o sa ramaneti fara permis, o sa aveti de achitat o amenda cu pct de penalizare. Faptul ca vi s-a spus ca o sa aveti doar 3 pct de penaliz ma convinge ca politistul o sa fie ”uman” si va incadreaza la articolul cel mai ”benefic” pt dumneavoastra, dar daca ar vrea sa fie 100% corect ar aplica o amenda de 720 lei cu 6 pct de penalizare. Nu am art la indemana acum dar puteti sa il intrebati pe politist si daca are timp face 1pic de educatie legislativa cu dvs. 

Mai explic o data ca sa ma fac bine inteles. Masina care a patruns pe verde dinspre Mc spre Dristorului nu avea nici o obligatie legala fata de dvs. A acordat prioritate auto care veneau dinspre Th Pallady, iar in momentul in care a dorit sa isi continue deplasarea, s-a tamponat cu auto al dvs. Puneti-va in locul celeilalte soferite si o sa intelegeti.  :emo-yessir: 

Publicat

Am inteles ce spuneti. Si totusi, domnul politist a zis ca mi se va suspenda permisul (pe 30 de zile, am inteles, desi nu sunt foarte sigura, pentru ca in legislatie scrie ceva de 60 de zile, pt neacordare de prioritate din care rezulta accident). Daca imi suspenda permisul, ce pot sa fac? Contestatie? in ce baza?

Publicat

Iar incurcati termenii... Eu sunt sigur ca nu se va intampla asta. Politistul a incercat probabil sa va explice la fel ca mine ce ati gresit si vazand ca refuzati argumentele si faceti precizari inutile ( ca ea are Casco, ...a sunat diverse persoane sa le ceara pareri. Au fost multi care au zis ca doamna avea dreptate, multi care au zis si ca eu aveam dreptate,.... Dupa multe reprosuri, au venit (adica, cu sot si copil cu tot), la sectie, unde am asteptat vreo cateva ore in frig.....,am intrebat-o daca era intoarsa spre interior sau spre exterior, nu mi-a raspuns, si m-a intrigat faptul ca nici politistul nu a insistat pe aspectul asta”) s-a gandit ca nu ar fi rau sa va trimita la o testare reguli circulatie. E suficient sa nu mai aplecati urechea la sfaturile taximetristilor sau tuturor cunoscatorilor care, desi mai mult ca sigur bine-intentionati fata de dvs., pot gresi si va trimit pe o pista falsa, crescandu-va nemultumirea si iscand conflicte artificiale. Daca politistul vede ca ati inteles greseala mai mult ca sigur o sa aplice cea mai ”blanda” sanctiune.

Si inca ceva. Nu mai sperati ca o sa va cheme luni. Aprobarea pt ridicarea inregistrarilor poate dura pana la o luna... O seara frumoasa! :emo-yessir: 

Publicat

Sa stiti ca nu am discutat aspecte din spatele evenimentului, ci doar am dat declaratii, fiecare cu versiunea ei. Eu am recunoscut ca nu am vazut-o la timp, iar ea a recunoscut ca nu s-a uitat in directia mea. Nu a recunoscut insa aspectul legat de oglinzi (asta m-a deranjat, m-a deranjat si atitudinea politistului, dar nu am insista, ca sa fie clar). Iar despre aspectul cu ridicarea permisului cred ca mi-a vorbit chiar inainte de a vorbi despre oglinzi. In fine, domnul politist a zis ca intra in concediu saptamana viitoare, pe miercuri cred, si ca se va solutiona pana atunci. Daca, in cazul in care luni ne va anunta daca exista, in primul rand, o filmare si ca va trebui sa mai asteptam o luna (dupa cum spuneti dvs) sau pana se intoarce el din concediu, mai putem grabi solutionarea problemei? Adica sa renunt la probele video si sa accept amenda (sau ridicarea permisului) cu fruntea sus? Sincer, nu cred ca sunt dispusa sa ma mai gandesc la acest incident atat de mult timp. Din ce imi spuneti dvs, inteleg ca eu sunt totalmente de vina (poate doar in cazul in care tipa a trecut pe rosu sa nu fiu). Ce ma sfatuiti?

Apropos de suspendare permis, mi-am amintit o remarca a domnului politist: "chiar mi-ar parea bine sa existe filmare, mi-ar placea sa retin un permis".

Publicat

Si inca ceva, cum de nu mi-a vorbit de amenda, ci doar de suspendarea permisului si de punctele de penalizare? Pentru ca spuneati ca sunteti sigur ca nu-mi va suspenda permisul. Ce sa fac in cazul in care imi suspenda permisul, dar nu imi da amenda? Dar daca imi suspenda permisul si imi da si amenda? Pentru ca in cazul in care imi da doar amenda, inteleg ca asta ati face dvs, dar nu inteleg cum as putea contrazice o altfel de decizie....

• Moderator
Publicat

NU se aplică niciodată măsura complementară de reţinere a permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce fără să se aplice şi sancţiune contravenţională (amendă). Măsura de suspendare a dreptului de a conduce e o măsură complementară aplicată întodeauna împreună cu amenda.

Trebuie să studiaţi legislaţia rutieră pentru că în calitate de conducător auto trebuie să cunoaşteţi aceste aspecte.

Publicat

Am inteles, o sa mai studiez. Pana la urma, exista riscul de suspendare a permisului in cazul meu sau doar de amenda?

Exista posibilitatea ca doamna sa nu fi ramas sa acorde prioritate celor care veneau dinspre th. pallady, si sa fi fortat culoarea semaforului pt a vira la stanga? Nu exista martori nici pentru ea, nici pentru mine, iar eu sustin ca nu am vazut-o stationand, ci doar in miscare. Se poate aduce in discutie acest aspect (contrar declaratiei doamnei)? Asta in cazul in care nu exista imagini inregistrate, care ar lamuri tot. ca doar de aceea le-am si solicitat. Multumesc!

Publicat

Daca s-ar fi intamplat asa, probabil impactul ar fi fost mai puternic, nu doar cateva zgarieturi si 2 oglinzi... :clip:  

Publicat

Bun, atunci cum se face ca eu nu am vazut-o din timp? Ca doar nu sunt kamikaze. :)

Am fost aseara si am inspectat un pic intersectia. Cei care vor sa faca stanga dinspre mc donalds se incadreaza intotdeauna pe sinele de tramvai, pe directia pe care urmeaza sa intre (adica fie pe banda 1, fie pe banda a doua pe directia de mers ramnicu valcea - dristorului). mi se pare greu sa nu fi avut doamna timp sa treaca sau sa nu fi reusit eu sa o vad la timp, atata timp cat exista timp morti intre momentul in care se face rosu directiei dinspre mc donalds si verde directiei dinspre ramnicu valcea....

spuneti deci ca nu am nici o sansa cu aceasta ipoteza?....

Publicat

Si nici macar nu sunt doar cateva zgarieturi... Aripa mea trebuie schimbata cu totul... Ca sa nu mai vorbesc ca, existand un anumit impact si intre roti (sau intre roata mea si bara dumneaei), s-ar putea sa existe ceva probleme si la roata... :(

Publicat

Vad ca nu mi-ati mai raspuns, probabil ma considerati agasanta, dar nu sunt decat un om care cauta niste raspunsuri, iar dumneavoastra pareti niste persoane care tin cu dreptatea, dispuse sa faca lumina in viata celor ce nu inteleg ce li s-a intamplat, si va multumesc foarte mult pentru raspunsurile primite pana acum,

dar revin cu niste poze ale masinutei mele, asta doar ca sa puteti decide daca arata a masina care a lovit o alta masina sau a masina care a fost lovita (am o poza si cu cealalta masina, dar e facuta cu telefonul, acolo pe loc, noaptea, asa ca nu stiu exact cat se va intelege din ea... mie imi pare rau ca nu se vad urmele de vopsea albastra, care ziua ieseau frumos in evidenta pana undeva sub far...).

Prin urmare, noile mele intrebari (in afara de cele de mai sus care au ramas fara raspuns) ar fi:

- de ce politia e atat de evaziva cand vine vorba de solutionarea cat mai curand a cazurilor? Tocmai am sunat la sectia de accidente usoare si domnul care mi-a raspuns mi-a zis pe un ton intepat "Nu s-a solutionat." "Cum adica, nu s-a solutionat (ca asta stiam deja)? Adica nu exista filmari, sau cum?" "Nu s-a solutionat, reveniti peste o saptamana." Mi-ar fi placut macar, in primul rand, sa stiu daca exista acele filmari, apoi daca s-a facut sau nu adresa pt ridicarea lor... :( 

- exista un timp dedicat politistilor care lucreaza in acest birou (de accidente usoare) de a solutiona cazuri care nu se pot solutiona pe loc (adica cele care necesita scrierea unor adrese, cum ar fi cazul meu, spre ex)? sau domnii agenti tb sa faca asta in timpul turei? Ca practic asta ar insemna sa nu sper la o solutionare in veci, avand in vedere ca mereu vin si pleaca oameni de la acea sectie care, intre noi fie vorba, mi s-a parut mai degraba un test de rabdare decat un birou de solutionare, in sensul ca "vede dreptatea pe hartie cine rezista sa astepte mai mult (nu mai vorbesc de conditiile de asteptare)", restul "accepta dreptatea celorlalti"....

Vedere de ansamblu

IMG_1466.jpg?t=1386092420

Vedere din fata

IMG_1465.jpg?t=1386092416

Detaliu

IMG_1464.jpg?t=1386092411

Cealalta masina

IMAG0183.jpg

Ma repet: Oglinda mea, imediat dupa impact, era in pozitie opusa fata de cum apare in poze :)

Publicat

de ce politia e atat de evaziva cand vine vorba de solutionarea cat mai curand a cazurilor? Tocmai am sunat la sectia de accidente usoare si domnul care mi-a raspuns mi-a zis pe un ton intepat "Nu s-a solutionat."

Cum adica evaziva doamna?!... Eu v-am explicat deja ca poate dura pana la o luna preluarea inregistrarilor (adrese/proceduri/birocratie) ... ori nu aveti capacitatea de a intelege, ori va prefaceti, ca sa aveti o satisfactie personala! Cel care v-a raspuns la telefon nu va va da NICIODATA... repet... NICIODATA alte date prin telefon decat ceea ce v-a spus. E greu de inteles?! De ce?!

- exista un timp dedicat politistilor care lucreaza in acest birou (de accidente usoare) de a solutiona cazuri care nu se pot solutiona pe loc (adica cele care necesita scrierea unor adrese, cum ar fi cazul meu, spre ex)? sau domnii agenti tb sa faca asta in timpul turei?

scrierea unei adrese dureaza 5 min... restul e birocratie / posta interna (MAI) / aprobari... poate ar fi cazul sa intelegeti ca nu sunteti singura persoana implicata in accident si care decat sa recunoasca vinovatia prefera sa dea vina pe celalalt sofer, pe Politie, pe Primarie, pe Basescu si eventual Ponta! In plus de asta, nu!, nu are un termen limita politistul sa solutioneze un accident. E de bun simt sa intelegeti ca va administra toate probele in dosar ca sa se fereasca de eventualele atacuri ale persoanei vinovate de producerea accidentului si care refuza sa recunoasca vinovatia.

” mi s-a parut mai degraba un test de rabdare decat un birou de solutionare, in sensul ca "vede dreptatea pe hartie cine rezista sa astepte mai mult (nu mai vorbesc de conditiile de asteptare)", restul "accepta dreptatea celorlalti"....”

La nivel european exista ”constatul amiabil de accident”. dar acesta presupune ca unul dintre soferi sa isi recunoasca vinovatia, nu sa dea vina unul pe celalalt. In cazul dvs vi s-a explicat la sectia de politie, v-am explicat noi pe site, dar probabil e vorba de o conspiratie care va impiedica sa va demonstarti nevinovatia! Ne cerem scuze pt lipsa dotarilor salii de asteptare, dar ne confruntam cu acceasi lipsa de dotari si in spatele usilor inchise... 

”arata a masina care a lovit o alta masina sau a masina care a fost lovita”

nu are nici o relevanta pt solutionarea accidentului. Daca o masina trece pe rosu si o alta circula la verde izbind-o pe prima in plin nu inseamna ca masina care ”pare lovita” va fi cea vinovata de accident. 

”Bun, atunci cum se face ca eu nu am vazut-o din timp? Ca doar nu sunt kamikaze.... In stanga mea mai era o masina, din cate imi aduc aminte un fel de dubita, ideea e ca eu am demarat, la culoarea verde, inaintea ei si m-am indreptat in traiectorie aproximativ dreapta spre unica banda valabila de pe Dristor ”

V-ati oferit singura raspuns la intrebarea asta in primul post, nu ne mai certati ca nu puteti vedea lucrurile evidente!!! 

P.S: Incercam sa dam dovada de calm de cele mai multe ori aici pe site, dar nu reusim intotdeauna. Stiu ca nu o sa ne credeti, dar de obicei nu e vina noastra!  :slapb: 

O seara frumoasa!

• Apreciez 1
Publicat

Multumesc oricum pentru raspunsuri, desi, cum ati spus si dvs, nu sunt unele foarte calme asa cum m-as fi asteptat. E clar ca daca ma consideram total vinovata, nu ajungeam la politie. Ma consider totusi vinovata ca nu am vazut-o la timp, dar imi e cu neputinta sa accept ca e doar vina mea. Sper ca e de inteles aceasta atitudine...

Revenind la solutionare... Credeam ca, in prima instanta, am dreptul sa stiu DACA EXISTA acele probe video sau nu, avand in vedere ca acest lucru nu era foarte clar in ziua prezentarii la politie. Chiar domnul politist ne-a zis sa revenim cu un telefon... In fine, nu voi mai insista, daca lucrurile stau asa cum spuneti dvs, dar sper, macar, sa ne anunte in ziua cand se va intampla sa afle.

Sa stiti ca chiar m-as considera nedreptatita in cazul in care voi afla ca acea filmare nu exista, iar eu trebuie sa fiu considerata singura vinovata de accident... As putea sa nu ma gandesc in acest caz la o conspiratie? (dvs ati adus vorba, eu nu m-as fi dus cu gandul atat de departe).

Tot la dvs pe site am citit, topicul despre "Exceptii reguli de prioritate" - citez:

"Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002

Art.101. (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:

7. nerespectarea obligatiei de a permite parasirea intersectiei conducatorului vehiculului ramas în interiorul acesteia;
Numai sa nu fii nesimtit si sa te increzi in articolul 101, cand tu nu le respecti pe celelalte, intri pe galben sau chiar pe rosu, iar apoi ai pretentia sa fii lasat."

E chiar atat de greu de crezut ca m-as fi putut confrunta cu un astfel de caz, adica de fortare a culorii semaforului?...

Cu tot respectul, va gasesc un pic lipsiti de intelegere si oarecum purtatori de ochelari de cal. Nu vreau sa va jignesc in vreun fel, ci doar sa va spun ca inteleg cum functioneaza sistemul dvs, eu insami lucrand intr-unul similar, dar nu inteleg de ce trebuie sa va simtiti atacati atunci cand nu reusiti sa convingeti pe cineva din prima.

Numai bine si imi pare rau daca v-am deranjat cu povestea si intrebarile mele, incercand sa aflu niste raspunsuri clare si mai putin partinitoare!
Publicat (modificat)

Se pare ca ajuta sa fii din sistem. Domnul polistist a aflat cumva acest lucru si a fost mult mai rapid decat ma asteptam, ducandu-se personal sa vizioneze "filmarile" care, de fapt, nu existau. Probabil ar fi fost altceva daca as fi putut declara directia din care venea doamna. De fapt, acest lucru ar fi dus, evident, la inexistenta accidentului, asa ca era clar ca sunt singura vinovata chiar si numai pentru faptul ca nu am fost destul de prudenta. Asa ca v-am mai imbogatit putin sistemul prin amenda platita. Carnetul insa a ramas la mine.

As vrea sa va mai intreb un singur lucru:

Daca doamna nu reuseste sa obtina, prin asigurarea noastra (Euroins), o reparatie satisfacatoare pentru ea (vrea sa-si repare masina la reprezentanta), e posibil sa intenteze proces impotriva noastra pentru a-si recupera banii? Va multumesc.

Modificat de lumicris
  • Displace 2
  • Moderator
Publicat

Sumele provenite din amenzi se fac venit integral la bugetele locale, la primării, cu care Poliția Română nu are absolut nicio legătură. În concluzie te asigur că nu ai îmbogățit sistemul nostru.

• Moderator
Publicat

Şi poţi să stai liniştită, fără să te mai flatezi singură, crezând că faci parte din cine ştie ce sistem, sectă sau altceva de acest gen şi tocmai datorită acestui fapt s-a soluţionat tamponarea. Din ce povesteşti pe aici reiese clar că tamponarea a fost soluţionată fără niciun fel de tratament preferenţial, ci la fel ca şi în cazul tuturor. 

Publicat

Imi pare rau, eu NU m-am legitimat cu legitimatia de ofiter, ci se pare ca domnul politist a dorit sa scoata in evidenta faptul ca suntem "colegi" (nu stiu cum a aflat) :) La urma urmei, nu am rude sau pile in nici un coltisor din intregul sistem bugetar al Romaniei, ci am ajuns aici datorita propriei mele vointe si perseverentei. Apreciez cu tot respectul faptul ca domnul politist nu si-a dorit insa decat sa fie corect, si l-am inteles.

Lasand insa la o parte aceste remarci, inca mai astept o opinie cu privire la intrebarea despre reparatii si asigurare.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.