Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Acordare prioritate de dreapta

Sergiu3Run

Question

intr-1.jpg

Ziua Buna.

Am o nedumerire in legatura cu prioritatea de dreapta.

Profesoara mi-a aratat ca intr-o intersectie nedirijata se acorda prioritate de dreapta cu exceptia cazului in care cel din dreapta vireaza la stanga sau la dreapta, in acest caz pierzandu-si prioritatea,

Pana aici, totul e bine si frumos.

1. Cărui autoturism trebuie să îi acordați prioritate?

a. niciunui autoturism;
b. celui roșu;
c. celui verde.

Raspunsul corect este C), dar chiar nu inteleg de ce, pentru ca acesta isi schimba directia de mers, astfel pierzandu-si prioritatea,

Poate sa-mi explice si mie cineva?

Multumesc anticipat.

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nu esti atent ca ce-ti spune d-na profesoara.

Citeste Art 57. pct 1

Pentru ce ti-a spus profesoara, e vorba de art 59. pct.1, ia citeste-l si zi ce-ai inteles

• 0

Art.57. - (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta. 

Art.59. - (1) În intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere vehiculelor care circula pe sine. Acestea pierd prioritatea de trecere când efectueaza virajul spre stânga sau când semnalizarea rutiera din acea zona stabileste o alta regula de circulatie. 

Stiu sigur si clar ca aceasta mi-a spus ca intr-o intersectie nedirijata autovehiculele din drepta ce vireza la stanga sau dreapta isi pierd prioritatea. 

Edited by Marius
Eliminare format text
  • 0
  • Moderator

Nu pierd nicio prioritate referitor la momentul pătrunderii în intersecţie.

Cel mai probabil profesoara a vrut să-ţi spună că au obligaţia la rândul lor să acorde prioritate de dreapta atunci când virează la stânga pentru vehiculele care circulă din sens opus.

PS: Este interzisă scrierea nejustificată cu majuscule, litere îngroşate, italice, subliniate, folosind culori, alte mărimi ori alte artificii. Pentru că nu vrem să transformăm forumul într-o sorcovă. Te rog să citeşti în topicul de mai jos cum poţi elimina formatarea textului.

• 0

Buna ziua, am o dilemă in urma unui accident de circulatie intre vehicule, am tranversat intersectia de la Spitalul Pantelimon dinspre Str. Armașu Marcu spre DGASPC Sector 2 pe culoarea verde a semaforului

***link eliminat***

Culoarea galbenă, sunt eu

Culoarea albastră este persoana de a intrat in mine

Problema este ca persoana de a intrat in mine sustine ca el are prioritate si sunt vinovat pentru ca nu i-am acordat prioritate de dreapta.

Si am zis sa mergem la politie, iar la poliție, i-am explicat unui domn politist a zis ca eu sunt vinovat, ca nu conteaza ca am trecut pe culoarea verde a semaforului.

Mentionez ca persoana care a intrat in mine era pe strada paralela cu un singur sens de mers cu Sos. Pantelimon.

https://maps.app.goo.gl/G6qi5tKRH9h3kZrB9

Edited by Marius
Eliminare linkuri inutile
  • 0
  • Moderator

@Kailannon,

Dacă vrei răspunsuri la nelămuririle tale, poţi posta imaginile pe forum să le putem vedea. 

adăugare-imagini.png

Nu mai posta linkuri către tot felul de site-uri.