Jump to content
POLITISTI.ro

Trei benzi inainte de intersectie, una dupa

omarp

Recommended Posts

Salutare,

Incep si spun direct ca intrebarea este penibila, incercam sa-i explic unui individ de ce B1 se va continua dupa intersectie dar nu ma crede, ma gandesc doar ca venind lamurirea de la voi poate intelege. Si asta doar in ideea in care este posibil ca intr-o zi sa dau/dam tocmai de el in trafic.

Inainte de o intersectie sunt 3 benzi, de pe toate benzile se poate merge inainte, insa dupa intersectie este o singura banda. Nu exista niciun indicator ori marcaj care sa indice terminarea vreunei benzi.

(faza este in primele 30 de secunde)

Intersectia din film este asta -> https://goo.gl/maps/t2WbG8rvA9F2

Din satelit -> https://imgur.com/a/RI9Y1

Se merge dinspre Strada Poporului tot spre Strada Poporului, doar se intersecteaza cu Bulevardul Tomis, in Constanta daca are vreo importanta.

Tipul spune ca cel de pe B1 ar fi trebuit sa dea prioritate ca i se termina banda, nu stiu cum a ajuns la concluzia ca se termina banda, probabil are legatura cu "prioritatea de drum drept". Mai citeaza si un articol, nu stiu exact din ce lege pentru ca in Codul Rutier in vigoare articolul respectiv nu are acelasi continut.

Citat:

Adrian Sc

2 zile 13 ore in urma

Iti mai dau o data ca vad ca esti greu de cap:
Art. 106 (2) Pe drumul public cu mai multe benzi, conducatorii de autovehicule care circula pe o banda care se sfarseste, pentru a continua deplasarea pe banda din stanga trebuie sa permita trecerea vehiculelor care circula pe acea banda.
Daca si tu faci ca ala cu BMW-ul preda carnetul ca esti pericol public.

[...]

Bai nene nu e principiul meu sau al lui @Morians e lege. Art. 106 aliniat 2 sau e greu de citit? Banda aia nu are niciodata prioritate pentru ca schimbi directia de mers, cand schimbi directia de mers nu ai prioritate. Ce faci cand ai ca in filmulet? Te bagi in fata celuilalt? Da e gresit facuta intersectia dar asta nu iti da tie prioritate care esti pe
banda 1, politistul tot tie o sa iti dea amenda pentru neacordare de prioritate.

Am incercat sa-i explic ca prima banda nu se va termina niciodata daca nu exista marcaj, indicator de terminare banda ori cel de ingustare drum spre stanga, nu intelege.

Multumesc.