Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Trei benzi inainte de intersectie, una dupa


omarp

Question

Salutare,

 

Incep si spun direct ca intrebarea este penibila, incercam sa-i explic unui individ de ce B1 se va continua dupa intersectie dar nu ma crede, ma gandesc doar ca venind lamurirea de la voi poate intelege. Si asta doar in ideea in care este posibil ca intr-o zi sa dau/dam tocmai de el in trafic.

 

Inainte de o intersectie sunt 3 benzi, de pe toate benzile se poate merge inainte, insa dupa intersectie este o singura banda. Nu exista niciun indicator ori marcaj care sa indice terminarea vreunei benzi.

(faza este in primele 30 de secunde)

Intersectia din film este asta -> https://goo.gl/maps/t2WbG8rvA9F2

Din satelit -> https://imgur.com/a/RI9Y1

Se merge dinspre Strada Poporului tot spre Strada Poporului, doar se intersecteaza cu Bulevardul Tomis, in Constanta daca are vreo importanta.

Tipul spune ca cel de pe B1 ar fi trebuit sa dea prioritate ca i se termina banda, nu stiu cum a ajuns la concluzia ca se termina banda, probabil are legatura cu "prioritatea de drum drept". Mai citeaza si un articol, nu stiu exact din ce lege pentru ca in Codul Rutier in vigoare articolul respectiv nu are acelasi continut.

Citat:

Adrian Sc

2 zile 13 ore in urma

Iti mai dau o data ca vad ca esti greu de cap:
Art. 106 (2) Pe drumul public cu mai multe benzi, conducatorii de autovehicule care circula pe o banda care se sfarseste, pentru a continua deplasarea pe banda din stanga trebuie sa permita trecerea vehiculelor care circula pe acea banda.
Daca si tu faci ca ala cu BMW-ul preda carnetul ca esti pericol public.

[...]

Bai nene nu e principiul meu sau al lui @Morians e lege. Art. 106 aliniat 2 sau e greu de citit? Banda aia nu are niciodata prioritate pentru ca schimbi directia de mers, cand schimbi directia de mers nu ai prioritate. Ce faci cand ai ca in filmulet? Te bagi in fata celuilalt? Da e gresit facuta intersectia dar asta nu iti da tie prioritate care esti pe
banda 1, politistul tot tie o sa iti dea amenda pentru neacordare de prioritate.

 

 

Am incercat sa-i explic ca prima banda nu se va termina niciodata daca nu exista marcaj, indicator de terminare banda ori cel de ingustare drum spre stanga, nu intelege.

Multumesc.

Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • MVN
   By MVN
   Buna ziua! Care este ordinea de trecere corecta in intersectia din schema? Din cate stiam eu, placuta aditionala "drum cu prioritate spre dreapta" permite masinii rosii sa efectueze virajul stanga fara a  acorda prioritate masinii albastre, care vine din fata (art. 59, alin (3) din OUG 195/2002), insa in intersectia transpusa in schema masina albastra nu are indicatorul "cedeaza trecerea" sau "stop" si nici nu i se indica acelasi drum cu prioritate. Schema reprezinta o intersectie intalnita in trafic, nu o situatie ipotetica. 
  • Sergiu3Run
   By Sergiu3Run
   Ziua Buna.
   Am o nedumerire in legatura cu prioritatea de dreapta.
   Profesoara mi-a aratat ca intr-o intersectie nedirijata se acorda prioritate de dreapta cu exceptia cazului in care cel din dreapta vireaza la stanga sau la dreapta, in acest caz pierzandu-si prioritatea,
   Pana aici, totul e bine si frumos.
   Raspunsul corect este C), dar chiar nu inteleg de ce, pentru ca acesta isi schimba directia de mers, astfel pierzandu-si prioritatea,
   Poate sa-mi explice si mie cineva?
   Multumesc anticipat.
  • alex523
   By alex523
   Buna ziua!
   In drum spre serviciu circul pe strada Targul Neamt insa cand ajung la intersectia cu strada Topolovat incepe distractia deoarece incercand sa traversez pentru a continua drumul pe directia inainte pot astepta mult si bine deoarece masinile care vor sa intre se strada Topolovat trebuie sa ocoleasca acel scuar si sa faca stanga , iar de cele mai multe ori chiar daca astept in capul strazii si ma asigur sunt practic fugarit de cei care fac stanga de pe Strada Targu Neamt . 
   Ieri de exempla un "domn" cu toate ca nu l-am incomodat cu nimic ci doar pentru ca in timp ce eu traversam iar el venind a trebuit sa ma astepte sa trec mi-a comunicat ca nu este trecere de pietoni si prin urmare daca ma loveste o masina sunt in culpa.
   Asa cum se vede si din fotografii exista trotuar , dar ca este plin de masini parcate.
   Este bine cum incerc eu sa traversez?
    
   Atasez si poze cu locatia.
   poza 1  reprezinta harta cu locatia iar sageata rosie este directia mea de deplasare.
    
   Va multumesc anticipat!
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.