Jump to content
POLITISTI.ro

Acordare prioritate in intersectie dirijata

MVN

Recommended Posts

indicator2.png.a42c129ea1643acc3873751cda2d36c2.pngschema3.JPG.076c38a026047376828cba5d2f0d49a8.JPG

Buna ziua! Care este ordinea de trecere corecta in intersectia din schema? Din cate stiam eu, placuta aditionala "drum cu prioritate spre dreapta" permite masinii rosii sa efectueze virajul stanga fara a  acorda prioritate masinii albastre, care vine din fata (art. 59, alin (3) din OUG 195/2002), insa in intersectia transpusa in schema masina albastra nu are indicatorul "cedeaza trecerea" sau "stop" si nici nu i se indica acelasi drum cu prioritate. Schema reprezinta o intersectie intalnita in trafic, nu o situatie ipotetica. 

poza1.JPG.fe556387a60ea2e15132bcf952b3593b.JPGpoza2.JPG.066c9e3bb420b8e9e2c2ae6ae07f265c.JPG

Prima poza este din perspectiva mașinii roșii, a doua din perspectiva mașinii albastre. Am marcat indicatoarele văzute de fiecare în aceleași culori.

După indicatorul cu plăcuța adițională marcat cu roșu în poză, mai este unul fără plăcuță adițională, marcat cu galben, la 15-20 metri distanță, fără a fi vreo intersecție între ele. Cum ar trebui acesta să fie interpretat? Cel galben îl anulează pe cel roșu, implicit și plăcuța adițională? Dacă l-ar anula, ar mai fi justificată prezența celui roșu, cu plăcuța adiționala?

Intersecția este în Mediaș, între str. Mihai Eminescu (mașina roșie), str. Pompierilor (mașina albastră) și str. Stephan Ludwig Roth (cele 2 sensuri unice opuse).

Pe google maps/street view este aceeași configurație a intersecției, doar indicatorul marcat cu galben este puțin mai greu de observat acolo din cauza unui copac.

Edited by MVN

• 4 months later...

Buna seara.

Pe grupul localitatii unde locuiesc, a aparut o postare despre un sens giratoriu. Foarte repede, parerile au fost impartite.

Mi-ar placea, daca se poate sa va intreb si pe voi, cei care sunteti mai conectati la astfel de situatii, decat mine. Intrebarea este: care masina are prioritate? Cea violet sau cea rosie?

Screenshot_13 este situatia reala a intersectiei, poza este de pe google maps. Doar am adaugat indicatoarele.

Parerea mea este ca cea violet intra intr-o intersectie care nu are legatura cu sensul giratoriu, deci trebuie sa acorde prioritate celei rosii.  "Opozitia" spune ca odata intrata in intersectie, masina violet se afla deja in sensul giratoriu, si ca acel scuar de beton e pus acolo asa de forma.

In Screenshot_11 an incercat sa explic cum inteleg eu acea intersectie.

Multumesc.

Screenshot_13.jpg

Screenshot_11.jpg