Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
MVN

Acordare prioritate in intersectie dirijata

Question

MVN

indicator2.png.a42c129ea1643acc3873751cda2d36c2.pngschema3.JPG.076c38a026047376828cba5d2f0d49a8.JPG

 

 

 

 

Buna ziua! Care este ordinea de trecere corecta in intersectia din schema? Din cate stiam eu, placuta aditionala "drum cu prioritate spre dreapta" permite masinii rosii sa efectueze virajul stanga fara a  acorda prioritate masinii albastre, care vine din fata (art. 59, alin (3) din OUG 195/2002), insa in intersectia transpusa in schema masina albastra nu are indicatorul "cedeaza trecerea" sau "stop" si nici nu i se indica acelasi drum cu prioritate. Schema reprezinta o intersectie intalnita in trafic, nu o situatie ipotetica. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
VladSoare

N-ar trebui să existe așa ceva în realitate. Unde este?

Edited by VladSoare

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
MVN

poza1.JPG.fe556387a60ea2e15132bcf952b3593b.JPGpoza2.JPG.066c9e3bb420b8e9e2c2ae6ae07f265c.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima poza este din perspectiva mașinii roșii, a doua din perspectiva mașinii albastre. Am marcat indicatoarele văzute de fiecare în aceleași culori.

După indicatorul cu plăcuța adițională marcat cu roșu în poză, mai este unul fără plăcuță adițională, marcat cu galben, la 15-20 metri distanță, fără a fi vreo intersecție între ele. Cum ar trebui acesta să fie interpretat? Cel galben îl anulează pe cel roșu, implicit și plăcuța adițională? Dacă l-ar anula, ar mai fi justificată prezența celui roșu, cu plăcuța adiționala?

Intersecția este în Mediaș, între str. Mihai Eminescu (mașina roșie), str. Pompierilor (mașina albastră) și str. Stephan Ludwig Roth (cele 2 sensuri unice opuse).

Pe google maps/street view este aceeași configurație a intersecției, doar indicatorul marcat cu galben este puțin mai greu de observat acolo din cauza unui copac.

Edited by MVN

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Logix

Buna seara.

Pe grupul localitatii unde locuiesc, a aparut o postare despre un sens giratoriu. Foarte repede, parerile au fost impartite.

Mi-ar placea, daca se poate sa va intreb si pe voi, cei care sunteti mai conectati la astfel de situatii, decat mine. Intrebarea este: care masina are prioritate? Cea violet sau cea rosie?

Screenshot_13 este situatia reala a intersectiei, poza este de pe google maps. Doar am adaugat indicatoarele.

Parerea mea este ca cea violet intra intr-o intersectie care nu are legatura cu sensul giratoriu, deci trebuie sa acorde prioritate celei rosii.  "Opozitia" spune ca odata intrata in intersectie, masina violet se afla deja in sensul giratoriu, si ca acel scuar de beton e pus acolo asa de forma.

In Screenshot_11 an incercat sa explic cum inteleg eu acea intersectie.

Multumesc.

Screenshot_13.jpg

Screenshot_11.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Sergiu3Run
   By Sergiu3Run
   Ziua Buna.
   Am o nedumerire in legatura cu prioritatea de dreapta.
   Profesoara mi-a aratat ca intr-o intersectie nedirijata se acorda prioritate de dreapta cu exceptia cazului in care cel din dreapta vireaza la stanga sau la dreapta, in acest caz pierzandu-si prioritatea,
   Pana aici, totul e bine si frumos.
   Raspunsul corect este C), dar chiar nu inteleg de ce, pentru ca acesta isi schimba directia de mers, astfel pierzandu-si prioritatea,
   Poate sa-mi explice si mie cineva?
   Multumesc anticipat.
  • omarp
   By omarp
   Salutare,
    
   Incep si spun direct ca intrebarea este penibila, incercam sa-i explic unui individ de ce B1 se va continua dupa intersectie dar nu ma crede, ma gandesc doar ca venind lamurirea de la voi poate intelege. Si asta doar in ideea in care este posibil ca intr-o zi sa dau/dam tocmai de el in trafic.
    
   Inainte de o intersectie sunt 3 benzi, de pe toate benzile se poate merge inainte, insa dupa intersectie este o singura banda. Nu exista niciun indicator ori marcaj care sa indice terminarea vreunei benzi.
   (faza este in primele 30 de secunde)
   Intersectia din film este asta -> https://goo.gl/maps/t2WbG8rvA9F2
   Din satelit -> https://imgur.com/a/RI9Y1
   Se merge dinspre Strada Poporului tot spre Strada Poporului, doar se intersecteaza cu Bulevardul Tomis, in Constanta daca are vreo importanta.
   Tipul spune ca cel de pe B1 ar fi trebuit sa dea prioritate ca i se termina banda, nu stiu cum a ajuns la concluzia ca se termina banda, probabil are legatura cu "prioritatea de drum drept". Mai citeaza si un articol, nu stiu exact din ce lege pentru ca in Codul Rutier in vigoare articolul respectiv nu are acelasi continut.
    
   Am incercat sa-i explic ca prima banda nu se va termina niciodata daca nu exista marcaj, indicator de terminare banda ori cel de ingustare drum spre stanga, nu intelege.
   Multumesc.
  • alex523
   By alex523
   Buna ziua!
   In drum spre serviciu circul pe strada Targul Neamt insa cand ajung la intersectia cu strada Topolovat incepe distractia deoarece incercand sa traversez pentru a continua drumul pe directia inainte pot astepta mult si bine deoarece masinile care vor sa intre se strada Topolovat trebuie sa ocoleasca acel scuar si sa faca stanga , iar de cele mai multe ori chiar daca astept in capul strazii si ma asigur sunt practic fugarit de cei care fac stanga de pe Strada Targu Neamt . 
   Ieri de exempla un "domn" cu toate ca nu l-am incomodat cu nimic ci doar pentru ca in timp ce eu traversam iar el venind a trebuit sa ma astepte sa trec mi-a comunicat ca nu este trecere de pietoni si prin urmare daca ma loveste o masina sunt in culpa.
   Asa cum se vede si din fotografii exista trotuar , dar ca este plin de masini parcate.
   Este bine cum incerc eu sa traversez?
    
   Atasez si poze cu locatia.
   poza 1  reprezinta harta cu locatia iar sageata rosie este directia mea de deplasare.
    
   Va multumesc anticipat!
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.