Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Avand in vedere ca examenul auto se da pe calculator, presupun ca testele si chestionarele de la politie se pot gasi pe internet.

Pe net se gasesc o gramada de site-uri care sustin ca testele / chestionarele publicate sunt identice cu cele de la politie si as vrea sa-mi spuneti daca este adevarat, ori daca chestionarele respective sunt similare cu cele de la politie, pe care se sustine examenul pentru permis.

Dumneavoastra ce chestionare auto recomandati?

Multumesc pentru raspunsuri.

• Moderator
Publicat

Examenul pentru obţinerea permisului de conducere nu se mai susţine la poliţie încă din anul 2002. Acest examen se dă în cadrul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, instituţie aflată în subordinea autorităţilor locale de mai bine de 10 ani.

Referitor la întrebarea ta, singurele chestionare auto online pe care ţi le recomandăm sunt cele aflate pe site-ul oficial DRPCIV: http://www.drpciv.ro

Doar acele teste / chestionare online sunt similare cu cele de la examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Găseşti şi aici un tutorial despre cum poţi accesa

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Ai grijă de pe ce site înveţi, că mai intrase un deştept aici să ne explice cu o poză luată de pe un site din ăsta fantomă o ditai aberaţia. Singurul site oficial este cel furnizat de Marius.

• 10 ani mai târziu...
Publicat

Am permisul suspendat pe o perioadă de 60 de zile, unde pot găsi chestionare pentru reducerea perioadei de suspendare sau se pot face aceleași chestionare ca la obținerea permisului auto?

Acele chestionare ar trebuii să fie cu legislația în vigoare pe anul 2024 sau este în regulă dacă sunt din 2023?

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

@Nicoleta22,

În urmă cu ceva timp am solicitat către Direcţia Rutieră din IGPR următoarele clarificari:

1. Să ne informeze dacă întrebările şi răspunsurile din testele de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, susţinute de titularii permisului de conducere la serviciile teritoriale ale poliţiei rutiere, sunt informaţii publice, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
  2. În situaţia în care aceste întrebări şi răspunsuri sunt informaţii publice, am solicitat să ne fie furnizată o sursa oficială de acces la aceste informaţii, prin intermediul unui portal online sau altui mijloc adecvat.
  3. În eventualitatea în care aceste întrebări şi răspunsuri nu sunt informaţii publice, am solicitat să ne explice motivele şi argumentele ce stau la baza acestei decizii.
  4. Am solicitat un răspuns oficial dacă întrebările şi răspunsurile din testele de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie prezentate în mediul online sunt identice, similare ori asemănătoare cu cele utilizate de poliţia rutieră.

Am primit următoarele răspunsuri şi explicaţii:

Citat:

Referitor la pct. 1, 2 şi 3, menţionăm faptul că, în conformitatea cu prevederile art. 219 alin. (4) din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006, cu modificările şi completările ulterioare, "Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie constă în completarea unui test-grila, ce conţine 15 întrebări din legislația rutieră. Este declarată "promovată" persoana care a formulat răspunsul corect la cel puțin 13 întrebări."

Aşadar testul grilă reprezintă o probă prin care sunt evaluate cunoştinţele posesorilor de permise de conducere cu privire la însuşirea de către acestia a regulilor de circulaţie, întrebările din componenţa testului având prin natura lor, un caracter confidenţial.

De altfel, doar un test de verificare riguros şi exigent ar putea asigura premisele cunoaşterii regulilor de circulaţie de către destinatarii acestora, confidenţialitatea întrebărilor contribuind în mod semnificativ la menţinerea unui asemenea standard.

În ceea ce priveşte transparenţa şi accesibilitatea întrebărilor din cadrul testului de verificare, precizăm că acestea sunt elaborate exclusiv din Capitolul V - Reguli de circulaţie din cadrul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv din Capitolul V - Reguli le circulaţie din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, informaţii la îndemâna oricărei persoane interesate de susţinerea şi promovarea acestei probe.

Relativ la pct. 4, precizăm că singurele teste de verificare a regulilor de circulaţie utilizate de către structurile de poliţie rutieră sunt cele prezentate cu ocazia verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie în zilele stabilite, săptămânal, Ia nivelul fiecărui serviciu al poliţiei rutiere.

În concluzie îţi recomandăm să înveţi cele două capitole din actele normative şi cu siguranţă vei promova testarea. Testele găsite / vândute pe internet, nu sunt identice, similare ori asemănătoare cu cele utilizate de poliţia rutieră, pentru că cei care le oferă sunt doar nişte impostori.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.