Jump to content
POLITISTI.ro

Completarea rubricii "înstrăinat către" din CI la vanzarea unui autovehicul

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara. Ma numesc Alexandru. Am cumparat o masina, al carui proprietar a decedat. S- a facut succesiunea, iar masina a revenit fiului. Pe talonul masinii este trecut tot defunctul. Cand am facut actele ,cel care a facut actele ( la o firma de acte auto) nu l- a lasat pe mostenitor sa treaca pe talon " instrainat catre...".

A spus ca nu este legal, ca nu este pe numele lui. 

Cand ma duc sa inscriu masina pe numele meu, o sa intimpim probleme, ca nu este scris in talon?

Cum pot proceda?

Publicat
On 23.09.2020 at 15:13, Roby a scris:

Nu ....tu asigura-te ca o înmatriculezi in 90 de zile

Dar daca fostul proprietar a fost trecut la rubrica “instrainat catre” iar el nu a schimbat certificatul in acea perioada de 90 de zile(este trecut instrainat de 1 an de zile) pot sa o inmatriculez acum pe mine fara alte probleme ?

On 21.09.2020 at 18:58, AlexCalin a scris:

Bună ziua. Am cumpărat o mașină, am toate actele, contract VC cu fiscale pe ele. Doar ca pe talon la înstrăinat scrie numele proprietarului care mi a vândut mașina. O sa am probleme la înscriere? Va mulțumesc mult! 

P. S. : prima mașina. 

Salut ai reusit sa o transcrii pe tine? Sunt in aceasi situatie doar ca la mine fostul proproetar a fost trecut la instrainat acum un an si ceva de zile.

• Membru
Publicat (modificat)

Probabil vei avea nevoie de contract de vânzare-cumpărare încheiat între cel menționat la rubrica “Înstrăinat” și tine. 

Modificat de Bogdanel
  • 3 luni mai târziu...
Publicat

Am și eu o nelămurire la care aș avea nevoie de ajutorul dumneavoastră.

În anul 2019 am vrut să îmi vând mașina, dar având niște amenzi proaspete, am făcut un C.V.C între mine și mama mea, pentru a putea oferi fiscal la vânzarea mașinii. În 2020 am vândut mașina prin mama mea, ea fiind persoana care a încheiat contractul. Menționez că pe spatele talonului, mașina era înstrăinată de mine, către mama mea, dar în talon și în carte, era pe numele meu. Persoana care a cumpărat mașina, nu a transcris-o în termenul legal de 30 zile. De fapt nu a transcris-o deloc, ci a vândut-o mai departe. În cele din urmă, m-am trezit cu amenzi din Germania și Austria, iar în Austria am chiar și pușcărie de făcut pentru amenda respectivă. Este vorba de o zi și trei ore de pușcărie sau arest, nu știu exact. Ce pot face pentru a șterge mașina de pe numele meu și pentru a scăpa de acea pedeapsă din Austria, ținând cont că mașina era vândută prin contract, era înstrăinată pe talon, și mai ales că nu eu am făcut acele amenzi?!

• 11 luni mai târziu...
Publicat

Salut, am o intrebare aici. Am vazut ca a mai intrebat cineva, dar nu am gasit si raspunsul. La sfarsitul lui decembrie 2021 am preluat masina de la firma de leasing, am inchis totul in avans. O vand, am un client, am facut actele, mi-a dat banii, am rezolvat cu Cert fiscale. Dar nu stiu cum sa fac cu talonul. Masina are inca talonul vechi, cel pe numele firmei de leasing si cu stampila de instrainare. Ii dau omului talonul asa, sau ii pun si eu stampila la "instrainat catre" ca sa fiu sigur ca nu apar probleme cu amenzile din trafic si altele? Ambii suntem persoane juridice. Merci pentru raspuns!

• 3 luni mai târziu...
Publicat

As avea și eu o întrebare dacă ma puteți ajuta,moe mi sa scris pe talon în rubrica de înstrăinare, eu acum dacă vreau sa vând mașină sunt obligat sa o înmatriculez dacă o am doar în evidenta la primărie?? Mulțumesc frumos!!

• Moderator
Publicat

O.U.G. nr. 195 din 2002 (republicată)privind circulaţia pe drumurile publice precizează la Art. 11 alin. (4): "În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate constituit de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor simultan cu menționarea încetării calității de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operațiuni, noul proprietar este obligat să solicite autorității competente de înmatriculare transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului."

PS: Poliţia Română nu are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de către Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.