Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecţi de înşelăciuni cu autoturisme, prinşi de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Grupare specializată în furturi de autovehicule, destructurată de Poliţia Capitalei

În perioada decembrie 2011- februarie 2012, Poliţia Capitalei – Serviciului Furturi de Autovehicule, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, a documentat activitatea infracţională desfăşurată de membrii unei grupări cu preocupări pe linia furturilor de autoturisme marca Dacia, coordonată de N. M., de 32 de ani, din Bucureşti, comise pe raza Capitalei, îndeosebi din sectoarele 2, 3 şi 4, autoturismele furate fiind ulterior valorificate la centre de colectare de fier vechi neautorizate, de pe raza judeţelor Călăraşi, Giurgiu şi Ilfov.

Autorii, cunoscuţi cu antecedente penale, acţionau cu precădere noaptea, la ore cu trafic auto si pietonal restrâns, deplasându-se apoi cu autoturismle furate pe raza judeţelor limitrofe Capitalei, unde erau valorificate pentru sume modice.

În ziua de 22.02.2012, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Sectorului 3, poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, cu sprijinul Serviciului Special de Intervenţie Rapidă., sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au efectuat 9 percheziţii domiciliare pe raza Capitalei şi a judeţelor Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi, ocazie cu care au fost depistaţi si conduşi la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule, 7 din membrii grupării, după cum urmează: N. M. de 32 de ani, din Bucureşti, N. V de 18 ani, din jud. Călăraşi, P. G. de 20 de ani din jud. Giurgiu, T. Ş. de 20 de ani, din jud. Giurgiu, C. M. de 25 de ani, din jud. Călăraşi, C. M., de 34 de ani, din jud. Călăraşi si P. D., de 55 de ani, din jud. Giurgiu.

După administrarea probatoriului, în sarcina membrilor acestei grupări s-a reuşit probarea a 9 furturi de autoturisme marca DACIA, comise pe raza Capitalei în perioada decembrie 2011 - februarie 2012. Până în prezent au fost recuperate si restituite parţilor vătămate 6 din autoturismele sustrase. Au fost emise ordonanate de retinere pe numele a 4 dintre membrii gruparii – N. M., T.S, P. G. şi N. V., urmând a fi prezentati Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 si Judecătoriei Sectorului 3, cu propunere de arestare preventivă.

Compartimentul Comunicare Publică - D.G.P.M.B.

Link to comment
  • 7 months later...

Înşelăciune cu autoturisme de lux

În perioada martie - septembrie 2012, poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au documentat activitatea unui grup infracţional, fiind identificaţi 16 membri, cu preocupări infracţionale pe linia comiterii de înşelăciuni cu autoturisme de lux, aparţinând unor societăţi de leasing şi societăţi comerciale.

Autoturismele respective erau achiziţonate atât în sistem leasing, cât şi prin încheierea unor promisiuni de vânzare cu plata în rate, iar ulterior contractele respective nu mai erau respectate.

La data de 25.09.2012, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sprijiniţi de echipe SSPIR din cadrul Poliţiei Capitalei, au efectuat 14 percheziţii domiciliare şi mandate de aducere pe raza Capitalei, judeţului Ilfov şi judeţului Tulcea, ocazie cu care au fost depistaţi şi conduşi la sediul Serviciului 13 din membrii grupării, suspectaţi de comiterea acestor infracţiuni, după cum urmează: S. I. de 41 de ani, S. B. de 43 de ani, M. M. de 35 de ani, T. C. de 33 de ani, C. M. de 54 de ani, B. N. de 37 de ani, R. C. de 29 de ani, S. C. de 37 de ani, B.C. de 25 de ani, P. N. de 53 de ani, C. G. de 43 de ani, C. D. de 48 de ani, T.B. de 48 de ani.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că membrii grupării au acţionat în perioada 2010 - august 2012, pe două paliere: în primul rând au intrat în posesia unui autoturism marca Chrysler C300, achiziţionat în sistem leasing, pe care utilizatorul l-a înstrăinat fără drept şi autoturismele marca Hummer H3 şi Mercedes ML, lăsate drept garanţie pentru împrumuturi băneşti nerecuperate, aparţinând unei societăţi comerciale şi administratorului acesteia, iar apoi, prin falsificarea documentelor de provenienţă ale autoturismelor în cauză şi declaraţiei pe proprie răspundere că au fost pierdute cărţile de identitate, au fost obţinut duplicatul acestora, iar apoi au fost înmatriculate, în mod succesiv, prin intermediul unor interpuşi, care în realitate nu au folosit aceste autoturisme, fiind astfel înstrăinate unor cumpărători de bună credinţă.

Au fost emise ordonanţe de reţinere de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru 5 din membrii grupării, după cum urmează: S. I., S. B., M. M., T. C. şi C. M.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Furturi de Autovehicule, cu cei 5 în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, tăinuire, fals, uz de fals, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Sectorului 5 cu propunere de arestare preventivă.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
  • 6 months later...

Suspecţi de înşelăciuni cu autoturisme, reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Satu Mare, sprijiniţi de luptătorii de acţiuni speciale, au reţinut doi bărbaţi suspectaţi de înşelăciune. Cei doi bărbaţi, de 34 şi 38 de ani, din Bistriţa şi Maramureş, au fost identificaţi de poliţiştii sătmăreni, în localitatea Sighetu Marmaţiei şi încarceraţi în Arestul I.P.J. Satu Mare.

Acţiunea, derulată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.O.S. – I.G.P.R şi D.I.P.I..

În urma investigaţiilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale, a rezultat că unul dintre suspecţi, de 34 de ani, din Bistriţa, închiria autoturisme din judeţele Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş şi Satu Mare. Ulterior, nu le mai restituia proprietarilor, la expirarea perioadei stipulate în contract şi le vindea la un preţ mult sub valoarea de piaţă.

Cel de-al doilea suspect, de 38 de ani, din judeţul Maramureş, care deţinea un centru de dezmembrări auto în Sighetu Marmaţiei, achiziţiona maşinile, contra unor sume cuprinse între 400 şi 900 de euro, deşi cunoştea provenienţa acestora.

Din septembrie 2012 şi până în luna martie a.c., primul suspect a închiriat de la persoane fizice 15 autoturisme, fiind ulterior valorificate în Sighet două dintre maşini, în valoare de 6.500 de euro. Bărbatul este cercetat de poliţiştii bistriţeni şi pentru comiterea unor infracţiuni de natură economică.

Ieri, 28 martie, cei doi suspecţi au fost identificaţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în localitatea Sighetu Marmaţiei, fiind încarceraţi, pentru 24 de ore, în Arestul Poliţiei sătmărene.

Suspecţii vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

Sursa: IPJ Satu Mare

Link to comment
  • 2 weeks later...

Arestat pentru înşelăciune cu maşini închiriate

Un bărbat din Bistriţa este suspectat de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Satu Mare că a închiriat zeci de autoturisme, de pe raza mai multor judeţe din ţară, pe care ulterior le-a valorificat la un centru de dezmembrări auto.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale cercetează un bărbat de 34 de ani, din Bistriţa suspectat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Din cercetări, a rezultat faptul că suspectul a închiriat, în perioada septembrie 2012 – martie 2013, 15 autoturisme de pe raza judeţelor Satu Mare, Cluj, Bistriţa Năsăud şi Maramureş. Ulterior, le-a valorificat la un centru de dezmembrări auto din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş.

La data de 5 aprilie a.c., în baza probatoriului administrat de poliţişti, Tribunalul Satu Mare a dispus arestarea preventivă a suspectului, pentru o perioadă de 29 zile.

Sursa: IPJ SATU MARE

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.