Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Vă salut cu respect!

Pun întrebarea asta fiindcă oricât de bine mă descurc eu cu google-ul, nu găsesc nicăieri un răspuns.

Lumea întreabă care sunt riscurile legale la care sunt expuși când călătoresc cu un număr mai mare de pasageri decât cel permis sau dacă au o banchetă neomologată.

* Eu vreau să știu opusul. Exemplul meu este următorul. Vreau să cumpăr o dubiță cu 5 locuri. Bancheta din spate va fi tot timpul ba pliată, ba scoasă permanent pentru a căra marfă. Alteori, bancheta va funcționa normal, cu 5 oameni în mașină. Încălc în vreun fel legea îndepărtând bancheta din spate pentru a căra marfă, deși mașina este omologată ca având 5 locuri?

** Cazul 2. Aceeași dubiță, cu bancheta îndepărtată permanent din autovehicul, și folosită drept auto-rulotă, camper. Am dreptul legal de a face schimbarea asta (temporar sau permanent) fără vreo omologare?

Cu stimă.

Doblo Seat Up.JPG

fiat__doblo_1_9jtd_sx_panorama_5_seater__sthz_2007_2_lgw.jpg

hqdefault.jpg

Modificat de StefanF
Publicat

1. Nu incalci in niciun fel legea daca alegi sa rabatezi bancheta din spate pentru a transporta marfa. Atentie insa sa nu depasesti masa maxima autorizata.

2. Ai nevoie de omologare, deoarece din autoturism sau autoutilitara se transforma in autorulota.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.