Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

 • Moderator

PRIMA CASĂ 2013

Pentru anul 2013 mai este disponibil un plafon de garantare de aproximativ 385 milioane euro, ce include si suplimentarea de 200 milioane euro aprobata prin HG nr.1268/2012

Informaţii generale despre Programul Prima Casă 4

Plafonul maxim al creditului garantat de stat este de:

 • 60.000 euro - pentru o locuinţă veche
 • 70.000 de euro - pentru o locuinţă nouă
 • 75.000 de euro - pentru o locuinţă colectivă construită de la zero

  ATENȚIE
  Dacă locuinţa pe care doriţi să o achiziţionaţi este mai scumpă, va trebui să suportaţi diferenţa de bani.
  • Avansul este de 5% din valoarea imobilului, iar comisionul către Fondul de Garantare este de 0,49% pe an.
  • Dobânda, în cazul creditelor în euro, este cel mult egală cu EURIBOR la trei luni + 4%, iar cea la creditele în lei este maximum ROBOR la trei luni + 2,5%.

   Ce aduce nou Programul Prima Casă 4?
   Statul nu va mai garanta integral creditele - băncile participante îşi vor asuma în proporţie de 50% riscul de nerambursare a creditelor acordate.

   Ce locuinţe pot fi achiziţionate?
   • locuinţe finalizate, destinate achiziţionării, inclusiv cele construite şi date în exploatare prin programele derulate de A.N.L.
   • locuinţe nefinalizate, aflate în diverse faze de construcţie, destinate achiziţionării după finalizare, inclusiv cele construite prin programele derulate de A.N.L.
   • locuinţe noi, destinate achiziţionării după finalizare, inclusiv cele construite prin programele derulate de A.N.L.

   Prima Casă 4 vă permite să vă construiţi propria casă.

   Este vorba despre:

    [*]locuinţe care urmează să se construiască de către beneficiari individuali, inclusiv cele care se construiesc prin programele derulate de A.N.L.

    [*]locuinţe care urmează să se construiască prin asociaţii fără personalitate juridică constituite de minimum doi beneficiari.

    Condiţia obligatorie este ca terenul pe care se construieşte locuinţa colectivă să fie în proprietatea a cel puţin unuia dintre membrii asociaţiei.

    Vreţi să ştiţi dacă puteţi cumpăra sau construi o casă prin programul Prima Casă 4?

    Iată care sunt criteriile de eligibilitate:

     [*]dacă deţineţi o locuinţă cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 mp puteţi accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpăra o locuinţă cu o suprafaţă mai mare;

     [*]dacă deţineţi cote părţi dintr-o locuinţă puteţi beneficia de credite garantate de stat pentru a achiziţiona diferenţa de cote-părţi;

     [*]aveţi dreptul să achiziţionaţi, în cadrul Programului, o singură locuinţă finalizată, aflată pe teritoriul României, înscrisă în cartea funciară în condiţiile legii; la fel, puteţi construi doar o casă, singur sau împreună cu alte persoane, respectând reglementările în vigoare referitoare la programul Prima Casă 4;

     [*]trebuie să dispuneţi de un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie a locuinţei şi/sau care acoperă diferenţa dintre preţul de achiziţie a locuinţei rezultat din antecontractul de vânzare-cumpărare şi finanţarea garantată;

     [*]trebuie să constituiţi un depozit colateral pentru garantarea dobânzii, în valoare egală cu trei rate de dobândă, valabil pe întreaga durată a finanţării;

     [*]trebuie să păstraţi locuinţa achiziţionată cel puţin 5 ani de la data dobândirii;

     [*]trebuie să asiguraţi locuinţa achiziţionată împotriva tuturor riscurilor şi să desemnaţi statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, ca beneficiar al poliţei de asigurare, pe toată durata finanţării.

Link to comment
 • 2 years later...

Ce se mai aude de legea care : politistii sunt sprijiniti prin acordarea unei compensatii lunare, pentru o perioada ce nu poate depasi durata creditului aflat in derulare, dar nu mai mult de 10 ani, o singura data in cariera, din momentul contractarii unui credit ipotecar sau imobiliar destinat achizitionarii sau construirii unei locuinte in acea localitate sau pe o raza de 30 de km???

Se aplica sau nu stie nimeni de ea?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.