Jump to content
POLITISTI.ro

In caz de accident rutier e obligatorie constatarea amiabila?

Darya
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

In cazul unui accident rutier, fara victime, este obligatoriu sa se foloseasca constatarea amiabila?

Zilele trecute am avut un asemenea eveniment in trafc, iar cel care mi-a lovit masina sustinea ca obligatoriu trebuie sa-i dau asigurarea si sa completam formularele pentru constatare amiabila.

Pentru ca nu eu am fost vinovata de producerea accidentului, am vrut sa mergem la politie, sa stabileasca un politist vinovatia fiecaruia, dar domnul care imi avariase masina a spus ca degeaba mergem la politie, pentru ca nu e treaba lor, nu mai au competenta pentru rezolvarea acestor probleme si ne vor spune ca trebuie sa mergem la compania de asigurari.

Cand se poate folosi constatarea amiabila si este obligatorie aceasta procedura in cazul accidentelor fara victime?

Astept cu interes raspunsurile dvs.

• Moderator
  • Solution

Nu, nu este obligatorie utilizarea formularului "Constatare amiabilă de accident", este doar o opţiune.

Formularul "Constatarea amiabilă de accident" poate fi utilizat numai dacă sunt îndeplinite următoarelor condiţii:

- din accident au rezultat numai pagube materiale;

- în accident au fost implicate numai două vehicule;

- nu se creează pagube materiale altei persoane decât celor doi conducători de vehicule implicaţi în accident;

- există acordul de voinţă al celor doi conducători auto, exprimat prin semnarea formularului.

Dacă unul dintre conducătorii auto implicați în accident nu este de acord sau nu dorește să utilizeze procedura de constatare amiabilă, soluționarea evenimentului rutier se face de către un polițist, iar conducătorii auto implicați sunt obligați să se deplaseze la sediul poliției rutiere.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.