Jump to content
POLITISTI.ro

Termenul de soluţionare a unui dosar dintr-un accident


arizona

Recommended Posts

In anul 2011 am fost accidentata ,leziunile mele impunand internarea si necesitand 40 zile de ingrijire medicalaCel care m a accidentat si a recunoscut vina,De fapt circulam amandoi in sensuri opuse,el virand brusc la stanga fara sa se asigureAccidentul a fost in luna octombrie 2011,iar la pol circulatiei inca nu sa finalizat acest dosar pt a fi trimis procuraturii Daca puteti sa mi spuneti ce termen de finalizare are un asemena dosar ?

Link to comment
 • Moderator

Dosarul de cercetare penală cu siguranţă a ajuns la parchet. Nu există un termen prestabilit pentru soluţionarea dosarului.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Termenul de solutionare al unui dosar penal este egal cu perioada de prescriptie a faptelor care sunt cercetate in dosar. Degeaba se dau termene de 30 de zile, 60 de zile sau nu mai stiu cate zile daca intervin probleme de genul expertize neplatite, martori/invinuiti plecati in strainatate si alte cauze obiective. Este adevarat ca procurorul poate stabili anumite termene, insa daca dosarul are continuitate si e imposibil sa fie continuate cercetarile din motivele enumerate mai sus, poate sa stea in aer mult si bine si asta nu din vina politistilor.

 • Upvote 3
Link to comment

De unde ati luat termenul de 30 zile? Aici putem vorbi daca vreti de un termen de 3 luni pentru un dosar in care nu s-a inceput urmarirea penala(lucrare) si 6 luni pentru cele cu iup(cauze). De multe ori in 30 zile dosarul nici nu vine de la parchet cu numarul unic.In cazul dosarelor la regimul circulatiei, termenul de solutionare depindefoarte mult de expertize, contraexpertize, calcularea alcoolemiei, etc. Daca consideri ca actele premergatoare si cele de urmarire au fost terminate ori puteau fi terminate intr-un termen rezonabil, te poti adresa parchetului cu cerere pentru a cere lamuriri sau o sesizare pentru tergiversare. Mai usor este sa iei legatura cu politistul care instrumenteaza dosarul si iti va da explicatiile necesare.

 • Upvote 1
Link to comment

Tocmai asta e problema ,dosarul dupa aproape 1 an si jumatate nu a ajuns la procuratura,Nu s a cerut nici o expertiza deoarece invinuitul a dat declaratie ca nu a fost atent si nu ma vazut,iar la textul de alcolemie nu au fost probleme Dosarul se tot plimba la vreo 3 persoane a fost dat ,acum ultimul politist care sa ocupat a plecat in magistratura si iarasi o sa l treaca la altcineva Am uitat sa va spun ca individul care m a accidentat nu mai e de gasit ,deci mi sa spus la politie ca nu raspunde la telefon si ca trebuie sa i faca o citatie scrisa Asta era in urma cu vreo 5 luni dar vad ca nu sa rezolvat inca nimic Am dubii f mari ,vis a vis de corectitudinea unor angajati ai statului

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Zau? Asa ai stabilit, ca ai dubii fata de corectitudinea unor angajati ai statului. Hai sa iti vand cateva ponturi din procedura penala romaneasca. Daca individul este plecat in strainatate si nu este de gasit si trebuie sa ii se aduca la cunostinta invinuirea sau sa i se prezinte materialul de urmarire penala, ce te faci? Fara activitatile astea dosarul nu poate merge mai departe. Deci? E usor sa arunci cu noroi, mult mai greu sa speli dupa.

 • Upvote 1
Link to comment

Eu nu arunc cu noroi e doar o constatare!Suferianta a fost a mea si nu este deloc placut sa suferi pentru un individ care nici macar nu a gasit de cuvinta sa ma contacteze macar odata ca sa vada daca mai traiesc!!

Link to comment
 • Moderator

Şi ce vină are poliţistul sau poliţia dacă cel care te-a accidentat are un caracter infect?

Dacă crezi că poliţistului ăluia îi face o deosebită plăcere şi bucurie să aibă un dosar în lucru de atâta vreme şi nu şi-ar dori să îl soluţioneze, îmi pare rău să te dezamăgesc dar te înşeli. Interesul lui este să soluţioneze acel dosar.

Link to comment

Chiar asa!!!!In octombrie 2012 am fost chemata sa dau o declaratie referiatoare la accident ( care a avut loc in octombrie 2011),urmand sa fie chemat si vinovatul pt aceasta declaratie Azi am fost la politie si am aflat cu stupoare cu nu i sa trimis invitatia dar ca o sa i se trimita saptamana asta Ce spuneti????/

0,urmand sa fie chemat si vinovatul Azi am fost la politie ,inca nu i sa trimis respectivului invitatia de a veni sa scrie declaratia Azi mi sa promis ca o sa se ocupe cineva ,au fost si ei putin mirati de cele intamplate

Link to comment
 • Moderator

Eu spun că ori nu ai înţeles ce ţi-a explicat poliţistul ăla, ori cosmetizezi povestea în binecunoscutul trend al autovictimizării românului.

Angajează-ţi un avocat care să stea de vorbă cu poliţistul ce instrumentează dosarul. Pentru că am impresia că ne povesteşti numai frânturi din ce ţi-a spus poliţistul, încercând să te autovictimizezi şi să laşi impresia că absolut toată lumea are ceva cu tine.

Link to comment

Eu spun că ori nu ai înţeles ce ţi-a explicat poliţistul ăla, ori cosmetizezi povestea în binecunoscutul trend al autovictimizării românului.

Angajează-ţi un avocat care să stea de vorbă cu poliţistul ce instrumentează dosarul. Pentru că am impresia că ne povesteşti numai frânturi din ce ţi-a spus poliţistul, încercând să te autovictimizezi şi să laşi impresia că absolut toată lumea are ceva cu tine.

Se stie ca dosarele se amana la maxim si se tergiverseaza (din diverse motive mai mult sau mai putin dubioase). In situatia domnului de mai sus am fost si eu, victima a unui accident rutier cu urmari grave, peste 150 zile de spitalizare. Accident petrecut in 2008, trimis in instanta acum 2 luni. La prima declaratie m-a chemat dupa 1 an, apoi peste inca 1 an m-a chemat sa ma intrebe daca platesc expertiza tehnica. Ti se pare normal ? Sau toate victimele accidentelor sunt la fel, se autovictimizeaza, sunt prosti ca nu inteleg ce le zice politistul si in general sufera de mania persecutiei ? Sa fim seriosi si sa nu ne ascundem dupa deget ... nu neg ca poate domnii responsabili de caz au prea multe pe cap si dosarul dureaza dar nici sa dam vina pe victime ca le-a dat de lucru.

Edited by halford
Link to comment

buna seara.As vrea sa va spun ca un caz asemanator am si eu,dar ceva mai trist.In iunie anul trecut tatal meu afost accidentat mortal pe o sosea din jud Buzau el circulind pe trotuar iar respectivul sustine ca a adormit si a traversat carosabilul din directia opusa ,lovindu -l din spate.au trecut deja 7luni si dosarul inca nu a ajuns la procuratura. Ma intreb oare de ce mai este nevoie in acest caz de se lungeste atata? Mentionez ca ni s-a spus ca acest caz e ste usor,insa cred ca afost o mare minciuna . intrebarea mea este;; sa stau sa astept sau sa imi angajez un avocat sa vorbeasca cu politia?

Link to comment
 • Moderator

Dar de ce nu vorbesti tu cu politistul care instrumenteaza dosarul? Sunt convins ca vei primi explicatiile necesare. Sunt multe aspecte care ar putea fi luate in considerare cand vine vorba de durata de solutionare a unui astfel de dosar penal (martori plecati prin strainatate, expertize neplatite etc.)

Link to comment

halford nu știu cum ai ajuns la concluziile pe care le-ai postat mai sus, cum că dosarele se tergiversează din motive dubioase. Hai să te lămuresc eu pentru că observ că te afli într-o mare eroare. Un lucrător de la poliția rutieră, care efectuează cercetare penală, are în lucru la Constanța în medie cam 300-400 de dosare de polițist și asta în condițiile în care ministerul plătește expertizele în 2, 3 ani chiar, iar polițiștii lucrează cu calculatoare aduse de acasă, își privează copiii de imprimante luându-le la muncă, cumpără topuri de hârtie, pixuri, coperte pentru dosare tocmai pentru a reuși să evite colapsul în care ar intra sistemul în cazul în care polițiștii ăștia care tergiversează dosare, nu ar mai face toate aceste lucruri. Așa că vezi tu, ar trebui să le mulțumim acelor polițiști că fac aceste eforturi, din buzunarul lor pentru a reuși să mențină pe linia de plutire situația.

Link to comment

de expertiza am inteles ca nu este nevoie ,ar mai fi necropsia dar nu stiu cine trebuie sa o plateasca. in rest martorii au fost la declaratii , noi toti din familie,nu stiu ce ar ma trebui.Am vorbit cu d-na inspectoare care se ocupa de caz si asta imi spune mereu ca mai are ceva de facut dar ce ,nu stiu.

Link to comment

Necropsia se plătește de către minister dar poate fi plătită și de membrii familiei pentru a grăbi finalizarea cercetărilor și formularea propunerilor legale. Această practică nu este obligatorie ci este opțională. Despre tarife și alte informații, dacă te interesează, poți citi în topicul

Link to comment

@Dan, scuze ca nu m-am facut inteles, am cam scris fara cap-coada. Mi s-a parut dubios ca m-a chemat dupa 2 ani de la accident sa ma intrebe daca platesc eu expertiza tehnica. Eu fiind victima si nefiind vinovat cu nimic, tot eu trebuia sa scot bani pentru expertiza tehnica ? De ce ? Dupa inca un an m-a chemat sa semnez daca sunt de acord cu expertiza tehnica. In al 4-lea an a ajuns dosarul in instanta in sfarsit.

Link to comment
 • Moderator

Te-a întrebat, nu te-a obligat nimeni. Sunt cazuri în care victimele doresc să se soluționeze și să se trimită în judecată dosarul mai repede, nu e nimic extraordinar.

Încă o dată, nu te-a obligat, doar te-a întrebat dacă vrei. Nu e nimic absurd și nici anormal.

Link to comment

Probabil polițistul a observat că nu mai ai răbdare. De obicei se așteaptă ca ministerul să plătească aceste expertize (așa este și normal). Dar pentru că s-a ajuns la o lipsă de fonduri acută se fac și astfel de propuneri care , mă repet, nu sunt obligatorii. Dacă MAI ar plăti imediat expertizele, dosarele ar avea o finalitate în maxim 90 de zile, dar pentru că deconturile către institutele de medicină legală se fac la intervale de timp atât de mari, aceste dosare nu se pot finaliza, neexistând toate probele necesare. Cam despre asta este vorba în mare.

Link to comment
 • 5 years later...

Buna ziua,

As putea cumva sa urgentez solutionarea unui dosar de cercetare in urma unui accident cu victima petrecut in feb 2017.

Victima este minora,  accidentul s-a petrecut dupa trecerea de pietoni la 17 m dupa masuratori, victima alergand dupa autobuz. Ranile suferite au fost minore, care au necesitat doar 2 zile de spitalizare.

In prezent circul in baza dovezii, dar nu asta e problema, problema este de ordin emotional si cat profesional, deoarece as vea sa-mi schimb locul de munca si la interviurile la care am fost m-au refuzat mai mult sau mai putin politicos pentru acest lucru.

Cu stima,

Viorel

 

Link to comment
 • Marius changed the title to Termenul de soluţionare a unui dosar dintr-un accident
 • 3 months later...

In luna Martie  2018 am fost lovit de o doamna soferita  in sectorul 2.Ma deplasam pe direcția inainte iar doamna ă intors masina intrând direct in portiera mea spate.Am fost la politie pt ca nu am putut face amiabilă doamna in cauza considerandu-ma pe mine cel vinovat,am luat telef unui martor care lucra la un magazin si a vazut ,si nici pana in ziua de azi (fără o lună de zile se face un an) ,domnii de la politie nu au găsit acea soferita.Am fost luna de luna la accidente usoare sector 2 răspunsul fiind mereu același."nu sa rezolvat"...

Am poze cu acea masina ,am dat nr de înmatriculare marca culoare însă degeaba....Va rog sa ma ajutati nu vreau sa las situatia asa indiferent ce relații are acea doamna/dombisoara

Link to comment
 • 10 months later...

Salut! In 15.08.19 am fost implicat intr-un accident. Intr-o curba pe un drum comunal cu latime de 3.5 m din neatentia mea am intrat in masina care se deplasa din sens invers. Am facut amiabila si fiecare a plecat la casa lui. Vreau sa mentionez ca am sunat la politie si de acolo ni s-a comunicat ce obtiuni avem. Dupa doua ore am fost chemat de politie la locul accidentului si acolo mi s-a comunicat ca sotia celui implicat cu mine in accident a sunat la salvare si ca este la spital. La locul accidentului mi s-a facut alchool test si mi s-a suspendat permisul dupa care am fost dus la spital pentru probe. Acolo m-am intalnit si cu celalalt sofer care era si el adus la probe de sange. Sotia lui intre timp dupa investigatii a venit si ea acolo. Nu avea nici o problema si nu a ramas internata, din ce am inteles avea dureri in piept pentru ca a cazut intre scaune la impact. Dupa probe am fost la politie si am dat declaratii, am primit dovada cu drept de circulatie 15 zile si dovada pentru reparatia masinii. Domnul cu care am fost implicat a doua zi a mers la politie si a declarat ca nu vrea despagubiri. Intre timp a primit si banii de la asigurare si eu i-am platit 450 ron pentru salvare (el a venit la mine cu hartia de la spital). Totul a decurs ok si acum eu umblu pe drumuri aiurea sa tot scot dovezi cu drept de circulatie si nu pot sa muncesc ca nu am permis (lucrez ca sofer profesionist in Olanda). Cand se va rezolva dosarul? Ce pasi trebuie sa urmez? Am incercat sa vorbesc cu politistul care s-a ocupat de caz si nu l-am gasit, procurorul nu il stiu, alti politisti nu m-au putut ajuta. Pana acum tot am scos dovezi (ultima este valabila pana pe 28 luna asta). Va rog sa ma ajutati. Ce ar trebui sa fac acum? Multumesc! 

Edited by liviugsx
Link to comment
 • 7 months later...

 am accidentat un pieton in Februarie și de mai bine de 6 luni dosaru se afla la poliție Menționez ca victima nu a aut nimic grav nu a fost internat mi-a dat și hârtie ca nu are pretenții testat alcool zero am fost sa m-a interes de caz și polițistul de caz mi-a zis ca anu asta am aut accident și la anu îmi vine rându Menționez ca am avocat mi-a zis ca a trm cerere de urgentare la procuror nu la poliție și nu a primit răspuns dosaru e de mai bine de 6 luni la poliție as putea sa mai fac ceva sa urgentez lucrurile?

Edited by Marius
Scrierea nejustificată cu majuscule, litere îngroşate, italice, subliniate, folosind culori, alte mărimi ori alte artificii este interzisă.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.