Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

si este exact inainte de bugetul ptr 2013 :)) si uite asa se mai justifica o crestere de buget la servicii in dauna altora.

Asta era esenta.Nu armele, muschii sau nationalitatea individului.

Toti cei care mi-ati dat lectii de maturitate nu ati facut decat sa cititi superficial si sa judecati si mai superficial.Am putea discuta despre diferentele de experienta sau de competente intre noi,dar nu asta e ideea.

Ideea de baza ,a inteles-o maxu,si respectiv ceea ce vedem este o furtuna intr-un pahar cu apa.

Pe privat va pot povesti de vreo 19 atentate reale teroriste din Romania ,dar care au fost dejucate ci contracarate cu adevarat de SRI.Atunci nu s-a spus absolut nimic in presa.Acum, apar teroristi la tot pasul.

Oare de ce??

• Apreciez 2
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Degeaba incerci sa o dai la intors acum. Pe mine m-ai convins ca daca tu ai fi dat de irakian pe strada nu-ti trezea nicio suspiciunie, tocmai pentru ca avea doar un amarat de cutit aspra sa. Tu discuti numai cu cei ce au cel putin cateva grenade sau mitraliere. Iar acum ne servesti o ipoteza preluata de la altcineva, ca si cum in celelalte posturi nu ai fi incercat sa ne convingi ca sigurul criteriu de analiza al tau este unul demn de sodatul G.I. Joe

Interesant este ca atat SRI-ul cat si procurorii de la DIICOT s-au ingramadit imediat sa-si aroge meritele prinderii acestui "gainar" in viziunea ta si a altor pistolari de pe aici. Dupa ce am vazut ceea ce au remarcat colegii mai sus, am cautat putin pe google si surpriza ... in majoritatea articolelor din presa se vorbeste numai de cei de la SRI si de procurorii de la DIICOT. E bataie mare, care sa-si aroge meritele prinderii acestui gainar, nicaieri nu am gasit sa se mentioneze ca a fost gasit si saltat de colegii nostri.

In rest, fii consecvent, nu mai prelua ideile altora, in incercarea de a mai drege busuiocul.

Modificat de Octavian
  • Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat

Tu esti un fel de avocat a lui Anonymus, sa inteleg.Eu am spus parerea mea.Faptul ca tu nu o accepti este treaba ta.Viitorul va arata care dintre noi vorbeste din auzite si din filme,si care stie ce spune.

Aveti dreptate.Al Qaida a ramas pe butuci.Trimite in Romania irakieni saraci cu cutite de shaorma care sa atenteze la viata unora.

Perfect.

Urmeaza sa dea si cu sandale in ,,necredinciosi,,.

Pacat ca unii dintre noi suntem atat de orbiti de orgoliu si de intoxicarea pe care o face presa,incat luam litera de lege ideile bagate in capul nostru intentionat de altii, in asa mod pervers incat le luam ca fiind idei proprii..

Cu asta am incheiat subiectul,ma retrag,M-ati convins; unul cum sta treaba cu strada,celalat frustrat si acum dupa un duel verbal mai vechi.

Orgoliul ne aduce in situatii jalnice uneori.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Ai reusit sa ma convingi ca habar nu ai despre subiect si traiesti din filme. Singurul tau argument prin care incerci sa ne convingi ca irakianul nu ar trebui considerat terorist este ca avea la el doar un cutit.

Iar eu ti-am spus ca exista persoane condamnate de instantele judecatoresti pentru acte de terorism, ce nu au folosit nici macar o arma, ci doar un telefon. Ar trebui sa-ti puna un semn de intrebare si faptul ca deja o instanta a considerat ca acuzatiile de terorism sunt justificate si a emis un mandat de arestare pe 29 de zile. La fel ca si ingramadeala SRI-ului si a procurorilor in a-si aroga meritele.

Tu o tii una si buna cu idei preluate din filme sau din povestile nemuritoare de pe siturile unor spioni secreti ratati, ce propaga tot felul de legende din dorinta de a brava, dar fara sa ai un argument serios. Drept dovada ca ai preluat niste legende este naivitatea cu care posvestei despre masini blindate ale spp-ului si fapte de vitejie imaginare. De aceea cred ca nici nu ai ajuns in viata ta pe langa o ambasada, daca traiesti cu impresia asta.

Dar asa e la noi, invidia asta naste frustrari si apare cate unul ca tine, indoctrinat cu filme si legende ale unor spioni imaginari ce arunca cu rahat in munca unor colegi, doar pentru a face pe grozavul. In lumea reala lucrurile nu stau deloc asa si nu sunt atat de spectaculoase pe cat ti-ai dori tu, chiar daca nu vrei sa accepti.

Dar nu trebuie sa te superi, pe teroristii aia inarmati pana in dinti, ii poti prinde tu. Politistii de la sectia aia au demonstrat ca pot prinde un asa zis terorist gainar, desi sunt altii ce trebuiau sa o faca, dar pe care acum se bat sri-ul si procurorii sa-si aroge meritele. Tu continua sa casti gura la filme si la povesti nemuritoare cu arme si bombe.

Modificat de Octavian
  • Apreciez 3
  • Displace 2
Publicat (modificat)

:doh:

Batman,batman.

:good:

Trist...chiar imi pare rau ca am intrat in polemica cu Anonymus, si te-am activat pe tine...

Modificat de arcan
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Nu stiu cat de bune sunt toate aceste publicatii in presa despre suspectii de terorism fiindca cei care vor veni in tara cu ganduri rele vor fi de 10 ori mai paranoici atunci cand vor planifica ceva iar ofiterilor SRI care vor incearca sa se infiltreze in randurile lor le va fi mult mai greu datorita paranoii care se asterne printre membrii gruparilor.

• Apreciez 2
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Ca tot se vorbea de masuri de securitate in zona ambasadei, pot sa va spun ca este situata pe o straduta, din centrul capitalei, care prezinta bariere in fiecare capata al strazii, traficul rutier fiind restrictionat, la fiecare bariera jandarmii au post fix, iar la cea dinspre bulevard sunt si agenti de paza de la o firma privata. La intrarea principala au post cei de la SRI, iar constant pe acolo trece cate o patrula auto de la Brigada Anti-Tero (BAT). Eu pana acum nu am vazut vreun oficial de rand inalt sa se plimbe singur de nebun pe strada, de regula cand iese din incinta ambasadei iese intrun autoturism, nici de cum la pas, chiar daca este insotit sau nu de SRI sau ce alte masuri de siguranta mai au ei.

Nu am chiar toate detaliile din ziua respectiva si tocmai de aia nu ma arunc sa fac prea multe afirmatii, dar daca individul se tot plimba pe acolo de 2-3 zile e imposibil sa nu fi fost remarcat.

Ce nu inteleg eu din toata treaba asta este de ce are SRI-ul nevoie de publicitate. :hmmmt:

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Din cate stiu eu, SRI-ul are dreptul, prin lege, sa desfasoare activitati economice pentru a se autofinanta, asa ca am impresia ca altul este scopul. :ph34r:

• Apreciez 1
Publicat

ai senzatia ca niste bani inplus de la buget le face rau la stomac? btw, cine controleaza acele venituri obtinute din activitati comerciale? ai vazut pe undeva macar o info despre nivelul lor? nici macar idiotii din comisia parlamentara nu cunosc cit inseamna acei bani si ce se face cu ei.

Publicat

Ca tot se vorbea de masuri de securitate in zona ambasadei, pot sa va spun ca este situata pe o straduta, din centrul capitalei, care prezinta bariere in fiecare capata al strazii, traficul rutier fiind restrictionat, la fiecare bariera jandarmii au post fix, iar la cea dinspre bulevard sunt si agenti de paza de la o firma privata. La intrarea principala au post cei de la SRI, iar constant pe acolo trece cate o patrula auto de la Brigada Anti-Tero (BAT). Eu pana acum nu am vazut vreun oficial de rand inalt sa se plimbe singur de nebun pe strada, de regula cand iese din incinta ambasadei iese intrun autoturism, nici de cum la pas, chiar daca este insotit sau nu de SRI sau ce alte masuri de siguranta mai au ei.

Nu am chiar toate detaliile din ziua respectiva si tocmai de aia nu ma arunc sa fac prea multe afirmatii, dar daca individul se tot plimba pe acolo de 2-3 zile e imposibil sa nu fi fost remarcat.

Ce nu inteleg eu din toata treaba asta este de ce are SRI-ul nevoie de publicitate. :hmmmt:

Multumesc de lamuriri.Sper ca le-au citit si adeptii teoriilor teoriste,si inteleg si ei ca nu e prea simplu sa ataci un ambasador pe strada cu un simplu cutit.

Si ii numesc aici pe userul ANonymus si avocatul lui.

Pace!

• Apreciez 2
  • Displace 3
  • Membru
Publicat (modificat)

Batman, bantman, ce nu intelegi? Irakianul ala este in arest pentru 29 de zile fiind acuzat de terorism. Asta inseamna ca daca politistii au apreciat gresit intentiile lui, acelasi lucru l-au facut si procurorii si judecatorii, chiar si SRI-ul ce se lauda in presa ca a prins un terorist. Toti sunt niste prosti, numai tu, un G.I. Joe autohton esti capabil sa stabilesti cine are sau nu intentii teroriste, desi singurele tale criterii de apreciere provind din filme.

Mai citeste inca o data, nimeni nu a scris nicaieri ca tinta ar fi fost un amabasador. Putem specula pana dimineata si sa-ti insir aici nenumarate posibilitati prin care cineva din personalul unei ambasade putea fi ranit, chiar si numai cu un cutit.

Cat despre securitatea existenta pe strazile respective, tocmai datorita ei o fi stat ala printre jandarmi, sri-isti si paznici fara sa le trezeasca nicio suspiciune. Nu cred ca mai are rost sa amintesc despre cazul jandarmului omorat in gehereta de la consulatul german din Sibiu, datorita vigilentei si a masurilor de securitate extraordinare din acest domeniu al pazei si protectiei diplomatilor.

Daca tu chiar te incapatanezi sa ne convingi ca doar cei cu grenade sau bombe pot fi catalogati ca si teroristi, sa stii ca discutia devine ridicola. Pana acum chiar te-as fi banuit de ceva mai multa luciditate, dar ai reusit sa ma convingi de contrariu.

PS: Si ai dreptate, exact cum spui tu ... sa fie pace pe planeta, sa salvam balenele, stratul de ozon si orice atlceva mai doresti.

Modificat de Octavian
Publicat (modificat)

Batman, bantman, ce nu intelegi? Irakianul ala este in arest pentru 29 de zile fiind acuzat de terorism. Asta inseamna ca daca politistii au apreciat gresit intentiile lui, acelasi lucru l-au facut si procurorii si judecatorii, chiar si SRI-ul ce se lauda in presa ca a prins un terorist. Toti sunt niste prosti, numai tu, un G.I. Joe autohton esti capabil sa stabilesti cine are sau nu intentii teroriste, desi singurele tale criterii de apreciere provind din filme.

Mai citeste inca o data, nimeni nu a scris nicaieri ca tinta ar fi fost un amabasador. Putem specula pana dimineata si sa-ti insir aici nenumarate posibilitati prin care cineva din personalul unei ambasade putea fi ranit, chiar si numai cu un cutit.

Cat despre securitatea existenta pe strazile respective, tocmai datorita ei o fi stat ala printre jandarmi, sri-isti si paznici fara sa le trezeasca nicio suspiciune. Nu cred ca mai are rost sa amintesc despre cazul jandarmului omorat in gehereta de la consulatul german din Sibiu, datorita vigilentei si a masurilor de securitate extraordinare din acest domeniu al pazei si protectiei diplomatilor.

Daca tu chiar te incapatanezi sa ne convingi ca doar cei cu grenade sau bombe pot fi catalogati ca si teroristi, sa stii ca discutia devine ridicola. Pana acum chiar te-as fi banuit de ceva mai multa luciditate, dar ai reusit sa ma convingi de contrariu.

PS: Si ai dreptate, exact cum spui tu ... sa fie pace pe planeta, sa salvam balenele, stratul de ozon si orice atlceva mai doresti.

Avocatule,tu ori citesti printre randuri,ori esti nevazator ori rau intentionat.UNDE dracu am zis eu ca POLITISTII NU si-au facut treaba??Inteleg obsesiile,toti avem macar una,dar tu te intreci pe tine.Data trecuta la fel te-ai contrat pana in panzele albe,desi ai ramas singur sa te certi.Acum faci la fel.

Nu inteleg ce are sula cu prefectura? Eu vorbesc de una,tu o tot dai cu politistii blamati chipurile de mine.

Whatever,.m-am plictist sa explic un lucru pe care obtuzitatea nu vrea sa il inteleaga.

Si uite ce scrie in presa:

,,Un terorist irakian este reţinut de autorităţile române pentru că a încercat să asasineze un oficial al ambasadei Marii Britanii la Bucureşti. El le-a declarat poliţiştilor că a vrut să îşi răzbune familia omorâtă în timpul bombardamentelor din Irak.,

http://www.tvrnews.r...esti_25058.html

Un terorist irakian, capturat de DIICOT în București. Plănuia să UCIDĂ diplomați britanici şi americani

http://www.ghimpele....i-si-americani/

...De origine irakiană, bărbatul era un adept al regimului fostului dictator Saddam Hussein şi se afla în România pentru a încerca să comită atentate teroriste: erau vizate persoane din cadrul ambasadei SUA şi Marii Britanii, mai exact, susţine DIICOT, intenţiona să atenteze la vieţile angajaţilor acestor două ambasade.

...

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitate...l#ixzz2FQx4p4tm

Asa ceva a scris toata presa. Acum,enumera tu cate persoane au statut de oficial al ambasadei(formularea nu imi apartine).

Ca sa nu mai zic de ineptia cu jandarmul omorat datorita,, vigilentei si a masurilor de securitate extraordinare din acest domeniu al pazei si protectiei diplomatilor,,.

Cu perla asta m-ai lamurit de nivelul de cunostinte pe care il posezi in domeniu.Daca tu consideri ca masurile de paza si protectie a diplomatilor ii vizeaza(in sensul de protectie) si pe jandarmii din paza...e clar.

Nu stiu de ce mi-am fi uzat tastatura cu tine..

Promit sa nu o mai fac.

Nu merita efortul

Modificat de arcan
  • Membru
Publicat (modificat)

G.I. Joe citeste primul post din acest topic, este un comunicat oficial al Ministerului Administratiei si Internelor si nu o mai lua pe aratura.

Citesti si inghiti pe nerasuflate toate artificiile ziaristilor. Nicaieri nu spune in comunicat ca a incercat sa asasineze pe cineva. In acel caz incadrarea juridica era alta, nu la legea 61, dar probabil ca vorbesc in limbi straine pentru tine.

Din cercetări a rezultat că, inculpatul s-a deplasat pe teritoriul României in scopul săvârşirii de acte teroriste, respectiv cu intenţia de a comite infracţiuni contra vieţii, integrităţii corporale sau sănătăţii unor reprezentanţi diplomatici ai Marii Britanii şi S.U.A. în România, în semn de protest faţă de acţiunile intreprinse de guvernele acestor state pe teritoriul statului irakian.

Unde am spus eu ca masurile ii vizeaza pe jandarmi din paza? Nicaieri G.I. Joe, eu am facut referire la cat de vigilenti sunt cand ofera astfel de servicii. Sunt atat de vigilenti si pregatiti incat un arab se plimba nestingherit pe langa ei sau ii gasesti ca pe cel de la Sibiu.

Se pare ca vorbim basca si tu intelegi separat.

Uite aici ce ai spus:

Asa e...cred ca zgaria rau de tot zidurile ambasadei...vai si amar.

Dar de aici,si pana a spune ca un arab cu un cutit ascuns in burnuz este un caz de terorism,eu zic ca e cale lunga.

Asa ca data viitoare incearca sa te abtii cand incepi sa vorbesti despre lucruri ce iti sunt complet straine. Pune mana si mai citeste inainte sa ne convingi ca daca unul are doar un cutit nu poate fi cercetat pentru terorism. In viata reala nu este ca in filme, pe cuvantul meu.

In viata reala exista si indivizi condamnati pentru acte de terorism fara sa fi pus mana nici macar pe un ac.

Terorismul asta nu este numai ce ai vazut prin filme.

Modificat de Octavian
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Nici nu vreau sa-mi imaginez ce incadrari juridice faci pe la serviciu, daca tu desi ai citit comunicatul in care scrie clar ca initial a fost acuzat in baza Lg 61 dar ai crezut tampeniile ziaristilor cu tentative de asasinare. Si chiar daca nu iti vine sa crezi, oficial al unei ambasade nu este numai ambasadorul.

Modificat de Octavian
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Nici nu vreau sa-mi imaginez ce incadrari juridice faci pe la serviciu, ...

Octavian, ma vad nevoit sa-ti raspund eu in locul lui Arcan, la structurile de interventie nu se fac incadrari juridice, exista alte structuri unde sunt necesare acestea. Initial a fost acuzat de contraventie deoarece nu erau date concrete, care au reiesit ulterior din cercetari, acestea presupunand si relatii de la S.R.I. Probabil de aici tendinta celor de la S.R.I. de a lua cireasa de pe tort, din motivul bine vazut de Maxu08 si anume bugetul pe anul 2013! Totusi nu vad rostul disputei intre voi doi.

• Apreciez 2
  • Displace 4
  • Membru
Publicat

Aici gresesti si tu, teolucian63. Trebuie sa stii sa faci o incadrare initiala si la structurile de interventie, pentru ca modul de actiune difera in functie de incadrarea faptei.

Si in speta noastra nu a fost acuzat initial ca ar fi comis o contraventie, fapta e tot infractiune, chiar daca e prevazuta de legea 61/1991.

Cat despre speta nu cunoastem toate datele, nu cunoastem probele, nu cunoastem daca a incercat sa puna in aplicare vreo fapta... Eu nu cred ca ar conta mijloacele folosite atat de mult cat conteaza ce vrea sa faca. E posibil sa faca rau si cu un cutit destul de usor.

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Un articol interesant on topic:

Dupa 6 ani de la capturarea sa, in timp ce se pregatea sa arunce in aer o masina intr-o zona aglomerata din Complexul Studentesc din Timisoara, Florin Lesch a devenit vedeta unui film al Serviciului Roman de Informatii.

Video-ul, in limba engleza, postat pe site-ul SRI, este in fapt unul care prezinta activitatea lucratorilor serviciului secret romanesc.

In imagini apare si cazul lui Florin Lesch, un succes rasunator la vremea lui. In 2006, Serviciul Roman de Informatii si procurorii DIICOT, impreuna cu Politia Timis au reusit sa zadarniceasca intentiile teroriste ale tanarului de 28 de ani care pusese la punct un plan nebunesc: un adevarat act terorist la Timisoara care sa faca zeci de victime.

Florin Lesh din Lugoj intrase in atentia serviilor secrete inca din 2004, intrucat era suspectat ca are legaturi cu organizatii fundamentaliste-islamiste. In anturaj, tanarul isi exprimase adeziunea la Jihadul Islamic si acuza politica prooccidentala a Romaniei. Florin lesch se convertise la islamism si in toate postarile pe internet aparea sub pseudonimul Aznan Hassan Abger. Chiar se declarase dispus sa se sacrifice intr-un atentat terorist.

In 2006, in cadrul mai multor intalniri pe care Lesch le-a avut cu un om de afaceri arab din Timisoara, acesta isi arata devotamentul fata de islam si dorinta puternica de a pedepsi Romania. Chiar explica cum anume avea sa comita atentatul terorist de la Timisoara. Discutiile dintre cei doi au fost monitorizate de Serviciul Roman de Informatii.

EXCLUSIVITATE www.opiniatimisoarei.ro: LESCH: Şi prin vocea noastră, sever, să cerem pentru ultima dată, conform Sharia şi Coran, întoarcerea la credinţă şi să nu mai verse sânge nevinovat de muslem. Dacă ei, până în 30 octomber, nu ascultă glasul cel sfânt, atunci urgia şi supărarea se va pune pe capul lor. Nu numai în TIMIŞOARA! BUCUREŞTI, CRAIOVA, SIBIU! Akhy, TIMIŞOARA – Complex studenţesc: multă lume, mult răsunet. Ăla se aude în toată ROMÂNIA, în toată ţara… Gândirea mea. Fraţii să hotărască, au ultimul cuvânt.

LESCH: Zona studenţilor. Centrul (…) Trebuie o maşină, imediat cumpăr (…) 150 de euro (…) O duc şi o las acolo, plin. O să fie cadoul meu pentru ROMÂNIA (…) Ce punem înăuntru? O surpriză mare. Dacă ROMÂNIA a data de 30.08 nu este ţara care trebuie să fie (…), pedeapsa se va bate asupra lor. Fără milă (…)

LESCH: – „Bismilahir rahmanir rahim”.

CETĂŢEAN STRĂIN: – “Allahu Akbar!”

LESCH: – „Allahu Akbar! Către poporul român (…) Către Guvernul ROMÂNIEI şi către mamele soldaţilor plecaţi în alte părţi ale lumii. Sângele nevinovaţilor ucişi de americani şi de copiii voştri ajuns la ALLAH. Mânia noastră este mare. Un ultim mesaj către voi şi către Guvernul vostru: retrageţi armata română dintre ţările musulmane, opriţi-vă să ajutaţi naţia diavolului care se foloseşte de voi! Dacă nu, zicem Sura cu 76: pedeapsa lui ALLAH va fi mare pentru voi. Acesta este mesajul nostru, soldaţii lui ALLAH, pentru voi, ROMÂNIA. ALLAH Ekber!”

In 2006, pe soseaua Buzias – Timisoara, Lesch a fost prins de politisti, procurori DIICOT si ofiteri SRI in timp ce se indrepta spre Timisoara la volanul unei masini in care incarcase 2 butelii legate la un dispozitiv artizanal pentru declansarea exploziei, actionat prin telefonul mobil.

Autoturismul i-a fost blocat in trafic de oamenii legii, iar tanarul capturat. A recunoscut in fata anchetatorilor ca avea de gand sa arunce in aer masina pe Aleea Studentilor din Complexul Studentesc Timisoara, in zona de fast-food-uri, care este mereu plina de oameni.

Florin Lesch avea sa fie condamnat la 12 ani de inchisoare pentru terorism, in noiembrie 2007. Acesta isi ispaseste pedeapsa acum in Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad.

Aici filmul de prezentare al SRI care contine imagini de la momentul retinerii lui.

http://www.sri.ro/ga...eo#URLvideo5294

Sursa:

http://www.opiniatimisoarei.ro/florin-leschteroristul-in-slapi-de-la-timisoara-a-ajuns-vedeta-intr-un-film-de-prezentare-al-sri-vezi-video/22/12/2012

Modificat de arcan
  • Membru
Publicat

Pe mine ma amuza cand se fac incadrari juridice ale unor fapte dupa DEX sau se justifica unele competente ale unor institutii dupa cum am vazut in alte locuri.

Una e ce scrie in DEX si cu totul alta poate sa fie in Codul Penal sau legi speciale.

Daca SRI-ul a avut atatea atentate teroriste dejucate anul acesta, de ce tocmai de exemplul acesta s-a folosit pt a iesi in fata, cu atat mai mult cu cat poate fi luat in deradere foarte usor, dupa cum s-a si vazut si planeaza suspiciuni ca de fapt au furat munca altora?

Eu cred ca a fost o simpla legitimare, un control corporal si o infractiune la Lg 61 dupa cum s-a mai spus, pe care SRI-istii satui de atata ascultat telefoane si privit pe gura cheii le-au transformat intr-un atentat. Daca totul este asa de penibil si banal, de ce s-a grabit SRI-ul sa ciugoale si ei? Oare pt ca sunt dornici de imagine si nu le-a mai calcat pragul vreun araboi? Repet. De ce ies in fata cu o chestie ca asta, daca ei au dejucat de-a lungul anului nu stiu cate planuri ?

PS Fara suparare si fara a minimaliza munca vreunei persoane, dar cel cu buteliile din Timis mi se pare ca intra tot in zona asta cu cutitarul.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Chiar nu..Ben,tu ma sti, pre deosebire de altii. Poti sa ai incredere in cuvantul meu.

Modificat de arcan
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Suspect de acte de terorism şi ultraj, arestat preventiv

Un bărbat din judeţul Călăraşi, suspectat de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. de terorism şi ultraj, a fost arestat preventiv. / Acesta intenţiona să detoneze o butelie cu gaz în scara blocului unde locuieşte un poliţist.

În fapt, un bărbat de 55 de ani, din comuna Roseţi, judeţul Călăraşi, plănuia detonarea unei butelii cu gaz, în scara blocului unde locuia un poliţist, pe care îl considera vinovat de arestarea fiului său.

Pentru documentarea activităţii infracţionale, la data de 29 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Călăraşi, cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa suspectului, de unde au ridicat mai multe înscrisuri din care rezulta intenţia acestuia de a comite fapta.

În urma probatoriului administrat în cauză, în aceeaşi zi, V. Alexandru a fost reţinut de procurorii D.I.I.C.O.T. pentru 24 de ore şi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi. Ulterior, la data de 30 ianuarie a.c., Curtea de Apel Bucureşti a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de terorism şi ultraj, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului şi de Codul penal.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul informativ - operativ al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi de sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Percheziţii la suspecţi de terorism şi trafic de migranţi

Şase percheziţii sunt în derulare, în această dimineaţă, în municipiul Craiova, la mai multe persoane suspectate că au procurat ilegal arme militare letale, în scopul comercializării acestora către mai multe grupări militare din Liban, Palestina şi Siria. Suportul informativ a fost asigurat de către SRI.

72679_550377101663059_1814027265_n.jpg

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, efectuează percheziţii la membrii unei grupări infracţionale, cetăţeni români şi libanezi, suspectaţi de săvârşirea infracţiunii prev. de art. 32 alin. 1 lit. d, alin. 4 şi 5 din Legea nr. 535/2004 (tentativă de acte de terorism), a infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi trafic de migranţi.

Cele şase percheziţii domiciliare efectuate în municipiul Craiova, la locuinţele membrilor grupării şi la sediul unei societăţi comerciale controlate de către aceştia, sunt efectuate pentru probarea activităţii infracţionale. La percheziţii s-a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Dolj – Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

În fapt, un bărbat de 34 de ani, cetăţean libanez, este suspectat că a efectuat demersuri în vederea procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare, etc.) şi alte echipamente militare, în scopul comercializării acestora către diferite grupări militare/paramilitare din Liban, Palestina şi Siria.

De asemenea, membrii grupării sunt suspectaţi şi că au racolat şi transportat pe teritoriul României cetăţeni de origine libaneză, sub pretextul efectuării de studii universitare, în scopul transportării ulterioare a acestora, în mod ilegal, pe teritoriul Germaniei.

Suportul informativ a fost asigurat de către SRI.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Cetăţeni americani prinşi de autorităţile române, găsiţi vinovaţi în sua de conspiraţie în favoarea talibanilor

Doi americani, depistaţi în România de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost găsiţi vinovaţi, la New York, pentru oferirea de sprijin militar talibanilor şi conspirarea în achiziţionarea unor rachete anti-aeriene. Şedinţa pentru pronunţarea sentinţei va avea loc la data de 4 septembrie a.c. Procurorul Statelor Unite pentru Districtul de Sud al Statului New York şi-a exprimat aprecierea faţă de profesionalismul de care au dat dovadă poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, în rezolvarea cazului.

311059_554656087901827_1669014029_n.jpg

Informaţii de background:

La data de 10 februarie 2011, în urma comunicării, de către autorităţile americane, a difuziunii de urmărire internaţională Biroului Naţional Interpol Bucureşti, poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul D.C.C.O., beneficiind de suportul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., i-au depistat, în municipiul Bucureşti, pe ALWAR POURYAN şi ODED ORBACH.

Cei doi au fost arestaţi în vederea extrădării.

În fapt, autorităţile judiciare americane au efectuat cercetări faţă de şapte persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de participare la o conspiraţie în vederea acordării de suport material unor organizaţii teroriste şi transfer de sisteme de rachete (sol-aer) pentru distrugere de aeronave.

În sarcina acestora s-a reţinut că au intenţionat traficarea unor cantităţi însemnate de droguri (cocaină şi heroină), provenind din Africa de Vest precum şi arme letale, în scopul sprijinirii unor organizaţii teroriste din Liban şi Afganistan.

Ceilalţi cinci inculpaţi au fost arestaţi în Monrovia, Liberia, la datele de 10 şi 12 februarie 2011.

Pe numele inculpaţilor au fost emise mandate de arestare de către Instanţa din New York, Statele Unite ale Americii.

O parte din membrii grupării, respectiv inculpaţii Alwar Pouryan şi Oded Orbach, cetăţeni americani au stabilit o întâlnire la Bucureşti pentru punerea la punct a activităţii de furnizare de rachete sol-aer cu ghidaj termic, rachete anti-tanc, aruncătoare de grenade, echipamente de vizionare nocturnă, puşti cu lunetă, carabine automate AK-47, M16, care urmau să servească pentru susţinerea mişcării insurgente talibane din Afganistan.

Reuşita acţiunii a fost rezultatul cooperării dintre Procurorul Statelor Unite pentru Districtul de Sud al Statului New York şi Drug Enforcement Administration.

Preet BHARARA, procurorul Statelor Unite pentru Districtul de Sud al Statului New York şi-a exprimat aprecierea faţă de profesionalismul autorităţilor de aplicare a legii din România, respectiv poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, procurorii D.I.I.C.O.T. şi ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Sursa: IGPR

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.