Jump to content
POLITISTI.ro

Unde cand si cum se trimite chitanta pentru amenzile contraventionale

LS75

Recommended Posts

Buna ziua tuturor,

Am ramas fara permis (neacordare de prioritate la trecere). O sa fiu mai atent pe viitor. Amenda am achitat-o la taxe si impozite sector1. Stiti cumva daca se poate trimite chitanta amenzii prin email sau trebuie neaparat sa ma duc la Brigada Ruriera sa o depun la ghiseu ?

• Moderator

Conform prev. art. 28, alin. 2 din O.G. 2/2001 republicată, copie după chitantă şi procesul verbal se predau de către contravenient agentului constatator sau se trimit prin posta unităţii de poliţie din care acesta face parte, în termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal. Este vorba de instituţia menţionată în antetul procesului-verbal de contravenţie.
Pentru Bucureşti se va trimite pe adresa Brigăzii Rutiere, cu sediul in Bucureşti, Str. Logofăt Udrişte nr. 11-15, sector 3.

• Upvote 1

Multumesc pentru raspuns.

Am fost la posta si am trimis cu confirmare de primire, a fost 5 lei.

Ca fapt divers am cautat codul postal pe site-ul Postei Romane si surpriza Logofat Udriste nu exista, dar LOGOFATUL Udriste exista.

Pentru cine are nevoie codul postal este 030655

• Upvote 2
  • 2 weeks later...

Buna ziua,

Si daca nu trimit aceasta copie se intampla ceva? Eu nu am trimis nimic de nu mai stiu cand (cel putin 3 ani) si nu am nici o problema, numai in Romania trebuie sa faci copii peste copii si sa le trimiti in toate partile. Trebuie intai sa faci copie la PV sa dai la ghiseu, apoi mai faci si copie la chitanta si s-o trimiti prin posta? Toate pe banii nostri nu?

procesul verbal va ajunge la directia de taxe si impozite locale si acestia va vor bloca contul sau nu vor emite certificatele de rol fiscal pina cind nu le prezentati dovada achitarii amenzii. si daca nu aveti chitanta, veti plati amenda a 2 oara :)

Buna ziua,

Si daca nu trimit aceasta copie se intampla ceva? Eu nu am trimis nimic de nu mai stiu cand (cel putin 3 ani) si nu am nici o problema, numai in Romania trebuie sa faci copii peste copii si sa le trimiti in toate partile. Trebuie intai sa faci copie la PV sa dai la ghiseu, apoi mai faci si copie la chitanta si s-o trimiti prin posta? Toate pe banii nostri nu?

Daca nu trimiti copia, politia nu are de unde sa stie ca tu ai platit amenda, si va comunica la Taxe si Impozite ca ai o amenda neachitata. Aia de acolo nu se obosesc sa te anunte, decat eventual peste cativa ani, cand tu mai mult ca sigur vei fi pierdut chitanta. ( http://www.gds.ro/Economie/2010-02-11/Primaria+incaseaza+amenzi+de+doua+ori ) Iti comunica verbal cand te duci sa platesti impozite (daca ai casa, masina pe numele tau) sau cand o sa ai nevoie de vreo hartie de la ei.

Eu tocmai pe asta m-am bazat, daca am vazut ca nu au aparut la impozit am zis ca este totul ok. Amenzile le-am achitat exact la serviciul taxe si impozite, probabil si asta conteaza. Si chestia asta cu trimisul prin Posta ei pot spune foarte usor ca nu au primit.

• Downvote 1

Asta pentru ca traim in Romania. Habar nu aveam de faptul ca trebuie sa prezinti dovada platii... bine ca o mai am. Probabil ca atunci cand s-a emis legea nu exista internet, si le venea greu Politiei si Directiei de Taxe sa se sincronizeze prin semnale de fum.

Si eu imi doresc o imbunatatire a sistemului actual de corespondenta intre politie si primarie si o mai buna gestiune a colectarii banilor din amenzi. Mi-as dori un laptop si impimanta iar procesele verbale sa fie gestionate automat de un soft dupa care sa fie transmise on -line la primarie care sa se ocupe de recuperarea debitului.

Edited by 25tess
  • Upvote 2

Sa vezi ce bani se vor plati pt un astfel de soft si infrastructura acestuia da s-ar realiza in urmatorii 20 de ani. Ar fi mult mai usoara colectarea banilor la buget, nu ca ar fi treaba noastra. Noi inca ne balacarim in chitante, posta si administratia locala in timp ce in alte state se poate plati pe loc amenda prin POS.

• 2 months later...

Am o intrebare pentru colegii care incaseaza 1/2 din minimul amenzii pe loc.

Exista vreun caz in care sa predati banii la o alta primarie decat primaria pe raza careia isi are sediul unitatea din care faceti parte?

De exemplu politist din cadrul Biroului Rutier Brasov si banii incasati se predau la Primaria Timisul de Jos.

Multumesc

nu va jucati cu asa ceva, este un ordin care spune ca banii se predau la primaria pe a carei raza teritoriala a fost constatata fapta, trei colegi ai mei au dat cu subsemnatul pe la DNA (mai erau si niste comisioane la mijloc)

si culmea, doi dintre colegi au fost nevoiti sa-si depuna cererea de pensionare, anticipat... iar acum sunt tineri pensionari ! Nu e lucru de gluma cu predarea banilor, atentie si la termenul in care ii predati, daca nu ma insel in cel mult 24 de ore! Faceti totul ca la carte sa nu creati dubii, pentru ca se poate interpreta ca exista anumite interese, etc !

ok. Dar de exemplu la BR unde lucrez eu, nu incasez amenzi doar in municipiu ci si prin cele peste zece comune arondate unde sunt trimis sa lucrez cu radarul. Atunci ar trebui sa duc banii la fiecare comuna?

Imi puteti spune numarul ordinului care prevede asta?

La mine nu e vorba de comisioane, doar de buna relatie ce o au unii cu primariile respectiv bonuri de carburant, hartie, calculatoare,evident pentru birou nu pt mine. De exemplu la primarul nostru doar anul trecut i s-au dus efectiv bani incasati peste trei miliarde de lei vechi si acesta nu a spus nici macar multumesc, nici vorba sa te ajute cu nici macar o coala de hartie.

Asta in timp ce pe la unele comune din banii predati de lucratorii postului circa 15-20% din acestia se intorc sub forma de bonuri,etc iar pe criza de carburant ce a fost eu zic ca ar fi prins bine, ca sa nu mai zic de hartie care de circa trei ani o cumparam din banii nostri, iar de cand cu Snri ar fi bun inca un calculator. ca sincer 12 oameni stau la rand la implementari.

Am platit si eu amenda la taxe si impozite si mi s-a zis sa duc copie dupa chitanta si buletin la biroul rutier. Acolo insa mi-au cerut sa le las doar originalul.

• Upvote 1
  • Moderator

Oricum nu mai ai nevoie de chitanţa respectivă. Dacă vrei neapărat să păstrezi o dovadă că ai plătit amenda, e suficientă o copie xerox.

• Downvote 1
  • 11 months later...

Am si eu o intrebare : Care-i destinatia contravalorii  unei amenzi ( rutiere , de ex) ? Aceasta ajunge in cele din urma in bugetul primariei sau in pusculita Politiei pentru dotari ulterioare ale acesteia ?

Va multumesc.

• Moderator

Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice în conformitate cu legislaţia în vigoare se fac venit integral la bugetele locale.

Niciodată sumele provenite din amenzi nu au intrat în "pușculița" poliției, această afirmație e doar o legendă urbană născocită de otv-iști.

• 1 month later...
  • Member

Până la urmă, care e termenul de depunere a contravalorii amenzii a 1/2 din minimul prevăzut de lege ? 24 sau 48 ore ? În cazul în care chitanța e eliberată vineri, sâmbătă, duminică, cum se calculează termenul ?

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Member

Mă refer la termenul de vărsare a sumei ce reprezintă jumătate din minimul prevăzut de lege la primărie. Adică polițistul x sancționează contravențional pe Y, la regimul rutier de exemplu, iar Y plătește amenda pe loc la X. X îi eliberează chitanța conform căreia a plătit amenda pe loc.

În ce termen trebuie x să predea banii la primărie ?

Cum curge termen dacă X eliberează chitanța vineri, sâmbătă sau duminică ?

Edited by blue1guardian
  • Upvote 1
  • Downvote 1
  • 1 year later...

Bună seara! Duminică 15 martie am primit o amenda de circulatie pe raza judetului Olt; astazi, 16 martie am achitat contravaloarea amenzii la un terminal Rompay din localitatea mea de domiciliu (Bucuresti). Intrebarea mea este daca mai sunt sau nu nevoit sa trimit dovada platii, si daca da, ce anume? Copia scanata a chitantei e suficienta sau trebuie si copia sau originalul PV? Multumesc anticipat si imi cer scuze, n-am mai luat niciodata vreo amenda in 16 ani de sofat

• Moderator

O copie după chitantă şi procesul verbal se predau de către contravenient agentului constatator sau se trimit prin posta unităţii de poliţie din care acesta face parte, în termen de 15 zile de la comunicare.