Jump to content
POLITISTI.ro
Marius

Achitare / plata a jumătate din minimul amenzii

Recommended Posts

Marius

Conform art. 28 din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor - actualizată, cu modificările şi completările ulterioare, contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal

Amenzile se plătesc/achită astfel:

 • cele cuvenite bugetelor locale se achită, prin mijloace de plată online, prin instituţii de credit autorizate cu care există încheiate convenţii sau la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale ori ale altor instituţii publice abilitate să administreze veniturile bugetelor locale indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcţionează, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului ori de locul săvârşirii contravenţiei, precum şi la ghişeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României (ex. amenzile la regimul rutier);
 • cele care se cuvin bugetului de stat pot fi achitate, prin mijloace de plată online, în conturile dedicate, la instituţiile de credit autorizate cu care există încheiate convenţii sau la unităţile Trezoreriei Statului;

O copie de pe chitanţă se predă de către contravenient agentului constatator sau se trimite prin poştă sau electronic, prin e-mail, organului din care acesta face parte.

Plata amenzilor contravenţionale achitate prin intermediul sistemelor electronice de plată prevăzute de lege se dovedeşte prin prezentarea extrasului de cont al plătitorului sau a dovezii de plată emise de către sistemele de plăţi, aceasta specificând data şi ora efectuării plăţii; în aceste situaţii se elimină obligativitatea pentru plătitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plată emisă de sistemul de plăţi către agentul constatator sau organul din care acesta face parte.

Edited by Marius
Actualizare.
 • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
vjmaiky

Salut.

Am primit o recomandata ieri prin posta. Am fost sa o ridic azi si era o amenda de circulatie pentru biciclisti.

Procesul verbal a fost completat in lipsa ca am avut o urgenta. (pe data de 24 mai).

A fost expediat pe 30 mai catre posta. Are stampila la posta ca a fost avizat pe 6 iunie. Recomandata a ajuns pe 7 iunie si pe 8 am ridicat`o eu de la posta.

Intrebarea e: mai benificiez de cele 48 de ore plata injumatatita? (pe process scrie ca cel mult 2 zile de la primire..deci ar trebui de azi 8 iunie).

Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alex4u

Buna ziua. Am fost sanctionat cu suspendarea permisului și amendă 580 lei pentru o așa zisa "depășire pe linie continuua" in Făget Timis, nu mi.am recunoscut fapta nu am semnat PV pentru că am fost oprit pentru luminile de întâlnire neaprinse și când s.a întors cu procesul verbal am fost înștiințat pentru așa zisa depășire pe linie continuua. PV mi.a sosit prin posta. Cu toate că agentul mi.a consemnat că pot plăti jumătate din amendă în 15 zile calendaristice, nu mi.a consemnat suma de 290 cat este jumătate. Drept urmare la mine in judet Prahova la finante nu îmi accepta sa plătesc 290 lei că nu este trecuta suma. Ce pot face ?

1542375137381913441742.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Tournique
   By Tournique
   Buna ziua,
   Dupa cat timp se inregistreaza in sistem o amenda? 
   In cazul meu, am parcat masina la 1m de stalpul unde se termina, legal, parcarea (mai erau masini multe parcate dupa semn). Nu am incurcat trotuarul sau traficul, doar acolo am avut ghinionul sa gasesc loc.
   Am plecat din Bucuresti sambata, intre timp am fost sunat de cineva care mi-a spus ca sunt niste politisti ce se uita (sau fac poze?) masinilor parcate acolo. 
   Nu am gasit un fluturat in geam si din pacate nu am acces la cutia postala prea curand. Am dat un telefon la taxe si impozite si mi s-a comunicat ca nu este o amenda pe CNP-ul meu.

   In cat timp se inregistreaza in sistem amenzile? 
   Multumesc,
  • Alin3
   By Alin3
   Salut,
    In wk am avut placerea sa ma trezesc cu o invitatie la Udriste pentru intocmirea procesului verbal deoarece am parcat in fata unui garaj din beton ce nu este folosit.
   Proprietarul nici nu mai are masina. Probabil are o sanie si muraturi in el.
   Cum pot contesta amenda?
   Le-am scris deja celor de la ADP sector 1 pentru a verifica legalitatea acelor garaje.
   Puteti sa-mi recomandati ceva?
  • catalinache
   By catalinache
   Buna ziua,
   Am fost amendat de Politie cu 500 lei, deoarece am sunat "abuziv" la 112 de doua ori intr-o noapte. Pentru acelasi motiv am sunat si in urma cu alte 2 zile, iar politistul mi-a dat dreptate.
   Lucrurile stau asa: la magazinul Carrefour din piata se descarca marfa aproape toata noaptea. Imaginati-va zgomotul facut de carucioare la contactul cu asfaltul, strigatele celor lucreaza etc. Asta se intampla in fata blocului si nu se poate dormi din cauza zgomotului. Si nu e vorba de un camion, ci de macar 3 - 4 pe noapte.....
   Agentul care m-a amendat s-a facut pur si simplu ca nu vede camioanele si carucioarele cu marfa.... L-am invitat sa se apropie de lucratori si nu a vrut.... cica are alte apeluri in asteptare. Am sunat la sectie ca sa explic reclam situatia si sa trimita o alta echipa care sa constate dar am fost refuzat pe motiv ca nu au oameni, Apoi am primit procesul verbal prin posta.....
   Ce e de facut?
   Merci.
    
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.