Jump to content
POLITISTI.ro

Marius

Achitare / plata a jumătate din minimul amenzii

Postare recomandată

Marius

Conform art. 28 din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor - actualizată, cu modificările şi completările ulterioare, contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal

Amenzile se plătesc/achită astfel:

 • cele cuvenite bugetelor locale se achită, prin mijloace de plată online, prin instituţii de credit autorizate cu care există încheiate convenţii sau la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale ori ale altor instituţii publice abilitate să administreze veniturile bugetelor locale indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcţionează, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului ori de locul săvârşirii contravenţiei, precum şi la ghişeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României (ex. amenzile la regimul rutier);
 • cele care se cuvin bugetului de stat pot fi achitate, prin mijloace de plată online, în conturile dedicate, la instituţiile de credit autorizate cu care există încheiate convenţii sau la unităţile Trezoreriei Statului;

O copie de pe chitanţă se predă de către contravenient agentului constatator sau se trimite prin poştă sau electronic, prin e-mail, organului din care acesta face parte.

Plata amenzilor contravenţionale achitate prin intermediul sistemelor electronice de plată prevăzute de lege se dovedeşte prin prezentarea extrasului de cont al plătitorului sau a dovezii de plată emise de către sistemele de plăţi, aceasta specificând data şi ora efectuării plăţii; în aceste situaţii se elimină obligativitatea pentru plătitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plată emisă de sistemul de plăţi către agentul constatator sau organul din care acesta face parte.

Modificat de Marius
Actualizare.
 • Apreciez 5

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

vjmaiky

Salut.

Am primit o recomandata ieri prin posta. Am fost sa o ridic azi si era o amenda de circulatie pentru biciclisti.

Procesul verbal a fost completat in lipsa ca am avut o urgenta. (pe data de 24 mai).

A fost expediat pe 30 mai catre posta. Are stampila la posta ca a fost avizat pe 6 iunie. Recomandata a ajuns pe 7 iunie si pe 8 am ridicat`o eu de la posta.

Intrebarea e: mai benificiez de cele 48 de ore plata injumatatita? (pe process scrie ca cel mult 2 zile de la primire..deci ar trebui de azi 8 iunie).

Multumesc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alex4u

Buna ziua. Am fost sanctionat cu suspendarea permisului și amendă 580 lei pentru o așa zisa "depășire pe linie continuua" in Făget Timis, nu mi.am recunoscut fapta nu am semnat PV pentru că am fost oprit pentru luminile de întâlnire neaprinse și când s.a întors cu procesul verbal am fost înștiințat pentru așa zisa depășire pe linie continuua. PV mi.a sosit prin posta. Cu toate că agentul mi.a consemnat că pot plăti jumătate din amendă în 15 zile calendaristice, nu mi.a consemnat suma de 290 cat este jumătate. Drept urmare la mine in judet Prahova la finante nu îmi accepta sa plătesc 290 lei că nu este trecuta suma. Ce pot face ?

1542375137381913441742.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

 • Conţinut similar

  • Alin3
   de Alin3
   Salut,
    In wk am avut placerea sa ma trezesc cu o invitatie la Udriste pentru intocmirea procesului verbal deoarece am parcat in fata unui garaj din beton ce nu este folosit.
   Proprietarul nici nu mai are masina. Probabil are o sanie si muraturi in el.
   Cum pot contesta amenda?
   Le-am scris deja celor de la ADP sector 1 pentru a verifica legalitatea acelor garaje.
   Puteti sa-mi recomandati ceva?
  • catalinache
   de catalinache
   Buna ziua,
   Am fost amendat de Politie cu 500 lei, deoarece am sunat "abuziv" la 112 de doua ori intr-o noapte. Pentru acelasi motiv am sunat si in urma cu alte 2 zile, iar politistul mi-a dat dreptate.
   Lucrurile stau asa: la magazinul Carrefour din piata se descarca marfa aproape toata noaptea. Imaginati-va zgomotul facut de carucioare la contactul cu asfaltul, strigatele celor lucreaza etc. Asta se intampla in fata blocului si nu se poate dormi din cauza zgomotului. Si nu e vorba de un camion, ci de macar 3 - 4 pe noapte.....
   Agentul care m-a amendat s-a facut pur si simplu ca nu vede camioanele si carucioarele cu marfa.... L-am invitat sa se apropie de lucratori si nu a vrut.... cica are alte apeluri in asteptare. Am sunat la sectie ca sa explic reclam situatia si sa trimita o alta echipa care sa constate dar am fost refuzat pe motiv ca nu au oameni, Apoi am primit procesul verbal prin posta.....
   Ce e de facut?
   Merci.
    
  • Mihaicrt
   de Mihaicrt
   Buna ziua,
   Am primit o amenda de circulatie pentru nexonformitate tehnica a automobilului la inceputul acestei saptamani,in valoare de 1305 RON(9 puncte de amenda).A doua zi,m-am prezentat la un oficiu postal pentru a plati jumatate din suma.Ulterior am observat ca doamna de la ghiseul oficiului postal a citit si incasat 632,5 RON,in loc de 652,5 pentru ca suma putea fi citita cu greu pe Procesul-verbal.Intrebarea este urmatoarea:Pot cumva sa prelungesc termenul in care pot plati doar jumatate,avand in vedere ca diferenta reprezinta 3% din suma,iar eu am fost de buna-credinta si am urmarit sa achit toate datoriile fiscale la termen.
   Va multumesc!
 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.